Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Για τέσσερα χρόνια στη Juve ο Alexander Manninger

Ξεπεράστηκαν ταχύτατα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και ο Alexander Manninger ανακοινώθηκε επίσημα πλέον αφού αργά το μεσημέρι η Juventus κατέθεσε στη Lega το τετραετές συμβόλαιο του 31χρονου διεθνούς Αυστριακού τερματοφύλακα που αποκτήθηκε από την Udinese. Ο παίχτης, στοίχισε 1 εκατ. Ευρώ.

Αναπληρωματικός για χρόνια, την τελευταία διετία ο Manninger έπαιξε βασικός στη Siena όπου μάλιστα στις 11 Μαϊου 2008 απέκρουσε το πέναλτυ του Materazzi που θα έδινε το πρωτάθλημα στην Inter. To ματς έληξε ισόπαλο και η Inter καρδιοχτύπησε μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής...

H Juventus είχε επιδιώξει να αποκτήσει τον Alexander Manninger και πριν από 9 χρόνια αλλά τα χρήματα που είχε ζητήσει τότε η Arsenal, στην οποία ήταν ο αναπληρωματικός του David Seeman από το 1997 ως το 2001, κρίθηκαν υπερβολικά.
Ο παίχτης έφτασε ήδη στο Λονδίνο και ενώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή που αύριο βράδυ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό τη Manchester."Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στη Juve και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου. Εδώ το ποδόσφαιρο έχει αντίκρισμα. Εγώ ωρίμασα και απέκτησα εμπειρία σε μικρότερες ομάδες, αλλά πριν αρκετά χρόνια έπαιξα στην Arsenal και μου έμεινε η επιθυμία να επιστρέψω σε υψηλά επίπεδα". Το γεγονός ότι μπροστά του θα έχει ένα "ιερό τέρας" όπως ο Buffon δεν τον τρομάζει: "Όλοι γνωρίζουμε την αξία του Gigi και το ρόλο του σε αυτή την ομάδα. Μπορεί να παίζει μόνον ένας τερματοφύλακας τη φορά, είναι αλήθεια, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι στο σημερινό ποδόσφαιρο χρειάζονται τουλάχιστον 25 παίχτες σε μια ομάδα κι ένας μόνο τερματοφύλακας δεν φτάνει, γι' αυτό άλλωστε στη Juve είμαστε τρεις. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσει ένα χεράκι αν υπάρξει ανάγκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: