Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Juventus-Catania 3-0 με Marchionni, Giovinco και Del Piero που είχε δυο δοκάρια! Τώρα, στα προημιτελικά, η Napoli

Καθαρή νίκη-πρόκριση με 3-0 (σκορ που θα μπορούσε να είναι και ευρύτερο αφού ο Del Piero είχε δυο δοκάρια) πήρε η Juventus επί της Catania κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου της -άλλωστε και το 7ο το κέρδισε τη μοναδική φορά που είχε συναντήσει την Catania, το 1982/83... Επόμενο ματς, στα προημιτελικά, στις 4 Φεβρουαρίου με τη Napoli.
Ο Ranieri βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα: ξεκίνησε με Giovinco, Del Piero, Amauri ενώ μπροστά από τον Buffon που γύρισε, έβαλε το νεαρό Ariaudo, την εσωτερική μεταγραφή του χειμώνα για την άμυνα. Στον πάγκο, ο νεαρός Yago, μαζί με τους Esposito (που έπαιξε και τα πήγε καλά) και Ekdal αλλά και τον Poulsen που έκανε την επανεμφάνισή του. Βέβαια, η επιστράτευση τόσων νέων στοίχισε στην Primavera η οποία έχασε νωρίτερα με 2-1 εντός έδρας από την Empoli σε εξ αναβολής ματς...

(Update, 15/1, 00:50) Εξαιρετικά γκολ, πανέμορφοι συνδυασμοί

Η Juve έδειξε αμέσως τις διαθέσεις της: στο 1' ο Del Piero έβγαλε για το Giovinco που μπήκε δυνατά από αριστερά στην περιοχή, σούταρε και ο Bizzari απέκρουσε. Στο 3' όμως δεν τα κατάφερε: προσποίηση του De Ceglie από αριστερά, σέντρα, κεφαλιά του Del Piero που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και ο επερχόμενος Marchionni από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 8' η μόνη περίπτωση στο πρώτο ημιχρονο που η Catania, με τον Martinez, ανάγκασε σε, σίγουρη, επέμβαση τον Buffon. Στην αντεπίθεση ο Amauri γλίστρησε και έπεσε στην περιοχή, ο Giovinco έβγαλε άστοχη σέντρα αλλά τελικά ο Sissoko κέρδισε τη μπάλα, σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Bizzari. Στο 14' ταχύτατος συνδυασμός Del Piero-Giovinco με το Sebastian να κατεβάζει τη μπάλα από αριστερά. Άσιστ στο Μarchionni το αριστερό σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Βizzari. Στο 18', από εξαιρετική ενέργεια του θετικού Zanetti, η μπάλα έφτασε στο Giovinco που έπαιξε το ένα δυο με τον Αmauri o οποίος προστάτευσε τη μπάλα, την ξανάδωσε στο Sebastian αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Στο 25', από προσποίηση του capitano, ο Amauri βρέθηκε σε θέση για σουτ που αποκρούστηκε. Στη συνέχεια έπεσε κάπως ο ρυθμός, η Catania επιχείρησε να ανέβει αλλά ο Ariaudo (που έδωσε πολύ καλά δείγματα) και ο Legrottaglie, με τη συμβολή των Grygera, Sissoko, De Ceglie αλλά και των επιθετικών, έκλεισε τη δίδο προς το τέρμα του Buffon και στο 37' ήρθε η μεγάλη ευκαιρία: συνδυασμός Del Piero-Giovinco, ο νεαρός έβγαλε τον Amauri στη μικρή περιοχή αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε για να κοντρολάρει και, πιεσμένος από το Storari, γλίστρησε μπροστά στον Bizzari ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος την ώρα που η μπάλα έφτανε στον Del Piero που όμως σούταρε άουτ! Δυο λεπτά αργότερα, ο Zanetti έβγαλε μια από τις κλασικές του βαθιές μπαλιές για τον Del Piero που χόρεψε τέσσερις παίχτες της Catania μέχρι να εξαπολύσει σουτ με το αριστερό κατέληξε στο άλλο δοκάρι! Τελευταία φάση στο 42' όταν ο Del Piero κράτησε τη μπάλα στο κέντρο όσο να ανέβει η ομάδα, έβγαλε μπαλιά για το Giovinco, εκείνος πάσαρε στον Amauri που είδε το σουτ του να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Bizzari. Καλό πρώτο ημίχρονο, πολύ καλύτερο από εκείνο με τη Siena, με τους De Ceglie-Giovinco να έχουν κατακτήσει την αριστερή πλευρά.
Με μια ωραία βαθιά μπαλιά του Zanetti στον Marchionni που υποδείχθηκε οφσάιντ (αμφίβολο) ξεκίνησε η Juve το δεύτερο ημίχρονο. Στο επόμενο λεπτό, ο Del Piero δεν κατάφερε (κλεισμένος) να εκμεταλλευτεί τη μπαλιά του Giovinco και να σουτάρει... Στο 50', βαθιά μπαλιά του Legrottaglie στον Amauri που κατάφερε να την ξανακερδίσει από τον αντίπαλο αμυντικό και να τη δώσει στον Del Piero αλλά ο τερματοφύλακας ήταν εκεί... Στο 54' το λάθος από τον διαιτητή Banti: ο Del Piero έδωσε τη μπάλα στο Sissoko που ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε ότι το παιχνίδι συνεχίζεται!... Και να αναλογιστεί κανείς ότι χθες η Genoa έμεινε με 10 από το 20' και είδε να καταλογίζεται πέναλτυ υπέρ της Inter (που ο Adriano έχασε) παρ' ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής... H Juve συνέχισε να κυριαρχεί και να χάνει ευκαιρίες: πρώτα με τον Amauri (η κεφαλιά του αποκρούστηκε), μετά το Giovinco (άουτ). Στο 61', καλή φάση για την Catania καθώς ο Martinez βρέθηκε ανάμεσα σε Legrottaglie, Ariaudo αλλά σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση και ενώ είχε ήδη υποδειχθεί (σωστά) οφσάιντ. Απάντηση της Juventus στο 64': μπαλιά του Zanetti στο Giovinco, από εκείνον στον Marchionni που κοντρολάρισε με το στήθος μπροστά στο Bizzari και έχασε την ευκαιρία του δεύτερου προσωπικού γκολ που σχεδόν θα το έβαζε με το στήθος! Στο 67' ...ντρίμπλες (πολύ καλές) του Buffon και από εκεί και πέρα μια καταιγιστική Juventus. Στο 68' o Del Piero έβγαλε με κεφαλιά το Giovinco μπροστά στον Bizzari και 2-0! Στην αμέσως επόμενη ενέργεια, ο capitano πέτυχε για δεύτερη φορά τα δοκάρια -αυτή τη φορά το οριζόντιο! Και στην αμέσως επόμενη φάση, μπαλιά του Marchionni από δεξιά, ο Del Piero γύρισε μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε τον Bizzari: 3-0. Μετά απ' όλα αυτά, λογικά ο Ranieri έδωσε χώρο σε ένα άλλο νεαρό επιθετικό: Esposito στη θέση του καταχειροκροτούμενου Giovinco στο 72'. Και στο 75' o Poulsen στη θέση του Sissoko που λίγο πριν είχε χάσει την ευκαιρία για το τέταρτο γκολ... Στο 82' ο Ranieri έδωσε την ευκαιρία να τριφτεί και ο Mellberg (στη θέση του επίσης καταχειροκροτούμενου Legrottaglie). Αμέσως μετά ο Buffon βγήκε έξω από την περιοχή και έδιωξε προ του Izko που ξεχυνόταν έχοντας πάρει βαθιά μπαλιά. Σουτ του Poulsen, άουτ, στο 88'. Μια καλή Juventus που έδειξε να ξαναβρίσκει το ρυθμό των τελευταίων ματς του 2008 ενόψει της δύσκολης εξόδου της Κυριακής στη Ρώμη κόντρα στη Lazio.

JUVENTUS-CATANIA 3-0
Τέρματα: 4' Marchionni, 69' Giovinco, 71' Del Piero
Κίτρινες κάρτες: Zanetti (J) - Sardo, Ledesma (C)
Διαιτητής: Luca Banti. Επόπτες: Maurizio Liberti, Maurizio Viazzi. Τέταρτος διαιτητής: Luca Marelli.

JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 33 Legrottaglie (82' 4 Mellberg), 43 Ariaudo, 29 De Ceglie, 32 Marchionni, 22 Sissoko (75' 18 Poulsen), 6 Zanetti, 20 Giovinco (72' 35 Esposito), 10 Del Piero, 8 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 28 Molinaro, 27 Ekdal, 45 Yago.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
CATANIA: 1 Bizzari, 4 Silvestre, 6 Stovini, 2 Sardo, 21 Silvestri, 27 Biagianti, 8 Ledesma, 19 Tedesco (75' 13 Izco), 10 Dica (75' 3 Sabato), 25 Martinez, 16 Plsamati (66' 9 Paolucci). Αναπληρωματικοί: 20 Acerbis, 23 Terlizzi, 5 Carboni, 7 Mascara.
Προπονητής: Walter Zenga.

Ranieri: ο Giovinco στ΄αριστερά; Γιατί όχι;!

Ο Ranieri, μιλώντας στη Rai αμέσως μετά το ματς, επιβεβαίωσε ότι παίζοντας κάθε τρεις μέρες η Juventus βρίσκει το ρυθμό της. Αναφερόμενος στο Giovinco, εγκωμίασε την εμφάνισή του, παραδέχθηκε ότι δεν του έχει δώσει πολύ χώρο "γιατί η ομάδα πάει καλά" αλλά τόνισε ότι θα του δώσει περισσότερο χρόνο. "Στη θέση του Nedved;", ρωτήθηκε. "Θα ήταν βολικό. Δεν είναι η φυσιολογική θέση του αλλά έπαιξε και πέρυσι εκεί (σ.σ. στην Empoli), γιατί όχι;", είπε δείχνοντας προς τα που κλίνει για να χρησιμοποιήσει περισσότερο τον Sebastian.

Giovinco: το αγκάλιασμα με τον Del Piero
το ονειρευόμουνα από παιδάκι! Αν είμαι διατεθειμένος
να περιμένω πολύ; Εξαρτάται πόσο είναι το πολύ...


(Update) Δεύτερο γκολ in bianconero για τον Giovinco μετά από εκείνο που έβαλε στη Lecce. Και αυτή τη φορά στο Olimpico του Τορίνο που οδήγησε όλους τους παίχτες να γίνουν ένα κουβάρι γύρω από τον capitano στον οποίο έτρεξε ο Seba μετά το γκολ που, άλλωστε, το πέτυχε μετά από εξαιρετική κεφαλιά άσιστ του Del Piero: "μια τέτοια στιγμή την ονειρευόμουν από παιδάκι", εξήγησε λάμποντας ο Giovinco που δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, το γκολ και τη νίκη. Και εκμυστηρεύτηκε ουσιαστικά το φόβο του τονίζοντας ότι το ματς κάποια στιγμή του θύμισε εκείνο το 1-1 στο πρωτάθλημα με την Catania (έπαιζε και τότε και πάλι πολύ καλά): "δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και κάναμε άλλες τόσες λάθος αλλά αυτή τη φορά καταφέραμε να κλείσουμε το ματς. Μετά το δεύτερο γκολ (σ.σ. το δικό του) όλα έγιναν ευκολότερα".
(Update) "Έλαβα τα συγχαρητήρια όλων των συμπαικτών μου και του Del Piero, ήταν σημαντικό να προκριθούμε",΄είπε σε άλλες δηλώσεις ο Giovinco και αναφέρθηκε στο ρόλο του: "να παίζω εξτρέμ δεν είναι ο ιδανικός μου ρόλος γιατί χρειάζεται να παίζω και άμυνα (σ.σ. και το έκανε καλά), στα αριστερά χαραμίζω λίγο αλλά το σημαντικό είναι να βρίσκομαι έτοιμος όποτε με καλεί ο Ranieri. Δεν είναι εύκολο να παίζεις καλά ένα παιχνίδι κάθε τόσο. Αν έχω ακόμα την πρόθεση να περιμέμω πολύ; Εξαρτάται πόσο είναι το πολύ"...

Marchionni: όταν παίζουμε έτσι είναι
δύσκολο για οποιονδήποτε να μας αντιμετωπίσει

"Απόψε θέλαμε να αποδείξουμε σε όλους ότι η πραγματική Juve δεν ήταν εκείνη της Κυριακής με τη Siena", σημείωσε ο Marchionni: "όταν καταφέρονουμε να παίξουμε όπως απόψε, με γρήγορους συνδυασμούς και ξεμαρκαρίσματα, γίνεται δύσκολο για όλους να μας αντιμετωπίσουν. Προσωπικά είμαι πολύ καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης και καταφέρνω να κάνω ό,τι το κεφάλι μου μου λέει να κάνω. Συνεχίζω να δουλεύω με επιμονή για να είμαι έτοιμος κάθε φορά που ο mister θα μ' έχει ανάγκη".

Buffon: αν δεν είμαι 100% έτοιμος,
με τη Lazio θα προτιμούσα να παίξει ο Manninger


(Update 2) Θα παίξει ο Buffon με τη Lazio; Ο Ranieri απάντησε ότι "θα μιλήσει μαζί του και θα δούμε" αλλά και ο Gigi, ντόμπρος όπως πάντα, σημείωσε: "σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται τιμιότητα, δεν ξέρω ακόμα αν είμαι στο 100%. Αν μου έκαναν 20 σουτ και έκανα 20 αποκρούσεις θα μπορούσα να είμαι σίγουρος, τώρα όχι", είπε για να συμπληρώσει: "ευτυχώς βρήκα ένα σούπερ συμπαίκτη όπως είναι ο Manninger, μου δίνει την πολυτέλεια να επανέλθω με όλη μου την ηρεμία. Στη Ρώμη θα κάνει περισσότερη ζέστη, αλλά αν δεν είμαι στο μάξιμουμ θα προτιμούσα να παίξει εκείνος. Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος, αυτή η ομάδα το αποδεικνύει", τόνισε και έπειτα έκανε πλάκα με το πρόβλημα στους προσαγωγούς που τον ταλαιπώρησε από τον Οκτώβριο: "με τα πόδια τα πήγα καλά, έκανα και μια σειρά από ντρίμπλες, ίσως να το παράκανα κιόλας... Ευχαριστώ τον προπονητή, είναι ευχάριστο να επανέρχεσαι σε μια ομάδα που ανταγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα, αποφασισμένη και στο Κύπελλο. Ο Del Piero και ο Amauri είναι ένα παράδειγμα", κατέληξε ο Buffon που δέχτηκε τα εγκώμια, δημόσια, του Zenga: "αυτός είναι η προσωποποίηση του τερματοφύλακα, η επιστροφή του είναι μια καλή είδηση για όλους", είπε ο παλιός Νο 1 της Εθνικής (και της Inter) που χαρακτήρισε "μεγάλη τη Juve".

Δεν υπάρχουν σχόλια: