Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Catania, Chievo, Napoli, Milan, Fiorentina στο δρόμο της Juve για τον τελικό του Κυπέλλου

Ανακοινώθηκε σήμερα από τη Lega Calcio ο πίνακας και το πρόγραμμα των συναντήσεων που κληρώθηκαν για το Κύπελλο Ιταλίας (Tim Cup) 2008/09 όπου η Juventus θα κατέβει στο γήπεδο από τους "16", στις 12 Νοεμβρίου.
Το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου προβλέπει το χωρισμό των συλλόγων σε δυο ομάδες που κληρώνονται σε δυο διαφορετικές πλευρές ενός πίνακα με προκαθορισμένα τα ζευγάρια που διασταυρώνονται (δες αναλυτικά εδώ). Η Juventus έπεσε στη δεξιά πλευρά του πίνακα, με Milan, Fiorentina, Napoli ενώ Inter, Roma κληρώθηκαν στην αριστερή πλευρά. Επομένως, αποκλείεται η επανάληψη του φετινού τελικού Inter-Roma οι οποίες βάζουν υποψηφιότητα για τον έναν ημιτελικό με τις Milan (ή και Fiorentina) και Juventus να είναι υποψήφιες για τον άλλο ημιτελικό οπότε, λογικά και χωρίς τρανταχτές εκπλήξεις ο τελικός, που είναι προγραμματισμένος για τις 13 Μαϊου 2009, θα παιχτεί μεταξύ των προαναφερθέντων ζευγαριών.
Βέβαια, ως τότε ο δρόμος είναι μακρύς. Ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου, μεταξύ ομάδων Γ' και Δ' κατηγορίας, έχει οριστεί για τις 9 Αυγούστου ενώ στις 17 Αυγούστου θα παιχτεί ο δεύτερος γύρος όπου όσοι προκριθούν θα συναντηθούν με ομάδες της Serie B. Στις 23 Αυγούστου θα κατέβουν στο γήπεδο, για τον τρίτο γύρο, και μερικές ομάδες της Serie A: Lazio, Atalanta, Torino, Lecce, Catania και Chievo είναι αυτές που κληρώθηκαν για τη δεξιά πλευρά του πίνακα, όπου κληρώθηκε και η Juventus. Inter, Roma, Sampdoria, Udinese (που θα ξεκινήσουν στην διοργάνωση επίσης από τους "16") όπως και οι Genoa, Palermo, Bologna, Siena, Reggina, Cagliari έχουν κληρωθεί στην αριστερή πλευρά του πίνακα.
Με βάση το σύστημα διασταυρώσεων το οποίο προβλέπεται, εφόσον προκριθούν και από τον επόμενο, τέταρτο γύρο (στις 18 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου), Catania και Chievo είναι οι ομάδες που θα μπορούσαν να πέσουν πάνω στη Juve στους "16" στις 12 Νοεμβρίου -οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 3, 10 και 17 Δεκεμβρίου.
Η Napoli, που ξεκινά επίσης απευθείας στους "16", βάση των διασταυρώσεων είναι ο πιθανότερος αντίπαλος της Juve στα προημιτελικά, στις 21 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 2009. Αντιθέτως, δεν μπορεί να πέσουν με την Juventus, πριν τα ημιτελικά, οι Milan και Fiorentina οι οποίες ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις επίσης στους "16" από την ίδια μεριά, τη δεξιά, του πίνακα. Οι ημιτελικοί έχει καθοριστεί να παιχτούν στις 4 Μαρτίου και 22 Απριλίου 2009.
In bocca al lupo, cara Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια: