Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Νίκες, νίκες, νίκες, έχει να επιδείξει η Juventus όποτε παίζει με την Catania

Η στατιστική δεν αφήνει κανένα περιθώριο: 10 παιχνίδια έχουν διεξαχθεί όλα κι όλα ανάμεσα στη Juventus και την Catania στο Τορίνο και στα 7 έχει κερδίσει η Juve, δυο έληξαν ισόπαλα και μόλις σε ένα παιχνίδι κέρδισε η Catania [1], το μακρινό 1963 -ήταν μια από τις 8 ήττες της Juventus [2] που εκείνη τη χρονιά τερμάτισε 2η.
Πάντως, στις τελευταίες συναντήσεις (όχι πολύ πρόσφατες αφού οι Σικελοί έλειψαν για χρόνια από τη Serie A), η Juve κερδίζει την Catania και μάλιστα με μεγάλα σκορ: 4-1 το 1965, 5-0 το 1971, 2-0 το 1984. Μόνον πέρυσι χάλασε η συνταγή: προτελευταία αγωνιστική του campionato, η Juve είχε διασφαλίσει την 3η θέση και την έξοδο στο Champions League και δεν διεκδικούσε τίποτε σε αντίθεση με την Catania που αγωνιζόταν να κρατηθεί στην κατηγορία. Και πάλι, οι bianconeri τα έδωσαν όλα. Το ματς εξελίχθηκε σε ένα φεστιβάλ χαμένων ευκαιριών με τον Trezeguet και τον Del Piero. Οπότε... ίσχυσε ο γνωστός νόμος του ποδοσφαίρου και ο Martinez σκόραρε στο 47' -βέβαια, υπήρξε έντονα η αίσθηση ότι είχε προηγηθεί φάουλ επί του Buffon... Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, στο 89' ήρθε το θαύμα από τον Del Piero. Ένα θαύμα που έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα αφού, με δεδομένο το Inter-Siena 2-2, η Roma βρέθηκε στον πόντο από την ομάδα του Moratti και όλα θα παιζόταν την τελευταία αγωνιστική με την Catania να κυνηγά το αποτέλεσμα με τη Roma και την Parma να απειλεί την Inter για να διασωθεί!
Ωραία, πέρυσι το γλεντήσαμε βλέποντας τους nerazzurri να ζουν τον εφιάλτη της απώλειας του τίτλου αλλά φέτος δεν υπάρχει λόγος: ας νικήσουμε αυτή τη φορμαρισμένη αλλά σίγουρα όχι φοβερή και άπαιχτη ομάδα του Zenga! Και προσοχή στο νεαρό γέννημα της Primavera bianconera και ακόμα δικό μας κατά το ήμισυ, Michele Paolucci που έβαλε γκολ στην Atalanta (ομάδα στην οποία έπαιξε) την προηγούμενη αγωνιστική χαρίζοντας 3 βαθμούς στην ομάδα του...

Οι χαμένες ευκαιρίες στο περυσινό 1-1 -το βλέπουμε για να το ξορκίσουμε!

[1] Ήταν 7 Απριλίου 1963 και το γκολ του 0-1 είχε σημειώσει ο Milan...
[2] Από τις 8 ήττες εκείνης της χρονιάς τις 5 η Juve τις υπέστη εντός έδρας! Εκτός από την Catania είχε χάσει στην πρεμιέρα από την Atalanta (2-3), τον Μάρτιο από την Torino στο τοπικό ντέρμπυ (0-1) και από τη Verona (0-1) και τον Απρίλιο, εκτός από την Catania και από την Inter.

Πηγή στατιστικών: JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: