Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Juventus-Reggina 4-0 με Camo, Amauri, Chiellini, Del Piero (250ο με πέναλτυ σε ανατροπή του Giovinco)

Άλλοι τρεις βαθμοί για τη Juve που στο χιονισμένο Olimpico νίκησε, άνετα και όμορφα, με 4-0 τη Reggina και φτάνοντας τους 27 βαθμούς (update) έπιασε τη Milan στη 2η θέση ενώ παρέμεινε στους 6 βαθμούς η διαφορά απ' την Inter...

(Update, 1/12) Τέσσερα γκολ (το ένα καλύτερο απ' το άλλο), ευκαιρίες.

Τον έλεγχο του παιχνιδιού πήρε από την πρώτη στιγμή η Juve αλλά ως το 18', που ο Chiellini με κεφαλιά έστειλε για λίγο τη μπάλα άουτ, δεν είχε συμβεί τίποτε αξιόλογο. Με εξαίρεση μια ανατροπή του capitano και μια σύγκρουση στον αέρα που στοίχισε ένα χτύπημα στον ώμο για τον Camo που όμως έμεινε στο γήπεδο και στο 28' άνοιξε το σκορ αφού ο Del Piero με ένα τακουνάκι ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων και βρήκε το Nedved που πρόσφερε την άσιστ στον Camoranesi: πρώτο φετινό γκολ για τον Ιταλοαργεντίνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Η Juve συνέχισε αλλά στο 33' είδε το οριζόντιο δοκάρι του Manninger να τραντάζεται -απλή παρένθεση... Στο 41' και ενώ το χιόνι είχε αρχίσει να πέφτει πυκνό, πρωταγωνιστές πάλι οι υπέροχοι τρεις "παλιοί": ο Camo έβγαλε τη σέντρα, ο Del Piero την άφησε να περάσει, ο Nedved κεραυνοβόλησε τον Campagnolo που κατάφερε, όμως, να στερήσει τη χαρά του γκολ στον Τσέχο βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ. Στο 44', όμως, ο Amauri τα κατάφερε και ανάμεσα στα πεσμένα κορμιά έμεινε όρθιος και έβαλε το 7ο φετινό του γκολ. Το ημίχρονο έληξε με ένα φάουλ του capitano άουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Marchionni πήρε τη θέση του Camoranesi ο οποίος για πάνω από μισή ώρα έπαιζε με το χέρι να κρέμεται!... H Reggina, με τον Corradi στο γήπεδο, προσπάθησε να ανέβει, έβγαλε και ένα ανάποδο του Cozza στα χέρια του Manninger και σχεδόν τίποτε άλλο... Αντίθετα, σε ένα γήπεδο που είχε αρχισει να ασπρίζει, η Juve έκανε το 3-0 με τον Chiellini (πρώτο του γκολ φέτος στο campionato) σε φάουλ που κέρδισε ο capitano και στο οποίο ο διαιτητής δεν είχε αφήσει το πλεονέκτημα... Στο 68' η Reggina σκόραρε με φάουλ πριν, όμως, σφυρίξει ο διαιτητής -στην επανάληψη η μπάλα βγήκε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το αμέσως επόμενο λεπτό, ο Giovinco πήρε τη θέση του Marchisio και στο 72' κέρδισε πέναλτυ από τον Cirillo που τον ανέτρεψε καθώς έμπαινε από τ' αριστερά: Del Piero και 4-0! Τέταρτο φετινό γκολ του capitano, 250ο in bianconero! Το πυκνό χιόνι δεν εμπόδισε στη συνέχεια τη Juve να δείξει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να σκοράρει: 4-0 το τελικό σκορ, ακριβώς όπως πέρυσι! Ένα καλό παιχνίδι για τους bianconeri που διεύρυναν την παράδοση των νικών με τη Reggina.

JUVENTUS-REGGINA 4-0
Τέρματα: 28' Camoranesi, 44' Amauri, 62' Chiellini, 74' Del Piero πεν.
Κίτρινες κάρτες: Camoranesi (J) - Valdez, Cozza, Santos (R)
Διαιτητής: Antonio Damato. Επόπτες: De Luca, Petrella. Τέταρτος διαιτητής: Mazzoleni.

JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 16 Camoranesi (46' 32 Marchionni), 22 Sissoko, 19 Marchisio (70' 20 Giovinco), 11 Nedved, 10 Del Piero, 8 Amauri (76' 9 Iaquinta). Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 4 Mellberg, 29 De Ceglie, 27 Ekdal.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
REGGINA: 30 Campagnolo, 7 Cirillo, 16 Valdez, 33 Santos, 3 Costa, 20 Alvarez (50' 9 Corradi), 8 Barreto, 35 Carmona (62' 31 Tognozzi), 17 Barilla', 81 Brienza, 10 Cozza (82' 88 Di Gennaro). Αναπληρωματικοί: 26 Marino, 13 Cosenza, 77 Sestu, 11 Ceravolo.
Προπονητής: Nevio Orlandi.

Del Piero: θα ρίχνω μια ματιά στο Inter-Napoli
Τα 250 γκολ σταθμός για να συνεχίσω και για άλλα

(Update) "Αύριο θα είμαι με το γιο μου, τον Tobias αλλά κάθε τόσο θα ρίχνω μια ματιά και στο Inter-Napoli", δήλωσε ο capitano μετά το ματς στο "Sky", δείχνοντας τι εννοούσε δηλώνοντας πως οι στόχοι του "δεν περιορίζονται στα ρεκόρ (απόψε σημείωσε το 250ο του γκολ με αυτή τη φανέλα) αλλά σε πράγματα πιο σημαντικά"... Για παράδειγμα, το scudetto; "Για παράδειγμα, να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε"... Μίλησε πάντως και για το ρεκόρ: "προφανώς είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό το γκολ υπ' αριθμόν 250 αλλά δεν το θεωρώ παρά έναν ακόμα σταθμό, δεν σκοπέυω να σταματήσω και ελπίζω να έρθουν και άλλα. Είμαι όμως περισσότερο ικανοποιημένος για τη νίκη. Μετά την ήττα στο Μιλάνο θέλαμε να ξαναβάλουμε μπροστά αμέσως με τη Reggina η οποία έκανε πολύ περισσότερα απ' όσα υποδηλώνει το αποτέλεσμα".

Ranieri: κάποιος σαν τον Buffon αγωνίζεται για να βγει 2ος;
Πρόβλημα στην κλείδα για τον Camoranesi...

Ικανοποιημένος
από την ικανότητα της ομάδας να φτάνει με απλό τρόπο στο γκολ, έδειξε μετά το ματς ο Ranieri που αποκάλυψε ότι αποδέχθηκε την επιθυμία του Camoranesi να μείνει στο γήπεδο μετά που χτύπησε στον ώμο του -το site της Juventus ανακοίνωσε ότι ο Camo παρουσιάζει πρόβλημα (sublussazione, subluxation, ο ιατρικός όρος) στο ακρώμιο της κλείδας και ότι τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να βγουν συμπεράσματα όσον αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Aν επιβεβαιώθούν οι διαρροές που κάνουν λόγο για "στοπ" 3 εβδομάδων, σημαίνει ότι θα χάσει το ματς με τη Milan...
O Ranieri εγκωμίασε τον Camo για την ενέργεια του γκολ και όλη την ομάδα γιατί κατάφερε να ανοίξει τη Reggina. Ο προπονητής επανέλαβε στο "Sky" ότι έχει ξαναπεί ότι η Inter είναι αυτή που οφείλει να κερδίσει το scudetto ενώ η Juve οφείλει να βελτιώσει τη θέση της
. Και επειδή κάποιοι προσπάθησαν να παρερμηνεύοσυν τη θέση του, πρόσθεσε και μια ερώτηση: "κατά την άποψή σας, κάποιος σαν τον Buffon αγωνίζεται για να έρθει δεύτερος;"...

Ικανοποίηση Chiellini

Ικανοποιημένος και ο Chiellini με το γκολ του και τη συνολική απόδοση "απέναντι σε μια ομάδα που μας δυσκόλεψε, τουλάχιστον μέχρι να προηγηθούμε. Γι' αυτό ήταν βασικό να τελειώσουμε το στο 2-0. Αυτά τα ματς είναι θεμελιώδη στη συνολική πορεία και συχνά υπάρχει ο κίνδυνος να αφήσεις βαθμούς στο δρόμο".