Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Juve, μπορείς να γράψεις ιστορία!

Η τελευταία πρόκριση την οποια πέτυχε η Juventus κατά αγγλικής ομάδας ήταν το μακρινό 1984, επί της Manchester United: 1-1 στην Αγγλία, 1-1 στο Τορίνο ως το 90' και τότε έβαλε το "χρυσό' γκολ της πρόκρισης ο μεγάλος Paolo Rossi, αυτός που μιλά σήμερα στην "Tuttosport" και σημειώνει πως "ναι, η Juve μπορεί απόψε να επαναλάβει εκείνο το κατόρθωμα" το οποίο έφερε τη Juventus στον τελικό όπου σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων επικρατώντας επί της Porto με 2-1... Αλλά και ένας άλλος μεγάλος άσος του ένδοξου παρελθόντος, ο Moreno Torricelli θυμίζει στους παλιούς του συμπαίκτες την ανατροπή του 0-1 στη Μαδρίτη με εκείνο το 2-0 του 1996 (με τον Del Piero να ανοίγει το σκορ), ανατροπή που πρασγματοποιήθηκε τέτοιες μέρες (20 Μαρτίου 1996) και έφερε τη Juventus στον τελικό της Ρώμης και στην κατάκτηση του Κυπέλλου επί του Ajax... Τόσες ιστορικές ανατροπές που είχαν δεκαετίες να συμβούν έκανε φέτος η Juventus, όπως με τη νίκη μέσα στη Μαδρίτη, ώρα για άλλη μία!

Paolo Rossi: η Juve μπορεί,
ο Del Piero μπορέι να είναι αποφασιστικός

"Ναι, η Juve μπορεί να επαναλάβει το κατόρθωμα με τη Manchester. Θα είναι δύσκολα, και επειδή συχνά η Chelsea παίζει καλύτερα εκτός έδρας, αλλά η Juve μπορεί να τα καταφέρει. Στο πρώτο ματς έπαιξε καλά, μετά από ένα ξεκίνημα όπου υπέφερε και απόψε είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να αγωνιστεί γιa την πρόκριση στα ίσα", είπε ο Paolo Rossi επισημαίνοντας ότι η ομάδα "πρέπει να ξεκινήσει δυνατά και για να φοβίσει την Chelsea και να της αποδείξει ότι θέλει να περάσει πάση θυσία. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει να πεταχτεί μπροστά έτσι χωρίς κριτήριο". Ο Paolo Rossi εκτίμησε ότι θα ήταν ελαφρώς παρακινδυνευμένο να παίξει από την αρχή με τρεις επιθετικούς η Juventus επειδή φέτος δεν έχει δοκιμάσει το σχήμα αυτό αλλά, πρόσθεσε, θα μπορούσε να βάλει τον "Iaquinta που έχει παίξει ως εξτρέμ και έχει την τάση να θυσιάζεται". Ποιος θα μπορούσε να είναι ο αποφασιστικός παίχτης απόψε; "Ελπίζω να μπορεί να γίνει ο Del Piero. Υπήρξε αποφασιστικός σε τόσες σημαντικές στιγμές, πιστεύω ότι μπορεί να είναι και απόψε".

Torricelli: σε τελική ανάλυση αρκεί ένα γκολ,
μεγάλος παίχτης ο Del Piero, μπορεί να το δείξει ξανά

Ανάλογη πεποίθηση εκφράζει, στο "Goal.com", και ο Moreno Torricelli θυμίζοντας ακριβώς την ανατροπή επί της Real που ξεκίνησε με γκολ του capitano: "είναι ένας μεγάλος παίχτης και με την Chelsea θα έχει την πολλοστή ευκαιρία να το αποδείξει", τόνισε επισημαίνοντας ότι "η Juve πρέπει να επιτεθεί, χωρίς να αφήνει διαδρόμους στους άγγλους. Σε τελική ανάλυση αρκεί ένα γκολ για να ισοφαριστεί το σκορ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις αντεπιθέσεις της Chelsea και κυρίως στον Drigba, παίχτη αποφασιστικό και σε εξαιρετική φόρμα". "Μπορεί η Juve, κερδίζοντας την πρόκριση να επαναλάβει την πορεία του '96;". "Κακά τα ψέματα, υπάρχουν καλύτερα εξοπλισμένες ομάδες όπως η Manchester και η Barcelona. Τίποτα δεν αποκλείεται όμως γιατί η πρόκριση επί της Chelsea θα σήμαινε ότι υπάρχει δύναμη και αυτοπεποίθηση τόσες ώστε να αγωνιστεί ως το τέλος. Στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου όλα μπορούν να συμβούν και στο 99% των περιπτώσεων, περνάει όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη".
  • Την έκκληση αυτοπεποίθησης του capitano σε συμπαίκτες και φιλάθλους κάνει πρωτοσέλιδο η "Tuttosport": "Αδέρφια, περνάμε!" κάτω από τον υπέρτιτλο: "η Juve ενωμένη με τον Alex" και μια φωτογραφία του γεμάτου γηπέδου -τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και βδομάδες- με την επισήμανση: "Tifosi, ο 12ος παίχτης". Στο editoral της η εφημερίδα απαντά στους "Times" που υποστήριξαν ότι "οι ιταλικές ομάδες είναι ξεδοντιασμένα λιοντάρια, δεν βγάζουν πια παίχτες σαν τον Tardelli". "Γιατί δεν πας την εφημερίδα στον Marchisio και να του πεις: 'Claudio γιατί δεν τους κάνεις να αλλάξουν ιδέα';", καλεί η εφημερίδα τον Ranieri θυμίζοντας ότι και ο capitano χθες έδωσε έμφαση στην περηφάνεια, την καρδιά και την θέληση της ομάδας.
  • "Go Juve Gol" ο τίτλος της "Gazzetta dello Sport" που επισημαίνει πρωτοσέλιδα ότι Del Piero, Trezeguet και Iaquinta έχουν σημειώσει 78 γκολ, στην Ευρώπη.
  • "Juve, γράψε ιστορία", καλεί η "Corriere dello Sport" βάζοντας τίτλο στο άρθρό της: "με τα τσιρότα και την καρδιά"...
Πηγές: Tuttosport, Goal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: