Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Tanti auguri, Paolo De Ceglie!

Γέννημα θρέμμα της Juventus (ξεκίνησε από τη Σχολή Ποδοσφαίρου της ομάδας) ο γεννημένος σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 1986, Paolo De Ceglie θεωρείται από πολλούς το μέλλον της Juve και της Squadra Azzurra στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι ειδήμονες, μάλιστα, θεωρούν ότι θα είναι βασικός στην Εθνική του Lippi, που τον έχει ήδη συμπεριλάβει στη λίστα των 50 παιχτών που παρέδωσε στη Fifa, για το Μουντιάλ του 2010.

Ο Paolo De Ceglie με την Εθνική και τη Juventus (το βίντεο περιλαμβάνει και το πρώτο του γκολ in bianconero επί της Lecce)

Ο χαμογελαστός πιτσιρικάς από την Aosta (στα ιταλογαλλικά σύνορα), ξεκίνησε να παίζει ως αριστερός εξτρέμ και αριστερός μεσοεπιθετικός μέχρι που οι προπονητές της Ελπίδων (Primavera), με την οποία κέρδισε τα πάντα [1], τον έβαλαν στη θέση του αριστερού μπακ, θέση με την οποία καθιερώθηκε και έγινε βασικός και στην Under 21 Εθνική του Casiraghi. Στα 18 του τον παρακολουθούσε ήδη με προσοχή ο Capello που τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Juventus στο Ισραήλ για το ματς για την 6η αγωνιστική των Ομίλων του Champions League με την Maccabi Tel Aviv [2]. Ωστόσο θα χρειαζόταν δυο χρόνια για να παίξει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη Juve: 6 Νοεμβρίου 2006, η Juve αντιμετώπιζε τη Napoli σε κατάσταση ανάγκης λόγω τραυματισμών και ο Deschamps έριξε τον μικρό στον αγώνα [3]. Δεκαεννιά μέρες μετά ο De Ceglie θα δοκίμαζε και τη χαρά του πρώτου του γκολ [4] in bianconero σε μια χρονιά κατά την οποία έπαιξε 8 ματς. Με την επιστροφή στη Serie A, η Juve τον έδωσε στη Siena για να ψηθεί. Ο νεαρός, που ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα όπου μεγάλωσε, ήταν μια από τις αποκαλύψεις του campionato 2007/08 με 29 παρουσίες και δυο γκολ [5] και έτσι η Juve αποφάσισε να τον επαναπατρίσει. Στο νικηφόρο 1-0 επί της Udinese, στην 2η αγωνιστική (14 Σεπτεμβρίου 2008) έκανε το ντεμπούτο του με την Juventus στη Serie Α παίζοντας από το 1ο λεπτό. Και έπαιξε καλά, ιδίως επιθετικά, κερδίζοντας μάλιστα τον δημόσιο έπαινο του Ranieri που επισήμανε ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ιδίως αμυντικά. Να του ευχηθούμε να κερδίσει τα πάντα με τη Juve και την Εθνική του Lippi μιας και σε εκείνη του Casiraghi είναι ήδη σημείο αναφοράς!

Το καλύτερο δώρο από τον Ranieri: ντεμπούτο στο Champions League κόντρα στη Zenit

(Update) Το καλύτερο δώρο ο De Ceglie το έλαβε από τον Ranieri και τον κόσμο του Olimpico όπου, ανήμερα στα γενέθλιά του έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League, αντικαθιστώντας στο 57' τον Molinaro στο νικηφόρο 1-0 της Juventus επί της Zenit. Και έπαιξε καλά!

[1] Κανείς δεν μπορεί, ούτε θέλει, να ξεχάσει ότι για το Super Cup στην κατηγορία της Ελπίδων, έβαλε 3 γκολ στο Juventus-Inter 5-1!
[2] Το παιχνίδι, στις 8 Δεκεμβρίου 2004, έληξε 1-1. ΟΙ γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30' με τον Deco και ισοφάρισε ο Del Piero στο 71'.
[3] Το παιχνίδι έληξε 1-1. Η Juve προηγήθηκε με ένα υπέροχο γκολ του Del Piero στο 67' αλλά ισοφαρίστηκε στο 73'. Ωστόσο, άξιζε τη νίκη αλλά ο διαιτητής της αρνήθηκε δυο πέναλτυ... Στη μία περίπτωση, ανατράπηκε ο Legrottaglie και βγήκε με σπασμένη ωμοπλάτη... Ήταν η χρονιά της Serie B, τότε που οι διαιτητές είχαν ξεχάσει πως σφυρίζονταν τα πέναλτυ υπέρ της Juve...
[4] Juventus-Lecce 4-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 62' με τον Osvaldo, δυο λεπτά αργότερα ο Bojinov ισοφάρισε την πρώην ομάδα του, στο 73' ο ίδιος έκανε το 2-1 και το σκορ έκλεισαν ο Palladino, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο De Ceglie, που μόλις είχε μπει, στη λήξη. Ένα γκολ που πανηγύρισε έξαλλα δείχνοντας όλη του τη juventinita'.
[5] Το πρώτο του γκολ στη Serie A, με τη φανέλα της Siena, το σημείωσε στις 31 Οκτωβρίου στο 1-1 με την Catania. Το ντεμπούτο του το έκανε στο ματς Siena-Sampdoria 1-2, στις 26 Αυγούστου 2007.

Πηγές: Juventus.com, JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: