Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Στη μνήμη των 7 εργατών της ThyssenKrupp

Πέρασε ένας χρόνος από εκείνη την 6η Δεκεμβρίου 2007 που το Τορίνο βυθίστηκε στο πένθος καθώς εφτά (7) εργάτες της ThyssenKrupp πέθαναν σε μια φοβερή φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της ομώνυμης βιομηχανίας χάλυβα.


Ο Δήμος, η Επαρχία και η Regione Piemonte έχουν οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεις για να διατηρήσουν άσβεστη τη μνήμη για εκείνη την τραγωδία την οποία μνημόνευσε και το επίσημο site της Juventus η οποία θα αντιπροσωπευθεί στη θεία λειτουργία που θα λάβει χώρα σήμερα. Τα συνδικάτα, Cgil, Cisl και Uil, έχουν ήδη προτείνει η 6η Δεκεμβρίου να ανακηρυχθεί πανεθνική ημέρα για την ασφάλεια στην εργασία κατά την οποία θα γίνονται συνελεύσεις στους εργασιακούς χώρους με αυτό το θέμα.

Εκδηλώσεις μέχρι τη Δευτέρα

Μια φωτογραφική έκθεση με θέμα "όποιος πεθαίνει στη δουλειά", η προβολή σε avant premiere του ντοκυμανταίρ "Torino-Terni. Un viaggio nell’acciaio" (ένα ταξίδι στον χάλυβα) και του έργου των αδελφών De Serio "Come l’acciaio" (όπως ο χάλυβας) καθώς και μια συναυλία Gospel είναι οι εκδηλώσεις που προβλέπονται για σήμερα. Μαζί με ένα μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 με τη συμμετοχή ομάδων όσων ενεπλάκησαν εκείνη τη μέρα: εργατών, πυροσβεστών, γιατρών, αστυνομικών, δημοτικών συμβούλων.
Μετά την εκδήλωση στο Μνημείο των πεσόντων στη δουλειά, στην Γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και δημοτικοί άρχοντες θα συζητήσουν για τη σχέση ενημέρωσης και ασφάλειας στην εργασία.
Οι τετραήμερες εκδηλώσεις (ξεκίνησαν από χθες) θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα το βράδυ με μια συναυλία "Για να μην ξεχάσουμε..." υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda όπου θα ακουστούν η "Sinfonia" από τους "Vespri siciliani" του Giuseppe Verdi, τα "Méditation" (στο βίντεο με τον Nathan Milstein) και "Ballet" από την "Thaïs", όπερα του Jules Massenet και το "Requiem" του Wolfgang Amadeus Mozart.


Πηγές: Juventus.com, comune.torino.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: