Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ranieri: με την Cagliari περιμένω μια άμεση αντίδραση. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και εμείς θέλουμε να είμαστε εκεί...

"Όταν πριν από δυο βδομάδες, έχοντας παίξει απ' το Σάββατο, ήμασταν ισόβαθμοι με την Inter, ξέραμε ότι δεν είχαν τελειώσει όλα. Τώρα το ξέρουμε ακόμα περισσότερο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, όποιος περίμενε κάτι εύκολο δεν κατάλαβε τίποτα. Εμείς ξέραμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και θα παλέψουμε ως το τέλος. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε , σιγά σιγά θα μπούμε στη θερμή εποχή του campionato και τότε θέλουμε να είμαστε εκεί και να παίξουμε τα χαρτιά μας". Ο Ranieri έδειξε αποφασισμένος και στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι, ξεκαθάρισε ότι αυτό που περιμένει από την ομάδα είναι μια άμεση αντίδραση.

Η παρουσία του Del Piero στο γήπεδο, μου δίνει μεγαλύτερη
ηρεμία. Ο capitano επιστρέφει, δεν θα μπει από το 1' ο Trezeguet

"Θέλω να δω μεγάλη αποφασιστικότητα. Εμείς πρέπει να δίνουμε πάντα το 120% και να κάνουμε πάλι αυτό που ξέρουμε", είπε σημειώνοντας ότι η ομάδα στο Udine δεν ήταν συμπαγής χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν κουρασμένη: "δεν το πιστεύω γιατί τότε πώς έκλεισε την Udinese στο μισό γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο;", αναρωτήθηκε χαιρετίζοντας την επάνοδο του Del Piero: "ο capitano είναι σημείο αναφοράς. Έτυχε να τα πάμε καλά και χωρίς εκείνον στο Lecce, στη Bologna και στο Cagliari αλλά είναι αλήθεια ότι η παρουσία του στο γήπεδο μου δίνει μεγαλύτερη ηρεμία", είπε. Για τον Trezeguet προανήγγειλε ότι δεν θα παίξει από το 1ο λεπτό ("προτιμώ να πάω με το μαλακό") ενώ ανακοίνωσε ότι ο Chiellini "είναι διαθέσιμος".
Όσον αφορά στην Cagliari, που έχει φτάσει στην 9η θέση και τους 31 βαθμούς παρ' ότι πήρε τον πρώτο της βαθμό την 6η αγωνιστική (0-0, εντός έδρας με τη Milan), ο Ranieri τόνισε ότι έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της, ότι είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορα και καλά. "Μας έχει προειδοποιήσει ότι θα θελήσει να επαναλάβει την εμφάνιση, λ.χ. με τη Lazio" (σ.σ. 4-1 μέσα στη Ρώμη), είπε.

Φεύγει ο Iaquinta; Θα περιμένω να μου υποβάλλει
την ερώτηση ο σύλλογος, εμένα δεν μου έχουν πει τίποτα...

Ο Ranieri αντέτεινε ότι ο Amauri δεν είναι κουρασμένος και όπως έβαζε γκολ με κεφαλιές έτσι στα τελευταία ματς οι κεφαλιές του φεύγουν ελάχιστα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι: "τον βλέπω δυνατό, προπονείται καλά, είναι σημείο αναφοράς για τους συμπαίκτες του", είπε. Ενώ για τον Iaquinta και τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη Juventus να διαπραγματεύεται την παραχώρησή του στη Zenit, ο Ranieri είπε: "θα περιμένω απ' το σύλλογο να μου κάνει αυτή την ερώτηση, εμένα δεν μου έχουν πει τίποτα"...
Τέλος, ο Ranieri ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι η Roma μπορεί να επανέλθει στην κούρσα με τις άλλες (είναι 5η τώρα): "εξαρτάται από όσα κάνουν οι ομάδες που είναι μπροστά της".

Επανέρχεται ο Tiago, ερωτηματικό Zanetti

Εκτός από τον capitano, επανέρχεται και ο Tiago ενώ ο Zanetti έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή αλλά μόνον αύριο, μετά την τελευταία προπόνηση, θα αποφασιστεί αν θα τεθεί στην διάθεση της ομάδας. Απών και ο Giovinco εξαιτίας μιας κλωτσιάς στον αστράγαλο στο μαυς με την Udinese. Η αποστολή περιλαμβάνει τους: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Mellberg, 6 Zanetti, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 21 Grgyera, 22 Sissoko, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 32 Marchionni, 33 Legrottaglie, 42 Pinsoglio.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: