Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Chelsea-Juventus 1-0 παρά τις ευκαιρίες για μια ισοπαλία που θα την άξιζε η Juventus...

Μια ψυχωμένη Juventus δεν κατάφερε να πάρει μια ισοπαλία που θα την άξιζε αφού και τις ευκαιρίες έκανε και την Chelsea κατάφερε να περιορίσει σχεδόν σε όλο το ματς, με εξαίρεση το φονικό δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν σκόραρε ο Dorgba... Πληρώσαμε την "κατάρα της 25ης Φεβρουαρίου": τέτοια μέρα χάσαμε 3-0 από τη Manchester United στο Τορίνο το 2003 (όταν τελικά φτάσαμε στον τελικό του Μάνστεστερ, όμως) και 1-0 στην Ισπανία από τη Deportivo La Coruna το 2004, οπότε αποκλειστήκαμε... Μακάρι να ακολουθήσουμε την πορεία του Μάντσεστέρ. Και τώρα, η Napoli...
Η ομάδα του Ranieri ξεκίνησε επιθετικά, πιέζοντας ψηλά τους Λονδρέζους που όμως έφτασαν πρώτη στα καρέ του Buffon, πρώτα με τον Kalou, το σουτ του οποίου στο 4' απέκρουσε ο Νο1 της Juve και μετά με τον Drogba που, από σέντρα του Bosingwa στο 8' έπιασε κεφαλιά ελάχιστα άουτ... Στο 11', πάλι ο Drogba, βρέθηκε στην περιοχή και ο επερχόμενος Molinaro έπεσε πάνω του -τίποτα από τον διαιτητή... Στο επόμενο λεπτό, έγινε η ζημιά από κάθετη μπαλιά του Kalou, ο Drogba βγήκε μόνος προ του Buffon και σκόραρε... Νέα ευκαιρία για την Chelsea στο 16': άουτ η κεφαλιά του Drogba από κόρνερ του Lampard... Ο Chiellini δείχνει να μην είναι στην καλύτερη του φόρμα ενώ ούτε ο Molinaro προλαβαίνει τις ταχύτατες επιθέσεις από την πλευρά του... Στο 22', "η" ευκαιρία της Juventus να ισοφαρίσει: Amauri στον Tiago και εκείνος εξαιρετική μπαλιά στον Del Piero που σούταρε από δύσκολη θέση αλλά ο Cech απέκρουσε σε κόρνερ! Στην εκτέλεσή του, κεφαλιά του Tiago παράλληλα προς το τέρμα αλλά οι Chiellini δεν πρόλαβε να βάλει το πόδο του! Στο 24' , κόρνερ η προσπάθεια του Camoranesi... Η Juve έδειξε να το πιστεύει! Και παρ' ότι η Chelsea κέρδισε μερικά συνεχόμενα κόρνερ στο ημίωρο, η Juve έκανε πάλι επικίνδυνα την εμφάνισή της στο 35' με ωραία κατεβασιά του Amauri από τα πλάγια, πάσα στο Nedved (που έτρεχε παντού και έβγαζε άμυνα) αλλά ο Τσέχος γλίστρησε πριν δώσει τη μπάλα στον capitano... Στη φάση διαρκείας που ακολούθησε, έμεινε στο έδαφος ο Sissoko (πήγε να μπει με τη μπάλα στην περιοχή) αλλά ευτυχώς ξανασηκώθηκε μετά από δυο λεπτά... Η Juve ξαναπήρε την πρωτοβουλία: σουτ του Nedved στο 42', από μπαλιά του Sissoko, κατέληξε στα χέρια του Cech... Στο 44', μετά από κοντρόλ του Drogba με το χέρι, φάουλ πλάγια έξω από την περιοχή: ο Del Piero εκτέλεσε πάνω στο τείχος... Στις καθυστερήσεις, ο Nedved κέρδισε το 4ο κόρνερ των bianconeri (έναντι 3 των blues) αλλά ο Cech μπλόκαρε... Μετά από ένα δυνατό δεκάλεπτο των γηπεδούχων, που έφερε το γκολ, η Juve ισορρόπησε το ματς: 4-3 υπέρ της τα κόρνερ, 8-9 τα σουτ, 50%-50% η κατοχή μπάλας έδειξαν τα στατιστικά της Uefa.
Με ένα σουτ του Ballack άουτ και δυο συνεχόμενα κόρνερ υπέρ των bianconeri, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Σουτ του Nedved στη συνέχεια, απέκρουσε ο Cech αλλά στο 50' νέα ανατριχίλα καθώς ο Drogba έφτασε πάλι πρώτος στη μπάλα -ευτυχώς η κεφαλιά του βγήκε άουτ... Στο 51', κεραμίδα για το Ranieri: ο Camoranesi ζήτησε αλλαγή (μπήκε ο Marchionni). Στο 54', ο Drogba όρμησε στην περιοχή και ρίχτηκε κάτω μόλις τον έφτασε ο Chiellini -ευτυχώς ο διαιτητής δεν πείσθηκε... Νευρικότητα στη Juve και αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις. Στο 59', φάουλ από τα πλάγια του capitano, άστοχη έξοδος του Cech που έχασε τη μπάλα και ο Amauri πήγε να τη γυρίσει και έπεσε πάνω στον πεσμένο τερματοφύλακα των blues... Στο επόμενο λεπτό, σύγκρουση Tiago-Chiellini και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τη Juve: έξω ο Πορτογάλος, μέσα ο Marchisio. Είχε προηγηθεί ένα πολύ καλό σουτ Marchionni, ελάχιστα άουτ... Σειρά του Nedved να δει τον Cech να προλαβαίνει... Η Juve σχετικά πιο επικίνδυνη, με Mellberg, Marchionni από τον οποίο ξεκίνησε σέντρα που βρήκε τον Amauri αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου δεn ανησύχησε τον Cech... Καλή συνεργασία του Amauri με τον Del Piero, κόρνερ στο 73' για τη Juve που ανέβαινε συνεχώς δείχνοντας να πιστεύει περισσότερο στο γκολ -και να το αξίζει... Στο 78', μακρινή μπαλιά του Molinaro, δεν πρόλαβε ο Marchisio (ήταν ψηλά)... Φλύαρη υπεροχή της Juve και στο 87' σουτ του Amelka μόλις άουτ... Ευτυχώς! Ο Ranieri έβαλε τον Trezeguet στη θέση του Sissoko... Στις καθυστερήσεις, ένα από εκείνα τα σουτ του Nedved που μόνον εκείνος ξέρει, μας σήλωσε όλους αλλά η μπάλα χτύπησε στον Alex και βγήκε -ο Πορτογάλος διαιτητής εδώ έκανε λάθος και δεν μας το έδωσε... Λήξη. Ως τη ρεβάνς όπου θα τα παίξουμε όλα για όλα...

CHELSEA-JUVENTUS 1-0
Τέρματα: 12' Drogba
Κίτρινες κάρτες: Ballack (C) - Molinaro, Sissoko, Marchisio (J)
Διαιτητής: Olegario M. Benquerença (Πορτογαλία). Επόπτες: Josè Cardinal, Bertino Miranda. Τέταρτος διαιτητής: Bruno Miguel Duarte Paixao.

CHELSEA: 1 Cech, 17 Bosingwa, 33 Alex, 26 Terry, 3 A.Cole, 13 Ballack (81' 42 Mancienne), 12 Obi Mikel, 8 Lampard, 21 Kalou (71' 15 Malouda), 39 Anelka, 11 Drogba. Αναπληρωματικοί: 40 Hilario, 2 Ivanovic, 19 Paulo Ferreira, 9 Di Santo, 43 Stoch.
Προπονητής: Guus Hiddink.
JUVENTUS: 1 Buffon, 4 Mellberg, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 16 Camoranesi (51' 32 Marchionni), 22 Sissoko (86' 17 Trezeguet), 30 Tiago (62' 19 Marchisio), 11 Nedved, 8 Amauri, 10 Del Piero. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 21 Grygera, 18 Poulsen, 9 Iaquinta.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Buffon: αξίζαμε το γκολ, δεν υπολειπόμαστε
της Chelsea, μπορούμε να τα καταφέρουμε

(Update) "Δεν υπολειπόμαστε της Chelsea", δήλωσε ο Buffon κάνοντας σύγκριση μάλιστα αυτού του ματς με το Inter-Manchester όπου "είδε μια μεγάλη ομάδα (τη Manchester)". O Buffon χαρακτήρισε "τυχερό' το γκολ του Drogba και σημείωσε ότι η Juve άξιζε την ισοπαλία και το γκολ. "Είμαστε στα ίσα και αυτό πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση", τόνισε επισημαίνοντας ότι αν η Juve κρατήσει αυτό το ρυθμό και είναι έτσι συμπαγής έχει λίγες πιθανότητες παραπάνω. "Μπορούμε να τους κερδίσουμε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και να βάλουμε και εμείς τους παίχτες αξίας που έχουμε".

Ranieri: μπορούμε να τα καταφέρουμε, ανεβάζοντας
το ρυθμό μας. Με χίλια την ώρα θα τα καταφέρουμε!



"Δεν ήταν εύκολο για τους δικούς μας να ελευθερωθούν ανάμεσα στον Terry και τον Alex... Και έπειτα υπήρχε ένας μεγάλος Mikel. Και όταν δεν φρόντιζαν αυτοί, υπήρχε ο τερματοφύλακας -είχα δει μακριά φέρνοντας τον Cech, αλλά υπάρχουν και άλλοι που είχα φέρει στην Chelsea που τώρα είναι η σπονδυλική στήλη τνω αντιπάλων μας: Terry, Lampard": ο Ranieri δείχνει σε όλους τι είχε κάνει στην Chelsea πριν μιλήσει για το μέλλον με τη Juventus: "με αυτό το αποτέλεσμα στη ρεβάνς θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τη μπάλα και να βγαίνουν μπροστά με βαθιές μπαλιές: αυτό είναι το παιχνίδι του Hiddink. Ξέρω τι χρειάζεται για να καταφέρουμε: να ανεβάσουμε το ρυθμό, να τον επιβάλλουμε. Μόνον παίζοντας με 1000 την ώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιθανότητες; Δύσκολο αλλά η Juve δεν τα παρατάει, είανι δύσκολα και τώρα μετά το 1-0 είναι ακόμα πιο μπλεγμένο το πράγμα αλλά σίγουρα δεν σηκώνουμε λευκή σημαία. Ο Buffon μου έδωσε κουράγιο: εναντίον της Real Madrid, μου έλεγε, χάσανε 1-0 και προκριθήκαν με 3-1", είπε και σημείωσε το γεγονός ότι ο Hiddink κατάφερε να ζωντανέψει τον Drogba, "έναν πολύ σημαντικό παίχτη". Τέλος, αναγνώρισε ότι συγκινήθηκε με το χειροκρότημα του κόσμου προς το πρόσωπό του: "ήταν ωραίο να βλέπεις ότι ο κόσμος της Chelsea δεν ξέχασε, δεν συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο".

Del Piero: μπορούμε αλλά χρειάζεται ένα τέλειο ματς
Hiddink: αν δεν βελτιωθούμε, δεν θα περάσουμε...

O Del Piero αντιμετώπισε με ένα πικρό χαμόγελο τα συγχαρητήρια που είχαν προκύψει από τις δηλώσεις του Hiddink -"κατά διαστήματα η Juve επικράτησε, αν δεν βελτιωθούμε, στο Τορίνο δεν θα περάσουμε", προειδοποίησε ο Ολλανδός.
Αλλά στον capitano αυτό δεν αρκεί: "φεύγουμε με μια ισχνή ικανοποίηση, ξεκινάμε με αυτή την ήττα αν και αξίζαμε την ισοπαλία. Καλό ματς και ευκαιρίες, στο Τορίνο πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Ούτε ένα γκολ των ιταλικών ομάδων στις εγγλέζικες στα τελευταία 9 ματς; Μα, η Chelsea είναι μια μεγάλη ομάδα, το ξέρουμε, τους σεβόμαστε αλλά υπάρχει η δυνατότητα αλλά χρειάζεται ένα τέλειο ματς. Το 1-0 είναι πολύ άβολο αποτέλεσμα. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα εδώ στο 'Stamford', οι tifosi τόσο κοντά, κόσμος που δείχνει σεβασμό, εξαιρετική ατμόσφαιρα. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές μας".

Πηγή δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: