Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Ranieri: Θέλω η Juventus να είναι ένα ανθεκτικός χαμαιλέοντας

Πέρυσι, ο Ranieri είχε κωδικοποιήσει το στόχο του σε μια φράση: "θέλουμε να 'μαστε σπασαρχ...ες για όλους"! Και το πέτυχε, αρκεί να θυμηθούμε το 2-1 μέσα στο γήπεδο της Inter, τις νίκες με Milan και Roma, το γεγονός ότι η Κυρία δεν έχασε από καμία από τις άλλες μεγάλες, ότι είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, την καλύτερη επίθεση (και τους δυο πρώτους σκόρερ), συν μια άνετη τρίτη θέση...
Φέτος, ο mister κατέφυγε σε νέο νεολογισμό. "Η Juventus μου; Ένας σταθερός (ανθεκτικός) χαμαιλέοντας", είπε δείχνοντας πόσο πολύ τον ενδιαφέρει να μπορεί να αλλάζει συνέχεια -και να πιάνει στον ύπνο τον αντίπαλο. Να αλλάζει σύνθεση, τρόπο παιχνιδιού, τακτική.
Το έδειξε και στη συνέντευξη τύπου στο Pinzolo όπου, παραμονές του πρώτου φιλικού (με τη Mezzocorona) παρομοίασε την ομάδα και ως δέντρο που έβγαλε ρίζες και τώρα μεγαλώνει και αυτό το μεγάλωμα περνά μέσα από την πρόκριση στους Ομίλους του Champions League. "Το δέντρο που φυτέψαμε έπιασε καλά χάρη και στις στέρεες ρίζες που απαρτίζονται από τους πρωταθλητές και το σύλλογο. Αυτή τη χρονιά έχουμε νέα κλαδιά κι έτσι θα αντιμετωπίσουμε έναν άλλο, μακρύ και δύσκολο χειμώνα".
"Θέλω μια Juventus που να ΄ναι ένας σταθερός (ανθεκτικός) χαμαιλέοντας, ικανή να αλλάζει δέρμα και να παραμένει σκληρή. Όταν αγοράσαμε τον Amauri αξιολογήσαμε την ικανότητά του να προσαρμοστεί στους υπόλοιπους επιθετικούς μας. Το ίδιο κριτήριο χρησιμοποιούμε και για τον μέσο που αναζητούμε" είπε αποφεύγοντας να πει ονόματα. Επιβεβαίωσε, απλώς όσα ακούγονται (Xabi Alonso, Poulsen, Stankovic) εκφράζοντας την ευχή έναν τουλάχιστον να τον αποκτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: