Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Bologna-Juventus 1-2. Grazie Pavel εις διπλούν!

Με μια νίκη, που την άξιζε και την φέρνει στους 3 βαθμούς από την Inter και τους 4 από τη Milan, τίμησε η αποδεκατισμένη Juventus την επέτειο του 5-0 μέσα στη Bologna το 1950. Αυτουργός και εμπνευστής ο "μαινόμενος Τσέχος", Pavel Nedved! Και τώρα, πάμε να κερδίσουμε τη Roma τη μέρα που θα γιορτάζουμε τα 111 χρόνια della gloriosa Fidanzata d' Italia!

(Update, 30/10, 1:15) Τα δυο γκολ του Pavel και το γκολ του Di Vaio

Με τον Tiago στο κέντρο, η Juventus ξεκίνησε επιθετικά και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε ήδη κερδίσει δυο κόρνερ. Amauri και Iaquinta προσπαθούσαν να ανοίξουν το σκορ αλλά το γκολ ήρθε, στο 12', από εκπληκτική ατομική ενέργεια του ακατάβλητου Τσέχου. Ο Nedved μπήκε από τ' αριστερά στην περιοχή, πέρασε δυο αντιπάλους και 1-0! Δεύτερο γκολ φέτος για τη "Furia Ceca" που συνέχιζε να βγάζει μπαλιές για τους επιθετικούς σε βιομηχανικό ρυθμό! Στο 17' η πρώτη σχετικά αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων να βρεθούν στην περιοχή αλλά ο Knezevic καθάρισε τη φάση. Στο 21', σύγκρουση Lavecchia-Molinaro στην περιοχή της Juve, ο Trefoloni έδωσε επιθετικό φάουλ. Η Bologna, όμως, συνέχισε να προσπαθεί να πιέσει ενώ η Juve, με το Marchionni και το Nedved από τα πλάγια, αλλά και με μια ατομική ενέργεια του Amauri στο 25', ανταπέδιδε. Στο 26', επαφή Mellberg-Marazzina στην περιοχή προκαλούσε τις διαμαρτυρίες των θεατών -άνευ λόγου... Τετράλεπτο πίεσης των γηπεδούχων που έληξε με σουτ του Tiago από τα είκοσι μέτρα, στο 30', το οποίο έφυγε ψηλά. Ο Πορτογάλος ζεστάθηκε και έβγαλε μόνο του τον Marchionni στην περιοχή, στο 32', αλλά ο παίχτης δεν τα κατάφερε... Στο 37' σπουδαία επέμβαση του Chiellini που πρόλαβε τον Marazzina και αμέσως μετά, σειρά του Moras να προλάβει τους Amauri και Iaquinta επιτρέποντας στον Antonioli να μπλοκάρει. Στο 42' ο Iaquinta στην περιοχή, πιέστηκε και έβγαλε λάθος μπαλιά, άουτ... Στο 45' ο Nedved προσπάθησε να βρει τον Amauri αλλά η μπαλιά του ήταν πολύ δυνατή. Άξια, η Juve έκλεισε με 1-0 το ημίχρονο.
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, παρόμοια με την αρχή του παιχνιδιού: πάλι η Juve μπροστά. Στο 52' η πολύ μεγάλη ευκαιρία: δοκάρι του Amauri από εξαιρετική μπαλιά του Nedved και ο επερχόμενος Marchionni σούταρε ψηλά... Στο επόμενο λεπτό, ο Amauri προσπάθησε να βγάλει τον Tiago σε θέση για γκολ αλλά ο Mudingayi τον πρόλαβε. Στην αντεπίθεση ο Marazzina βρέθηκε μόνος προ του Manninger αλλά, ευτυχώς, ήταν οφσάιντ. Στο 55' ο Ranieri σήκωσε τον Ekdal για ζέσταμα -χτύπησε ο Sissoko! Αυτό μας έλειπε, τώρα! Δεν πρόλαβε κανείς να το σκεφτεί και ο Nedved, στο 56', έκανε το 2-0! Στο 60' προληπτικά βγήκε ο Sissoko και μπήκε ο Ekdal -μακάρι να έχουμε τον διεθνή από το Μαλί στο ματς με τη Roma... Ο Tiago πρωταγωνίστησε, τόσο επιθετικά (στο 68' το σουτ του έφυγε λίγο έξω) όσο και αμυντικά όπου -μοναδικό μελανό σημείο- μια στραβοκλωτσιά μες στην περιοχή καρδιοχτύπησε τον Manninger. Στο 70' ο Ranieri έβγαλε τον Amauri (να πάρει και μια ανάσα) και έβαλε τον Giovinco. Στο 74' ο πρώην Di Vaio μείωσε με κεφαλιά -η μπαλιά από φάουλ του Carrus. Η Bologna μπροστά, ο Knezevic κατάφερε να σταματήσει τον Di Vaio. Στο 76' ισοφάριση με τον Marazzina αλλά ο Trefoloni ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ (σωστά). Φαόυλ του Giovinco, στο 79', ψηλά άουτ. Αλλά η Bologna επέστρεψε στα καρέ της Juve, o Marazzina πέρασε τον Knezevic αλλά ο Chiellini πρόλαβε, ευτυχώς, τον Di Vaio. Στην αντεπίθεση, μεγάλη ευκαιρία του Iaquinta να κάνει το 3-1: τον πρόλαβε ο Antonioli, δυστυχώς! Στο 84', κράμπες για τον Tiago που έτσι κι αλλιώς θα έβγαινε για να δοκιμάσει λίγο τα πόδια του πριν τη Roma ο Camoranesi. Στο 85' ο Antonioli είπε "όχι" και στον Marchionni διώχνοντας με γροθιές. Τελευταία λεπτά και η Juve υπέφερε. Στο 88' ο Knezevic έκανε λάθος αλλά πρόλαβε να το διορθώσει σταματώντας τον Di Vaio. Iaquinta Και Nedved, στις καθυστερήσεις προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή της Bologna, το πέτυχαν αλλά δεν κατόρθωσαν να βάλουν και γκολ...

BOLOGNA-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 74' Di Vaio - 12', 56' Nedved
Κίτρινες κάρτες: Marchini, Mudingayi, Carrus (B) - Molinaro (J)
Διαιτητής: Matteo Trefoloni. Επόπτες: Simone Pirondini, Luca Maggiani. Τέταρτος διαιτητής: Renzo Candussio.

BOLOGNA: 1 Antonioli, 18 Moras, 14 Castellini, 19 Terzi, 21 Zenoni (46' 2 Marchini), 8 Mingazzini (67' 16 Carrus), 26 Mudingayi, 74 Lavecchia (89' 11 Bernacci), 10 Bombardini, 41 Marazzina, 9 Di Vaio. Αναπληρωματικοί: 15 Colombo, 6 Britos, 23 Lanna, 20 Adailton.
Προπονητής: Arrigoni.
JUVENTUS: 13 Manninger, 4 Mellberg, 15 Knezevic, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 32 Marchionni, 22 Sissoko (60' 27 Ekdal), 30 Tiago (84' 16 Camoranesi), 11 Nedved, 8 Amauri (70' 20 Giovinco), 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 41 Ariaudo, 40 F.Rossi, 36 Castiglia.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Εγκώμια Ranieri σε Tiago, Nedved

(Update) Εμφανώς ικανοποιημένος ο Ranieri στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς στον "Sky" βρήκε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τις μεταγραφικές επιλογές του συλλόγου εγκωμιάζοντας τον Tiago: "είχε κάνει μια προπόνηση και έπαιξε μια εξαιρετική ώρα παιχνιδιού, θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια", είπε για να τονίσει πως δεν μπορεί κάποιος που απέδωσε στη μισή Ευρώπη να μην απέδιδε εδώ. Ο Ranieri απέδωσε τη βελτίωση της απόδοσης του Πορτογάλου στο γεγονός ότι του έφυγε το άγχος ότι αυτός θα έπρεπε να οδηγήσει την ομάδα. Σε ερώτηση αν η ομάδα ξέφυγε οριστικά από την κρίση, ο Ranieri θύμισε πως είχε πει ότι η Juve βρισκόταν στο μεσονύχτιο. "Τώρα, είπε, είμαστε στις 2:30 τα ξημερώματα. Πήραμε το σωστό δρόμο για να ξαναφτάσουμε στην κορυφή", συμπλήρωσε και έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια ανάκτησης των τραυματιών. Ειδική αναφορά έκανε και στον "Μαινόμενο Τσέχο" Pavel Nedved: "αν ήταν στο χέρι μου, θα του ανανέωνα το συμβόλαιο για δυο χρόνια", είπε και αποκάλυψε ότι τον αποκάλεσε... "capitano della Beretti" (σ.σ. η ομάδα των 17χρονών). Στη Rai, τέλος, σχολιάζοντας τη βαθμολογία ο Ranieri σημείωσε ότι, όπως είχε πει από την αρχή, η Milan είναι η ομάδα που πρέπει να κυνηγήσει η Juve...

Nedved: μπράβο μας!

Ο Pavel Nedved, που είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Serie A (στα 24 του με τη Lazio) ακριβώς σε αυτό το γήπεδο, με τη σειρά του επανήλθε στο θέμα της κρίσης για να ξαναπεί ότι δεν υπήρχε καμιά κρίση. Μπορείς να χάσεις κάποιο παιχνίδι, "θα χάσουμε και άλλα, όσο έχουμε τόσους τραυματίες σημασία έχει να μειώσουμε τις ζημιές, σημασία έχει να μην τα παρατάς", είπε και εξέφρασε την ικανοποίηση όλων για "μια νίκη που ξέραμε ότι θα ήταν σκληρή. Ήμασταν καλοί να πάρουμε το προβάδισμα και να υπερασπιστούμε το αποτέλεσμα. Βέβαια, τα τελευταία 15 λεπτά υποφέραμε αλλά όπως και να έχει, η νίκη ήρθε", πρόσθεσε ενώ όταν ρωτήθηκε για τον έντονο πανηγυρισμό του στο πρώτο γκολ που θύμισε πανηγυρισμούς στο Champions League, είπε ότι γι' αυτόν μετράει το αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο Nedved σημείωσε, τέλος, ότι είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια στα οποία υποβάλλονται οι παίχτες, "δεν ξέρεις αν παίζεις πρωτάθλημα, Κύπελλο ή Champions League"...

Cobolli Gigli: κερδίσαμε 4 βαθμούς σε σχέση με την Inter

Ικανοποιημένος και ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli: "αυτή την περίοδο παίρνουμε αποτελέσματα πολυσύνθετα. Ευχαριστηθήκαμε αλλά υποφέραμε κιόλας. Θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει το ματς με 3-0 μιας και η Bologna δεν έκανε δα και εκπληκτικά πράγματα", είπε και τόνισε πως ο καλύτερος στο γήπεδο ήταν ο Nedved ενώ του άρεσαν και οι δυο Σουηδοί, Mellberg και Ekdal. Καλά λόγια, όμως, είχε και για τον Tiago: "τον είδα σε καλή κατάσταση, είναι ένας επιπλέον παίχτης αξίας που έχουμε, χρήσιμος, ιδίως σε στιγμές σαν αυτή", είπε και έκλεισε τις δηλώσεις του με μια επισήμανση: "θέλω να υπογραμμίσω, μιας και κυνηγάμε και την Inter ότι σ' αυτά τα δυο παιχνίδια, μειώσαμε κατά 4 βαθμούς τη διαφορά". Σωστός!

Chiellini: πάμε να κερδίσουμε τη Roma για την κορυφή!
Χαρούμενοι για τον Tiago, ηγέτης ο Nedved, να συνεχίσει!


Ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα, δυσαρεστημένος για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα -"δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε τέτοια γκολ", είπε- αλλά και επειδή αντί η Juve να καθαρίσει με δυο γκολ διαφορά το ματς κινδύνευσε να ισοφαριστεί, εμφανίστηκε ο Chiellini. Σε ανάλογο μήκος κύματος με το Ranieri, και ο Chiellini τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης συμβολαίου του Nedved: "του το είπα και εγώ, η ομάδα τον αναγνωρίζει ως ηγέτη, σε μια δύσκολη στιγμή μας πήρε από το χέρι σπρώχνοντάς μας προς τη νίκη", τόνισε ενώ μετέφερε και την ικανοποίηση όλων για τον Tiago: "είμαστε χαρούμενοι που έκανε ένα καλό ματς, ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και μακάρι να κάνει να αλλάξει η γνώμη γι' αυτόν. 11 απόντες αλλά δεν έχει σημασία, όποιος κατεβαίνει στο γήπεδο είναι της Juve και θέλει να δείξει ότι έχει κάτι παραπάνω για να είναι σ' αυτή την ομάδα", πρόσθεσε για να καταλήξει αποκαλύπτοντας ότι η κρίσιμη στιγμή που τα άλλαξε όλα ήταν πριν δέκα μέρες ότι παίχτες και προπονητής είπαν μεταξύ τους ότι "έπρεπε να είμαστε ενωμένοι και ταπεινοί γιατί έτσι θα κερδίζαμε στο γήπεδο χάρη στην αξία μας. Με τη Napoli και την Palermo πετάξαμε σημαντικούς βαθμούς, τουλάχιστον δυο. Το Σάββατο υπάρχει το Juve-Roma, θέλουμε να κερδίσουμε για να αρχίσουμε να κυνηγάμε τους επικεφαλής".

Στη Bologna τραυμάτισαν οπαδό της Juve μπροστά στο γιο του!

Όπως μετέδωσε το site της "La Repubblica", ένας 44χρονος οπαδός της Juventus από τη Modena (πόλη κοντινή στη Bologna) χτυπήθηκε κοντά στο γήπεδο την ώρα που πήγαινε στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, του επιτέθηκαν οπαδοί της Bologna που προσπάθησαν να του αρπάξουν το κασκόλ της Juventus. Ξέσπασε καυγάς και ο άντρας χτυπήθηκε στο κεφάλι με δυο πέτρες μπροστά στα μάτια του γιού του. Η Δημοτική Αστυνομία μετέφερε τον τραυματία, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στο νοσοκομείο "Maggiore" όπου παραμένει διασωληνωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: