Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Tanti auguri Gigi, No 1 bianconero!

Με ένα ολοκαίνουργιο site (www.gianluigibuffon.com) γιορτάζει από τα μεσάνυχτα ο Νο 1 του κόσμου τα 31α γενέθλιά του τα οποία συμπίπτουν και με το 289ο ματς του in bianconero: άλλο ένα βήμα για να προσπεράσει τον Angelo Peruzzi που με 301 παρουσίες στέκει ακριβώς πάνω του στην πυραμίδα των μύθων που υπεράσπισαν τα δοκάρια της Juventus: Zoff (476), Tacconi (377), Combi (367)...

Μια χορταστική συλλογή των απίστευτων που έχει κάνει...

Γέννημα θρέμμα μιας αθλητικής οιοκογένειας (πρωταθλήτρια σφαιροβολίας και δισκοβολίας η μαμά Maria Stella, πρωταθλητής σφαιροβολίας ο μπαμπάς Adriano, βολεϋμπολίστριες Α' Εθνικής οι αδερφές του, Guendalina και Veronica), ο γεννημένος στην Carrara το 1978 Gianluigi Buffon ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην πόλη της La Spezia, ως επιθετικός, θέση που κράτησε και όταν πέρασε, στα 13 του, στην Parma.

Από ...επιθετικός, τερματοφύλακας και Serie A στα 17

Στα 14, ευτυχώς τραυματίζονται και οι δυο τερματοφύλακες οπότε βρίσκεται κάτω απ' τα δοκάρια, σε δυο βδομάδες γίνεται ο βασικός τερματοφύλακας ακολουθώντας τα βήματα του ινδάλματός του, του Thomas N’Kono, θρυλικού τερματοφύλακα του Καμερούν στο Μουντιάλ της Ιταλίας, το 1990. Στα 17 κάνει το ντεμπούτο στο Κύπελλο Uefa εναντίον της Halmstad και στη Serie A εναντίον της Milan (19/11/1995): και τα δυο ματς έληξαν 0-0... Θα μείνει 6 σεζόν στην Parma και θα κατακτήσει ένα Uefa, ένα Κύπελλο Ιταλίας και μια Supercoppa.
Με το πέρασμα του, ως πιο ακριβοπληρωμένης μεταγραφής στην ιστορία της ομάδας, στη Juventus του Lippi (έκανε το ντεμπούτο του στις 26/8/2001, με ένα Juventus-Venezia 4-0 με δυο γκολ του Trezeguet και άλλα δυο του Del Piero), ο Buffon θα προσθέσει στην προσωπική του τροπαιοθήκη άλλες δυο Supercoppe και 4 πρωταθλήματα (τα 2 μας τα πήρανε πίσω) και, διαμάντι στο στέμμα, τον Παγκόσμιο τίτλο με τη Squadra Azzurra του Lippi στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006 που τον οδήγησε μισό βήμα από το Χρυσό Παπούτσι... Καλύτερος τερματοφύλακς στην ιστορία (από τον 1987) από την IFFHS, καλύτερος παίχτης του Champions League 2002/03 (πρώτη φορά που τιμήθηκε τερματοφύλακας με αυτό το βραβείο)Το επόμενο διαμάντι του, η πανέμορφη και πανέξυπνη Alena Seredova που στις 28 Δεκεμβρίου 2007 του χάρισε τον Louis Thomas.


Εξωγηπεδικά ο πλακατζής Buffon ακούει πολύ μουσική (του αρέσουν κλασικά κομμάτια όπως το "I Wish You Were Here" των Pink Floyd ή το "We are the Champions" των Queen αλλά και το "Certe Notti" του Ligabue, το επίσημο βίντεο του οποίου έχει αναρτηθεί εδώ από πάνω. Προτιμά το ραδιόφωνο από την τηλεόραση και του αρέσει ο κινηματογράφος -αγαπημένος του ηθοποιός ο Nicolas Cage... Ίσως να είναι ιδανική φάτσα για να ερμηνεύσει κάποιον που κατακτούσε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και έμενε να δώσει ένα χέρι στην ομάδα στη Serie B παρ ότι το ζητούσαν τόσοι σύλλογοι...
Ευχή, εκτός από προσωπική ευτυχία; Να κερδίσει τα πάντα με τη Juventus μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: