Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Οι εφημερίδες υποκλίνονται στον Del Piero

Τα πρωτοσέλιδα (αναμενόμενο δεν ήταν;) είναι όλα δικά του! Το εκπληκτικό του γκολ στη Zenit (κοιτάξτε το ξανά και ξανά εδώ) έκλεψε, μετά τις καρδιές φίλων, φιλάθλων και συμπαικτών, και τους επαίνους των εφημερίδων που δεν χαρακτηρίζονται για τα φιλικά τους αισθήματα προς τη Juventus.

Για "δυναμίτη" κάνει λόγο η Gazzetta dello Sport το διαδικτυακό γκάλοπ της οποίας (ψηφίστε τον καλύτερο παίχτη της 1ης αγωνιστικής του Champions League) βγάζει πρώτο τον capitano με τις διπλάσιες, σχεδόν, ψήφους από τον ...Ibrahimovic. Ακολουθούν , ο Juan Culio της Cluj (που έκλεισε το σπίτι της Roma), ο Aguero (Atletico Madrid), ο Gilardino (κόντεψε να πάρει μόνος του τη νίκη για τη Fiorentina, ας όψεται ο διαιτητής...), ο Gerrard (Liverpool), ο Zaza (Aalborg), ο Benzema (Lyon), ο Lucho Gonzalez (Porto) και τη δεκάδα συμπληρώνει ο Godin (Villareal).
Δεν είναι μόνον οι εφημερίδες. Αν έβλεπε κανείς τα υγρά μάτια του Ranieri τη στιγμή που μπήκε το γκολ, αν άκουγε τη γλύκα της φωνής του Pavel Nedved όταν μίλησε για το γκολ του Alex, αν άκουγε τον Buffon, τον Chellini, τον Legrottaglie (που παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή μέσα στο ματς είπε στον Chiellini: αν φύγουμε με την ισοπαλία θα είναι καλά), τον συνήθως αποστασιποιημένο Trezeguet που έπλεξε το εγκώμιο του Alex, θα καταλάβαινε γιατί ο Del Piero είναι ο Capitano!
Έτσι έπρεπε. Μετά από 895 μέρες εξορίας στα γήπεδα του Rimini και του Crotone, μετά από τόση ταλαιπωρία, το δίκαιο, το σωστό, το όμορφο ήταν αυτό: εκείνον τον κύκλο να τον κλείσει αυτός, το νέο κύκλο να τον ανοίξει αυτός, ο λαός της Juventus να μπορέσει ξανά να ονειρευτεί με τον Pinturicchio οδηγό. Grande capitano, grazie!

Δεν υπάρχουν σχόλια: