Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Πέντε διεθνείς ζητά ο Lippi για το φιλικό της 20ης Αυγούστου

Δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν και οι Ιταλοί διεθνείς της Juventus είναι υπό αναχώρηση και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο, ανάμεσα στα δυο ματς για το Champions League.
H Stampa μεταφέρει την είδηση ότι ο Lippi θέλει να έχει όλους τους διεθνείς (Buffon, Chiellini, Camoranesi, Iaquinta και Del Piero) στην διάθεσή του για το πρώτο φιλικό της Ιταλίας, με την Αυστρία στις 20 Αυγούστου, πριν ξεκινήσει τα προκριματικά για το Μουντιάλ (στις 9 Σεπτεμβρίου, στην Κύπρο). Το θέμα θα συζητηθεί ανάμεσα στον εκλέκτορα της Εθνικής και τον Ranieri στο πλαίσιο επίσκεψης στο Vinovo που ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά πιθανολογείται να γίνει τελικά την Κυριακή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Juventus σκέφτεται να μη θέσει θέμα, όχι τόσο για να διευκολύνει την πρώτη επανεμφάνιση του παλιού προπονητή της στον πάγκο της Εθνικής αλλά και επειδή αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι για την καλή διάθεση των διεθνών η συμμετοχή τους στο γκρουπ των azzurri.
Εκ των πραγμάτων, πάντως, υπάρχει ένα πρόβλημα καθώς ο Ranieri πρέπει να προσπαθήσει να φέρει όλη την ομάδα στο ίδιο σημείο έχοντας ως δεδομένο ότι τόσο οι Ιταλοί διεθνείς όσο και οι Sissoko, Poulsen, Knezevic ξεκινάνε καθυστερημένα την προετοιμασία. "Όταν έρθει η ώρα των προκριματικών του Champions League θα κάνω τις επιλογές μου και προφανώς θα μετρήσει και η φυσική κατάσταση του καθενός", είπε επισημαίνοντας τη σημασία που δίνει στα διεθνή φιλικά που ξεκινά η Juventus. Φιλικά στα οποία προανήγγειλε ότι μπορεί να έρθουν, όπως και πέρυσι, ήττες οι οποίες όμως δεν τον ανησυχούν αφού αυτά τα ματς τον ενδιαφέρουν κυρίως για να χτίσει την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: