Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Η Juventus 2008-2009 είναι (σχεδόν όλη) εδώ!

Υπό τις επευφημίες 5.000 φιλάθλων, η νέα Juventus 2008-2009 παρουσιάστηκε ολόκληρη στη σκηνή!
Διεθνείς, Ιταλοί, Σουηδοί, Τσέχοι, Κροάτες, ολόκληρη η ομάδα (εκτός από τα τρία "διαμαντάκια" που προετοιμάζονται για το Πεκίνο) ξαναβρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο πανέμορφο Chiusa Pesio, όπου ξεκινά η προετοιμασία των Νέων της Juventus ώστε να δείξει ότι οι νέοι βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής (και του προγραμματισμού) του συλλόγου.
Βέβαια, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δημοσιογράφων βρίσκονται τ' αστέρια οπότε ο Claudio Ranieri δέχτηκε βροχή τις ερωτήσεις για τον Ronaldinho και τον Lampard και τις μεταγραφές της Juve, και ποιος ενισχύθηκε περισσότερο. "Αντιλαμβάνομαι πως τους επόμενους τρεις μήνες θα μου κάνετε συνεχώς τις ίδιες ερωτήσεις αλλά την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο το γήπεδο. Εμείς είμαστε ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι αλλά είμαστε ήδη πολύ ανταγωνιστικοί", απάντησε επισημαίνοντας πως "ξεχνάνε την ποιότητά μας". Και κατέληξε τονίζοντας, βέβαια, ποιος είναι ο άμεσος στόχος της ομάδας: "συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στον πρώτο στόχο, τα προκριματικά του Champions League".
Στο οικογενειακό διπλό που ακολούθησε την προπόνηση -έληξε 1-0 με γκολ του Amauri από πάσα του καταχειροκροτούμενου Del Piero- δεν πήρε προληπτικά μέρος ο Poulsen αλλά εμφανίστηκε το νέο απόκτημα της Juve, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Antonio Chimenti. Οι tifosi επιφύλαξαν ζωηρές επευφημίες στο Jonathan Zebina για τα γενέθλιά του που τα γιόρτασε παίζοντας κι ενώ κυκλοφορούν φήμες για αναχώρησή του προς την Αγγλία (ή τη Γαλλία ή τη Sampdoria για να έρθει ο Campagnaro...). Μεταγραφολογικά, να επισημανθεί πως εκτός από το όνομα του Aquilani, ξανακούστηκε αυτό του Xabi Alonso και εκείνο του Stankovic (τα έγραψε η Gazzetta dello Sport επισημαίνοντας πως το πότε θα γίνει η όποια κίνηση της Juve εξαρτάται από το πότε θα φύγουν ο Almiron (Fiorentina, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;) και ο Tiago -και πόσα θα φέρουν στο ταμείο οι αποχαιρετισμοί τους...