Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Ικανοποιημένος από τις αγορές ο Ranieri, χτίζει τη νέα Juventus

Ιδιαίτερα θερμός για τον Christian Poulsen εμφανίστηκε ο Claudio Ranieri, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά του τρόπου παιχνιδιού που θέλει να ακολουθήσει. Ο mister έπλεξε το εγκώμιο του Cristiano Zanetti, και προανήγγειλε το τέλος των μεταγραφών.
Με την ανακοίνωση της υπογραφής του διεθνούς Δανού χαφ, ο τεχνικός της Juventus δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την έλευσή του. Είναι ό,τι μας χρειαζόταν. Πέρυσι είχαμε την αποτελεσματικότερη επίθεση και την τρίτη καλύτερη άμυνα, γι' αυτό έπρεπε να βελτιωθούμε αμυντικά και αυτός είναι σε θέση να μας δώσει καλύτερη κάλυψη. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει πραγματικά καλά", είπε ο Ranieri επιβεβαιώνοντας πως ο παίχτης αποτελεί επιλογή και "στοίχημά" του.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις, κυρίως του Τύπου αλλά και μερίδας φιλάθλων, ο Claudio Ranieri εμφανίστηκε κατηγορηματικός: "Όποιος λέει πως αυτό το παιδί δεν έχει ποιότητα θα χρειαστεί να πάρει πίσω τα λόγια του πολύ γρήγορα. Αν οι tifosi ερωτεύτηκαν αμέσως το Sissoko, δεν θα μπορέσουν να κάνουν διαφορετικά για τον Poulsen, γιατί επί πλέον από το Momo έχει και την εμπειρία που ωρίμασε παίζοντας τόσα χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το είδωλό τους. Αρκεί να του δώσουμε το σωστό χρόνο".
Ο Ranieri ειρωνεύτηκε και όσα λέγονται για την σκληράδα του παίχτη: "Ναι, βλέπετε οι άλλες ομάδες έχουνε όλο παρθένες... Εμένα μου αρέσαν οι δηλώσεις του Gattuso, δείχνει ότι τον εκτιμά (σ.σ. ο Gattuso, με τον οποίο ο Δανός είχε ένα επεισόδιο στο παρελθόν χαρακτήρισε "σπουδαία αγορά" την απόκτησή του). Με τον Poulsen τακτικά έχουμε περισσότερες δυνατότητες να αντέξουμε παίζοντας με τρεις επιθετικούς" δήλωσε ανοίγοντας λίγο τα χαρτιά του για να τα ξανακλείσει αμέσως μετά: "Έχουμε δυο παίχτες για κάθε ρόλο, ξαναφέραμε πίσω τους νέους μας, πήραμε και τον Amauri. Έχουμε τους παίχτες που κάνουν το παιχνίδι μας από τα πλάγια και επομένως στη μέση χρειαζόμαστε παίχτες ικανούς να σταματήσουν τις αντίπαλες ενέργειες και με τους Poulsen, Sissoko, Marchisio και Zanetti είμαστε πλήρεις. Για την ώρα το 4-4-2 είναι νόμος γιατί τα παιδιά έπαιξαν σχεδόν πάντα έτσι, μα θα έχουμε τηγ δυνατότητα να αλλάζουμε θυμίζοντας πως στο ποδόσφαιρο είναι οι παίχτες που φέρνουν τη νίκη και όχι τα σχέδια"...
Σε αυτό το πλαίσιο, ο mister Ranieri χαρακτήρισε "βλασφήμια" να λέγεται πως δεν υπάρχει ποιότητα στο κέντρο αυτής της ομάδας "γιατί αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός για τους πρωταθλητές που ήδη έχουμε", είπε και έπλεξε το εγκώμιο του Cristiano Zanetti: "ένας εκλεκτός πρωταθλητής που δεν θα άλλαζα με κανέναν, και ο οποίος έκανε ένα πρωτάθλημα διαστημικών διαστάσεων".
Τέλος, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τους Xabi Alonso, Senna, Stankovic και Aquilani, επισημαίνοντας πως η Juve αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του τελευταίου αφ' ης στιγμής η Roma αρνήθηκε την παραχώρησή του. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η μεταγραφική κίνηση κατά 99% ολοκληρώθηκε, τουλάχιστον όσον αφορά τις αγορές (λείπει, είπε, ένας αναπληρωματικός τερματοφύλακας). Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις, είπε πως εύχεται στους Tiago και Almiron να βρουν την τύχη τους (αλλού).
Τέλος, απηύθυνε ένα κάλεσμα στους φιλάθλους: "Αν εξαρτιόταν απ' αυτούς, θα είμασταν ήδη στη Ρώμη για τον τελικό του Champions. Εμείς, όμως, είμαστε ακόμα στα προκριματικά και θέλουμε να προκριθούμε για να αναμετρηθούμε με τις ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις ώστε να επιστρέψουμε και εμείς σύντομα ως υπερδύναμη. Και για να το κάνουμε χρειαζόμαστε τη ζεστασιά του κόσμου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: