Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Giugiaro, Pininfarina σχεδιάζουν το νέο Delle Alpi

Δυο μεγάλα, δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του βιομηχανικού σχεδίου διεθνώς, αναλαμβάνουν το νέο Delle Alpi: Giugiaro και Pininfarina.
Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Juventus, Jean-Claude Blanc αυτοπροσώπως κατά την παρουσίαση του σχεδίου για το νέο γήπεδο της Juventus στην αρμόδια επιτροπή του Δήμου του Τορίνο.
Οι δυο μεγάλες υπογραφές του ιταλικού design έχουν ενταχθεί στην ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών που σχεδιάζουν τις νέες εγκαταστάσεις. Ειδικά ο Giugiaro ανέλαβε να μελετήσει κάποιες παρεμβάσεις στην εξωτερική πλευρά ενώ ο Pininfarina θα δουλέψει το εσωτερικό.
Κατά την παρουσίαση στο Δήμο, τόσο ο Blanc, όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου Giovanni Cobolli Gigli, ο εμπορικός διευθυντής Marco Fassone και οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί Franco Ossola, Gino Zavanella και Alberto Rolla, διαβεβαίωσαν τους δημοτικούς συμβούλους ότι ο σύλλογος θα δώσει έμφαση στο συγκερασμό της εγκατάστασης με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, θα ευνοήσει τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτό που θα είναι το νέο σπίτι της Juventus από το 2011 και θα λειτουργεί, με τα εμπορικά μαγαζιά να καταλαμβάνουν 34.000 τ.μ., εφτά μέρες τη βδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως το Δ.Σ. της Juventus έχει εγκρίνει από τις 18 Μαρτίου 2008 το σχέδιο για την ανακατασκευή του Delle Alpi ώστε να λειτουργήσει ως έδρα του συλλόγου από την περίοδο 2011-2012. Εγκρίθηκε μάλιστα επενδυτικό σχέδιο 105 εκ. Ευρώ για τα οποία δεν θα χρειαστεί να γίνει (νέα) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου -άλλωστε, δυο μέρες μετά, στις 20 Μαρτίου η Juventus ανακοίνωσε την επίτευξη 12ετούς συμφωνίας με την Sportfive Italia S.r.l., κορυφαία εταιρία στην Ευρώπη στο χώρο του αθλητικού μάρκετινγκ, από την οποία μέσα σε 12 χρόνια θα πάρει τα 75 από τα 105 εκ. που έχουν προϋπολογιστεί για την ανακατασκευή του Delle Alpi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: