Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Buffon: η Juventus ειναι ομάδα μαχητών, ώρα να αποδείξουμε στην Ευρώπη πόσο καλά εξοπλισμένοι είμαστε...

Μετά τον πρόεδρο, και ο Buffon μίλησε και έδειξε ότι η ομάδα δεν σηκώνει τα χέρια ψηλά ούτε στο πρωτάθλημα παρ' ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει το Champions League: "Χθες είμαστε πραγματικά άτυχοι. Δεν μου αρέσει να αναζητώ άλλοθι αλλά τα δώσαμε πραγματικά όλα, τρέχοντας πάρα πολύ και αυτό δεν μπορεί παρά να μας κάνει να ελπίζουμε ενόψει της διπλής αναμέτρησης με την Chelsea με την επάνοδο του Champions League, ένας στόχος που για μας παραμένει πρωταρχικός από την αρχή της σεζόν λέω ότι είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να παλέψουμε στην Ευρώπη σε σχέση με το campionato και τώρα πρέπει να το αποδείξουμε", είπε στο πλαίσιο εκδήλωσης ονοματοδοσίας ενός γηπέδου στην Carrara, την πατρίδα του, στο οποίο δόθηκε τ' όνομά του.

Στο campionato δεν χάνουμε την ελπίδα

Αναφορικά με τη διαφορά των 9 βαθμών από την Inter, ο Buffon σημείωσε πως "η Inter ήταν πάντα η πιο δυνατή και στους + 9 είναι ακόμα περισσότερο. Για μας το παιχνίδι τώρα γίνεται σκληρό αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το πιστεύουμε. Όσο είμαστε στο Champions, τόσο εμείς όσο και οι nerazzurri, τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην κούρσα για το scudetto. Δεν θα είναι εύκολη η ανατροπή αλλά η Juventus είναι μια ομάδα μαχητών και επομένως δεν κλείνουμε τις πόρτες στην ελπίδα", διαμήνυσε ενώ αναφερόμενος στο χέρι του Adriano είπε πως αυτά συμβαίνουν "αλλά η καλή πίστη των διαιτητών δεν είναι υπό συζήτηση".
O Buffon έπλεξε επίσης το εγκώμιο των αμυντικών του λέγοντας πως είναι πεπεισμένος ότι είναι οι καλύτεροι του πρωταθλήματος ενώ όσον αφορά στα γκολ που έχει δεχτεί, αναγνώρισε: "έφαγα κάποια γκολ παραπάνω με την Cagliari και την Udinese. Αλλά, με Catania και Fiorentina έκανα κάτι σημαντικό"., συμπλήρωσε.

"Ο Antonio (Cassano) ωρίμασε πολύ"...

Ο Buffon ρωτήθηκε και για τον Cassano: "δεν είμαι παράγοντας και επομένως δεν θέλω να μιλήσω για μια ενδεχόμενη μετακίνηση. Ωστόσο χθες ο λαός της Juventus τον χειροκρότησε και τον εκτίμησε πολύ. Ο Antonio ωρίμασε πολύ αλλά δνε μπορώ να πω αν θα μου άρεσε να παίξουμε μαζί γιατί θα ήταν δείγμα έλλειψης σεβασμού στους συμπαίκτες μου"...

Tifosi: ακόμα και αν η Inter δεν έπαιζε μπάσκετ ή βόλεϊ...

(Update, 17/2) Πάντως, όσον αφορά τις πιθανότητες της ομάδας στο campionato, μια ενδεικτική διαδικτυακή ψηφοφορία στο μεγάλο πόρταλ των tifosi bianconeri, JuWorld.Net δείχνει ότι οι φίλαθλοι δεν τις θεωρεί αυξημένες. "Θα θεωρουσες τελειωμένη την υπόθεση scudetto;", είναι η ερώτηση. Και οι απαντήσεις (επί 753 ψηφισάντων έως τις 9:05):
  • Ναι! Ακόμα και αν έπαιζε κανονικά ποδόσφαιρο (και όχι μπάσκετ ή βόλεϊ) δεν θα υπήρχαν ελπίδες 79,28%
  • Όχι, η Juve μπορεί ακόμα να τα καταφέρει 20,72%

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: