Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Juventus-Catania 1-1 παρά τo show Giovinco, Del Piero και του σκόρερ Amauri που είχε και δοκάρι!

Μια απίστευτη ισοπαλία απέσπασε η Catania που εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό αμυντικό λάθος των Chiellini-Legrottaglie στη μοναδική της κατεβασιά, για να ισοφαρίσει ένα ματς που η Juventus θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει κερδίσει με διαφορά πολλών τερμάτων: εξαιρετικές ευκαιρίες, ένα διπλό δοκάρι, καλή εμφάνιση... Δυστυχώς, ήρθε το στραβοπάτημα που στοιχίζει στη Juventus μια σίγουρη πρώτη θέση που τώρα έγινε 5η αφού την πέρασαν Lazio και Atalanta που κέρδισαν...

(Update, 25/9, 8:52) Show Giovinco, Del Piero, Amauri: να πώς η Juve έλιωσε την Catania αλλά έχασε δυο βαθμούς...

Δικαιώνοντας το παρατσούκλι του, "Tinkerman", ο Ranieri "μπλόφαρε" σε σχέση με ό,τι είχε αφήσει να υπονοηθεί την παραμονή, ανακάτεψε την τράπουλα και έβαλε από την αρχή, μαζί με τους De Ceglie και Marchisio, τον Giovinco ο οποίος στο 15' έβγαλε την τηλεκατευθυνόμενη σέντρα για να σηκωθεί ψηλότερα απ' όλους ο Amauri και να πετύχει το τρίτο φετινό του γκολ με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου! Ωδές από την curva στο "ατομικό μυρμήγκι" που έτυχε θερμότατης υποδοχής από την πρώτη στιγμή που πάτησε τα πόδια του στο χορτάρι! Στο 23', συνδυασμός Giovinco-Amauri και πάσα στον Del Piero που σκόραρε από θέση οφσάιντ -ορθώς ακυρώθηκε αλλά το παίξιμο των τριών ήταν όμορφο. Ο capitano, σα να παροτρύνθηκε από την παρουσία του "μικρού" ξεδίπλωνε όλο του το ρεπερτόριο γυρνώντας ως τη σέντρα για να κατεβάσει τη μπάλα με ντρίμπλες και σλάλομ. Κάπως έτσι κέρδισε φάουλ στο 27' που, όμως, έριξε στο τείχος. Στο 29' οι αμυντικοί της Catania μόλις που πρόλαβαν τον Giovinco που όρμαγε ανάμεσα σε δυο. Το ατομικό μυρμήγκι δοκίμασε να φτάσει και στο γκολ, με σουτ έξω από την περιοχή στο 42' (μπλόκαρε ο Bizzarri) και ένα λεπτό αργότερα έβγαζε άμυνα στο σημαιάκι του κόρνερ της Juventus! Αποφασιστικός ο Poulsen, όπως και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Chiellini-Legrottaglie που, μαζί με τον Grygera αλλά και τον De Ceglie, έκοψαν τη φόρα στην ομάδα του Zenga που επιχείρησε να ισοφαρίσει με μακρινά σουτ: στο 37' ο Manninger έκανε δύσκολη απόκρουση σε μακρινό σουτ του Biagianti, στο 42' ένα "τούβλο" του Llama βγήκε λίγο έξω από τα δοκάρια. Αλλά αυτό ήταν όλο από την Catania.
Με μαγεία του Giovinco ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο: κατεβασιά με συνεχή αλλαγή κατεύθυνσης οδήγησε τον Ledesma σκληρό φάουλ (πήρε κίτρινη) στη γραμμή της περιοχής. Ο Del Piero πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος αλλά η φάση κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Giovinco έβγαζε πάλι άμυνα... Στο 52' έκοψε ο Marchionni, πήρε ο capitano, έκανε την κατεβασιά, άνοιξε δεξιά στον Marchionni που σέντραρε, ο Alex δεν την πρόλαβε και ο Amauri έπιασε το σουτ στραβά και έτσι αυτή η φοβερή ενέργεια δεν οδήγησε σε γκολ... Λίγο μετά, ένα ...αγκάλιασμα μέσα στην περιοχή στο Marchionni που, παρ' όλα αυτά προσπάθησε να προχωρήσει, δεν σφυρίχτηκε... Στο 61' ο Giovinco έκλεψε τη μπάλα, ντρίμπλα, κατεβασιά, μπαλιά στον Del Piero, αυτός στον Amauri που τη σήκωσε και ήταν πάλι ο κοντούλης Giovinco αυτός που την πήρε, απελευθερώθηκε, σούταρε αλλά ο Bizzarri του (και μας) στέρησε τη χαρά ενός υπέροχου τέρματος. Δυστυχώς. μετά από τόσες χαμένες ευκαιρίες, μια σέντρα που ξέφυγε από το κεφάλι του Legrottaglie και δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Chiellini (καθώς αναπήδησε μπροστά του), άφησε έκθετο τον Manninger που είδε τον Plasmati, που είχε μπει αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, να ισοφαρίζει από κοντά... Η απάντηση της Juve ήρθε δυο λεπτά αργότερα, στο 70': σέντρα του Giovinco, κεφαλιά του Del Piero στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Amauri έχασε την ευκαιρία ξαναχτυπώντας το δοκάρι! Νέες ευκαιρίες με Giovinco, Del Piero να αναστατώνουν την αντίπαλη άμυνα στο αμέσως επόμενο λεπτό και τον Bizzarri να γίνεται ήρωας αποκρούοντας σουτ του capitano!... Στο 77' άλλη απίστευτη ευκαιρία: ο Marchisio έβγαλε τον Giovinco, σέντρα και μέσα στο χαμό, σουτ εξ επαφής του Poulsen αποκρούστηκε από τα σώματα των πεσμένων παιχτών της Catania! Οι φιλοξενούμενοι όλοι πίσω και η Juve μπροστά με τον Ranieri να ρίχνει στο γήπεδο τους Tago και Nedved στη θέση των Marchisio, Giovinco. Βαθιά σέντρα του Tiago στο 87', με φάουλ, και μέσα στο χαμό ο Legrottaglie έβαλε το πόδι του αλλά η μπάλα πήγε ψηλά άουτ... Στο 91' σέντρα του Nedved, ο Del Piero άλλαξε την πορεία προς τον επερχόμενο Amauri που δεν πρόλαβε... Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν ήταν αρκετά παρά για μερικές ακόμα φάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων που έφυγαν με έναν ανέλπιστο βαθμό... Κρίμα, αν μη τι άλλο γιατί δημιουργήσαμε πολύ!

JUVENTUS-CATANIA 1-1
Τέρματα: 16' Amauri - 68' Plasmati
Κίτρινες κάρτες: Ledesma, Bizzari, Silvestri (C)
Διαιτητής: Nicola Pierpaoli. Επόπτες: Rosario Angrisani και Maurizio Toscano. Τέταρτος διαιτητής: Andrea Gervasoni

JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 32 Marchionni (68' 7 Salihamidzic), 18 Poulsen, 19 Marchisio (82' 30 Tiago), 20 Giovinco (86' 11 Nedved), 10 Del Piero, 8 Amauri. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 15 Knezevic, 27 Ekdal, 9 Iaquinta.
Προπονητής: Claudio Ranieri
CATANIA: 1 Bizzarri, 2 Sardo, 4 Silvestre, 23 Terlizzi, 21 Silvestri, 27 Biagianti, 8 Ledesma, 19 Tedesco, 11 Llama (46' 16 Plasmati), 13 Izco, 15 Morimoto (58' 25 Martinez, 83' 17 Baiocco). Αναπληρωματικοί: 12 Kosicki, 3 Sabato, 6 Stovini, 10 Dica.
Προπονητής: Walter Zenga

Αυτοκριτική Amauri, Giovinco

(Update) "Εμείς εκεί μπροστά πρέπει να μάθουμε να τελειώνουμε τις φάσεις", αναγνώρισε αμέσως μετά το ματς ο Amauri μιλώντας στο Juventus Channel όπου εμφανίστηκε και ο Giovinco -"απόψε γεννήθηκε ένας πρωταθλητής", είπε ο κεντρικός παρουσιαστής του θεματικού καναλιού της Juventus, Paolo Rossi (απλή συνωνυμία με τον παίχτη). Ο Sebastian Giovinco αναγνώρισε, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση του Furino, ότι έκανε λάθος στη φάση του 61', όταν βρέθηκε μόνος μπροστά στον Bizzarri και σούταρε επάνω του.

Ranieri: "πολλές οι χαμένες ευκαιρίες" και εγκώμιο Giovinco

"Πολλά λάθη στις ευκαιρίες για γκολ; Θα έλεγα πολλές χαμένες, ξοδεμένες ευκαιρίες. Πολλές όχι υπερβολικές. Αλλά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θα τύχουν παιχνίδια στα οποία θα φτάσουν δυο ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ" είπε ο Ranieri, δυσαρεστημένος για το αποτέλεσμα. Ο τεχνικός της Juventus εγκωμίασε τον Giovinco: "περιμένουμε απ' αυτόν ό,τι έκανε απόψε. Έδωσε το παρόν σε πολλές φάσεις για γκολ, όχι μόνο στο τέρμα του Amauri μα και σε άλλες ευκαιρίες όπως στο διπλό δοκάρι. Εμφανίστηκε καλά. Στη θέση που έπαιξε έχει την ευκαιρία να παίρνει τη μπάλα ξεκινώντας από λίγο πιο πίσω και έχοντας μπροστά του τον αντίπαλο να συγκλίνει προς το κέντρο και να χτυπά", παρατήρησε. Τέλος, "και χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία", όπως τόνισε, ο Ranieri στάθηκε στην άθλια κατάσταση του γηπέδου: "Παίζουμε πάνω στην άμμο. Το γκολ που δεχτήκαμε γεννήθηκε από μια παράλογη αναπήδηση της μπάλας. Ο Chiellini πήγε ήσυχος να διώξει και δεν τα κατάφερε. Τα παιδιά αναγκάζονταν να βγουν στην επίθεση με μακρινές μπαλιές με αποτέλεσμα να ανοίγονται. Επαναλαμβάνω, παίζουμε πάνω στην άμμο. Στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς παιζόταν, τώρα δεν βλέπεται. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία", υπογράμμισε.

Del Piero: να συνεχίσουμε με αυτή την πείνα για νίκη

Την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου σημείωσε και ο Del Piero που εκτίμησε πως "η ομάδα πάγωσε το ματς πολύ νωρίς και χρειάστηκε το σκαμπίλι του 1-1 για να αντιδράσει και να δημιουργήσει τόσες ευκαιρίες για γκολ στο τελευταίο 20λεπτο". Πάντως, ο capitano διέγνωσε την πείνα για νίκη της ομάδας. "Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε".

Η Rai είδε το πέναλτυ που δεν είδε ο διαιτητής...

Συνηθίσαμε πιά και έτσι οι διμαρτυρίες ήταν λίγες -και μετά δεν στάθηκε κανείς σ' αυτή τη φάση. Στην ειδική βραδινή εκπομπή της Rai για το campionato, όμως, την έδειξαν και εξέφρασαν κατηγορηματικά την άποψη πως το αγκάλιασμα και τράβηγμα του Marchionni μέσα στην περιοχή από τον Silvestri στο 58', παρά το οποίο ο παίχτης της Juve προσπάθησε να προχωρήσει, έπρεπε να σφυριχτεί πέναλτυ...

Zenga: τον Bizzarri ο πρόεδρος τον πληρώνει για να αποκρούει...

Εμφανώς ικανοποιημένος από την ισοπαλία, ο προπονητής της Catania και παλιός διεθνής τερματοφύλακας, Walter Zenga, όταν ρωτήθηκε για τα μικρά θαύματα που έκανε ο τερματοφύλακάς του, απάντησε στο Sky ότι "ο πρόεδρος τον πληρώνει για να κάνει τέτοιες αποκρούσεις"... Ως μυστικό της ομάδας παρουσίασε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί και τους 24 παίχτες του: "κανείς δεν ξέρει ποιος θα παίξει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: