Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Lecce-Juventus 1-2 με ένα μεγάλο Giovinco σε στυλ Del Piero και ένα γκολ του Amauri σε σέντρα του De Ceglie!...

Το πρώτο από τα τρία παιχνίδια μέχρι τη χειμερινή παύση αρχειοθετήθηκε έτσι όπως έπρεπε: με 3 βαθμούς στο σακούλι -και το πρώτο γκολ του Giovinco in bianconero που διατήρησε μια ιδιότυπη παράδοση: στα ματς με τη Lecce να βάζουν τα πρώτα τους γκολ με τη Juve διάφοροι παίχτες της Juve! Στους 30 βαθμούς οι bianconeri χάρη στους νέους τους, παραμένει (μαζί με τη Milan την οποία υποδέχεται την άλλη βδομάδα) στην τροχιά της Inter που νίκησε χθες στη Ρώμη τη Lazio και διατηρεί τους 6 βαθμούς διαφορά.

(Update, 8/12, 00:00) Τι γκολάρα από τον Sebastian Giovinco!

Με τον Del Piero στο Τορίνο λόγω μυϊκού προβλήματος, και τον Iaquinta αδιάθετο, ο Ranieri έριξε στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό το Giovinco δίπλα στον Amauri (και ο νεαρός Νο 20 βρέθηκε έτοιμος και έγινε πρωταγωνιστής) ενώ στον πάγκο είχε δυο αστέρια της Primavera: τον Yago, που χθες σκόραρε με την Ελπίδων, και τον Fausto Rossi. Στην αρχή του ματς, βέβαια, η Lecce προσπάθησε να ξεκινήσει δυνατά αλλά ο μόνιμος Chiellini φρόντισε να καθαρίσει τους κινδύνους. Η Juve προσπαθούσε με το Giovinco αλλά δεν φαινόταν ιδιαίτερα παραγωγική. Στο 19' Legrottaglie, Chiellini έχασαν την πρώτη ευκαιρία πηδώντας για κεφαλιά σε φάουλ απ' τα πλάγια που κέρδισε ο Marchionni... Στο 24' Nedved και Sissoko δεν εκμεταλλεύθηκαν την έξοδο του Benussi. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σουτ του Giovinco αποκρούστηκε. Η ευκαιρία στο 30', όταν ο Marchionni δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί εξαιρετική μπαλιά του Amauri: κακό κοντρόλ και πτώση αλλά ο διαιτητής δεν είδε πέναλτυ στην επαφή του με τον τερματοφύλακα της Lecce Benussi. Φάουλ του Giovinco στο 38', απόκρουση του Benussi που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο Molinaro. Στο επόμενο λεπτό, αγκωνιά του Castillo ξάπλωσε φαρδύ πλατύ τον Grygera -καμία κάρτα... Στο 42' ο Giovinco ξεμαρκαρίστηκε αλλά δεν κατάφερε να βρει τον Marchionni. Τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Marchisio να επιχειρεί να βρει το τέρμα. Αμέσως μετά, η πρώτη επέμβαση του Manninger... Η Juve μπροστά, στο 52' ο Giovinco έβγαλε άσιστ απ' τ' αριστερά για τον Amauri που με το αριστερό έστειλε τη μπάλα έξω από καλή θέση. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Giovinco μιμήθηκε τον capitano: κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε υπέροχα και 1-0! Στο επόμενο λεπτό ο Amauri έχασε την ευκαιρία για το 2-0: κόρνερ μετά από συνδυασμό Giovinco, Sissoko. Η Lecce προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 67' με τον πρώτο της σκόρερ, Τiribocchi να στέλνει λίγο άουτ την κεφαλιά του... Λίγο μετά ο Legrottaglie πρόλαβε τον Munari αλλά λίγο αργότερα πήρε την κίτρινη κάρτα (φάουλ στον Tiribocchi) που του στερεί τη συμμετοχή στην αναμέτρηση με τη Μilan... Στο 80' η Lecce έχασε τη μεγάλη της ευκαιρία με τον Castillo που έστειλε τη μπάλα ψηλά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Manninger έσωζε, πάλι προ του Castillo. Την ευκαιρία, όμως, δεν την έχασε στη συνέχεια ο Cacia που μόλις είχε μπει αλλαγή και με ένα αριστερό βολέ νίκησε τον Manninger. Η Juve δεν παραιτήθηκε, βγήκε μπροστά, προσπάθησε να φτάσει στο γκολ με το Sissoko και τελικά πέτυχε τη νίκη με τον Amauri στo 90' με κεφαλιά σε σέντρα της χρυσής αλλαγής του Ranieri, Paolo De Ceglie (είχε μπει 8' πριν στη θέση του Marchionni): 2-1! Τρεις σημαντικοί βαθμοί!

LECCE-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 83' Cacia - 57' Giovinco, 90' Αmauri
Κίτρινες κάρτες: Schiavi, Ariatti, Cacia (L) - Legrottaglie, Chiellini (J)
Διαιτητής: Nicola Pierpaoli. Επόπτες: Rossomando, D' Agostini. Τέταρτος διαιτητής: Ciampi.

LECCE: 99 Benussi, 23 Schiavi (69' 40 Giuliatto), 2 Stendardo, 14 Fabiano, 16 Esposito A., 8 Munari (80' 9 Cacia), 18 Giacomazzi, 20 Vives, 19 Ariatti (69' 10 Caserta), 11 Castillo, 90 Tiribocchi. Αναπληρωματικοί: 1 Rosati, 5 Diamoutene, 3 Polenghi, 25 Konan.
Προπονητής: Mario Beretta.
JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 32 Marchionni (81' 29 De Ceglie), 22 Sissoko, 19 Marchisio, 11 Nedved, 8 Amauri, 20 Giovinco. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 4 Mellberg, 27 Ekdal, 6 Zanetti, 45 Yago, 40 Rossi F.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Giovinco: τη Juve δεν την αφήνω πιά!

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος", σχολίασε μετά το ματς στη Rai ο Giovinco που αναγνώρισε ότι του αρέσει να παίζει δίπλα στον Del Piero και ότι "πρέπει να είμαι πάντα έτοιμος όποτε λείπει ο Del Piero". Επομένως, δεν θα αφήσεις τη Juventus τον Ιανουάριο, ρωτήθηκε ο Sebastian για να απαντήσει κατηγορηματικά: "Όχι εγώ τη Juve δεν την αφήνω πια!". To "ατομικό μυρμήγκι", το γκολ του οποίου πανηγυρίστηκε με ενθουσιασμό από όλους τους συμπαίκτες του (ο Amauri τον σήκωσε, ο Marchisio τον πήρε αγκαλιά σαν μωρό, ο Nedved τον αγκάλιασε), ευχαρίστησε όλους, σύλλογο και συμπαίκτες, που πίστεψαν σε αυτόν.

Ranieri: ένας Giovinco σε στυλ Del Piero
και έμμεση προτίμηση για τον Schweinsteiger
Ο Del Piero μπορεί να επιστρέψει με τη Bate

"Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο ματς. Το είχαμε καθαρίσει με μια μαγεία του Giovinco σε στυλ Del Piero, μετά μια απροσεξία μας στοίχισε την ισοφάριση αλλά η ομάδα έδειξε ότι δεν είχε διάθεση να χάσει τους 3 βαθμούς και έτσι φτάσαμε στη νίκη", είπε ο Ranieri στη Rai και, σημειώνοντας τις 10 απουσίες, προανήγγειλε ότι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν θα χρειαστούν ενισχύσεις αφού θα ξαναβρεί τους παίχτες του. Σε ειδική ερώτηση ως προς το ποιόν θα επέλεγε ανάμεσα στους Diego και Schweinsteiger, ο Ranieri απέφυγε να μιλήσει για τον 24χρονο Γερμανό διεθνή και αρκέστηκε να σημειώσει ότι ο Βραζιλιάνος της Werder είναι εξαιρετικός παίχτης αλλά θα υποχρέωνε την ομάδα να αλλάξει τον τρόπο που παίζει και τον ίδιο να αφήσει σημαντικούς παίχτες στον πάγκο. "Προτιμώ να κρατήσω αυτούς που έχω", είπε...
Αφού εξήρε τη συνολική απόδοση του Giovinco και την πολιτική ανάδειξης των νέων που ακολούθησε ο σύλλογος (και αφού αναγνώρισε πως, λόγω των άσων που έχουν μπροστά τους, δεν παίζουν όσο θα άξιζαν), ο Ranieri προανήγγειλε ότι ο Del Piero πιθανόν να είναι ξανά στο γήπεδο με τη Bate και δεν έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος για την απουσία του Legrottaglie αφού θύμισε ότι "όποτε έπαιξε και ο Mellberg τα πήγε καλά".

Amauri: σπουδαία μπαλιά του De Ceglie

Στη μεγάλη μπαλιά του De Ceglie που του επέτρεψε να σκοράρει στάθηκε ο Amauri Μιλώντας στη Rai. Όταν ρωτήθηκε αν το ματς με τη Milan θα καθορίσει ποιά ομάδα θα κυνηγήσει την Inter και του επισημάνθηκε ταυτόχρονα ότι η Juve έχει χάσει τα ματς με Inter, Napoli, γελώντας ο Amauri επισήμανε ότι στο τελευταίο της scudetto η Juve είχε χάσει τις απευθείας αναμετρήσεις... "Ας ελπίσουμε να κάνουμε ένα ωραίο παιχνίδι", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: