Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Bate-Juventus 2-2! Πάλι καλά... Eυτυχώς που υπήρχε ο Giovinco και ο Iaquinta


Το 'πε και το (παρα)έκανε η Bate: έκανε τη Juve να υποφέρει (και όλους εμάς μαζί). Ευτυχώς που υπήρχε ο Giovinco και ο Iaquinta και σώσανε το ματς και τη συνέχεια στον Champions League...
Με Giovinco, Camoranesi, Sissoko και Nedved στη μεσαία γραμμή και Iaquinta-Del Piero στην επίθεση κατέβασε τη Juventus στο Minsk ο Ranieri. Πρώτη επίθεση για τους γηπεδούχους και αποφασιστικό κόψιμο του Camoranesi. Η Bate ξεκίνησε δυνατά αλλά οι πρώτες επιθέσεις της κόβονταν με εφαρμογή του οφσάιντ ή με κόρνερ... Στο 8' η πρώτη κίτρινη κάρτα: για τον Nekhaychik που, κατά τη διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, έριξε αγκωνιά στον Legrottaglie ο οποίος βρέθηκε για 2' εκτός αγωνιστικού χώρου και τελικά αντικαταστάθηκε -αργά όμως, στο 18' (από τον Knezevic) αφού πρώτα είχε δει τον Krivets να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της Bate ανοίγοντας το σκορ... Η Bate συνέχισε να πιέζει και στο 23' να διπλασιάζει τα τέρματά της με τον Stasevich που νίκησε στον αέρα το Nedved... Η άμυνα δεν βλεπόταν, οι γραμμές μας πολύ μακριά η μία από την άλλη, οι Λευκορώσοι αλώνιζαν... Στο 28', φάουλ απ' τον Del Piero που έστειλε τη μπάλα στο τέρμα αλλά απέκρουσε ο Veremko... Στο 29' -επιτέλους !- μια ενέργεια για Juve: εξαιρετική μπαλιά του Giovinco, κεφαλιά του Iaquinta, η μπάλα αριστερά και γκόοοολ. Η Juve άρχισε να πρεσάρει. Στο 36', κεφαλιά πάλι του Iaquinta αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει το σημαιάκι -σειρά της Bate να εφαρμόσει το οφσάιντ... Νέο χτύπημα φάουλ από τον capitano στο 40': άουτ ψηλά... Τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου και η Bate βγήκε πάλι μπροστά δίνοντας στον Chiellini μια ευκαιρία να κόψει, επιτέλους, αποτελεσματικά... Ο Atkinson κράτησε 3' καθυστερήσεις και ό,τι δεν κατάφεραν στο 46', πρώτα ο Nedved και μετά ο Del Piero, το πέτυχαν πάλι ο Giovinco με τον Iaquinta: το "ατομικό μυρμήγκι" έβγαλε άσιστ στο διεθνή επιθετικό που με ένα αριστερό σουτ έστειλε τη Juventus στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το ματς: 2-2!

Giovinco, μια πρωτιά δίπλα στο Lampard!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ranieri έριξε στον αγώνα τον Marchisio στη θέση του Camoranesi και εξασφάλισε βοήθεια στον Sissoko. H Bate προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη με αντεπιθέσεις αλλά είναι η αντεπίθεση Giovinco-Nedved, στο 55', που κοψοχόλιασε τους Λευκορώσους (και εμάς που ελπίζαμε). Αφού μας κοψοχόλιασαν ο Likhtarovich και ο Volodko... Ευκαιρία στο 60' με τον Del Piero που κατάφερε να προλάβει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν βρήκε στόχο (μετά από εκείνο το καταπληκτικό φάουλ με τη Zenit, δεν τον θέλει η άτιμη η μπάλα!). Αμέσως μετά δοκίμασε ο Sissoko ορμώντας στην περιοχή. Κέρδισε κόρνερ... H Juve θυμήθηκε το dna της και ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο, αλλά... Και ο Del Piero, πολύ εγωιστής... Στο 70', πάντως, μετά από συνδυασμό με τον Giovinco, έστειλε ελάχιστα άουτ το αριστερό του... Στο 81' ο Ranieri έβγαλε τον Iaquinta για τον Amauri. Τελευταία λεπτά, ύστατες προσπάθειες. Ο Nedved δοκίμασε με κεφαλιά στο 84'... Ανάποδο του Chiellini στο 89' αλλά ο τερματοφύλακας της Bate ήταν σε καλή θέση. Επέμβαση του Manninger στο 90' σε σουτ του Rodionov. Ο Atkinson έδειξε 4' καθυστερήσεις και η Bate έκανε αλλαγή για να ροκανίσει το χρόνο... Λογικό...
Τέλος καλό, σε σχέση με την εξέλιξη του ματς αλλά... δεν είναι δυνατόν να τρως σε 23' από τη Bate -με όλο το σεβασμό- όσα γκολ έχεις δεχτεί σε 5 παιχνίδια του campionato!... Άσε που χαλάσαμε τη θετική παράδοση με Εγγλέζους διαιτητές και την θετική παράδοση νικών των ιταλικών ομάδων με την Bate... Και, το χειρότερο, δεν εκμεταλλευτήκαμε τη νίκη της Real μέσα στην Αγία Πετρούπολη...

BATE BORISOV-JUVENTUS 2-2
Τέρματα: 17' Krivets, 23' Stasevich - 29', 45'+3 Iaquinta
Κίτρινες κάρτες: Nekhaychik, Vodolko, Kazantsev (Β), Grygera, Sissoko, Marchisio (J)
Διαιτητής: Martin Atkinson. Επόπτες: Peter Kirkup, Richard West. Τέταρτος διαιτητής: Stuart Attweel.

BATE BORISOV: 16 Veremko, 24 Kazantsev, 3 Sosnovskiy, 32 Rzhevskiy, 55 Yurevich, 2 Likhtarovich (71' 17 Sivakov), 10 Krivets, 8 Volodko, 22 Stasevich, 13 Nekhaychik (86' 5 Mirchev), 20 Rodionov (92' 21 Pecha). Αναπληρωματικοί: 30 Gutor, 18 Sakharov, 11 Skavysh, 9 Blizniuk.
Προπονητής: Victar Hancharenka.
JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie (18' 15 Knezevic), 3 Chiellini, 29 De Ceglie, 22 Sissoko, 16 Camoranesi (46' 19 Marchisio), 20 Giovinco, 11 Nedved, 9 Iaquinta (81' 8 Amauri), 10 Del Piero. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 7 Salihamidzic, 28 Molinaro, 32 Marchionni.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Giovinco: με το χρόνο θα βελτιωθεί η συνεννόησή μας!

(Update, 1/10, 1:15) Μόλις το πρωί, όπως αποκάλυψε, έμαθε ο Giovinco ότι θα έπαιζε. "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μου, πολύ λιγότερο από το αποτέλεσμα. Κρίμα που και σήμερα ήρθαμε ισόπαλοι", σχολίασε μετά το πρώτο του ματς στο Chmapions League ο Sebastian Giovinco που και στο ντεμπούτο του στη Serie A με τη Juve ήταν ο καλύτερος αλλά το ματς έληξε ισόπαλο (Juve-Catania 1-1). "Έπρεπε να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ο mister (Ranieri) μου έλεγε να μένω έξω δεξιά αλλά το ένστικτό μου μου είπε να πάω προς το κέντρο και έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ. Εγώ, πάντως δεν δημιουργώ θέμα για το ρόλο μου, παίζω όπου μου πει ο προπονητής μου", είπε αναγνωρίζοντας πως στα πρώτα 30', όταν όλη η Juve ήταν καταστροφική, δεν ήταν καλός αλλά μετά πήρε θάρρος. "Ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι με τους συμπαίκτες μου, επομένως δεν μπορούσε να υπάρχει ακόμα καλή συνεννόηση (σ.σ. !), αυτή θα έρθει με το χρόνο", είπε ξαναδίνοντας καλά νέα για την ανανέωση του συμβολαίου του: "Συζητάμε σχετικά, δεν θα υπάρξουν προβλήματα και η υπογραφή θα έρθει σύντομα". Αντε, με το καλό και γρήγορα!

Iaquinta για τον Giovinco: είναι θεμελιώδης για μας

Ικανοποιημένος για τα γκολ που "τα έψαχνα, όπως είπε, στο πρωτάθλημα και έφτασαν στο Champions League", δήλωσε ο Iaquinta που έφτασε τα 6 γκολ σε 6 ματς Champions League! "Κρίμα που δε νικήσαμε, πήραμε ένα βαθμό και τώτα σκεφτόμαστε το (ματς με την) Palermo. Εδώ στη Juventus έχουμε τόσους ποιοτικούς παίχτες που είναι σε θέση να βγάλουν μπαλιές για τους επιθετικούς και ο Giovinco είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και για μας τους επιθετικούς είναι θεμελιώδες να τον έχουμε στο γήπεδο. Έχει ταλέντο, είναι νέος και μπορεί απλώς να συνεχίσει να ωριμάζει, πρέπει απλά να συνεχίσει έτσι", συμπλήρωσε δίνονατς συγχαρητήρια στη Bate.

Legrottaglie: ίσως έκανα λάθος που δεν έπεσα...

Απαρηγόρητος ο Legrottaglie εξηγούσε ότι ζητούσε από το 10ο λεπτό από το διαιτητή να γίνει αλλαγή μιας και δεν τα κατάφερνε και έτσι ξεκίνησε το πρώτο γκολ (γι' αυτό, εξήγησε, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον παίχτη της Bate): "Ίσως να έκανα λάθος που δεν έπεσα κάτω", είπε. Αναγνώρισε παράλληλα ότι οι παίχτες έμειναν έκπληκτοι από το ξεκίνημα της Bate. Βρήκε θετικό το ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και αντέδρασε. "Αν είχαμε αντέξει το πρώτο δεκάλεπτο θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι".

Del Piero: πιο πολύπλοκη η υπόθεση πρόκριση

"Ας κρατήσουμε αυτό το αποτέλεσμα και ας αποφύγουμε να μας πιάσει το σύνδρομο των μικρών. Βέβαια, η ισοπαλία εδώ κάνει πιο πολύπλοκη την υπόθεση πρόκριση αλλά παραμένω αισιόδοξος", είπε ο Del Piero που στο ερώτημα αν ο Giovinco είναι το μέλλον της Juve, διαισθανόμενος την απειλή, απάντησε: "Ναι, αλλά όχι μόνον αυτός. Και ο Chiellini είναι πολύ καλός".

Τα γιατί του Ranieri που εγκωμίασε τον Giovinco

"Κρίμα, ήταν ένας αγώνας που θέλαμε να κερδίσουμε για να φτιάξουμε βαθμολογική διαφορά. Πάντως, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, καλύτερα ένας βαθμός από τίποτα". Είναι ένας Ranieri στεναχωρημένος αλλά πραγματιστής αυτός που εμφανίστηκε μετά το ματς την αρχή του οποίου αποκάλεσε "εφιαλτική. Ξέραμε ότι θα έπαιζε έτσι και παρ' όλα αυτά μας εξέπληξε. Στο πρώτο εφιαλτικό μισάωρο δεν καταφέρναμε να τους περιορίσουμε. Ευτυχώς που αντιδράσαμε και καταφέραμε να ισορροπήσουμε στο πρώτο 45λεπτο. Δοκιμάσαμε αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε αυτή τη φορά", είπε συγχαίροντας τους παίχτες της Bate "γιατί τρέξανε για 22".
Ο Ranieri εξήγησε και τις επιλογές του: "την τοποθέτηση του Camoranesi (στο μέσον) την έκανα γιατί ήθελα να δώσω στον Giovinco τη δυνατότητα να εκφραστεί κατά τον καλύτερο τρόπο, παρ' ότι στα δεξιά δεν είναι ακριβώς στο στοχείο του. Αλλά η Borisov είχε ένα μπακ που δεν κατέβαινε ποτέ και μπορούσαμε να επιτεθούμε. Ο Sebastian έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Υπήρξαμε πολύ αφελείς με τον τραυματισμό του Lergrottaglie. Έπρεπε να πέσει κάτω και να ζητήσει αλλαγή. Ξέραμε για την επιτυχία της Real και είχαμε την ευκαιρία να ξεμακρύνουμε", είπε. Και όταν του είπανε ότι η Real έχει προβλήματα στην άμυνα, απάντησε: "Ελπίζω να τα έχουν και με μας".

Secco: ετοιμαζόμαστε για τη Real για να αποδείξουμε την αξία μας

"Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που βρίσκεται σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας", σχολίασε ο αθλητικός διευθυντής της Juventus, Alessio Secco ο οποίος τόνισε ότι μας επηρέασε ο τραυματισμός του Legrottaglie. "Η νίκη της Real θα έπρεπε να μας παρηγορεί αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε να βελτιώσουμε τη βαθμολογία μας. Τώρα σκεφτόμαστε τη σημαντική αναμέτρηση με την Palermo και ετοιμαζόμαστε να αναμετρηθούμε με τη Real για να αποδείξουμε την αξία μας", είπε και εγκωμίασε το ντεμπούτο των νέων, του Knezevic "που πρακτικά ήταν τέλειος", του Giovinco και του De Ceglie, και βέβαια του Iaquinta.

Η Real Madrid πέρασε με 2-1 από την Αγ.Πετρούπολη

Στους μηδέν βαθμούς έμεινε η Zenit μετά και τη δεύτερη αγωνιστική -και αυτό είναι το μόνο πραγματικά θετικό της αγωνιστικής... Το ματς της Αγίας Πετρούπολης με τη Real Madrid έληξε 2-1 υπέρ των Ισπανών που προηγήθηκαν νωρίς νωρίς, στο 4' με αυτογκόλ του Hubocan. Για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο ακριβοπληρωμένος Danny στο 24' αλλά η Real πήρε το ματς, και τους πολύτιμους 3 βαθμούς, με γκολ του συνήθους Van Nistelrooy στο 31'. Χάρη στη τύχη που δεν επέτρεψε στους Ρώσους να σκοράρουν σε τουλάχιστον 3 εντυπωσιακές ευκαιρίες με την τελευταία στις καθυστερήσεις. Άθλο πέτυχε η Real σε μια πολύ δύσκολη έδρα...

Με 6 βαθμούς έναντι 4 της Juve, έρχεται στο Τορίνο η Real...

Η εκτός έδρας ισοπαλία με τη Bate, μετά το εντός έδρας 1-0 επί της Zenit, φέρνει τη Juventus στη 2η θέση του Ομίλου με 4 βαθμούς (και 3-2 διαφορά τερμάτων). Δυο βαθμούς παραπάνω (6) έχει, με τις δυο νίκες της η Real Madrid που τέθηκε επικεφαλής του Ομίλου H του Champions League (με 4-1 διαφορά τερμάτων) και θα παίξει με πολύ λιγότερο άγχος με τη Juventus στο κρισιμότατο για τους bianconeri ντέρμπυ κορυφής στο Τορίνο στις 21 Οκτωβρίου -3 μέρες μετά το Napoli-Juventus και 5 μέρες πριν το ντέρμπυ της πόλης με την Torino... Αναμέτρηση Zenit-Bate, στο άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής του Ομίλου H (το συνολικό πρόγραμμα του Ομίλου, εδώ), με τους Ρώσους να κυνηγάνε τους 3 βαθμούς ενώ η Bate έχει ήδη έναν...
Ο πίνακας των σκόρερ του Ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:
  • 2 Iaquinta, Van Nistelrooy
  • 1 Del Piero, Danny, Krivets, Stasevich, Sergio Ramos.

    Πηγή δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport

Η Juve παρακολουθεί τον 21χρονο Αργεντίνο Cristian Maidana για τη θέση του Nedved

Έναν 21χρονο Αργεντίνο παρακολουθεί η Juventus ως αντικαταστάτη του Pavel Nedved. Σύμφωνα με την "Tuttosport" πρόκειται για τον Cristian Omar Maidana (1,81 ύψος, 74 κιλά) της Spartak Moskva η οποία τον αγόρασε πέρυσι το Δεκέμβριο για 3,6 εκ. από την Atletico Bafield του Buenos Aires και ήδη θεωρείται ότι αξίζει 12, μιας και το συμβόλαιό του λήγει το 2012... Η Spartak είναι 5η στο ρωσικό πρωτάθλημα, 2 βαθμούς πάνω από τη Zenit. Ο παίχτης είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Genoa και της Fiorentina, ενώ και ο επικεφαλής των παρατηρητών της Juventus, Renzo Castagnini τον είχε εντοπίσει από όταν εργαζόταν για την Piacenza.

H Bate χάνει από τους Ιταλούς ενώ η Juve έχει παράδοση στις εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη

Η Bate Borisov είναι η πρώτη ομάδα από τη Λευκορωσία που έφερε στο δρόμο της Juventus η κλήρωση του Champions League (όπως και οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή κλήρωση) ενώ η Juve δεν είναι η πρώτη ιταλική ομάδα που συναντά η Bate, πρώτη εκπρόσωπος της χώρας της στη φάση των Ομίλων του Champions League.
Η ομάδα του Victar Hancharenka δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τους Ιταλούς: τους αντιμετώπισαν τέσσερις φορές, έχασαν τις τρεις και έφεραν μια ισοπαλία, με την Bologna για την τρίτη φάση του Intertoto, το 2002 αλλά στη ρεβάνς η Bologna τους νίκησε 2-0 και προκρίθηκε. Οι άλλες δυο ήττες ήρθαν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Uefa 2001/02 από τη Milan: 2-0 εντός έδρας και 4-0 στο Μιλάνο...
Η Juventus, πάλι, ξαναπιάνοντας τη συνέχεια του Champions League από εκεί που το είχε αφήσει, το 2005/06, έχει να θυμάται πως σε εκείνη τη διοργάνωση, στη φάση των Ομίλων, είχε νικήσει στα 2 από τα 3 παιχνίδια εκτός έδρας παιχνίδια [1] χάνοντας μόνον από μια κάποια Bayern (2-1 στο Μόναχο) [2]. Γενικότερα, άλλωστε, η Juventus έχει να θυμάται πως στην Ευρώπη ο ισολογισμός της είναι θετικός: έχει χάσει μόνο το 38% των εκτός έδρας παιχνιδιών ενώ ανάλογο (37,5%) είναι το ποσοστό νικών. 24,43% των εκτός έδρας ματς έληξαν ισόπαλα. Για την ιστορία: εντός έδρας στην Ευρώπη, η Juventus έχει κερδίσει το 77,35% των παιχνιδιών και έχει χάσει μόλις το 7,18% (13 παιχνίδια).

Την 30η Σεπτεμβρίου, η Juve νικά

Μια ματιά στο παρελθόν δείχνει ότι όποτε έπαιξε στην Ευρώπη στις 30 Σεπτεμβρίου, η Juventus νίκησε -η μοναδική εξαίρεση, 1-1 με την Rosenborg, επιβεβαιώνει τον κανόνα (άλλωστε, η Juve προκρίθηκε):
  • Rumelange (Λουξεμβούργο)-Juventus 0-4 (1970)
  • Juventus-Celtic Glascow 2-0 (1981)
  • Juventus-Ομόνοια (Κύπρος) 5-0 (1999)
  • Ολυμπιακός-Juventus 1-2 (2003)

[1] Η Juve είχε νικήσει στην έδρα τους, την Bruges (2-1, με γκολ των Nedved, 66' και Trezeguet, 74') και την Rapid Wien (3-1, με γκολ των Del Piero, 35', 45' και Ibrahimovic, 42'). Και στα δυο ματς, η Juventus δέχτηκε γκολ αφού σημείωσε όλα τα δικά της.
[2] Η Bayern είχε προηγηθεί 2-0 με τος Deisler (32') και Demichelis (39') και για τη Juve είχε μειώσει ο Ibrahimovic στο 90'. Στο επόμενο ματς, στο Τορίνο, η Juventus είχε νικήσει με το ίδιο σκορ τους Γερμανούς: Trezeguet στο 62', ο Deisler ισοφάρισε στο 66' και ο Trezegol έδωσε τη νίκη στο 85'.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ranieri, Del Piero σέβονται τη Bate αλλά τονίζουν ότι η Juve έφτασε στο Minsk για ένα δεύτερο καλό αποτέλεσμα

Η Juventus βρίσκεται στο Minsk για να κερδίσει αναγνωρίζοντας ότι η νεοφώτιστη στο Champions League Bate είναι επικίνδυνη -γι' αυτό "θα κατέβει στο γήπεδο η καλύτερη δυνατή Juventus": αυτό το μήνυμα έστειλε, πλαισιωμένος από τον Del Piero, ο Ranieri στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς κατά την οποία, προπονητής και capitano εμφανίστηκαν ήσυχοι όσον αφορά την φτωχή συγκομιδή σε γκολ ως τώρα στο campionato: "το πρόβλημα θα ήταν να μην δημιουργούσαμε ευκαιρίες".

Επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις

"Είναι καθοριστικό παιχνίδι", είπε ο Ranieri αναφερόμενος στο ματς με τη Bate. "Κερδίσαμε τον πρώτο αγώνα και τώρα θέλουμε να τα πάμε καλά και σε αυτόν. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την Bate, μια νέα ομάδα, που βρίσκεται στον πρώτο της αγώνα για το Champions League και που γι' αυτό θα θέλει να τα πάει καλά στο ντεμπούτο της μπροστά στο κοινό της", συμπλήρωσε επισημαίνοντας τους κινδύνους: "Στη Μαδρίτη έπαιξαν χωρίς τους βασικούς τους επιθετικούς που αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι παρόντες. Επιπλέον, τα πήγε πολύ καλά στα προκριματικά. Είναι επικίνδυνοι όταν μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση και ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις στημένες φάσεις με τους αμυντικούς που έρχονται να πάρουν κεφαλιές, όπως έκαναν εναντίον της Levski Sofia. Πρόκειται για μια αντίπαλο άξια σεβασμού και γι' αυτό θα κατέβει στο γήπεδο η καλύτερη δυνατή Juventus", είπε ο Ranieri. Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Del Piero επισήμανε ότι θα χρειαστεί να προσεχτεί, όπως πάντα, η ομάδα παρά τα άτομα και κυρίως το αγωνιστικό πνεύμα της Bate: "θα είναι δύσκολο παιχνίδι", εκτίμησε. "Όταν δεν γνωρίζεις τους αντιπάλους, υπάρχει μια δυσκολία παραπάνω αλλά τους μελετήσαμε, είδαμε τα βίντεο. Και εν πάση περιπτώσει, είμαστε η Juventus", είπε από την πλευρά του ο Legrottaglie.

Με πυρετό ο Amauri

O Del Piero, όπως φάνηκε, θα είναι στο γήπεδο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δίπλα του θα παίξει ο Amauri ο οποίος προληπτικά δεν προπονήθηκε λόγω ενός πονόλαιμου και μερικών γραμμών πυρετού. Η κατάσταση του θα αξιολογηθεί αύριο. Στο μεταξύ ετοιμάζονται τόσο ο Iaquinta όσο και ο Giovinco (στη θέση του Nedved). Στη μεσαία γραμμή θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση του Marchisio (ο Poulsen έμεινε στο Τορίνο να ξεκουραστεί) και, βέβαια, του Manninger στη θέση του Buffon. Ο διεθνής Αυστριακός πορτιέρο θα κάνει το ντεμπούτο του με τη Juve στο Champions League.

Ranieri, Del Piero: Γκολ; Θα έρθουν!
Το ανησυχητικό θα ήταν να μην δημιουργούσαμε ευκαιρίες


Εύλογα, ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης τύπου αναλώθηκε στα φτωχά αποτελέσματα της επίθεσης (μόλις 4 γκολ σε 5 ματς πρωταθλήματος). "Είναι αλήθεια, οι αριθμοί δείχνουν ότι σκοράρουμε λίγο αλλά, κυρίως με την Catania, η ομάδα δημιούργησε πολλές φάσεις. Δεν είμαστε σε ανθηρή περίοδο μπροστά στις αντίπαλες εστίες αλλά το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να μη δεχόμαστε γκολ. Αργά ή γρήγορα, θα σκοράρουμε, δεν ανησύχησα ποτέ γι' αυτό", υποστήριξε ο Ranieri και τον συμπλήρωσε ο Del Piero: "δεν είμαι ανήσυχος περισσότερο απ' όσο χρειάζεται. Θα ήμουν αν δεν δημιουργούσαμε φάσεις", είπε επισημαίνοντας ότι με εξαίρεση το ματς με τη Sampdoria, οι ευκαιρίες ήταν πολλές όπως και τα δοκάρια... "Ήδη από αύριο θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, διατηρώντας πάντα την αναγκαία ισορροπία για να μη δεχτούμε γκολ. Και επιπλέον ελπίζουμε τα εκατοστά να μας χαμογελάσουν λίγο παραπάνω και να μην υπάρχουν συνεχώς δοκάρια ή σπουδαίες αποκρούσεις των αντίπαλων γκολκήπερ"...

Ευχαριστίες στη Milan γιατί έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε το αποφασιστικό σπριντ στο τέλος όπως ο Ballan στο παγκόσμιο της ποδηλασίας

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, κανείς δεν κρύφτηκε. Όπως και ο πρόεδρος, Giovanni Cobolli Gigli που συνεχάρη τη Milan και τον αντιπρόεδρό της Galliani προσωπικά (και άφησε και μια αιχμή κατά του Mourinho λέγοντας πως αυτός προσέχει και τη Lazio, και τη Fiorentina και τη Roma αλλά και την Palermo που θα είναι ο προσεχής αντίπαλος των bianconeri), έτσι και ο Ranieri ευχαρίστησε τη Milan που "απέτρεψε τη φυγή της Inter". "Μπορούμε να κάνουμε όπως ο Ballan στο παγκόσμιο της ποδηλασίας" (σ.σ. νίκησε με σπριντ στο τέλος), εξήγησε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει φυγή από κανέναν ώστε στο τέλος να είναι η Juve αυτή που θα κάνει το αποφασιστικό σπριντ...
Ειρωνικά αιχμηρός απέναντι στην Inter εμφανίστηκε και ο αθλητικός διευθυντής της Juve, Alessio Secco μιλώντας στο "Sky Sport": "παρακολουθήσαμε το παιχνίδι, ήταν ωραίο. Αποδεχόμαστε την ετυμηγορία του γηπέδου. Ώστε, η Inter δεν είναι και τόσο άτρωτη; Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το σπίτι μας, να σκεφτούμε τα ματς που θα έρθουν ξεκινώντας από την αυριανή με την Bate". Σωστά!

Στα αγγλικά...

Ενδεχομένως να μην κατάλαβε ο Σουηδός δημοσιογράφος που ρώτησε για τον Mellberg στα αγγλικά και ζήτησε στα αγγλικά και την απάντηση, γιατί σείστηκε από τα γέλια η αίθουσα. Αν και οι χυδαιότητες του Mourinho που εμφάνισε τον Ranieri να μην έχει μάθει τίποτε παραπάνω από "good morning" και "good afternoon" έκαναν το γύρο του κόσμου. Ο Ranieri, πάντως, απάντησε σε άψογα αγγλικά -και αυτό ήταν γνωστό...

Η Bate θέλει να κάνει καλή εντύπωση

(Update) "Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που δεν έχει μόνον τον Del Piero αλλά άλλους δέκα σπουδαίους παίχτες. Εμείς θέλουμε να κάνουμε καλή εντύπωση χωρίς να χάσουμε τη φυσιογνωμία μας: γι' αυτό δεν θα επιφυλάξουμε κάποιο ειδικό μαρκάρισμα στον Del Piero αλλά θα παίξουμε όπως συνήθως, όπως ξέρουμε", δήλωσε στις παραμονές του ματς ο 31χρονος προπονητής της Bate, Victar Hancharenka που εξεφρασε τη λύπη του επειδή η ομάδα του θα παίξει στο γήπεδο της βασικής της αντιπάλου στο Minsk. "Όμως, είπε, το δικό μας γήπεδο είναι μόλις 4.000 θέσεων (σ.σ. έναντι των 40.000 του γηπεδου στο Minsk) και θα ήταν άδικο για τους φιλάθλους μας να τους εμποδίσουμε να δουν τη Juventus", συμπλήρωσε φέρνοντας μας μνήμες από τον τρόπο που αντιμετώπιζαν το ματς με τη Juve οι ομάδες της Serie B. Ο προπονητής της Bate κατέληξε λέγοντας πως η ομάδα του "δεν ξεκινά ηττημένη. Θα κάνουμε τη Juventus να υποφέρει"... "Ό,τι και να συμβεί ελπίζουμε να μην απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας", είπε στο uefa.com ο αρχηγός της ομάδας, Dmitri Likhtarovich που συμπλήρωσε: "όλες οι ομάδες θέλουν να μαζέψουν βαθμούς, άλλες τα καταφέρνουν και άλλες όχι"...

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, La Repubblica, uefa.com

Πλησιάζει ο χρόνος ανανέωσης συμβολαίων για Giovinco, Legrottaglie και De Ceglie;

Ως εβδομάδα εξελίξεων και σε επίπεδο οικονομικών συμφωνιών με τους παίχτες, παρουσιάζεται το τρέχον επταήμερο από το ανανεωμένο site της "Tuttosport" η οποία αποκαλύπτει ότι ο Alessio Secco, αθλητικός διευθυντής της Juventus όρισε τη συνάντηση για το νέο συμβόλαιο του Giovinco για μετά το παιχνίδι με τη Bate όπου κάθε άλλο παρά αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί το "ατομικό μυρμήγκι". Ήδη, οι ατζέντηδές του, D'Amico και Pasqualin, δουλεύουν για να πετύχουν αύξηση αποδοχών ανάλογη των όσων έχει πετύχει και του λαμπρού μέλλοντος που προαναγγέλλεται.
Ταυτόχρονα, πλησιάζει η ανανέωση συμβολαίου για το Nicola Legrottaglie (γίνεται λόγος για αναπροσαρμογή της αμοιβής του στα 1,8 εκ. το χρόνο) και τον Paolo De Ceglie (εδώ, γίνεται λόγος για ένα ποσό γύρω στις 500.000 ετησίως). Η "Tuttosport" αναφέρει ότι και ο Iaquinta ζήτησε αναπροσαρμογή, με δεδομένες τις αμοιβές των νέων αποκτημάτων, Poulsen και Amauri αλλά ο σύλλογος φέρεται να οχυρώνεται πίσω από το γεγονός ότι με τον παίχτη ανανέωσε το συμβόλαιό του μόλις πριν από ένα χρόνο..

Giovinco: Το πρόβλημα λύθηκε, είμαι ικανοποιημένος

(Update, 22:00) Μια δήλωση του Giovinco δείχνει ότι βαίνουμε σε αίσιο τέλος: "Ναι, το πρόβλημα λύθηκε, είμαι ικανοποιημένος", απάντησε ο νεαρός. "Ασχολούνται ο Secco και ο Blanc, πλησιάζουμε σε μια ενδιάμεση λύση", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli. (Update, 30/9) Νεότερες πληροφορίες, από τη "Gazzetta dello Sport" θέλουν τη συμφωνία να έχει κλείσει στις 750.000 το χρόνο με το συμβόλαιο να παρατείνεται ως το 2013.
Δηλώσεις ικανοποίησης και από τον Legrottaglie: "Δεν υπέγραψα ακόμη, συζητάν ο αζτέντης με το σύλλογο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα θα είμαι ικανοποιημένος να κλείσω την καριέρα μου στη Juventus", είπε.

Juve: 9 βαθμοί τις πρώτες 5 αγωνιστικές. Με 10 έχει κερδίσει 2 scudetti αλλά και μια 7η θέση...

9 βαθμούς τις 5 πρώτες αγωνιστικές -όσους έχεις η Milan, ένα βαθμό λιγότερο από την Inter... Τα τελευταία 14 χρόνια δεν είχε ξαναπέσει τόσο χαμηλά η Juventus... Ωστόσο, αν δει κανείς τη στατιστική αυτών των τελευταίων χρόνων, έχασε το πρωτάθλημα έχοντας και καλύτερες βαθμολογίες... Άλλωστε, το πόσους βαθμούς έχεις στην αρχή δεν είναι ούτε καθοριστικός ούτε αποκλειστικός παράγοντας -σημασία έχει και το τι κάνουν οι άλλοι, σε τι επίπεδο παίζεται το campionato, πόσο ανταγωνιστικό είναι -και το φετινό δείχνει να είναι πολύ, κρίνοντας και από τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία που προέκυψε...

Τι δείχνει το παρελθόν, από το 1994

Στις 5 πρώτες αγωνιστικές η Juve είχε:
  • 15 βαθμούς το 2006/06, οπότε κέρδισε το 29ο πρωτάθλημα (ανακλήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη)
  • 13 βαθμούς το 2006/07 (κέρδισε το πρωτάθλημα της Serie B), το 2004/05 (κέρδισε το 28ο scudetto που ανακλήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη) και το 2003/04 οπότε ήρθε 3η...
  • 11 βαθμούς το 2002/03 (κέρδισε το 27ο πρωτάθλημα), 1997/98 (κέρδισε το 25ο scudetto), το 1995/96 (έφτασε 2η) και το 1994/95 (κέρδισε το 23ο πρωτάθλημα)
  • 10 βαθμούς το 2007/08 (έφτασε 3η, 13 βαθμούς από την 1η, κατακτώντας την έξοδο στο Champions League που είχε ως στόχο), το 2001/02 (κατέκτησε το 26ο scudetto), το 2000/01 (2η θέση, 2 βαθμούς πίσω από τη Roma), το 1999/2000 (2η θέση, 1 βαθμό πίσω από τη Lazio), το 1998/99 (7η θέση, 16 βαθμούς πίσω από τη Milan) και το 1996/97 (κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα)

Σημασία δεν έχει μόνο τι κάνεις εσύ αλλά πώς πάει όλο το πρωτάθλημα. Και φέτος δείχνει πολύ δυνατό, με πολλές δυνατές έδρες, με πολλές ενισχυμένες ομάδες που δείχνουν ότι θα κόβουν βαθμούς δεξιά και αριστερά... Και κάποιες θα σημαδέψουν ψηλά...
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, πάντως, ποτέ η Juventus δεν είχε βάλει τόσο λίγα γκολ (4) -η αμέσως αρνητικότερη επίδοση είχε συμβεί το 1994/95 [1] οπότε η ομάδα, στις πρώτες 5 αγωνιστικές είχε βάλει 6 γκολ. Και μετά κέρδισε το 23ο scudetto (και το 9ο της Κύπελλο Ιταλίας)... Άρα, τίποτε δεν είναι απόλυτο...

[1] Brescia-Juventus 1-1, Juventus-Bari 2-0, Napoli-Juventus 0-2, Juventus-Sampdoria 1-0, Juventus-Inter 0-0.

Πηγή:
JuWorld.Net, Juveslandia, Lega Calcio

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Ranieri σκέφτεται να βάλει De Ceglie, Marchsio, Giovinco στο ματς της Juventus κατά της Bate. Μακάρι!

Baby Juve ετοιμάζει κατά της Bate ο Ranieri, σύμφωνα τουλάχιστον με την "Tuttosport". Ήδη, η απουσία του Poulsen (απλό turnover) ανοίγει το δρόμο στον Marchisio ενώ οι πληροφορίες του site/εφημερίδας θέλουν τον Paolo De Ceglie να παίζει το δεύτερο ευρωπαϊκό του ματς (τα είχε πάει πολύ καλά με τη Zenit όπου είχε μπει αλλαγή). Όσο για τον Giovinco, κατά μια εκδοχή μπορεί να αντικαταστήσει τον Nedved που με τη Samp έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτό, κατά μια άλλη εκδοχή μπορεί να παίξει στην επίθεση και μάλιστα δίπλα στον Iaquinta καθώς ο Ranieri φέρεται να μελετά να ξεκουράσει και τον Amauri που μετά τον τραυματισμό του Trezeguet γίνεται βασικός.

Εγγλέζικο ενδιαφέρον για De Ceglie, Marchisio

Η "Tuttosport" αναφέρει πως τα εγγλέζικα ταμπλόιντ θέλουν τον Zola, με την ιδιότητα του προπονητή της West Ham, έτοιμο να χτυπήσει την πόρτα της Juve ζητώντας ενημέρωση ακριβώς για τους Marchisio και De Ceglie, για τους οποίους θα υπήρχε έτοιμη μια προσφορά για τον Ιανουάριο -ο Zola τους ξέρει πολύ καλά από την περίοδο που, ως βοηθός του Casiraghi τους είχε στην Under 21 Εθνική... "Δύσκολα να λάβει υπόψη της η Juventus την προσφορά", γράφει η εφημερίδα και μακάρι να έχει δίκαιο -και η Juve να ποντάρει πάνω τους δίνοντας τους κίνητρα για να μείνουν!

5η αγωνιστική: έχασε η Inter και νιώθει την ανάσα της Juve και της Milan ενώ όλες μαζί κοιτάνε τη Lazio μπροστά τους!

Πήρε φωτιά το campionato μετά το 1-0 της Milan (με γκολ του Ronaldinho) επί της Inter Mourinho (που έχασε το πρώτο του ντέρμπυ και τους Burdisso και Materazzi με κόκκινη [1]) καθώς η Inter έμεινε στους 10 βαθμούς (με Udinese και Catania!) με Juventus και Milan να την ακολουθούν με 9 βαθμούς... Πρωτοπόρος η Lazio με 12 και δεύτερη η Napoli με 10! Με όλα αυτά, δεν είναι τόσο η σαββατιάτικη ισοπαλία μέσα στη Γένοβα με τη Sampdoria όσο οι δυο βαθμοί που χάθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική με την Catania, παρά τις απίστευτες ευκαιρίες, αυτοί που κλαίει η Juve βλέποντας ότι θα μπορούσε να έχει 11 βαθμούς και νάναι πάνω από Inter και Milan... Ax! Στους 7 βαθμούς Roma και Fiorentina. Η βαθμολογία, αναλυτικά, από το site της Juventus, εδώ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Bologna-Napoli 0-1 (87' Denis)
Catania-Chievo 1-0 (17' Paolucci)
(27/9, 21:00) Fiorentina-Genoa 1-0 (61' Gilardino)
Lecce-Cagliari 2-0 (34' Giacornazzi, 64' J.Castillo)
(28/9, 21:30) Milan-Inter 1-0 (36' Ronaldinho)
Palermo-Reggina 1-0 (52' Miccoli)
Roma-Atalanta 2-0 (17' Panucci, 31' Vucinic)
(27/9, 19:00) Sampdoria-JUVENTUS 0-0
Torino-Lazio 1-3 (92' Amoruso πεν. - 30' Pandev, 63', 83' πεν. Zarate)
Udinese-Siena 2-1 (22' Quagliarella, 29' Pepe - 38' Kharja)

Πρώτος σκόρερ ο Zarate της Lazio: 6
Καλύτερη επίθεση η Lazio (13), καλύτερη άμυνα η Juve (2)
Αήττητες, μόνον η Juventus και η Napoli

Πρώτος σκόρερ ο Zarate (Lazio) που ξέκοψε από τους υπόλοιπους φτάνοντας τα 6 γκολ. Με 4 γκολ τον ακολουθεί ο συμπαίκτης του, Pandev: η Lazio έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 13 γκολ έναντι 8 των Milan, Roma, Udinese και Palermo -στα 4 έχει μείνει η Juve που όμως έχει την καλύτερη άμυνα: δέχτηκε μόνο 2 τέρματα και είναι η μόνη, μαζί με τη Napoli, που δεν έχει χάσει... Στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, με 4 γκολ, συγκατοικούν επίσης ο παλιός bianconero Fabrizio Miccoli (Palermo) και ο Milito (Genoa) ενώ στα 3 γκολ βρίσκονται ο Amauri (Juventus), ο Gilardino (Fiorentina) και ο Hamsik (Napoli). Ένας bianconero που παίζει δανεικός, ο Paolucci της Catania, έφτασε σήμερα τα 2 γκολ.

Η επόμενη, 6η αγωνιστική

Ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι, με την ανανεωμένη Palermo του mister Ballardini που μοιράζεται με τους bianconeri την 6η θέση με 9 βαθμούς, περιμένει την Κυριακή τη Juventus για την 6η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Lazio έχει την ευκαιρία να κρατήσει τη θέση της αφού υποδέχεται τη Lecce. Στη δυνατή έδρα της Genoa θα πάει η Napoli.

Atalanta-Sampdoria
Cagliari-Milan
Chievo-Fiorentina
Genoa-Napoli
Inter-Bologna
JUVENTUS-Palermo
Lazio-Lecce
Reggina-Catania
Siena-Roma
Udinese-Torino

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, εδώ

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Juventus φέτος, εδώ

[1] (Update) O Ibrahimovic (όπως μετέδωσε η "Domenica Sportiva" της Rai) δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μετά το ματς διότι, όπως είπε μακριά από τα μικρόφωνα, "απόψε δεν κέρδισε η Milan αλλά ο διαιτητής"... Λίγο αργότερα, όμως, ο συμπαίκτης του Cambiasso δήλωσε, στα μικρόφωνα της Rai, ότι ο διαιτητής είχε το ίδιο μέτρο για όλους και μάλιστα "παραξενεύτηκε που δεν αποβλήθηκε και ο Stankovic" που έκανε σκληρό φάουλ στον Kaka' (o Burdisso αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη λόγω σκληρών φάουλ, ο Materazzi πήρε κόκκινη στον πάγκο όταν διαμαρτυρήθηκε απρεπώς γιατί δεν τιμωρήθηκε μια επέμβαση του Flamini ολόιδια με μια που έκανε εκείνος στο πρώτο ημίχρονο και επίσης δεν είχε τιμωρηθεί με πέναλτυ)... Ο Mourinho; Αλαζονική εμφάνιση και πολεμική κατά του Collovati ο οποίος του έκανε μια ερώτηση, ως σχολιαστής της "Domenica Sportiva", για τη φυσική κατάσταση της Inter που δεν του άρεσε... Και, σα να μην έφτανε αυτό, σχολίασε απαξιωτικά το γεγονός ότι Lazio, Catania, Udinese και Napoli βρίσκονται πάνω από την Inter του λέγοντας ότι "με όλο το σεβασμό αυτός κοιτάει μόνο τι κάνουν η Juve, η Milan, η Roma"...

O Lotito απαντά στον Mourinho: δεν φτάνουν τα λεφτά

Στο στούντιο της Rai ήταν και ο πρόεδρος της, πρωτοπόρου, Lazio που προ(σ)κάλεσε τον Mourinho να αντιληφθεί ότι δεν αρκούν οι επενδύσεις εκατομμυρίων για να κερδίσει μια ομάδα. Η αποφασιστικότητα, ο επαγγελματισμός, η "πείνα", μπορούν να κερδίσουν, του είπε ο Lotito. Μάλιστα, απευθυνόμενος στο συντονιστή της "Domenica Sportiva", ο πρόεδρος της Lazio επισήμανε ότι, έχοντας μια ευθύνη απέναντι στους νέους, πρέπει να τους δείξουμε ότι οι αξίες του αθλητισμού είναι σημαντικότερες από τις επενδύσεις...

Ο Martin Atkinson διευθύνει το Bate-Juventus

Έναν Εγγλέζο διαιτητή, τον 37χρονο Martin Atkinson ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στα 16, θα συναντήσει αύριο στο Minsk η Juventus. Και όπως δεν έχει προϊστορία με τη Bate, και γενικότερα με ομάδες της Λευκορωσίας, έτσι δεν έχει επίσημη προϊστορία [1] και με το συγκεκριμένο διαιτητή. Προϊστορία γενικά με Άγγλους διαιτητές, πάντως, υπάρχει και είναι θετική αφού υπό τη διεύθυνσή τους η Juve έχει πετύχει 10 νίκες -εκ των οποίων, μάλιστα, οι 7 ήταν εκτός έδρας με πιο τρανταχτή αυτή επί της Barcelona (2-1) το 1970- μία ισοπαλία [2] και 3 ήττες [3].

Η Juve νίκησε την πρώτη φορά που συνάντησε Εγγλέζο διαιτητή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τον πρώτο Εγγλέζο διαιτητή, η Juventus τον είχε συναντήσει το μακρινό(τατο) 1904 όταν το ιταλικό πρωτάθλημα παιζόταν ακόμα σε Ομίλους. Τότε, μια Κυριακή 20 Μαρτίου, έπαιζε με τη Milan και διαιτητής ήταν ο Εγγλέζος Dobbie: η Juve νίκησε 3-0... Η Juventus προκρίθηκε αλλά στον τελικό έχασε το πρωτάθλημα με 1-0 από τη Genoa... Από την επόμενη χρονιά, όμως, θα άρχιζε το μέτρημα που την έφερε να είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα, η μόνη που έχει δυο αστεράκια στη φανέλα και πάει για το τρίτο...

[1] Ανεπίσημα, σε φιλικό, ο Atkinson διηύθυνε τη Juventus το καλοκαίρι στο 0-3 από το Αμβούργο στο Emirates Cup, παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την ακύρωση ενός γκολ του Camoranesi στο 80' (με το οποίο θα γινόταν το 1-1) μετά από υπόδειξη ενός από τους επόπτες του.
[2] Η ισοπαλία αυτή ήρθε το 1998 στο γήπεδο της ρουμάνικης Ceahlaul (1-1) για το Intertoto.
[2] Τι περίεργες συμπτώσεις! Η πρώτη ήττα είχε ήρθε, σε ουδέτερο γήπεδο, το 1935 με διαιτητή τον κύριο Fogg σε ένα ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών: Sparta Praha-Juventus 5-1... Ε, η δεύτερη ήρθε 50 χρόνια μετά (20 Μαρτίου 1985) πάλι τη Sparta Praha, με Εγγλέζο διαιτητή πάλι, τον κύριο Hackett: 1-0 στην Πράγα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών... Η τρίτη ήττα, με Εγγλέζο διαιτητή, ήρθε από την Anderlecht (3-1) το 1981, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Πηγή για την διασταύρωση στοιχείων: JuWorld.Net, Juventus.com

Χωρίς Buffon και Poulsen πετάει αύριο για το Minsk η Juventus

Χωρίς Buffon και Poulsen πετάει αύριο η Juventus για το Minsk το οποίο επέλεξε για έδρα της η Bate. Ο Buffon προπονήθηκε κανονικά με το γυμναστή των τερματοφυλάκων, Giorgio Pellizzaro αλλά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το site της Juventus, αποφασίστηκε προληπτικά να μην διακινδυνεύσει τη συμμετοχή του (με δεδομένη και την καλή απόδοση του Manninger ο οποίος μεταδίδει σιγουριά στην άμυνα). Μαζί του μένει στο Τορίνο και ο Poulsen τον οποίο ο Ranieri αποφάσισε να ξεκουράσει και ο Zanetti που δεν έχει επανέλθει. Αντίθετα, επανήλθε ο Legrottaglie που μάλιστα πήρε μέρος στο ματς της προπόνησης. Ο Zebina θα ακολουθήσει την ομάδα παρ' ότι δεν είναι ακόμα στην διάθεση του προπονητή που για το ματς με τη Bate κάλεσε και τον τερματοφύλακα της Primavera (Ελπίδων), Nocchi.
Οι 21 της αποστολής είναι οι: 3 Chiellini, 4 Mellberg, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Knezevic, 16 Camoranesi, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 31 Nocchi, 32 Marchionni, 33 Legrottaglie.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Eκτός έδρας νίκες για Zenit, Real Madrid

Επίδειξη δύναμης από τη Zenit. Τρεις μέρες πριν υποδεχθεί τη Real Madrid, η ομάδα του Advocaat νίκησε με 3-0 εκτός έδρας την ισόβαθμή της ως την αρχή του παιχνιδιού Lokomotiv Moskva με γκολ των Faitzulin (18'), Puygrenier (60') και Dominguez (74') και ανέβηκε στην 6η θέση του πρωταθλήματος της Ρωσίας. Το βράδυ έφτασε η απάντηση από τη Real Madrid η οποία νίκησε επίσης εκτός έδρας, τη Real Betis, με γκολ του Van Nistelrooy στο 90'. Το σκορ είχε ανοίξει για τους μαδριλένους ο Heinze στο 19' αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 54' με τον Sergio Garcia.
Η Bate έπαιξε την Πέμπτη (και νίκησε εκτός έδρας παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος Λευκορωσίας) και τώρα ξεκουράζεται περιμένοντας τη Juventus.

Ο Advocaat φέρεται έτοιμος να γυρίσει στην Ολλανδία

(Update, 28/9) Σύννεφα πάνω από την Αγία Πετρούπολη στις παραμονές του ματς της Zenit με τη Real Madrid. Όπως αναφέρει η "Tuttosport", ο Ολλανδός τεχνικός των περυσινών πρωταθλητών Ρωσίας, Dick Advocaat, φέρεται να είπε, και μάλιστα στον Πούτιν, ότι σκέφτεται να επιστρέψει στην οικογένειά του στην Ολλανδία... Η εκμυστήρευση αυτή φέρεται να έγινε στο πλαίσιο μιας συνάντησης στον εορτασμό των 61ων γενεθλίων του Advocaat το συμβόλαιο του οποίου με τη Zenit, η οποία δεν προλαβαίνει να φτάσει στην κορυφή στις 9 αγωνιστικές που απομένουν, λήγει το Νοέμβριο, με τη λήξη του πρωταθλήματος στη Ρωσία...

Πηγή: Uefa.com, Tuttosport

Sampdoria-Juventus 0-0 που αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα...

Μια Juventus με σβηστή τη μηχανή, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο οπότε ήταν αργή, προβλέψιμη, με κακές μεταβιβάσεις και πενιχρή αλληλοκάλυψη, έχασε άλλους δυο βαθμούς -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι: κέρδισε ένα βαθμό...- αυτή τη φορά στη Γένοβα. 0-0 με μια Sampdoria που κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο 45λεπτο... Το σκορ έρχεται να ενισχύσει την παράδοση των ισοπαλιών μεταξύ των δυο ομάδων (αλλά και με διαιτητή τον Rizzoli) και αφήνει τη Juve με 9 βαθμούς να εξαρτά τη βαθμολογική της θέση από τα αποτελέσματα των άλλων που, τελικά, (update) την άφησαν 7η αλλά, τουλάχιστον, μόνον ένα βαθμό από την Inter που έχασε από τη Milan...

(Update, 28/9, 21:45) Το δοκάρι του Del Piero και μερικές φάσεις...

Και όμως, όλα είχαν ξεκινήσει κατά τον καλύτερο τρόπο καθώς η Juve ξεκίνησε με ευκαιρία από τα αποδυτήρια: κατεβασιά του Molinaro, ανατροπή στη γραμμή της περιοχής από τον πρώην Gastaledello (πήρε κίτρινη) και το φάουλ του capitano απέκρουσε ένας άλλος πρώην, ο Mirante. Στο 20' -ισορροπία ως τότε- η Juve έφτασε στο αντίπαλο τέρμα με τρεις απλές μπαλιές: ο Nedved μάζεψε τη μπάλα από την άμυνα, έδωσε στο Sissoko και εκείνος στον Del Piero που με δυνατό διαγώνιο σουτ πέτυχε το άλλο δοκάρι... Μια καλή φάση για τη Samp, που έπαιζε κυρίως ψάχνοντας τον Cassano τον οποίο η (καλή) άμυνα της Juve έβγαζε οφσάιντ, στο 35': κεφαλιά του Stankevicius από καλή θέση, άουτ. Καλή φάση στο 40' για τον Alex όταν από πλάγιο του Chiellini η μπάλα έφτασε στον Amauri που με κεφαλιά της έδωσε ύψος και ο capitano έπιασε γυριστό λίγο πάνω απ' τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Amauri πήδησε εκτός χρόνου και έτσι έμεινε ανεκμετάλλευτη η σέντρα του Grygera που κατέβαζε συνεχώς τη μπάλα από τα δεξιά τροφοδοτώντας κυρίως τον Camoranesi αλλά και τον Nedved. Όλο και επιθετικός εμφανιζόταν ο Sissoko αλλά το ημίχρονο έληξε 0-0...
Ανάποδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο: την ευκαιρία από τα αποδυτήρια την είχε ο Cassano: φάουλ ελάχιστα έξω αλλά με τον Manninger να εκτινάσσεται καλά ακολουθώντας τη μπάλα και πείθοντας ότι θα απέκρουε. Κάτι που δεν θα γινόταν στο 52' όταν η Samp εκτέλεσε κόρνερ, ο Amauri πήδησε για κεφαλιά κι έχασε τη μπάλα, όπως και ο Poulsen, και ο Sammarco από ένα μέτρο έστειλε, ευτυχώς, την κεφαλιά λίγο πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι... Παρ' ολίγο καθοριστικά λάθη στο 58' και 59', ένα για κάθε πλευρά: ο Molinaro, πρώτα, έκανε κοντό γύρισμα υποχρεώνοντας τον Manninger σε βουτιά για να σώσει και αμέσως μετά, λάθος επιστροφή της άμυνας της Samp έφερε τη μπάλα στον Amauri που την έστειλε ψηλά. Στο 61', σωτήρια επέμβαση του Manninger επί του Stankevicius. Η Samp πίεζε συνεχώς, o Mellberg στο ύψος του, όπως και ο Sissoko αλλά και ο Molinaro που στο 69' επανόρθωσε για το προηγούμενο λάθος του προλαβαίνοντας τον Gastaldello. Στο 73' ο Ranieri έριξε στο παιχνίδι τον Iaquinta στη θέση ενός Del Piero που μετά τα κόλπα του πρώτου 45λεπτου έδειξε να μην είναι στη μέρα του... Όπως δεν ήταν και ο Amauri. Σε αντίθεση με τον Manninger που στο 91' έσωσε σε σουτ του Dessena ενώ δυο λεπτά νωρίτερα η Juve, που σε όλο το δεύτερο ημίχρονο προσπαθούσε να κρατήσει μακριά τη Sampdoria (που δεν ήταν και τίποτε το φοβερό), σώθηκε χάρη στο σώμα του Nedved που βρέθηκε στην τροχιά του σουτ του Stankevicius... Θεατής στο δεύτερο ημίχρονο ο Mirante, πρωταγωνιστής ο Manninger...

SAMPDORIA-JUVENTUS 0-0
Τέρματα: -
Κίτρινες κάρτες: Gastaldello, Lucchini (S), Mellberg, Camoranesi (J)
Διαιτητής: Nicola Rizzoli. Επόπτες: Maggiani, Pirondini. Τέταρτος διαιτητής: Mazzoleni

SAMPDORIA: 83 Mirante, 6 Lucchini (90' 14 Bottinelli), 28 Gastaldello, 5 Accardi, 23 Stankevicius, 21 Sammarco, 17 Palombo (74' 88 Dessena), 19 Franceschini, 46 Pieri, 40 Delvecchio (87' 18 Bonazzoli), 99 Cassano. Αναπληρωματικοί: 1 Castellazzi, 3 Ziegler, 20 Padalino, 9 Fornaroli.
Προπονητής: Walter Mazzarri.
JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 4 Mellberg, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 16 Camoranesi, 22 Sissoko, 18 Poulsen, 11 Nedved, 10 Del Piero (73' 9 Iaquinta), 8 Amauri. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 15 Knezevic, 29 De Ceglie, 7 Salihamidzic, 30 Tiago, 20 Giovinco.
Προπονητής: Claudio Ranieri

Ranieri: οι δυο άμυνες καθόρισαν το παιχνίδι

(Update) "Δεν ήταν ωραίο παιχνίδι, αλλά είχε παλμό και δόθηκαν μάχες. Θα έλεγα, ένα παιχνίδι α λά αγγλικά, με τη Sampdoria να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη κυρίως στις στημένες φάσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα αλλά τα καταφέραμε λίγες φορές και σε μια απ' αυτές πετύχαμε το δοκάρι. Η ομάδα μου άρεσε, καλύφθηκε καλά απέναντι στον Cassano και δεν άφησε να περάσουν οι μέσοι. Στο τέλος έβαλα τον Iaquinta ελπίζοντας να εκμεταλλευτούμε το ψηλό παιχνίδι, θα έβαζα και τον Giovinco, άλλά ο Camoranesi μου έδινε εγγυήσεις", σχολίασε μετά το ματς ο Ranieri που απέδωσε το αποτέλεσμα στις δυο άμυνες σημειώνοντας πως, με εξαίρεση το δοκάρι του Del Piero η άμυνα της Sampdoria δεν άφησε να περάσουν κάθετες μπαλιές και περιόρισε τον Del Piero και τον Amauri. Αναγνώρισε ότι είναι σημαντική η απουσία του Trezeguet "αλλά έχω καλούς επιθετικούς". Δήλωσε ακόμα ότι δεν τον πιάνει αγωνία για τη βαθμολογία από τώρα. "Εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε, υπομονή". Ρωτήθηκε, τέλος, για τον καυγά με τον Mourinho (εδώ)

Camoranesi: "Αυτές οι ομάδες σε κάνουν να χάνεις τη διάθεση να παίζεις"

"Είμαι δυσαρεστημένος, ήταν ένα άσχημο παιχνίδι. Εκείνοι δεν προσπάθησαν ποτέ να δημιουργήσουν κινδύνους, σκέφτονταν μόνο να καλυφθούν και να βγάζουν τον Cassano. Δυσκολευτήκαμε στη μεσαία γραμμή όπου η Sampdoria είχε αριθμητική υπεροχή. Μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα αλλά και τρεις μέρες να παίζαμε θα έληγε 0-0. Όπως και να έχει, να έρθεις ισόπαλος εδώ δεν είναι απαξιωτικό. Αυτές οι ομάδες σε κάνουν να σου περνάει η διάθεση να παίζεις. Η δοκιμή μου; Τώρα είμαι καλά, ο αστράγαλος με ενόχλησε λίγο αλλά δεν έχω πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησα να δώσω ένα χεράκι στον Grygera όταν του επιτίθετο ο Cassano. Στην επανάληψη έκανα πολλά λάθη και αυτό με δυσαρεστεί". Ευθύς όπως πάντα ο Camo.

Chiellini: νωρίς για να κοιτάμε τη βαθμολογία

"Θέλαμε να κερδίσουμε για να βρεθούμε στην κορυφή αλλά δεν τα καταφέραμε. Πάντως, κάποιες ευκαιρίες τις δημιουργήσαμε", δήλωσε στα μικρόφωνα του Sky ο Chiellini ο οποίος, όταν του παρατήρησαν πως αν αύριο η Inter νικήσει τη Milan θα ξεφύγει, είπε πως "είναι ακόμα νωρίς για να μιλά κανείς για φυγή στην 5η αγωνιστική". Υπερασπίστηκε ακόμη την αφλογιστία της επίθεσης λέγοντας ότι φταίνε και οι αμυντικοί που δεν βοηθάν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. "Αν δεν νικήσαμε σε δυο ματς στη σειρά πάει να πει ότι κάτι έλειψε αλλά ο δρόμος που πήραμε είναι ο σωστός, θα βελτιωθούμε", κατέληξε.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Νέα απρέπεια Mourinho κατά Ranieri που ξαναπάντησε ως κύριος

Δεν άντεξε ο Mourinho: έπρεπε να ξαναδείξει τον κακό του εαυτό. Έτσι, στην άποψη που εξέθεσε ο Ranieri όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο προπονητής της Inter έστειλε τον βοηθό του, Giuseppe Baresi να μιλήσει με τους δημοσιογράφους, απάντησε με σκαιά προσωπική επίθεση, όπως προ μηνών που τον είχε βγάλει γέρο προσθέτοντάς του χρόνια!...

Τι είχε απαντήσει στους δημοσιογράφους ο Ranieri...

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου της Juventus, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Ranieri πήρε θέση υπέρ της παρουσίας των προπονητών αλλά αιτιολόγησε και τη συμπεριφορά του αχαρακτήριστου Mourinho. Συγκεκριμένα, απάντησε πως μετά το τέλος του ματς έχεις άλλο ένα, μιάμισης ώρας, για να μιλήσεις σε κάθε τηλεόραση. "Αυτό είναι δείγμα σεβασμού στους tifosi και τους φιλάθλους όλης της Ιταλίας. Αναγνωρίζω ότι μερικές φορές είναι σκληρό γιατί μόλις τέλειωσε ένα παιχνίδι, ξαναρχίζεις άλλο ένα με τους δημοσιογράφους αλλά κι αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Είμαστε δημόσια πρόσωπα και μετά το ματς οφείλουμε να ικανοποιήσουμε την περιέργεια των tifosi και των φιλάθλων. Όλα αυτά, ας είναι σαφές, τα λέω χωρίς διάθεση πολεμικής ειδικά απέναντι σε μια ομάδα σαν την Inter με την οποία υπάρχει ήδη έντονος ανταγωνισμός. Ίσα ίσα, ας προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τους τόνους".

...και τι "απάντησε" στον Ranieri ο Mourinho!

Σε αυτές τις δηλώσεις, λοιπόν, ο Mourinho απάντησε με προσωπική επίθεση. Αφού είπε ότι στο συμβόλαιό του ζήτησε να έχει βοηθό κάποιον που να μπορεί να τον εκπροσωπεί αξιοπρεπώς, αφού κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για έλελιψη σεβασμού απέναντι στο βοηθό του και κατηγόρησε τους Ιταλούς γενικά ότι παθιάζονται με το σώου γύρω από το ποδόσφαιρο και όχι με τη μπάλα, και αφού είπε -που θα μπορούσε να είναι και μια απάντηση- "εδώ έχετε έναν προπονητή που σε δυο μήνες μελέτησε ιταλικά για 4-5 ώρες την ημέρα για να φτάσει σε μια καινούργια χώρα και να μιλήσει με τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους, έναν προπονητή που έμαθε να μιλά ικανοποιητικά με τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Και αυτό είναι έλλειψη σεβασμού;", επιτέθηκε ευθέως στον Ranieri: "για τον Ranieri στάθηκε δύσκολο να μάθει μετά από 5 χρόνια να λέει good afternoon και good morning και έρχεται αυτός να πει κάποια πράματα; Μόνο ο Moratti (σ.σ. το αφεντικό της Inter) μπορεί να μου πει ότι ο Baresi δεν έχει το status για να εκπροσωπήσει το σύλλογο, όχι ένας άλλος προπονητής ή ένας δημοσιογράφος"!!!
Να θυμίσουμε πως όταν ο Ranieri, που μιλάει αγγλικά, πήγε στην Αγγλία ο Mourinho δεν ήταν καν εκεί για να ξέρει τι έκανε ή χάνουμε το χρόνο μας με έναν αλαζονικό και αγενέστατο τύπο;

Κύριος αλλά και ειρωνικός ο Ranieri στην ανταπάντηση

(Update, 22:05) Μετά το 0-0 στη Γένοβα με τη Sampdoria (1-1 είχε έρθει η Inter εκεί μέσα), ο Ranieri ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Mourinho και απάντησε: "Τον κάνετε να τσιμπάει κάθε φορά ενώ εγώ είχα πει ότι συμμεριζόμουν τη σκέψη του: είναι δύσκολο να στέκεσαι μπροστά στις κάμερες άλλη μια ώρα και βάλε μετά το ματς αλλά εγώ, από σεβασμό στο κοινό και στους φιλάθλους, πηγαίνω. Και πήγαινα και στην Αγγλία παρ' ότι δεν ήξερα αγγλικά", συμπλήρωσε ειρωνικά και, παραπέμποντας στην παλαιότερη χυδαιότητα του Mourinho αναφορικά με την ηλικία του -είχε πει 70άρη τον 52χρονο Ranieri- σχολίασε: "Στα 70 πρέπει να κουραστείς για να μάθεις ισπανικά και αγγλικά. Ο καθένας έχει τους χρόνους του. Αυτός αντέδρας στις δηλώσεις μου αλλά εγώ δεν τον επέκρινα, δεν ήθελα να δημιουργήσω πολεμική, τώτα πρέπει να την αμβλύνουμε. Επαναλαμβάνω, είναι σκληρό μετά το ματς να πας στις διάφορε τηλεοράσεις και να απαντάς συνέχεια στις ίδιες ερωτήσεις, ωστόσο είναι μέρος του παιχνιδιού. Είχα πει μόνο εκείνο που σκεφτόμουν αναφερόμενος σε μένα χωρίς να πιάσω τον Mourinho".

Και ο Ancelotti με τον Mourinho...

Αφού επιβεβαίωσε, μετά από μήνες, στο Milan Channel, ότι είχε συναντηθεί με τον Abramovich -και αποκάλυψε ότι βγαίνοντας, σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού, είδε και τον προπονητή της Roma, Luciano Spalletti...- ο Ancelotti τάχθηκε με το μέρος του Mourinho...

Πηγές: Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport

Ο Camoranesi, juventino για πάντα! Και ο Ranieri εκφράζει την ευγνωμοσύνη στην παλιά φρουρά

Μακάρι να βγει αληθινή η σημερινή "Tuttosport": υποστηρίζει ότι ο Camoranesi, υπογράφοντας πριν από ένα δεκαήμερο, την παράταση του συμβολαίου του ως το 2011, έκανε μια οριστική επιλογή ζωής: να μείνει στη Juve και μετά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία με τη διοίκηση που προβλέπει ότι θα καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι, μάλλον την άνοιξη του 2010, για να αξιολογήσουν αν θα συνεχίσει ένα χρόνο ακόμα να παίζει ως ποδοσφαιριστής ή αν, εναλλακτικά, θα αποκτήσει κάποιο ρόλο στο εσωτερικό του συλλόγου. Κάτι που, το πιθανότερο είναι να σχετίζεται με δουλειά στο γήπεδο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις (προπονητής νέων, λ.χ.) αφού είναι γνωστό ότι ο Camo δεν διακρίνεται για τη διπλωματικότητα που απαιτεί μια καριέρα παράγοντα... Υπενθυμίζεται ότι ο Nedved έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι κρεμώντας τα παπούτσια του θα μείνει να προπονεί πιτσιρίκια στη Juventus. Έτσι μπράβο! Μια Juve με όλα της τα μεγάλα αστέρια μαζί σε νέους ρόλους!

Ranieri: οι νέοι βλέπουν από ποιους να εμπνευστούν

Άλλωστε, η δήλωση ευγνωμοσύνης του Ranieri προς την παλιά φρουρά, η οποία μάλιστα έγινε στο site της Uefa, αποδίδει καλά αυτό το κλίμα: "Πιστεύω ότι ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτοί (Del Piero, Buffon, Camoranesi, Naedved, Trezeguet) αγκάλιασαν το σχέδιο σωτηρίας του συλλόγου. Ο Buffon ανανέωσε το συμβόλαιό του δείχνοντας εμπιστοσύνη στο σχέδιο και έπειτα κάνανε το ίδιο και οι άλλοι. Νιώσαμε μια μεγάλη ικανοποίηση γιατί φάνηκε η θέληση όλων αυτών των άσων να φορέσουν αυτή τη φανέλα. Γνωρίζανε καλά τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά θέλησαν να ξαναφέρουν ψηλά τη Juventus. Μια πολύ όμορφη χειρονομία", είπε ο Ranieri και έπλεξε το εγκώμιο του capitano αλλά και των άλλων θεωρώντας τους υποδείγματα για τους νεότερους, αυτούς που η Juventus αποφάσισε να βάλει μαζί με την παλιά φρουρά για να χτίσει σε στέρεες βάσεις την ομάδα του μέλλοντος. "Ο Alessandro είναι πρωταθλητής όχι μόνο για τις τεχνικές του αρετές που όλοι γνωρίζουν αλλά και για τις ηθικές, την ηρεμία του, την ειλικρίνειά του και τον τρόπο που εκπροσωπεί το club", εξήγησε ο Ranieri. "Είναι ένα πραγματικό υπόδειγμα για τους συμπαίκτες του. Δοκιμάσαμε να αναμίξουμε ταλαντούχους νεαρούς και έμπειρους άσους. Όταν βλέπεις κόσμο σαν τον Nedved, τον Trezeguet και τον Buffon να προπονούνται με τέτοια αποφασιστικότητα και χαρά, οι άλλοι παίχτες ξέρουν από ποιόν να εμπνευστούν".
Έτσι πρέπει να είναι η πολιτική της Juventus: υποδειγματική σε όλα τα επίπεδα!

Πηγές: Tuttusport, Uefa.com

27 Σεπτεμβρίου 1994 ο Ravanelli έκανε το δικό του ρεκόρ: 5 γκολ σε ένα ευρωπαϊκό ματς!

Μια τέτοια μέρα, βραδιά για την ακρίβεια, η Juventus κατέγραφε άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ: ο Fabrizio Ravanelli έμπαινε στο ολιγομελές "κλαμπ" των παιχτών που έχουν σημειώσει 5 τέρματα σε ένα και μόνο ευρωπαϊκό ματς. 27 Σεπτεμβρίου 1994 παιζόταν η ρεβάνς [1] του παιχνιδιού για το Κύπελλο Uefa με την Cska Sofia: 5-1. Και τα 5 από το θρυλικό "λευκό τσουλούφι": στο 10', το 76', το 80', το 82' και το 87' -οι βούλγαροι έβαζαν το γκολ της τιμής στο 90' με τον Mihtarski.

Ανθολογία Ravanelli

Ο Ravanelli ήταν ο όγδοος παίχτης που πετύχαινε πεντάρα σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Οι άλλοι 7 είναι ο Altafini, άλλη παλαιά δόξα της Juve, o Crawford, ο Osgood, ο Brundl, ο Hector, ο Van Basten και ο Fonseca.
Εκείνη τη χρονιά η Juventus (του Lippi) κέρδισε το 23ο της πρωτάθλημα, το 9ο (και τελευταίο, ως τώρα) Κύπελλο Ιταλίας [2] που έχει στην τροπαιοθήκης της και έχασε το Κύπελλο Uefa στο τελικό από την Parma. Καθοριστικά τα γκολ του Ravanelli που τη χρονιά 1994/95 σημείωσε συνολικά 30 τέρματα: 15 στο campionato (έναντι των 17 του πρώτου σκόρερ της Juve, Gianluca Vialli), 6 στο Κύπελλο και 9 στο Uefa. Πίσω από τον Ravanelli και τον Vialli (που είχε βάλει 22 γκολ, μετρώντας όλες τις διοργανώσεις της χρονιάς) βρισκόταν ο Roberto Baggio με 14 γκολ και ένας νεαρός ονόματι... Alessandro Del Piero με 10.

[1] Το πρώτο ματς, στη Σόφια στις 13 Σεπτεμβρίου 1994, είχε λήξει 3-2 υπέρ των γηπεδούχων (για την ιστορία: Porrini 35', Mihtarski 44', Radukanov 70', Del Piero 75', Mihtarski 87') αλλά κατακυρώθηκε στη Juventus με 3-0 λόγω αντικανονικής συμμετοχής του σκόρερ Mihtarski.
[2] Στο διπλό τελικό, η Juventus νίκησε 1-0 στο Τορίνο (Porrini, 10') και 2-0 μέσα στην Parma (Porrini 26', Ravanelli 54'). Με αυτά τα δυο γκολ του, ο 26χρονος αμυντικός Sergio Porrini έσπασε κάθε ρεκόρ: όλη τη χρονιά έβαλε άλλο ένα και στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε στη Juventus έβαλε συνολικά 5!
[3] Εκείνη τη χρονιά είχε φτάσει αήττητη στον τελικό του Κυπέλλου Uefa και πήγε, με τον αέρα του φαβορί, να αντιμετωπίσει την Parma του Nevio Scala στην έδρα της για τον πρώτο τελικό: έχασε 1-0 με γκολ του Dino Baggio στο 5'. Στη ρεβάνς, που παίχτηκε στο Μιλάνο, ο Vialli άνοιξε το σκορ (στο 35') αλλά ο Dino Baggio "ξαναχτύπησε" (στο 54΄) και το Κύπελλο χάθηκε...

Πηγές: Maner Palma: "Juventus 110 anni della nostra storia", JuWorld.Net

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Για τη νίκη χωρίς άγχος πηγαίνει τη Juventus στη Sampdoria ο Ranieri

Την χαρμόσυνη είδηση της επιστροφής του Camoranesi, ανακοίνωσε ο Ranieri στην παραδοσιακή συνέντευξη τύπου πριν το (αυριανό) ματς με τη Sampdoria, όπου εξέφρασε την ελπίδα να έχει τον Buffon την Τρίτη κόντρα στη Bate. Ωστόσο, αποκλείστηκε από την αποστολή, λόγω μιας γενικευμένης μυϊκής κόπωσης, ο Legrottaglie που, λογικά, στην αυριανή αναμέτρηση θα αντικατασταθεί από τον Mellberg. O Ranieri έπλεξε επίσης το εγκώμιο των νέων και έθεσε ως στόχο του ματς στη Γένοβα τη νίκη, χωρίς αυτό να γίνει εμμονή.
"Από το παιχνίδι με τη Samp αναμένω επιβεβαιώσεις: περνάμε μια καλή στιγμή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, όπως ήταν και πέρυσι". Έτσι παρουσίασε την αναμέτρηση ο Ranieri επισημαίνοντας πως η νίκη δεν πρέπει να γίνει εμμονή: "επειδή ήρθαμε ισόπαλοι με την Catania, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε, αυτό ναι", είπε προσπαθώντας να μη φορτίσει τους παίχτες. Όσον αφορά την παρατήρηση ότι η Sampdoria βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή, αφού παρατήρησε ότι μόνο μετά το παιχνίδι θα ξέρουμε αν αυτό συμβαίνει ή απλώς δεν κατάφερνε να πάρει το αποτέλεσμα, βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει ένα καμπανάκι για τη Milan: "όλοι έλεγαν ότι δυσκολεύεται αλλά σε κάθε παιχνίδι δημιουργούσαν έξι, εφτά μπαλιές για γκολ. Από τη στιγμή που άρχισαν να βάζουν γκολ, άλλαξε η κατάσταση"...

Ελπίζω να έχω τον Buffon την Τρίτη
Διαθέσιμος ο Camoranesi από τώρα


Στη συνέντευξη ο Ranieri στάθηκε ιδιαίτερα στην επανεμφάνιση του Camoranesi και στην κατάσταση του Buffon: "Ο Camoranesi νιώθει ακόμα μια ελαφρά ενόχληση αλλά είναι στη διάθεσή μας. Σήμερα θα έπρεπε να ξεκινήσει προπονήσεις και ο Gigi. Τώρα νιώθει καλά αλλά είναι άλλο πράμα να είναι καλά με τα πολιτικά σου και άλλο με την αθλητική φόρμα. Εύχομαι να τον ξαναέχω για την Τρίτη". Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Camoranesi -"είναι σημαντικότατος γιατί προσφέρει απίστευτες άσιστ αλλά και κατά της Catania βγήκαν αρκετές. Δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αλλά το σημαντικό είναι να δημιουργούμε", είπε και στάθηκε ξανά στο πρόβλημα του κάκιστου αγωνιστικού χώρου στο Olimpico εκφράζοντας την ευχή, η παύση για τα ματς της Squadra Azzurra να δώσει την ευκαιρία να διορθωθεί κάτι, παρ' ότι το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί και από την Εθνική ...ράγκμπυ!
Εξηγώντας γιατί επιμένει, όπως και οι παίχτες, στο θέμα του γηπέδου, έκανε νέα αναφορά στο ματς με την Catania: "Δεν θέλω να επιμείνω αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Αν συναντήσεις ομάδες με πέντε μέσους, που κλείνονται στο δικό τους μισό ή παίζεις γρήγορα με τη μπάλα στο έδαφος, όποιος αμύνεται είναι σε καλύτερη θέση. Με το γήπεδο σε αυτή την κατάσταση, προφανώς είναι δύσκολο να παίζεις χαμηλά γιατί η μπάλα δεν αναπηδά όπως σχεδιάζεις και ο αντίπαλος φτάνει πρώτος γιατί έχει έναν παίχτη παραπάνω στα ίδια τετραγωνικά. Είναι περιοριστικό να σκέφτεσαι μόνο την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ως βασική αιτία του γεγονότος ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αλλά εύχομαι, εκμεταλλευόμενοι την παύση για την Εθνική, να γίνει κάτι".

Οι νέοι μας έχουν έναν προπονητή, ένα σύλλογο και φιλάθλους που τους εμπιστεύονται. Ας μη βάζουμε ετικέτες στον Giovinco, μπορεί να μας επιφυλάξει μεγάλες εκπλήξεις

Η συνέντευξη περιστράφηκε και γύρω από την εξαιρετική απόδοση των νέων της Juve, Giovinco, Marchisio και De Ceglie στο ματς με την Catania: "Πιστεύουμε στους νέους μας. Παίξανε αλλού για να φτιαχτούν, γύρισαν και τώρα προετοιμάζονται να γίνουν οι βασικοί της Juve του μέλλοντος. Πρέπει να αποδείξουν την αξία τους μέρα με τη μέρα. Έχουν έναν προπονητή, ένα σύλλογο, φιλάθλους που πιστεύουν σε αυτούς. Πρέπει να είναι ήρεμοι γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να σφάλλουν. Θα ήταν υπερβολικό να απαιτήσουμε να είναι ήδη φτασμένοι πρωταθλητές, είναι καλοί παίχτες".
Ειδικά για τον Giovinco, που έπαιξε αντί του Nedved και τη δημοσιογραφική απορία αν κάποιος με το ταλέντο του θα μπορούσε να παίξει σε άλλες θέσεις, ο Ranieri έδειξε ανοιχτός: "για τώρα ο χώρος του είναι στ' αριστερά γιατί είναι ορατό ότι εκεί κινείται άνετα αλλά τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Είναι ένα παιδί που μπορεί να μας επιφυλάξει ακόμα μεγάλες εκπλήξεις, γι' αυτό δεν του βάζουμε ετικέτες. Αν τσαλαπατήθηκαν με τον Del Piero; Μα, μαζί έκαναν νούμερα ακροβατικά! Η τελευταία απόκρουση του Bizzarri γεννήθηκε ακριβώς από έναν δικό τους συνδυασμό!", τόνισε με έμφαση ο Ranieri.

Κύριος με τον Mourinho

Τέλος, ο Ranieri ρωτήθηκε για τη συμπεριφορά του Mourinho που, πριν και μετά το ματς με τη Lecce για την προηγούμενη αγωνιστική απέφυγε τους δημοσιογράφους και έστειλε τον βοηθό του, Baresi. Αφού, λοιπόν, αστειεύτηκε, ειδικά όταν επέμεναν να τους πει τη σύνθεση για το ματς, ότι θα τους στείλει τον Pellizzaro, τον γυμναστή των τερματοφυλάκων, απάντησε πως μετά το τέλος του ματς έχεις άλλο ένα, μιάμισης ώρας, για να μιλήσεις σε κάθε τηλεόραση. "Αυτό είναι δείγμα σεβασμού στους tifosi και τους φιλάθλους όλης της Ιταλίας. Αναγνωρίζω ότι μερικές φορές είναι σκληρό γιατί μόλις τέλειωσε ένα παιχνίδι, ξαναρχίζεις άλλο ένα με τους δημοσιογράφους αλλά κι αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Είμαστε δημόσια πρόσωπα και μετά το ματς οφείλουμε να ικανοποιήσουμε την περιέργεια των tifosi και των φιλάθλων. Όλα αυτά, ας είναι σαφές, τα λέω χωρίς διάθεση πολεμικής ειδικά απέναντι σε μια ομάδα σαν την Inter με την οποία υπάρχει ήδη έντονος ανταγωνισμός. Ίσα ίσα, ας προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τους τόνους".

Η αποστολή της Juventus στη Γένοβα

Καθώς συνεχίζει να λείπει ο Buffon, στην αποστολή εντάχθηκε και ο τερματοφύλακας της Primavera (Ελπίδες), Nocchi. Η αποστολή αποτελείται από τους: 3 Chiellini, 4 Mellberg, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Knezevic, 16 Camoranesi, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 27 Ekdal, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 31 Nocchi, 32 Marchionni.

Πηγή: Juventus.com

Juve-Giovinco: έτοιμο το συμβόλαιο, διελκυστίνδα για το ποσό που θα αναγραφεί...

Μετά τον Alessio Secco, αθλητικό διευθυντή της Juventus, που προανήγγειλε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Giovinco δείχνοντας να επιμένει όμως στην οικονομική προσφορά του συλλόγου, και ο ατζέντης του "ατομικού μυρμηγκιού" δήλωσε έτοιμος για την υπογραφή εμμένοντας στη δική του οικονομική θεώρηση.
"Η Juventus και ο παίχτης είναι έτοιμοι να υπογράψουν το συμβόλαιο: η απόκλιση των θέσεων αφορά αποκλειστικά τα ποσά που θα αναγραφούν", ανέφερε στο Radio Kiss Kiss o Claudio Pasqualin επιβεβαιώνοντας, κατά το ήμισυ, τη θέση του παίχτη ότι θέλει να μείνει εφ' όρου ζωής στη Juventus (η άλλη ...μισή θέση είναι ότι δεν ενδιαφέρεται για το συμβόλαιο αλλά για το παιχνίδι). Από εκεί και πέρα, όμως, ο ατζέντης του αγαπημένου των tifosi επιβεβαίωσε με τον καθαρότερο τρόπο τη διαφωνία του προς τη λογική της προσφοράς του συλλόγου που θέλει να δώσει στον Giovinco όσα και στους συνομηλίκους του De Ceglie και Marchisio: "Εμείς θέτουμε ως βάση συζήτησης την τεχνική του παίχτη ενώ η Juve κοιτά την ημερομηνία γέννησης. Είναι αλήθεια ότι ο Sebastian γεννήθηκε την ίδια χρονιά με τον Marchisio και τον De Ceglie αλλά δεν πιστεύω ότι ένα συμβόλαιο μπορεί να συναφθεί βάσει αυτού του κριτηρίου διότι θεωρώ ότι ένας παίχτης πρέπει να πληρώνεται για εκείνο που αξίζει από τεχνική σκοπιά. Και πιστεύω ότι στα αποδυτήρια των bianconeri δεν θα δημιουργείτο καμιά δυσαρέσκεια ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι που συνειδητοποιούν την ύπαρξη τεχνικών διαφορών. Στο μέλλον του -κατέληξε- πιστεύω ότι υπάρχει ένα σκηνικό υψηλότατου επιπέδου, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό. Με αυτό θέλω να πω μόνο ότι η φήμη του θα ξεπεράσει τα ιταλικά σύνορα για να γίνει, ελπίζουμε, πλανητική"...
Καλά όλα αυτά, μόνο μην τον κάνουν μπαλάκι του πινγκ πονγκ τον Sebastian που το 66,2% των σχεδόν 3.000 φιλάθλων που συμμετείχαν, ως τώρα, σε διαδικτυακό γκάλοπ του site της "Tuttosport", έκρινε ότι "πρέπει να παίζει πάντα γιατί είναι πολύ δυνατος". Το 33,7% απάντησε αρνητικά κρίνοντας ότι ο προπονητής πρέπει ακόμα να τον διαχειριστεί.

Cobolli Gigli: δεν υπάρχει χώρος για τον Cassano,
έχουμε νέους στους οποίους πρέπει να συγκεντρωθούμε


Στο μεταξύ, καθώς οι δηλώσεις του Secco αλλά και του ομολόγου του της Sampdoria επανέφεραν το σενάριο απόκτησης του Cassano, ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli έσπευσε απόψε το βράδυ, χωρίς να την κλείσει, να μαζέψει τη συζήτηση διαμηνύοντας ότι η Juve οφείλει να στραφεί στους νέους της: "Ο Cassano; Δεν λέω ότι οι πόρτες είναι κλειστές αλλά δεν υπάρχουν χώροι στη Juventus. Το να πεις ότι δεν είναι εξαιρετικός παίχτης θα ήταν βλασφήμια αλλά εμείς έχουμε νέους που μπορούν να γίνουν μεγάλοι άσοι και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ' αυτούς. Γι' αυτόν υπάρχουν λίγος χώρος"...

Πηγές: "Tuttosport", AGR

Ο Rizzoli σφυρίζει την αναμέτρηση Sampdoria-Juventus στο Ferraris

Ο 37χρονος διεθνής διαιτητής Nicola Rizzoli ορίστηκε να διευθύνει το σαββατιάτικο ματς Sampdoria-Juventus. Έμπειρος και με διαιτησίες σε αρκετά ντέρμπυ (Roma-Inter, Milan-Inter-Lazio-Roma) ο αρχιτέκτονας από τη Μπολώνια έχει διαιτητεύσει ως τώρα 6 παιχνίδια της Juventus τα 5 από τα οποία ήταν εκτός έδρας. Το αποτέλεσμα ήταν 2 νίκες -και οι δυο εκτός έδρας...- και 4 ισοπαλίες. Καμία ήττα, σε επίσημο παιχνίδι [1]. Τα δε γκολ, σαφέστατα υπέρ της Juventus: 10 έβαλε, 3 δέχτηκε.
Από τα 6 παιχνίδια, τα 3 μόνον αφορούν το campionato και τα τρία έληξαν ισόπαλα: το περυσινό 1-1 με τη Fiorentina στη Φλωρεντία [2], το περυσινό Juventus-Torino (0-0) [3] και το, περυσινό πάλι, Empoli-Juventus 0-0. Δυο παιχνίδια της Juve διηύθυνε στη Serie B: το 5-1 μέσα στο Arezzo και το 1-1 μέσα στη Napoli που σημαδεύτηκε από τη σκανδαλώδη απόφασή του να μην παραχωρήσει πέναλτυ στην ανατροπή του Legrottaglie που μάλιστα σε εκείνη τη φάση έσπασε τον ώμο του! Βέβαια, τότε η calciopoli ήταν πολύ πρόσφατη και κανείς δεν σφύριζε την εσχάτη των ποινών υπέρ της Juve. Η δεύτερη νίκη της Juve που ήρθε με διαιτητή τον Rizzoli ήταν στο Κύπελλο, το 2006: Martina Franca-Juventus 0-3 [4], το πρώτο ματς της Juventus μετά την καταδίκη της...
Ένας διαιτητής των "Χ" (με τη Juve) σε ένα ματς που έχει ισχυρή παράδοση ισοπαλιών... Μακάρι να σπάσουμε, επιτέλους, τις παραδόσεις και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όπως ζήτησε ο Del Piero!

Η παράδοση του Rizzoli με τη Sampdoria

(Update) Mε διαιτητή τον Rizzoli, η Sampdoria έχει πετύχει 5 νίκες (μεταξύ των οποίων το περυσινό 1-0 επί της συμπολίτισσας της, Genoa), 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

[1] Υπάρχει μια ήττα, φέτος μάλιστα, σε ανεπίσημο ματς: το 4-1 από τη Milan στο Trofeo Berlusconi.
[2] Σε εκείνο το ματς, στις 7 Οκτωβρίου 2007, υπήρξαν δυο καθοριστικές φάσες που συζητήθηκαν λόγω των αποφάσεων του διαιτητή: στο γκολ του Iaquinta με το οποίο η Juve προηγήθηκε στο 23', ήταν σε θέση οφσάιντ ο Trezeguet (ο Frey, πάντως, αναγνώρισε πως δεν επηρέαζε τη φάση). Η ισοφάριση της Fiorentina, στο 88' επιτεύχθηκε από τον Mutu με πέναλτυ που δόθηκε σε καθαρό χέρι του Legrottaglie που πάντως εκτιμήθηκε, στις τηλεοράσεις, ως ακούσιο...

[3] Άριστη διαιτησία. Ακύρωσε, σωστά, ένα γκολ του Palladino καθώς ήταν οφσάιντ όταν πήρε τη μπάλα από τον Nedved στον οποίο, στην εκπνοή του αγώνα, ο Rizzoli έβγαλε κόκκινη κάρτα αφού, μπροστά του, ο Τσέχος πήγε και τράβηξε τα μαλλιά του Comotto που είχε κάνει φάουλ το οποίο είχε σφυριχτεί...
[4] Τα τρία γκολ στη Martina Franca, στις 19 Αυγούστου 2006, είχαν σημειώσει οι Marchionni (7'), Bojinov (35') και Nedved (81').

Πηγή: JuWorld.Net

Ο Schweinsteiger δηλώνει ότι μαθαίνει ιταλικά και δείχνει τη Juventus...

Το ενδιαφέρον της Juventus για τον Schwein­steiger έχει καταγραφεί πολλές φορές. Τώρα τροφοδοτείται, έμμεσα αλλά με αρκετή σαφήνεια από τον ίδιο τον 24χρονο Γερμανό διεθνή που βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Bayern για την ανανέωση του συμβολαίου του χωρίς όμως να βλέπει φως οπότε δήλωσε ότι... μαθαίνει ιταλικά!
Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε αλλά δείχνει δύσκολη. Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει η "Tuttosport", το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου οπότε από τον Φεβρουάριο μπορεί να υπογράψει όπου θέλει... Σε αυτό το κλίμα, ήρθε ο Rummenigge και πρόβλεψε ότι "μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες" για την διαπραγμάτευση αφού ο παίχτης ζητά αύξηση και τα χρήματα που παίρνει δεν είναι και λίγα: 3 εκ. ετησίως... Έτσι, βγήκε ο ίδιος ο Schweinstei­ger, στην "Bild" και αφού είπε ότι "είναι μια χαρά στην Bayern" και ότι σκέφτεται μόνο τις προπονήσεις και να παίζει καλά και "τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους", έριξε και τα "υπόλοιπα": "Σας το λέω: μαθαίνω ιταλικά γιατί αυτή η γλώσσα μ' αρέσει πολύ"...
Και για όποιον δεν κατάλαβε, ακολούθησε άλλη συνέντευξη στο βαυαρικό κανάλι Spox Media: "Αν δεν ανανέωνα με την Bayern, δεν θα μείνω στη Γερμανία αλλά θα πάω στο εξωτερικό"...
Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο site του εμφανίστηκε, με χθεσινή ημερομηνία (25/9, 1:24) μια είδηση με τον προκλητικό τίτλο: "Juventus to kick off Schweinsteiger chase?"! Όπως επισημαίνει η "Tuttosport", ή ο Γερμανός προετοιμάζει το έδαφος ή παίζει άριστα το επικοινωνιακό παιχνίδι διαπραγματευόμενος με την ομάδα του. Το μέλλον θα δείξει...

Πηγή: Tuttosport

"Πώς η Juventus πήρε τον Amauri" και πώς κάποιες εφημερίδες διαστρέφουν ακόμα και αστήρικτα δημοσιεύματα

"Μαφιόζικο χτύπημα στις μεταγραφές. Πώς η Γιουβέντους πήρε τον Αμάουρι" τιτλοφορούν τα σημερινά "Νέα" ένα άρθρο τους όπου διαβάζει κανείς ότι

  1. "δημοσίευμα της «La Sicilia» αναφέρει πως πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταγραφή, ύψους 24,8 εκατ. ευρώ, του Αμάουρι στη Γιουβέντους είχε ο αρχινονός της Κόζα Νόστρα Σαλβατόρε Λο Πίκολο" και ότι "Από τις έρευνες της ιταλικής αστυνομίας προκύπτει πως δύο μάνατζερ που συνεργάζονταν με την Παλέρμο, ο Τζιοβάνι Πεκοράρο και ο Μαρτσέλο Τράπανι, είχαν σχέσεις με την «οικογένεια» του Λο Πίκολο και είναι αυτοί που πίεσαν για τη μεταγραφή του Αμάουρι στη Γιουβέντους, με το αζημίωτο".

  2. "Η εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε επίσης πως η Κόζα Νόστρα είχε εξασφαλισμένα 100 δωρεάν εισιτήρια στις θέσεις των επισήμων, τα οποία τα μοίραζε όπως αυτή έκρινε καλύτερα".

100 δωρεάν εισιτήρια στη Μαφία ναι, αλλά από την Palermo...

Έτσι όπως είναι γραμμένο, ο αναγνώστης υποθέτει ότι τα "100 δωρεάν εισιτήρια" η Cosa Nostra τα είχε εξασφαλισμένα στις θέσεις επισήμων της Juventus. Τι γράφει όμως η "Repubblica"(εδώ) και μάλιστα στην αρχή του ρεπορτάζ της; "Η μαφία είχε πάντα τις πολυθρόνες στην εξέδρα. Όλες τις φορές που η Palermo έπαιζε εντός έδρας υπήρχαν τουλάχιστον 100 boss και τσιράκια. Και κανένας από αυτούς, φυσικά, δεν πλήρωνε. Τα εισιτήρια, 100 ακριβώς, μοιρασμένα ανάμεσα σε όλες τις μαφιόζικες οικογένειες του Παλέρμο, ήταν μια μορφή μερίσματος που ο σύλλογος έπρεπε να πληρώσει στην Cosa Nostra για να είναι ήσυχος" [1]. Η Palermo, λοιπόν, έδινε εισιτήρια στη Μαφία, όχι η Juventus.
Tο ρεπορτάζ της "Repubblica" αναφέρεται αναλυτικά στις πιέσεις προς τον προπονητή καθώς και στην ομάδα για να παίζουν παίχτες των οποιων οι ατζέντηδες κατηγορούνται πως είχαν σχέση με τη Μαφία. Πού και πώς αναφέρεται το όνομα του Amauri; Στην εξής εμβόλιμη φράση: "Από τις υποκλαπείσες συνομιλίες ανάμεσα στον Foschi (σ.σ. τότε αθλητικός διευθυντής της Palermo) και τον Pecoraro (σ.σ. ατζέντης νεαρών παιχτών) προκύπτει ένας άγριος καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στον Zamparini (σ.σ. πρόεδρος της Palermo) και τον Rino Foschi για την πώληση του Amauri στη Juventus"... Τίποτε άλλο, κανένας συσχετισμός της Juve με τη μαφία... Πουθενά η "Repubblica" δεν γράφει κάτι που να δικαιολογεί τον τίτλο των "Νέων"!

Πώς η αναφορά σε ένα καυγά έγινε εμπλοκή της Μαφίας...


Αλλά και το πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας "La Sicilia" (εδώ) αναφέρεται στη σύλληψη ενός δικηγόρου και του προαναφερθέντος Pecoraro, που είχε εργαστεί και στην Palermo, με την κατηγορία της συμμετοχής στη Μαφία. Το επόμενο, που έβγαλε τον πρωτοσέλιδο τίτλο της τοπικής ιταλικής εφημερίδας "Το μακρύ χέρι της μαφίας στην παραχώρηση του Amauri" δεν υποστηρίζεται από το ρεπορτάζ στη σελίδα 6 της έκδοσης που έχει (διαφορετικό...) τίτλο: "O Foschi έβρισε τον Zamparini και απολύθηκε" περιορίζεται στην περιγραφή του καυγά και τίποτε παραπάνω: "Η έρευνα "Face Off" ασχολείται και με όλη την πορεία των πραγμάτων που οδήγησαν τον Maurizio Ζαμπαρινι να απολύσει στις 30 Ιουνίου τον Rino Foschi από τη θέση του αθλητικού διευθυντή (σ.σ. πήγε στη Genoa). Η απομάκρυνση έγινε λόγω της φιλίας του Foschi με τους Pecoraro και Trapani (σ.σ. τους δυο συλληφθέντες). Από τις υποκλοπές γίνεται γνωστό, λόγου χάρη ότι για την μακρά διαπραγμάτευση που οδήγησε στην πώληση του Amauri στη Juventus, ο Foschi "ήρθε στα χέρια" με τον Zamparini. Η λεπτομέρεια προκύπτει από τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία Foschi-Pecoraro" [3]. Και αυτή η αναφορά βρίσκεται στο τέλος του ρεπορτάζ που επικεντρώνει στις σχέσεις διαφόρων ατζέντηδων νέων παιχτών με τη Μαφία. Και αυτό το ρεπορτάζ είναι εμβόλιμο στο βασικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που δείχνει ότι η εισαγγελική και αστυνομική έρευνα έδειξε ότι η Μαφία επιχείρησε να ελέγξει διάφορες εργολαβίες με τις οποίες είχε σχέση ο Zamparini ως επιχειρηματίας...
Όσονα αφορά στον καυγά δεν γίνεται καν αναφορά στη θέση που υποστήριζε ο καθένας και στο λόγο του καυγά... Βέβαια, εκείνη την εποχή των -δημοσίων- διαπραγματεύσεων, υπήρχε μια προσπάθεια εμπλοκής της Milan που ήθελε τον Amauri...

Οι διαπραγματεύσεις, με τον Zamparini
που αντιστάθηκε στη Μαφία,
ανακοινώνονταν δημόσια από τη Juventus...


Για την ιστορία: τον Amauri τον πούλησε στη Juventus ο ίδιος ο Zamparini -αυτός που τα δημοσιεύματα δείχνουν ότι αντιστάθηκε στη Μαφία. Και μάλιστα διαπραγματευόταν επί μήνες φανερά αφού η Juventus φρόντιζε να ανακοινώνει ακόμα και τις συναντήσεις των δυο πλευρών που ήταν συναντήσεις κορυφής, με τη συμμετοχή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου! Και διαπραγματευόμενος σκληρά, ο Zamparini κατάφερε να πάρει ένα παίχτη (τον διεθνή Nocerino), το 50% ενός άλλου (Lanzafame) και 22,8 εκ. ευρώ (η επίσημη ανακοίνωση της Juventus, εδώ)... Αφού ζήτησε τον... Giovinco (!) και τον Palladino. Στο τέλος προέκυψε και μια δημόσια καταγγελία του Zamparini έναντι των δυο ατζέντηδων του παίχτη, των αδελφών Grimaldi (το όνομά τους δεν έχει ακουστεί πουθενά στην υπόθεση) οι οποίοι, όπως είπε, του ζήτησαν 2 εκ. για να αφήσουν τον παίχτη να υπογράψει στη Juventus με την οποία είχε συμφωνήσει ο ίδιος...
Καλοί οι "πιασάρικοι" τίτλοι αρκεί να ανταποκρίνονται σε κάτι...

[1] "La mafia aveva sempre le poltrone in tribuna. Tutte le volte che il Palermo giocava in casa c' erano almeno 100 tra boss e picciotti. E nessuno di loro, naturalmente, pagava. I biglietti, appunto 100, divisi tra tutte le famiglie mafiose di Palermo, erano una sorta di tangente che la società doveva pagare a Cosa nostra per stare tranquilla".
[2] "Dalle conversazioni intercettate tra Foschi e Pecoraro emerge anche una violenta lite scoppiata tra Zamparini e Rino Foschi per la vendita di Amauri alla Juventus".
[3] "L’indagine «Face Off» ripercorrerebbe anche le tappe che hanno portato Maurizio Zamparini a licenziare il 30 giugno scorso Rino Foschi dalla carica di direttore sportivo. L’allontanamento sarebbe avvenuto per l’amicizia di Foschi con Pecoraro e Trapani. Dalle intercettazioni si apprende ad esempio che per la lunga trattativa che ha portato alla vendita di Amauri alla Juventus, Foschi sarebbe «venuto alle mani» con Zamparini. Il particolare emerge da una conversazione registrata tra Foschi e Pecoraro".

Στατιστικά, η προϊστορία δείχνει ισορροπία στα ματς Sampdoria-Juventus αλλά η πιο πρόσφατη νίκη είναι bianconera...

Το πλούσιο περυσινό 3-3 στο Ferraris της Γένοβας με τη Sampdoria, ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς που η Juve θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ανέδειξε πρώτο σκόρερ τον Del Piero [1], ήταν μια από τις 16 ισοπαλίες που έχουν καταγραφεί στα 51 ματς πρωταθλήματος που έχει παίξει η Juve στο γήπεδο της Sampdoria. 16 ισοπαλίες που αναδεικνύουν ανάγλυφα την ιστορική ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στις δυο ομάδες στη Γένοβα [2]: 18 νίκες για τη Juve, 17 για τη Sampdoria, 64 τέρματα έβαλε η Juventus, 62 η Sampodoria.
Πάντως, η τελευταία νίκη της Sampdoria επί της Juventus χρονολογείται πριν από πολλά χρόνια: 10 Δεκεμβρίου 1995: 2-0 με δυο γκολ του Chiesa (41', 53') -η Juve βγήκε δεύτερη σ' εκείνο το campionato. Αντιθέτως, η τελευταία νίκη της Juve μέσα στη Γένοβα, είναι πολύ πιο πρόσφατη: 4 Μαρτίου 2006, 1-0 με γκολ του Nedved (69') -η Juve κέρδισε το scudetto που μετά αφαίρεσε η calciopoli...
Με δυο λόγια; Ας ευχηθούμε να βγει αληθινός ο capitano που βλέπει "πεινασμένη" για νίκες την ομάδα και έριξε το σύνθημα: πάμε να πάρουμε πίσω τους βαθμούς (που χάσαμε με την Catania) νικώντας τη Sampdoria"...

[1] 17 Μαϊου 2008, οι ομάδες έπαιζαν ανοιχτά. Η Juve προηγήθηκε με τον Del Piero στο 7', στο 15' κέρδισε πέναλτυ και ο capitano έδειξε όλο του το μεγαλείο παραχωρώντας την εκτέλεσή του στον Trezeguet ώστε να τον φτάσει στα 20 γκολ στην κορυφή των σκόρερ! Ο Cassano μείωσε στο 22' και ο Maggio (τώρα στη Napoli) στο 39' ισοφάρισε. Στο 65', νέο πέναλτυ υπέρ της Juve: αφού ο Del Piero πέρασε τρεις, ο τέταρτος τον ανέτρεψε... Αυτή τη φορά το χτύπησε ο Del Piero, έφτασε τα 21 γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ κάνοντας και το 3-2 που χάθηκε 10 λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης, όταν ισοφάρισε ο Montella. Σημειωτέον ότι η Juventus έπαιξε το τελευταίο ημίωρο με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Sissoko ενώ έχει να λέει ότι δεν της δόθηκε άλλο ένα πέναλτυ, σε ανατροπή του Zebina. Από την άλλη, ο αναπληρωματικός του Buffon, Belardi (τώρα στην Udinese) απέκρουσε πέναλτυ του Cassano. Στο τέλος, ο Del Piero έκανε το γύρο του θριάμβου καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους της Sampdoria!
[2] Στο Τορίνο, η εικόνα είναι διαφορετική: 31 νίκες της Juventus, 16 (πάλι) ισοπαλίες και 4 ήττες: το 2005 (0-1), το 1996 (0-3), το 1983 (1-2) και το 1962 (0-1). Τα γκολ: 91-36 υπέρ των bianconeri.

Πηγές: JuWorld.Net, Juventus.com

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Η Juve βγάζει σε φιλανθρωπικό πλειστηριασμό τη φανέλα που φόραγε ο Chiellini με τη Zenit


Μια νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία ανέλαβε η Juventus: μέσω του site http://www.juvestore.com/ (το ιντερνετικό μαγαζί της Juve) θα βγάζει σε πλειστηριασμό από μια φανέλα κάποιου παίχτη που να έχει φορεθεί σε επίσημο ματς και τα κέρδη θα πάνε στη Fondazione Crescere Insieme al Sant’Anna Onlus, που δραστηριοποιείται με στόχο την επέκταση του τμήματος νεογνών του ομώνυμου νοσοκομείου του Τορίνο. Η πρώτη φανέλα που θα βγει σε πλειστηριασμό είναι αυτή που φόραγε ο Chiellini στο (νικηφόρο) ματς του Champions League εναντίον της Zenit, στις 17 Σεπτεμβρίου. Ο πλειστηριασμός θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή στις 13.00 ώρα Ιταλίας (14:00, ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου. Ξεκινά από τα 100 ευρώ και αρκεί να εγγραφεί κανείς στο site http://www.juvestore.com/ και να ακολουθήσει τις οδηγίες.

1000 ευρώ σε 84 λεπτά!

(Update, 26/9) Ο πλειστηριασμός ξεκίναγε από τα 100 ευρώ αλλά ήδη μετά από 66' υπήρχε προσφορά 525 ευρώ (από τον Nicholas). Άλλα 18' και έφτασε νέα στρογγυλή προσφορά για τη φανέλα του Chiellini στο ματς με τη Zenit: 1.000 ευρώ! Και έχουμε άλλες έξι μέρες!...

Έφτασε στα 3.200 ευρώ ο πλειστηριασμός

(Update, 29/9) Έχουμε ακόμα μέρες ως τις 3 Οκτωβρίου που λήγει ο πλειστηριασμός αλλά η τιμή για τη φανέλα του Chiellini έφτασε τα 3.200 ευρώ, από την Paola από το Τορίνο.

Η φανέλα πήγε σε φίλαθλο από τη Σαουδική Αραβία

(Update, 4/10) Σε ένα φίλαθλο από το Riyadh (όπου η Juventus έχει ανοίξει μπουτίκ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος) πήγε η φανέλα του Chiellini. Όπως ανακοίνωσε η Juventus, ο Ayman Alami πρόσφερε 6.960 ευρώ δυο λεπτά πριν τη λήξη του πλειστηριασμού τα οποία θα πάνε εξ' ολοκλήρου στη Fondazione Crescere Insieme al Sant’Anna. Όπως ανακοινώθηκε, ετοιμάζεται νέος πλειστηριασμός για τη φανέλα κάποιου παίχτη που έπαιξε κατά της Bate...

Νίκησε εκτός έδρας η Bate

Η επόμενη αντίπαλος της Juventus στον Όμιλο H του Champions League, η Bate Borisov την οποία οι bianconeri θα αντιμετωπίσουν την προσεχή Τρίτη, πέτυχε άλλη μια νίκη στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας (2-0 εκτός έδρας επί της τρίτης από το τέλος Gomel) και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 53 βαθμούς έναντι των 50 βαθμών της δεύτερης MTZ-Ripo Minsk που έχει και ένα ματς παραπάνω... Τα γκολ που οδήγησαν τη Bate στη νίκη, σημείωσε o Rodionov μέσα σε τέσσερα λεπτά: 59' και 63'. Η άλλη ομάδα του Ομίλου που έπαιζε μεσοβδόμαδα στο πρωτάθλημά της, η Real, νίκησε χθες με 7-1 (εδώ)

H Bate έχασε τον πιο έμπειρο μέσο της

(Update, 26/9) Η Bate μπορεί να κέρδισε αλλά δεν θα έχει για όλη τη χρονιά στη διάθεσή της τον πιο έμπειρο παίχτη της, τον 33χρονο μέσο Aleksandr Ermakovich ο οποίος, όπως ενημερώνει το επίσημο site της Juventus, θα εγχειριστεί στο γόνατο για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που επιδεινώθηκε μετά από ένα πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου.

Cobolli Gigli; για βαθμολογικούς λόγους, στο ντέρμπυ με την Inter υποστηρίζω τη Milan

"Ο Σεπτέμβρης είναι δύσκολος μήνας, το ξέραμε": ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Giglie έσπευσε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση μετά την ισοπαλία με την Catania επισημαίνοντας πως "άλλωστε η Inter δεν ξέφυγε. Κρίμα για χθες, δεν καταφέραμε να κάνουμε το 2-1 αλλά εξακολουθούμε να έχουμε ως στόχο να πάμε όσο περισσότερο μακριά στο Champions League και να στοχεύσουμε στη ζώνη scudetto", επισήμανε ο πρόεδρος τονίζοντας ότι "μετά από τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει καμιά χρησιμότητα να μιλάμε για την κορυφή της βαθμολογίας. Ας δούμε πώς θα τελειώσει ο Σεπτέμβριος που ξέραμε ότι θα ήταν σκληρός", συμπλήρωσε. Ωστόσο, αναφερόμενος στο κυριακάτικο ντέρμπυ του Μιλάνο ανάμεσα στην Inter και τη Milan έσπευσε να δηλώσει: "για να είμαι σαφής, θα αναγκαστώ να υποστηρίξω τη Milan, για λόγους βαθμολογικούς" -η Inter έχει 10 βαθμούς, η Milan 6 και η Juventus 8... Αλήθεια, αγαπητέ πρόεδρε, γιατί να μην προτιμήσουμε την ισοπαλία ώστε και η Milan να μείνει μακριά και εμείς, νικώντας τη Sampdoria να ξαναβρεθούμε στην κορυφή μαζί με την Inter;
Στις σημερινές του δηλώσεις, ο Cobolli Gigli αναφέρθηκε και στον Mourinho -έχει δημιουργηθεί σάλος μετά την απόφασή του να μην εμφανιστεί στους δημοσιογράφους στο τέλος του ματς της Inter στέλνοντας το βοηθό του- και όταν ρωτήθηκε αν θα τον έπαιρνε κάποτε στη Juventus απάντησε σταθερά: "κατηγορηματικά όχι". Μίλησε ακόμα, προσεχτικά (μιας και η διαπραγμάτευση για την ανανέωση του συμβολαίου του είναι σε εξέλιξη) και για τον Giovinco και την απόδοσή του με την Catania που εγκωμιάστηκε από όλους: "αξίζει τους ωραίους βαθμούς (σ.σ. των εφημερίδων) όπως και πολλοί άλλοι. Θέλω να τον βλέπω στο γήπεδο κάθε φορά που τον βάζει ο Ranieri, νομίζω ότι έκανε ισορροπημένες δηλώσεις θεωρώντας ότι ο Giovinco επανήλθε μεταξύ αυτών που είναι υποψήφιοι για την ενδεκάδα"...

"Απάντηση" Mourinho

(Update, 27/9) Παραμονές του ντέρμπυ Inter-Milan, ο Mourinho απάντησε στις δηλώσεις του Cobolli Gigli ότι δεν θα τον έπαιρνε στη Juventus: "Υπάρχουν τόσο πολύ προπονητές στον κ΄σομο που είναι φυσιολογικό να λέει κάτι τέτοιο. Κάθε σύλλογος -πέταξε αυτό που θεώρησε "καρφί"...- επιλέγει το προφίλ του προπονητή που θεωρεί περισσότερο κατάλληλο"...

Επανακάμπτει ο Camoranesi με τη Sampdoria, αύριο ξεκινά ξεχωριστή προπόνηση ο Buffon

Την επιστροφή του Camoranesi για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Sampdoria, προαναγγέλλει το site της Juventus αναφέροντας πως ο Ιταλοαργεντινός μέσος προπονήθηκε κανονικά σήμερα το πρωί στο Vinovo. Αντίθετα με τον Buffon που δεν θα είναι διαθέσιμος (όπως, άλλωστε και οι Zebina και Zanetti). Ο Buffon υποβλήθηκε το πρωί σε νέο υπερηχογράφημα που έδειξε βελτίωση της κατάστασής του και έτσι ανακοινώθηκε ότι ήδη από αύριο θα ξεκινήσει ξεχωριστές, διαφοροποιημένες προπονήσεις.

Giovinco: θέλω να μείνω εφ' όρου ζωής στη Juve! Και εμείς το ίδιο!

"Το συμβόλαιό μου; Αυτή τη στιγμή δεν μ' ενδιαφέρει. Δεν με νοιάζει τίποτε όσον αφορά στην διαπραγμάτευση. Έχω ένα μοναδικό στόχο: να μείνω εφ' όρου ζωής στη Juventus". Σαφέστερος δεν θα μπορούσε να είναι ο Sebastian Giovinco που, τώρα που μιλά ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν θέτει σε συζήτηση ούτε τις επιλογές για τη χρησιμοποίησή του: "υποNedved ή δεύτερος επιθετικός; Δεν έχει σημασία. Είμαι διαθέσιμος να παίξω όπου θέλει ο Ranieri", δήλωσε. Και το έδειξε στο ματς με την Catania όταν, περισσότερες από μια φορές βρέθηκε να βγάζει άμυνα στο σημαιάκι του κόρνερ της Juve...
Ωστόσο, το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Όπως θυμίζει το ρεπορτάζ του site της "Tuttosport", το ατομικό μυρμήγκι έχει συμβόλαιο 50.000 (!) και η Juve προτείνει τον δεκαπλασιασμό του (500.000) αλλά οι ατζέντηδες του, Pasqualin και D’Amico, ζητούν 1 εκ. Συνάντηση των δυο πλευρών αναμένεται για τις επόμενες μέρες. Με δυο δεδομένα: τις συνεχείς επευφημίες των tifosi στο ματς με την Catania και το εγκώμιο του Ranieri για την απόδοσή του...

Επίκειται η ανανέωση για τον Giovinco, λέει ο Secco
και ταυτόχρονα δηλώνει πόσο πολύ του αρέσει ο Cassano...


(Update) Την επίτευξη συμφωνίας σύντομα πρόβλεψε στο Sky ο αθλητικός διευθυντής της Juventus, Alessio Secco στέλνοντας όμως και ένα μήνυμα αυτοσυγκράτησης στην άλλη πλευρά: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος να μην μείνει στη Juventus. Απολύτως κανένας. Είναι ένα κεφάλαιο για τη Juventus, μεγάλωσε σε εμάς, είναι ένας παίχτης στον οποίο η Juventus πιστεύει και θέλει να επενδύσει για το μέλλον. Εύκολες ανανεώσεις δεν υπάρχουν πιά αλλά οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες, επομένως είναι προβλέψιμο ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μαι συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό, μας ενδιαφέρει οπάιχτης να κατανοήσει ότι πρέπει να ολοκληρώσει την πορεία ωρίμανσής του στη Juventus, εγκεφαλικά κυρίως για το μέλλον του, να έχει συναίσθηση ότι ακόμα δεν έφτασε. Και να καταλάβει ότι μόλις άρχισε να κάνει κάτι πολύ μεγάλο. Πρέπει να έχει συναίσθηση αυτού του πράγματος. Έχει τις δυνατότητες να φτάσει μακριά".
Στην ίδια εκπομπή, ο Secco μίλησε και για τον Cassano και παραδέχθηκε ότι "του αρέσει πολύ. Σίγουρα δεν είναι εύκολη η διαχείρισή του αν και αυτό δεν πρέπει να θεωρείται πρόβλημα, εδώ στη Juventus είχαμε παραδείγματα παιχτών όπως ο Davids και ο Montero που είχαν εξαιρετική απόδοση... Το θέμα είναι άλλο: ο Cassano παίζει στην ίδια θέση με τον capitano μας και έχοντας απέραντη εμπιστοσύνη στον Del Piero, αναμένουμε μια μακρά περίοδο επιτυχιών μαζί του", είπε ο Secco ξανανοίγοντας εκ των πραγμάτων όλη τη μεταγραφολογία που έφερνε τον Cassano στη Juventus.
Στην αναζωπύρωση της φιλολογίας συνέβαλαν και οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Sampdoria, Marotta: "Εγώ εύχομαι ο Cassano να μείνει το περισσότερο δυνατόν στη Sampdoria γιατί αυτό είναι το habitat του. Συμβάλλαν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του χτίζοντας γύρω του ένα περιβάλλον που του επέτρεπε να το κάνει κατά το καλύτερο τρόπο οπότε είναι λογικό ως παράγοντας να εύχομαι να μπορέσει να μείνει το περισσότερο δυνατόν μαζί μας. Από την άλλη δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι γι' αυτόν επιθυμώ τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Όταν αποφασίσει να πάει σε μια μεγάλη ομάδα, θα είναι αυτός που θα το αποφασίσει, σίγουρα όχι εμείς"...
Το πρώτο δημοσίευμα περί μεταγραφής του Cassano, στις 11 Σεπτεμβρίου, εδώ και κάποιες αντιδράσεις, εδώ.

  • Τι υποστήριξαν οι φίλαθλοι, εδώ

Ο Del Piero δίνει το σήμα: πάμε να πάρουμε τους βαθμούς με τη Sampdoria

"Σας παρακαλώ, για ποιά κρίση μιλάτε. Η ομάδα είναι εδώ και λειτουργεί. Κι έπειτα, πώς γίνεται να κρίνετε έτσι την ίδια ομάδα που πριν από μιa βδομάδα εγκωμιάστηκε για τον τρόπο που κέρδισε τη Zenit και την Κυριακή την Cagliari;". O Del Piero είναι σαφής στις απαντήσεις του στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο 1-1 με την Catania. Και δίνει το σήμα: "Εμπρός, πάμε να ξαναπάρουμε αυτούς τους δυο βαθμούς, μακάρι το Σάββατο εναντίον της Sampdoria. O Cassano; Θέλω να κερδίσω. Τίποτε άλλο".

Giovinco-Amauri, η Juve έχει μέλλον

"Giovinco-Amauri, η Juve έχει μέλλον". Το πρωτοσέλιδο της "Tuttosport" δεν είναι "παρηγοριά στον άρρωστο" μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα, είναι μια πραγματικότητα που όποιος παρακολούθησε το ματς, την είδε. Μια πραγματικότητα, αυτό το μέλλον, που χρειάζεται δουλειά, "δέσιμο" της ομάδας, ένταξη του ίδιου του Giovinco στη θέση που θα αποδώσει καλύτερα. Όπως και να έχει, όμως, είναι ένα απτό μέλλον! Η εφημερίδα αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του πρωτοσέλιδου της στο νέο της, πολύ καλό, site: http://www.tuttosport.com/