Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Στο Lingotto, το έμβλημα της Fiat, παρουσιάζεται το απόγευμα το νέο γήπεδο της Juventus που θα παραδοθεί το 2011

Το ρολόι στον ειδικό χώρο του site της Juventus (εδώ) μετράει ανάποδα: στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), στο auditorium του Lingotto, χώρο συμβολικότατο για τη Fiat που φέρει το όνομα του Giovanni Agnelli [1], η ιδιοκτησία και η διοίκηση της Juventus θα παρουσιάσουν στις αρχές του ιταλικού ποδοσφαίρου, στις τοπικές αρχές και σ' ολόκληρη την ομάδα (σε 500 άτομα συνολικά), τα σχέδια του νέου "Delle Alpi" (που θα μετονομαστεί) το οποίο θα εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2011: μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση, λειτουργική εφτά μέρες τη βδομάδα (όπου θα δημιουργηθεί και το Μουσείο της Juventus), με 40.700 θέσεις (και 120 σουίτες vip), εμπορικά κέντρα, πλατείες, χώρους πρασίνου, πάρκινγκ 5.300 θέσεων και -κυρίως- ένα γήπεδο στα 8,5 μέτρα από τις εξέδρες. Ένα σπίτι αντάξιο της Juventus!


Ο Claudio Abbado και η Berliner Philharmoniker (που είχαν εγκαινιάσει τo audotorium "Giovanni Agnelli", εδώ στην 3η Συμφωνία του Beethoven, τη γνωστή και ως "Ηρωική"...

Cobolli Gigli: γεννιέται το σπίτι όλων των juventini

"Από σήμερα γεννιέται το σπίτι όλων των juventini", έστειλε το μήνυμα σε όλους ο πρόεδρος της ομάδας Giovanni Cobolli Gigli από το "Juventus Channel": "ένα στάδιο σύγχρονο και ασφαλές για να βιώνουμε ακόμα πιο έντονα τα παιχνιδια, όχι μόνο κοιτώντας τα από πιο κοντά αλλά και ακούγοντας όλοι τις φωνές και τους θορύβους ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Η Juventus είναι ο πρώτος σύλλογος στην Ιταλία που θα έχει ένα ολόδικό του γήπεδο και αυτός είναι ένας λόγος μεγάλης περηφάνειας. Αλλά και μια σημαντική δυνατότητα για το σύλλογο για να διαφοροποιήσει τα κέρδη της και να βρει έτσι νέες πηγές εσόδων για να επενδύσει στο μέλλον".

[1] Το Lingotto είναι σύμβολο της Fiat καθώς υπήρξε η πρώτη βιομηχανική εγκατάσταση της εταιρείας στα πρότυπα της αμερικάνικης Ford. Εγκαινιάστηκε το 1922 και λειτούργησε ως το 1982 (η Lancia Delta ήταν το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από εκεί). Το 1985 ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Renzo Piano (γνωστό για το παρισινό Beaubourg) η αναστήλωση του χώρου που μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα πολυλειτουργικά κέντρα της Ευρώπης. Στο Lingotto από το 1997 στεγάζεται η διοίκηση της Fiat. Μαζί με εκθεσιακό χώρο και συνεδριακό κέντρο, δυο ξενοδοχεία, δεκάδες εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, έντεκα κινηματογραφικές αίθουσες (για κάποια φιλοξενούνταν εκεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορίνο), η πινακοθήκη "Giovanni e Marella Agnelli" η οποία φιλοξενεί τμήμα της προσωπικής συλλογής τους. Και, βέβαια, εκεί βρίσκεται το auditorium όπου θα γίνει η σημερινή παρουσίαση και το οποίο εγκαινιάστηκε το 1994 με συναυλία της περίφημης Φιλαρμονικής του Βερολίνου με διευθυντή ορχήστρας τον επίσης περίφημο Claudio Abbado.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: