Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Tanti auguri, Jonathan Zebina!

Η "καλλιτεχνική φλέβα" της Juventus, ο Jonathan Zebina γιορτάζει σήμερα τα 30α του γενέθλια.
Κομψός εργένης, ο Jonathan είναι παθιασμένος με την τέχνη οπότε, εντελώς φυσιολογικά το 2007 άνοιξε στο Μιλάνο μια γκαλερί αφιερωμένη στη μοντέρνα τέχνη, την JZ Art Trading. Βέβαια, τότε φουντώσαν οι φήμες ότι θα πήγαινε στη Milan αλλά διαψεύστηκαν στην πράξη καθώς στις 6 Ιουνίου 2007 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Juventus ως το 2011. Γεγονός που δεν αποτρέπει τις νέες φήμες ότι φεύγει για Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία (Galatasaray) ή Ισπανία (Sevilla)







Στιγμιότυπα, μέσω youtube, από αναδρομική έκθεση στην γκαλερί του για τον πρόσφατα χαμένο Mimmo Rotella

Περιμένοντας να δούμε ποιο θα 'ναι το μέλλον, ας επιστρέψουμε στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα του Jonathan ο οποίος βλέπει ελάχιστη τηλεόραση, ακούει παθιασμένα κάθε είδους σύγχρονης μουσικής (soul, R’N’B, jazz, house, pop, rock, lunge) και λατρεύει τις ταινίες δημιουργών. Δεν τρελλαίνεται για αθλητικά προγράμματα, ωστόσο παραμένει εραστής της τελειότητας στα σπορ -γι' αυτό θεωρεί σπουδαιότερο αθλητή όλων των εποχών τον Cassius Clay – Mohammad Ali τον οποίο θαυμάζει και για τον τρόπο που χρησιμοποίησε την επωνυμία του για το γενικότερο καλό. Λάτρης της καλής κουζίνας και του καλού κρασιού, ο Jonathan Zebina έχει μια αδυναμία στο εκλεπτυσμένο ντύσιμο.
Πάνω απ' όλα, όμως, είναι (καλός) ποδοσφαιριστής και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που ασχολήθηκε με τη μπάλα από 7 ετών στην ομάδα του Palaiseau στην περιφέρεια της Γαλλικής πρωτεύουσας. Αμυντικός από πιτσιρίκι, αγωνίστηκε στην ομάδα των Καννών ως τα 20 του οπότε τον έφερε στη Serie A η Cagliari. Δυο χρόνια μετά, το 2000, μετακόμισε στη Ρώμη και κατέκτησε πρωτάθλημα και Super Cup με τη Roma όπου έπαιξε ως το 2004 οπότε πήρε μεταγραφή στη Juventus. Με τη Vecchia Signora ο Zebina, επωνομαζόμενος και "Γαζέλα" λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσει όταν βγαίνει στην επίθεση, κέρδισε τα δυο πρωταθλήματα, 2004-2005 και 2005-2006, που η αθλητική Δικαιοσύνη ανακάλεσε... Ακολούθησε ασμένως τη Juventus στη Serie B. Η ομορφότερη ανάμνησή του από τα χρόνια του στη Juventus, όπως εκμυστηρεύτηκε στο site της ομάδας, είναι το ντεμούτο του: 12 settembre 2004, Brescia-Juventus 0-3, όπου έβγαλε και μια άσιστ για γκολ.
Τόσα χρόνια στα γήπεδα, έχει σημειώσει ένα μοναδικό γκολ, με τη Roma, και έχει αγωνιστεί στην Εθνική Γαλλίας. Ωστόσο, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του, που του έχει στοιχίσει κάποιες αποβολές, και η αστάθειά του στην άμυνα, σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς, έκαναν το Ranieri να μην τον υπολογίζει ως αδιαμφισβήτητο βασικό.
Τ' όνειρό του; Να ζήσει και να δουλέψει στη Νέα Υόρκη. Του το ευχόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: