Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Sampdoria-Juventus 0-0 που αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα...

Μια Juventus με σβηστή τη μηχανή, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο οπότε ήταν αργή, προβλέψιμη, με κακές μεταβιβάσεις και πενιχρή αλληλοκάλυψη, έχασε άλλους δυο βαθμούς -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι: κέρδισε ένα βαθμό...- αυτή τη φορά στη Γένοβα. 0-0 με μια Sampdoria που κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο 45λεπτο... Το σκορ έρχεται να ενισχύσει την παράδοση των ισοπαλιών μεταξύ των δυο ομάδων (αλλά και με διαιτητή τον Rizzoli) και αφήνει τη Juve με 9 βαθμούς να εξαρτά τη βαθμολογική της θέση από τα αποτελέσματα των άλλων που, τελικά, (update) την άφησαν 7η αλλά, τουλάχιστον, μόνον ένα βαθμό από την Inter που έχασε από τη Milan...

(Update, 28/9, 21:45) Το δοκάρι του Del Piero και μερικές φάσεις...

Και όμως, όλα είχαν ξεκινήσει κατά τον καλύτερο τρόπο καθώς η Juve ξεκίνησε με ευκαιρία από τα αποδυτήρια: κατεβασιά του Molinaro, ανατροπή στη γραμμή της περιοχής από τον πρώην Gastaledello (πήρε κίτρινη) και το φάουλ του capitano απέκρουσε ένας άλλος πρώην, ο Mirante. Στο 20' -ισορροπία ως τότε- η Juve έφτασε στο αντίπαλο τέρμα με τρεις απλές μπαλιές: ο Nedved μάζεψε τη μπάλα από την άμυνα, έδωσε στο Sissoko και εκείνος στον Del Piero που με δυνατό διαγώνιο σουτ πέτυχε το άλλο δοκάρι... Μια καλή φάση για τη Samp, που έπαιζε κυρίως ψάχνοντας τον Cassano τον οποίο η (καλή) άμυνα της Juve έβγαζε οφσάιντ, στο 35': κεφαλιά του Stankevicius από καλή θέση, άουτ. Καλή φάση στο 40' για τον Alex όταν από πλάγιο του Chiellini η μπάλα έφτασε στον Amauri που με κεφαλιά της έδωσε ύψος και ο capitano έπιασε γυριστό λίγο πάνω απ' τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Amauri πήδησε εκτός χρόνου και έτσι έμεινε ανεκμετάλλευτη η σέντρα του Grygera που κατέβαζε συνεχώς τη μπάλα από τα δεξιά τροφοδοτώντας κυρίως τον Camoranesi αλλά και τον Nedved. Όλο και επιθετικός εμφανιζόταν ο Sissoko αλλά το ημίχρονο έληξε 0-0...
Ανάποδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο: την ευκαιρία από τα αποδυτήρια την είχε ο Cassano: φάουλ ελάχιστα έξω αλλά με τον Manninger να εκτινάσσεται καλά ακολουθώντας τη μπάλα και πείθοντας ότι θα απέκρουε. Κάτι που δεν θα γινόταν στο 52' όταν η Samp εκτέλεσε κόρνερ, ο Amauri πήδησε για κεφαλιά κι έχασε τη μπάλα, όπως και ο Poulsen, και ο Sammarco από ένα μέτρο έστειλε, ευτυχώς, την κεφαλιά λίγο πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι... Παρ' ολίγο καθοριστικά λάθη στο 58' και 59', ένα για κάθε πλευρά: ο Molinaro, πρώτα, έκανε κοντό γύρισμα υποχρεώνοντας τον Manninger σε βουτιά για να σώσει και αμέσως μετά, λάθος επιστροφή της άμυνας της Samp έφερε τη μπάλα στον Amauri που την έστειλε ψηλά. Στο 61', σωτήρια επέμβαση του Manninger επί του Stankevicius. Η Samp πίεζε συνεχώς, o Mellberg στο ύψος του, όπως και ο Sissoko αλλά και ο Molinaro που στο 69' επανόρθωσε για το προηγούμενο λάθος του προλαβαίνοντας τον Gastaldello. Στο 73' ο Ranieri έριξε στο παιχνίδι τον Iaquinta στη θέση ενός Del Piero που μετά τα κόλπα του πρώτου 45λεπτου έδειξε να μην είναι στη μέρα του... Όπως δεν ήταν και ο Amauri. Σε αντίθεση με τον Manninger που στο 91' έσωσε σε σουτ του Dessena ενώ δυο λεπτά νωρίτερα η Juve, που σε όλο το δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσε να κρατήσει μακριά τη Sampdoria (που δεν ήταν και τίποτε το φοβερό), σώθηκε χάρη στο σώμα του Nedved που βρέθηκε στην τροχιά του σουτ του Stankevicius... Θεατής στο δεύτερο ημίχρονο ο Mirante, πρωταγωνιστής ο Manninger...

SAMPDORIA-JUVENTUS 0-0
Τέρματα: -
Κίτρινες κάρτες: Gastaldello, Lucchini (S), Mellberg, Camoranesi (J)
Διαιτητής: Nicola Rizzoli. Επόπτες: Maggiani, Pirondini. Τέταρτος διαιτητής: Mazzoleni

SAMPDORIA: 83 Mirante, 6 Lucchini (90' 14 Bottinelli), 28 Gastaldello, 5 Accardi, 23 Stankevicius, 21 Sammarco, 17 Palombo (74' 88 Dessena), 19 Franceschini, 46 Pieri, 40 Delvecchio (87' 18 Bonazzoli), 99 Cassano. Αναπληρωματικοί: 1 Castellazzi, 3 Ziegler, 20 Padalino, 9 Fornaroli.
Προπονητής: Walter Mazzarri.
JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 4 Mellberg, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 16 Camoranesi, 22 Sissoko, 18 Poulsen, 11 Nedved, 10 Del Piero (73' 9 Iaquinta), 8 Amauri. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 15 Knezevic, 29 De Ceglie, 7 Salihamidzic, 30 Tiago, 20 Giovinco.
Προπονητής: Claudio Ranieri

Ranieri: οι δυο άμυνες καθόρισαν το παιχνίδι

(Update) "Δεν ήταν ωραίο παιχνίδι, αλλά είχε παλμό και δόθηκαν μάχες. Θα έλεγα, ένα παιχνίδι α λά αγγλικά, με τη Sampdoria να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη κυρίως στις στημένες φάσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα αλλά τα καταφέραμε λίγες φορές και σε μια απ' αυτές πετύχαμε το δοκάρι. Η ομάδα μου άρεσε, καλύφθηκε καλά απέναντι στον Cassano και δεν άφησε να περάσουν οι μέσοι. Στο τέλος έβαλα τον Iaquinta ελπίζοντας να εκμεταλλευτούμε το ψηλό παιχνίδι, θα έβαζα και τον Giovinco, άλλά ο Camoranesi μου έδινε εγγυήσεις", σχολίασε μετά το ματς ο Ranieri που απέδωσε το αποτέλεσμα στις δυο άμυνες σημειώνοντας πως, με εξαίρεση το δοκάρι του Del Piero η άμυνα της Sampdoria δεν άφησε να περάσουν κάθετες μπαλιές και περιόρισε τον Del Piero και τον Amauri. Αναγνώρισε ότι είναι σημαντική η απουσία του Trezeguet "αλλά έχω καλούς επιθετικούς". Δήλωσε ακόμα ότι δεν τον πιάνει αγωνία για τη βαθμολογία από τώρα. "Εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε, υπομονή". Ρωτήθηκε, τέλος, για τον καυγά με τον Mourinho (εδώ)

Camoranesi: "Αυτές οι ομάδες σε κάνουν να χάνεις τη διάθεση να παίζεις"

"Είμαι δυσαρεστημένος, ήταν ένα άσχημο παιχνίδι. Εκείνοι δεν προσπάθησαν ποτέ να δημιουργήσουν κινδύνους, σκέφτονταν μόνο να καλυφθούν και να βγάζουν τον Cassano. Δυσκολευτήκαμε στη μεσαία γραμμή όπου η Sampdoria είχε αριθμητική υπεροχή. Μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα αλλά και τρεις μέρες να παίζαμε θα έληγε 0-0. Όπως και να έχει, να έρθεις ισόπαλος εδώ δεν είναι απαξιωτικό. Αυτές οι ομάδες σε κάνουν να σου περνάει η διάθεση να παίζεις. Η δοκιμή μου; Τώρα είμαι καλά, ο αστράγαλος με ενόχλησε λίγο αλλά δεν έχω πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησα να δώσω ένα χεράκι στον Grygera όταν του επιτίθετο ο Cassano. Στην επανάληψη έκανα πολλά λάθη και αυτό με δυσαρεστεί". Ευθύς όπως πάντα ο Camo.

Chiellini: νωρίς για να κοιτάμε τη βαθμολογία

"Θέλαμε να κερδίσουμε για να βρεθούμε στην κορυφή αλλά δεν τα καταφέραμε. Πάντως, κάποιες ευκαιρίες τις δημιουργήσαμε", δήλωσε στα μικρόφωνα του Sky ο Chiellini ο οποίος, όταν του παρατήρησαν πως αν αύριο η Inter νικήσει τη Milan θα ξεφύγει, είπε πως "είναι ακόμα νωρίς για να μιλά κανείς για φυγή στην 5η αγωνιστική". Υπερασπίστηκε ακόμη την αφλογιστία της επίθεσης λέγοντας ότι φταίνε και οι αμυντικοί που δεν βοηθάν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. "Αν δεν νικήσαμε σε δυο ματς στη σειρά πάει να πει ότι κάτι έλειψε αλλά ο δρόμος που πήραμε είναι ο σωστός, θα βελτιωθούμε", κατέληξε.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: