Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Italia-Honduras 3-0 Giovinco show!

Με ένα αριστερό σουτ του Sebastian Giovinco από τα όρια της μεγάλης περιοχής, ξεκίνησε "με το δεξί" η Ολυμπιακή περιπέτεια μιας Ιταλίας που ονειρεύεται το χρυσό το οποίο έχει να κατακτήσει από το 1936.

Φάσεις, άπειρες ευκαιρίες, γκολ της Ιταλίας συν η γκολάρα του Giovinco!

Το 21 ετών "διαμαντάκι" της Juventus, γνωστό και ως "ατομικό μυρμήγκι" λόγω ταχύτητας, εκρηκτικότητας και χαμηλού ύψους ξεμπλόκαρε το αποτέλεσμα στο 41' στέλνοντας τη μπάλα στο "γάμα" του αντίπαλου τέρματος αφού πρώτα είχε βγάλει ένα σωρό άσιστ που οι συμπαίκτες του, για ελάχιστα, δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ. Η Ιταλία είχε ξεκινήσει δυνατά και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δυο καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Acquafresca και τον Montolivo. Η Ονδούρα δεν κλείστηκε, με αποτέλεσμα το ματς να έχει ενδιαφέρον. Πιο επικίνδυνη η Ιταλία έφτασε στο 2-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον G.Rossi (Villareal) ο οποίος εκτέλεσε πετυχημένα το πέναλτυ που δόθηκε σε χέρι του Arzu στην προσπάθειά του να συγκρατήσει τον Acquafresca (Cagliari). Καλή εμφάνιση και για τον έτερο bianconero που έπαιξε όλο το 90λεπτο, τον Paolo De Ceglie.
Στο 51' ο Acquafresca κέρδισε νέο πέναλτυ (ανατροπή από τον τερματοφύλακα της Ονδούρας, Hernandez που δέχτηκε και κίτρινη κάρτα). Το εκτέλεσε ο ίδιος και 3-0. Λίγο νωρίτερα, ευκαιρία σε σουτ του G.Rossi που άφησε τη θέση του, στο 59', στον Abate. Ένα λεπτό αργότερα, με φάουλ, ο Cigarini έχασε ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ που θα συζητιόταν πολύ. Κράμπα για τον Bocchetti που στο 72' έδωσε τη θέση του στον Coda. Στο 78' o Casiraghi αποφασισε να ξεκουράσει και τον Giovinco βάζοντας το άλλο "διαμαντάκι" της Juve, τον Claudio Marchisio. Στο 81' η Ονδούρα κέρδισε πέναλτυ (και ο De Silvestri που υπέπεσε σε αυτό, μια κίτρινη κάρτα) αλλά ο Pavon κλότσησε τη μπάλα και την ευκαιρία να μειώσει, στην εξέδρα. Το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνιτών κεντροαμερικάνων να πετύχουν το γκολ της τιμής.
Στο αρχείο το πρώτο ματς, τώρα απομένουν οι αναμετρήσεις με τη Νότιο Κορέα (10 Αυγούστου) και το Καμερούν (13 Αυγούστου) για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Δ' Ομίλου που οδηγεί στα ημιτελικά και στην διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Να σημειωθεί ότι στο άλλο ματς του Ομίλου, η Νότιος Κορέα και το Καμερούν μοιράστηκαν βαθμούς και τέρματα μένοντας στο 1-1 οπότε η Ιταλία τέθηκε ήδη επικεφαλής στον Όμιλο με 3 βαθμούς. Από 1 βαθμό Κορέα και Καμερούν, 0 βαθμούς η Ονδούρα. (Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες όλων των Ομίλων, εδώ)

ITALIA-HONDURAS 3-0
Τέρματα: 41' Giovinco, 45' G.Rossi (πεν.), 51' Acquafresca (πεν.)
Κίτρινες κάρτες: Abate, Cigarini, De Silvestri (I), Hernandez (H)
Διαιτητής: Damir Skomina (Σλοβενία)

ITALIA: Viviano, De Silvestri, Bocchetti (72' Coda), Criscito, De Ceglie, Cigarini, Montolivo, Nocerino, Rossi (59' Abate), Giovinco (78' Marchisio), Acquafresca.

HONDURAS: Hernandez, Molina, Caballero, Arzu, Noralles, Padilla (46' Alvarez), Thomas, Rodas, Claros (61' Sanchez), Martinez, Pavon

"Giovinco; Σαν τον Baggio και τον Antognoni"

(Update) Εντυπωσιασμένος από τον "πρωταθλητή τσέπης" της Juventus, Sebastian Giovinco εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ονδούρας, Yearwood: "Ο Giovinco είναι παίχτης που κάνει τη διαφορά. Μπορεί να συγκριθεί με τον Roberto Baggio ή τον Antognoni", είπε χαρακτηριστικά. "Ας μην κάνουμε συγκρίσεις. Πάντως ο Sebastian έχει τις δυνατότητες να φτάσει μακριά", απάντησε μετρημένα ο Casiraghi, Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός που, φυσικά, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη στο ντεμπούτο της Εθνικής στο Ολυμπιακό τουρνουά.
Ακόμα πιο μετρημένος, αλλά και ευχαριστημένος, ο ίδιος ο παίχτης: "Baggio, Antognoni; Είναι πολύ σπουδαίες συγκρίσεις, εγώ ούτε που πρόλαβα να τους δω να παίζουν. Θα ήταν υπερφίαλο από τη μεριά μου να πω τέτοια πράγματα, σίγουρα πάντως με ικανοποιεί να ακούω τέτοια συγχαρητήρια. Ευχαριστώ τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ονδούρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: