Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

John Elkann, Moratti (και στατιστικές) συμφωνούν: η Juventus έχει την πιο γόνιμη επίθεση

Να που Juventus και Inter συμφωνούν σε κάτι: ότι η Juve έχει τη γονιμότερη επίθεση όλων!
Μετά το ενδοοικογενειακό φιλικό στη Villar Perosa, το μεγάλο αφεντικό της μητρικής Ifil, ο εγγονός του Agnelli, John Elkann είχε επαναλάβει πως ο στόχος κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι εφικτός καθώς θεωρεί πως έχει μειωθεί η διαφορά από την Inter "aν κάποιος σκεφτεί πως πέρυσι είχαμε την ισχυρότερη επίθεση και ότι έφτασε ο Amauri"... Στην ίδια εκτίμηση συνέπεσε ο Massimo Moratti, αφεντικό (και πρόεδρος) της Inter: "Η Juve είχε ήδη μια σπουδαία επίθεση, πρόσθεσε τώρα και ένα σπουδαίο σκόρερ, τον Amauri", σημείωσε...
Όπως σημειώνει η Gazzetta dello Sport, οι στατιστικές δείχνουν πως όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα αν στα περυσινά 49 γκολ των Del Piero (21), Trezeguet (20), Iaquinta (8) προστεθούν τα 15 του Amauri με την Palermo και τα 6 του Giovinco με την Empoli. Σύνολο 70, καλύτερα από οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη.
Η εφημερίδα σημειώνει πως μόνον Milan και Manchester United έχουν καλύτερες στατιστικές αλλά με το συνυπολογισμό περισσότερων παιχτών (οκτώ για τη Milan) ή με το συνυπολογισμό παιχτών που έπαιζαν σε άλλη κατηγορία (τα 15 από τα 77 τέρματα που, στατιστικά πάντα, χρεώνονται στην επίθεση των Red Devils τα έβαλε ο Fraizer Campbell στη δεύτερη κατηγορία με τη Hull City).
Μένει, πλέον, να φανεί αν το 4-4-2 στο οποίο θεωρητικά επιμένει ο Ranieri θα μεταμορφωθεί σε ένα 4-3-3. Άλλωστε, η μεταγραφή του Poulsen και ο τρόπος που χτίστηκε η μεσαία γραμμή της Juventus παραπέμπει ακριβώς στη δυνατότητα μιας πιο επιθετικής ανάπτυξης.
Το γήπεδο θα δείξει αν οι στατιστικές θα εκφραστούν και θα γίνουν πραγματικότητα. Μακάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: