Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ο Ranieri πριν τη Napoli: ενωμένοι όσο ποτέ και αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τους στόχους μας!

"Οι στόχοι μας παραμένουν εκείνοι που προκαθορίσαμε στις αρχές του χρόνου. Σε τελική ανάλυση, χάσαμε ένα παιχνίδι και κάναμε μερικές ισοπαλίες παραπάνω. Είναι σαφές ότι δεν περνάμε μια καλή στιγμή αλλά είμαστε ακόμα μέσα σε όλα τα μέτωπα. Δεν είμαστε ομάδα που παραιτείται". Σαφής ο Ranieri στη συνέντευξη τύπου πριν τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Napoli, "μια εξαιρετική ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μας αρέσει να ανταγωνιζόμαστε και να αντιδρούμε", είπε και έδειξε τη συλλογική δουλειά ως αντίδοτο στα προβλήματα.
Επισημαίνοντας ότι και οι τραυματισμοί αποτελούν μέρος του πρωταθλήματος, ο Ranieri τόνισε πως η ομάδα, οι παίχτες, η διοίκηση, όλοι "είναι ενωμένοι. Αν νιώθω πιεσμένος; Από το εσωτερικό, όχι. Την πιο μεγάλη πίεση μου τη βάζω μόνος μου γιατί θέλω πάντα να κερδίζω". Όταν του επισήμαναν ότι οι παίχτες έδειχναν ευχαριστημένοι στις τελευταίες προπονήσεις, αφού παρατήρησε ότι οι ποδοσφαιριστές "δεν είναι ηθοποιοί και επομένως, αν έχετε αυτή την αίσθηση σημαίνει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα", την επιβεβαίωσε και ο ίδιος με λόγια σαφή: "δεν είδα ποτέ ομάδα πιο ενωμένη, με τόση θέληση να αντιδράσει και να προσπαθήσει να ακολουθήσει τους προκαθορισμένου στόχους".
Τέλος, αναφερόμενος σε αυτούς που έλεγαν ότι ο Giovinco δεν έπαιζε γιατί δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο, τους σάρκασε λέγοντας: "ε, τότε τώρα (σ.σ. που υπέγραψε) θα παίζει συνέχεια. Θα δούμε", τόνισε σοβαρεύοντας.

Δεν τα κατάφερε ο Iaquinta, εκτός και ο Tiago!
Τέσσερις της Ελπίδων για να συμπληρωθεί 20άδα


(Update, 18:29) Δεν τα κατάφερε ο Iaquinta -ο Ranieri, πάντως, είπε ότι ελπίζει να έχει κάποιους από τους τραυματίες στη διάθεσή του με τη Real (Iaquinta, Camoranesi, Legrottaglie)- αλλά, σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες απουσίες, εκτός αποστολής έμεινε τελευταία στιγμή και ο Tiago λόγω τεντώματος του ορθού αριστερού μηριαίου μυ... Ο Ranieri χρειάστηκε να καλέσει και τέσσερις νέους της Ελπίδων (Primavera) για να συμπληρώσει 20άδα για την αποστολή στη Napoli: τους Pinsoglio (τερματοφύλακας), Ariaudo, Rossi και Marrone.
Στην αποστολή θα είναι οι: Chiellini, Salihamidzic, Amauri, Del Piero, Nedved, Chimenti, Manninger, Knezevic, Poulsen, Marchisio, Giovinco, Grygera, Ekdal, Molinaro, De Ceglie, Marchionni, Marrone, F.Rossi, Ariaudo, Pinsoglio...

Reja: για τους 3 βαθμούς, η Napoli θα χρειαστεί να κάνει ένα τέλειο παιχνίδι

(Update, 21:22) Συνετός εμφανίστηκε στη δική του συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Napoli, Edy Reja: "θα προτιμούσα να κλάψω παρά να ακούσω ότι είμαστε φαβορί. Δεν εμπιστεύομαι τη Juve, δεν εμπιστεύομαι την κρίση της", είπε. Υπογράμμισε ότι η Juve "είναι πολύ δυνατή ομάδα" και εκτίμησε ότι "θα χρειαστεί ένα τέλειο παιχνίδι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς". Ο Reja τόνισε ότι το ματς με τη Juve είναι βασικό αν η Napoli θέλει να φτάσει ψηλά στη βαθμολογία και να αποκτήσει συνείδηση της δύναμής της. Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο αθλητικός διευθυντής της Napoli, Marino που εκτίμησε ότι οι bianconeri "θα κάνουν ένα παιχνίδι επιπέδου Champions".

Πηγή: Juventus.com, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: