Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Το μυστικό του Alex: στη ζωή υπάρχουν καταστάσεις πιο σκληρές από τη μπάλα. Και χωρίς θετική έκβαση...

Εκτός από τη σκληρή δουλειά, για να επανέλθει από το φοβερό τραυματισμό του 1998 (και να διαψεύδει συνεχώς τις Κασσάνδρες) τον βοήθησε και "το μάθημα που πήρα από το θάνατο του πατέρα μου: ο αγώνας του κατά της ασθένειας μου θύμιζε πως στη ζωή βρίσκεσαι αντιμέτωπος με πιο σκληρές καταστάσεις σε σχέση με ένα ποδοσφαιρικό ματς. Καταστάσεις που, σε αντίθεση με τα προβλήματα της μπάλας, δεν έχουν θετική έκβαση"... Μεστά λόγια από τον Alex Del Piero -που σαν σήμερα έκανε το ντεμπούτο του με τη Juve- και θα δημοσιευτούν στη συνέντευξη για το "Sportweek" που θα κυκλοφορήσει αύριο με την "Gazzetta dello Sport".

"Juve, η τελευταία μου ομάδα. Στη Ιταλία τουλάχιστον"...

Από την προδημοσίευση στο site της "Gazzetta" η συνέντευξη δείχνει ενδιαφέρουσα καθώς ο Alex μιλά για όλα, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το NBA, που παρακολουθεί με πάθος, μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές. Μιλά, βέβαια, και για ποδόσφαιρο και εκφωνεί τη φράση που θα συζητηθεί, αν δεν συζητιέται ήδη: "αν είχα υπογράψει την ανανέωση συμβολαίου με μοναδικό κριτήριο τα χρήματα, δεν θα είχα μείνει. Και, σε κάθε περίπτωση, αυτή θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Στην Ιταλία, τουλάχιστον"... Άλλωστε, ομολογεί πως κάποιες φορές μπήκε στο πειρασμό ("για λίγο όμως") να αφήσει τη Juventus.
Ο Alex, εκτός από τον τραυματισμό του το 1998 εντάσσει στις πιο άσχημες στιγμές της καριέρας του και τη στιγμή που, στα 12, αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του για να γίνει ποδοσφαιριστής... Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως ήταν να πάει στην... Torino αλλά δεν του πήγε να φύγει τόσο μακριά από το σπίτι του.
Λίγες μέρες πριν το ντεμπούτο της Juve στο φετινό Champions League με τη Zenit, θυμάται και αξιολογώντας τις αντιπάλους που συνάντησε αναγνωρίζει πως η Real Madrid ήταν "πιο ταλαντούχα" αλλά χαρακτηρίζει τη Manchester United ως "την πιο οργανωμένη ομάδα που συνάντησε".
Στα 34 σου, τον ρωτάνε κλείνοντας τη συνέντευξη, αποφάσισες τι θα κάνεις όταν μεγαλώσεις: "Λέω να μείνω μικρός για λίγο ακόμα", απαντά και όλοι βλέπουμε μπροστά μας το πονηρό του χαμόγελο...

Πηγή: Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: