Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Πλήρης αποστολή για το φιλικό με τη Borussia

Με πλήρη σύνθεση παρουσιάζεται η αποστολή της Juventus αύριο το απόγευμα (7:30 μ.μ., ώρα Ελλάδας, αποκλειστική αναμετάδοση: Juventus Channel) στο δυνατό φιλικό με τη Borussia Dortmund η οποία, μόλις την Τετάρτη κέρδισε το SuperCup Γερμανίας επικρατώντας 2-1 επί της Bayern Munich.
Στην αποστολή της Juventus, όπου για πρώτη φορά μετέχουν Camoranesi και Del Piero (ο Ranieri έχει προαναγγείλει τη χρησιμοποίησή τους, έστω για λίγο) αλλά και οι Knezevic, Marchionni και Poulsen.
Οι 25 που κάλεσε ο Ranieri είναι οι: Amauri, Buffon, Camoranesi, Chiellini, Chimenti, Del Piero, Ekdal, Grygera, Iaquinta, Knezevic, Legrottaglie, Marchionni, Mellberg, Molinaro, Nedved, Poulsen, Salihamidzic, Sissoko, Trezeguet, Zanetti, Zebina και από τις Ελπίδες (Primavera) οι Ariaudo, Esposito, Nocchi, Rossi.

Dortmund: Τρία επίσημα ματς, τρεις νίκες για τη Juve

H Borussia Dortmund είναι ένας ιστορικός αντίπαλος της Juventus της δεκαετίας του '90 και μάλιστα με "φιλική" έδρα αφού η Vecchia Signora έχει να επιδείξει μόνο νίκες στα τρία επίσημα παιχνίδια που έγιναν εκεί!
Το πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε όταν παίξαμε σε ουδέτερο, στο γήπεδο του Μονάχου για τον τελικό του Πρωταθλητριών στις 28 Μαϊου 1997. Τότε οι Γερμανοί απροσδόκητα κέρδισαν στερώντας μας έναν ακόμα τίτλο... Σ' εκείνο το ματς έπαιζε και ο Del Piero ο οποίος, μάλιστα, είχε μειώσει τη διαφορά στο 64' δημιουργώντας ελπίδες που διαψεύστηκαν μετά από μόλις 7' οπότε οι Γερμανοί έγραψαν το τελικό 3-1... Ο Del Piero είχε αναδειχθεί πάντως σε αποφασιστικό παράγοντας μιας άλλης, διπλής, αναμέτρησης με τη Borussia Dortmund για το Champions League δυο χρόνια νωρίτερα, το '95. Τότε, και παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί μόλις στο 1ο λεπτό (και μέσα στο γήπεδό τους) με τον Moeller, η Juve είχε κερδίσει το ματς με 3-1 με γκολ των Del Piero, Padovano και Antonio Conte. Στο δεύτερο ματς, μέσα στο Τορίνο, την πρόκριση τη χάρισε ο Pinturicchio και μάλιστα στο 90'! Οι Γερμανοί είχαν προηγηθεί 2-0 στο 65' αλλά ευτυχώς, στην εκπνοή του ματς "χτύπησε" ο Del Piero!
Στην προϊστορία των δυο ομάδων υπάρχουν και δυο διπλές συναντήσεις για το Κύπελλο Uefa, τις περιόδους '92-'93 και '94-'95 -και στις δυο περιπτώσεις η Juventus είχε νικήσει μέσα στη Γερμανία! Στην πρώτη, το Μαϊο του '93, με 3-1 -τυπική υπόθεση αποδείχθηκε η ρεβάνς στο Τορίνο που έληξε 3-0 υπέρ της Juve η οποία σήκωσε το Κύπελλο Uefa. Στη δεύτερη, οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Uefa και η Juve πήρε την πρόκριση νικώντας 2-1, τον Απρίλιο του '95, μέσα στη Γερμανία και αφού το πρώτο ματς (που είχε γίνει στο ...Μιλάνο) είχε λήξει 2-2 με τη Juventus να ισοφαρίζει, με τον Kohler, στο 88' και στο 90' να βλέπει να αποβάλλεται ο Torricelli. Το Κύπελλο Uefa πήγε ξανά σε ιταλικά χέρια αλλά... της Parma που κέρδισε 1-0 στην έδρα της και απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Τορίνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: