Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Ale και ο Ricky πάντα στην καρδιά μας

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Vinovo η Juve διοργανώνει το 2ο τουρνουά "Ale e Ricky sempre nel cuore" ("πάντα στην καρδία") που είναι αφιερωμένο στους δυο νεαρούς άσους της Alessio Ferramosca και Riccardo Neri οι οποίοι χάθηκαν το 2006 σε ένα απίστευτο ατύχημα στο ίδιο αυτό αθλητικό κέντρο.

14 παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες Νεότατων της πρωταθλήτριας Juventus και των Torino, Fiorentina, Parma, Atletico Mirafiori, Castelfiorentino, Cbs, Vanchiglia που θα διεξαχθούν σε δυο Ομίλους, έναν επαγγελματικών και έναν ερασιτεχνικών ομάδων. Οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό. Επιπλέον, το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η τελετή κατά την οποία το γήπεδο 8, όπου θα παιχτεί το τουρνουά, θα πάρει το όνομα των δυο αδικοχαμένων παιδιών, Alessio και Riccardo και θα παρουσιαστεί ένα αναμνηστικό μωσαϊκό ("τα χρώματα της άνοιξης") του Leonardo Pivi. "Η ονοματοδοσία και το έργο τέχνης του Pivi είναι δείγμα της άσβεστης μνήμης για τα παιδιά μας που θα έχουμε για πάντα στην καρδιά μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί μια συνάντηση για τις αξίες του αθλητισμού στην οποία θα λάβουν μέρος ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Πεκίνο 2008 στην ξιφασκία, Diego Confalonieri και ο Ciro Ferrara. Επιπλέον θα βραβευτούν οι Top Players, με άλλα λόγια ένας παίχτης από κάθε κατηγορία του νεανικού τμήματος της Juventus που διακρίθηκε για την εντιμότητα και τη σωστή συμπεριφορά προς τους συμπαίχτες, τους προπονητές και το fair play στα ματς.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα μαζευτούν χρήματα για την "Associazione Riccardo Neri & Alessio Ferramosca" η οποία βοηθά παιδάκια με σοβαρές αρρώστιες ή έχουν ανάγκη από δαπανηρές θεραπείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: