Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Το Champions League αμέσως θέλει (και βλέπει) και ο Camoranesi αφήνοντας αιχμές για το πρωτάθλημα...

Το όνειρο των παλιών να κατακτήσουν το Champions και μάλιστα αμέσως, προκύπτει και από τη συνέντευξη στη Stampa του Camoranesi που εκτιμά πως αφού το κατάφερε η Liverpool μπορεί και η Juventus για την οποία, πάντως, υποστηρίζει ότι "με αυτούς τους ρυθμούς" χρειάζονται δέκα χρόνια για να ξαναφτιάξει την ομάδα του Capello ...
Ο Ιταλοαργεντίνος Παγκόσμιος πρωταθλητής διαβεβαιώνει τον Massimiliano Nerozzi της Stampa ότι είναι καλά ενόψει του ματς με την Artmedia και ότι την Κυριακή έμεινε στο γυμναστήριο μόνον για προληπτικούς λόγους. Αναγνωρίζει πως με την Artmedia η Juventus είναι φαβορί αλλά "εκείνο που μετράει είναι το γήπεδο". Θεωρεί την επιστροφή στην Ευρώπη ολοκλήρωση ενός κύκλου που άνοιξε με τη Serie B και αποκαλύπτει ότι στο ενδιάμεσο είδε ελάχιστα παιχνίδια ("20-25 λεπτά από το Roma-Manchester United" γιατί συνήθως δεν βλέπει ποδόσφαιρο στην τηλεόραση.
"Η Juve συνήθως κατέβαινε για να κερδίσει το Κύπελλο, τώρα;", τον ρωτά ο δημοσιογράφος. "Προγνωστικά τώρα είναι πραγματικά αδύνατον να γίνουν. Τις απαντήσεις θα τις δώσει η μπάλα", απαντά αλλά τονίζει πως είναι πιο εύκολο το Champions League από το πρωτάθλημα όπου η Inter έχει περισσότερες εναλλακτικές και το οποίο κερδίζεται συνήθως στα ματς με τις μικρές και μεσαίες ομάδες. Ενώ, σημειώνει, στο Champions League με τα δυο παιχνίδια "όλα είναι πιθανά. Το απέδειξε η Liverpool τα τελευταία χρόνια", λέει. Όσον αφορά την καλή πορεία στα φιλικά, δείχνει προσγειωμένος επισημαίνοντας πως ήταν απλώς φιλικά του καλοκαιριού χρήσιμα για να ενταχθούν οι Poulsen, Mellberg αφού, όπως σημειώνει, ο Amauri γνώριζε το ιταλικό ποδόσφαιρο.
O Capello, του επισημαίνει ο δημοσιογράφος, δήλωσε πως αρχίζετε να θυμίζετε λίγο εκείνη, τη δική του Juve. "Η δική του είχε πολύ περισσότερη ποιότητα", λέει ξερά ο Camoranesi και όταν τον ρωτάνε πόσο θα χρειαστεί για να φτάσει η ομάδα σε εκείνα τα επίπεδα, λέει ακόμα πιο ξερά: "Δέκα χρόνια, με αυτό το ρυθμό"...
Μετά από αυτή την αιχμή προς τη διοίκηση, εύλογα ο δημοσιογράφος τον ρωτά μήπως, αφού αυτός θα έχει σταματήσει νωρίτερα, έχει χάσει την ελπίδα να κερδίσει το Champions League; "Όχι. Πιστεύω και ελπίζω να παίξω άλλον έναν τελικό Champions League και να τον κερδίσω". Ήδη από φέτος, ρωτά ο δημοσιογράφος. "Γιατί όχι; Αν τα κατάφερε η Liverpool, που δεν ήταν δα μια ομάδα από φαινόμενα και που μετά στο πρωτάθλημα μπορεί να τερματίσει τριάντα βαθμούς πίσω. Είναι νια γερή ομάδα, λίγο βαρετή". Και η Juve είναι βαρετή; "Ας πούμε ότι δεν είμαστε μια ομάδα εκρηκτική σαν σαμπάνια. Το οποίο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έξι εφτά σπουδαίοι παίχτες", επισημαίνει ο Camoranesi καταλήγοντας με την παρατήρηση ότι και στον ίδιο αρέσει το ωραίο παιχνίδι "αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι η νίκη. Και η Juve του Capello συχνά έπαιζα πολύ άσχημα. Αλλά το κοινό της Juve δεν κάθεται τόσο να δει το παιχνίδι αλλά το αποτέλεσμα. Όπως όλοι, τελικά".

Nedved, Buffon: οι παλιοί ονειρεύονται Ευρώπη

Η επιθυμία του Camoranesi για το Champions League, επιθυμία που εκδήλωσε και ο Nedved έρχονται να συναντηθούν με μια κουβέντα που είχε πει ο Buffon για να εξηγήσει πώς και επέλεξε να ανανεώσει εφ' όρου ζωής στη Juventus όταν τον πολιορκούσαν όλοι. Είχε πει, τότε, ο Buffon πως την απόφασή του ουσιαστικά την πήρε βλέποντας τους "γέρους" της Milan, εκείνη την παλιοπαρέα, να σηκώνει το Champions League στην Αθήνα. Τότε είπα, δεν θα 'ταν ωραία να το καταφέρουμε και εμείς;...

4 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Kαλή επιτυχία στο ξεκίνημα με την Αρτμέντια Δυσκολο ματς! Οχι τόσο λογω δυναμικοτητας αντιπάλου (που δεν ειναι, πάντως, αμελητέα) όσο λογω διαιτητού! Ο ημετερος , να δεις πώς λέγεται-Αρταξέρξης; Δαρείος; κάπως έτσι-έχει θραυσει νευρα και νευρα (ινα μη ειπω άλλο τι!) με την σχολαστικότητά του και την εμμονη στο να τραβα την κάμερα επάνω του!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Βασσάρα (περισσότερα http://ungobboaatene.blogspot.com/2008/08/ranieri-champions-league-juventus.html) αλλά φοβάμαι πιο πολύ τους τραυματισμούς που μας στερούν από εναλλακτικές λύσεις με αποτέλεσμα οι Σλοβάκοι να είναι διαβασμένοι... Όπως και να έχει, εμείς είμαστε η Juventus!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η δε 13η Αυγούστου έχει αποδειχθεί γουρλίδικη για μας (όχι και για σας, βέβαια... Δες εδώ: http://ungobboaatene.blogspot.com/2008/08/juve-13.html

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τελικά, τα δικά μας γούρια δούλεψαν όλα: ο (καλός) Βασσάρας έμεινε εντός παράδοσης που θέλει τις ιταλικές ομάδες να τα πάνε καλά όταν τις διευθύνει, για άλλη μια 13η Αυγούστου εντός έδρας νικήσαμε χωρίς να δεχτούμε γκολ, τα δε κορίτσια της Juve στο Πεκίνο (http://ungobboaatene.blogspot.com/2008/08/juventus.html) μας έφεραν γούρι!