Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

O Ranieri δεν εμπιστεύεται την αποδεκατισμένη Roma και καλεί τους δικούς του να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!

Παραμονές της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Roma, ο Ranieri προσπαθεί να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα από τις υψηλές προσδοκίες εγκωμιάζοντας τους παίχτες του: "μετά το περυσινό, κάνουμε και φέτος ένα εκρηκτικό (strepitoso) πρωτάθλημα αλλά θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα και δεν ικανοποιούμαστε", είπε επισημαίνοντας ότι όλα αυτά "οφείλονται στους παίχτες" και "λίγο και στον προπονητή"... Παράλληλα, καθώς αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο να υποτιμηθεί η αποδεκατισμένη Roma, φρόντισε να προσγειώσει τους παίχτες λέγοντας ότι τον ικανοποιεί που τα παιδιά μιλάνε για πρωτάθλημα και νίκη μέσα στη Ρώμη αλλά ο ίδιος, είπε, οφείλει να είναι ρεαλιστής: "γνωρίζουμε ότι μόνον η Inter μπορεί να χάσει αυτό το scudetto. Εμείς πρέπει απλώς να δίνουμε το μάξιμουμ και να βελτιώνουμε ό,τι κάναμε. Τώρα, αν κάποιος το χάσει (το πρωτάθλημα) εμείς δεν θα το πετάξουμε"...

Blanc, Cobolli Gigli κοιτάνε το πρωτάθλημα

Σε ανάλογο μήκος κύματος, λίγο πιο ενθουσιώδης, ο διευθύνων σύμβουλος Jean Claude Blanc μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου, σημείωσε ότι "εφτά βαθμοί δεν είναι πολλοί, πάμε να παλέψουμε ως το τέλος γιατί ο φετινός τίτλος δεν έχει παιχτεί ακόμα". Αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας Giovanni Cobolli Gigli, αφού σημείωσε ότι ήλπιζε κάτι παραπάνω από τη Fiorentina (που έχασε από την Inter την προηγούμενη αγωνιστική), τόνισε ότι η Juventus θα προσπαθήσει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια αναμένοντας κάποιο στραβοπάτημα των nerazzurri.

Nedved, Marchionni, Trezeguet στη διάθεση της ομάδας
"Ο Giovinco πρέπει να συνεχίσει"

Έχοντας ξανά στη διάθεσή του Nedved, Trezeguet, Marchionni, ο Ranieri "δεν απέκλεισε" να ξαναπαίξει με τρεις επιθετικούς όπως στο 2-2 της προηγούμενης σεζόν (από εκείνο το ματς άρχισε να ανεβαίνει η ομάδα), όπως δεν απέκλεισε να ξαναβάλει το Giovinco του οποίου έπλεξε το εγκώμιο την ώρα που διάφορα δημοσιεύματα τον ήθελαν να δίνεται για τον Cassano (κάτι που απέκλεισε ο ατζέντης του): "ο Giovinco ξεμπλοκαρίστηκε, έμαθε να συζεί με πιέσεις και προσδοκίες, τα πήγε καλά με την Chelsea, επαναλήφθηκε με τη Bologna. Το ελατήριο που είχε μέσα του εξερράγη και τώρα πρέπει να συνεχίσει"!
Ο Ranieri ξέρει -και προειδοποιεί τους παίχτες του- ότι η Roma Θα είναι δυνατή παρά τις πολλές απουσίες: "θα λείψει ο Totti; Παίχτες σαν αυτόν, τον Maldini, τον Del Piero ο κόσμος θα ήθελε να τους βλέπει πάντα στο γήπεδο γιατί δίνουν θέαμα. Αλλά δεν θα είναι γι' αυτό που θα βρούμε μια Roma λιγότερο δυνατή. Ο κόσμος θα παίξει το ρολο του και θα σπρώξει την ομάδα, όπως έκανε κατά της Arsenal", επισήμανε.
Από τη συνέντευξη τύπου δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ερωτήσεις για το κατά πόσο έκανε ειρήνη με τον Trezeguet μετά την πολεμική που προηγήθηκε: "δεν χρειαζόταν να κάνω ειρήνη, γιατί δεν τσακώθηκα με κανέναν", είπε και όταν οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν επισήμανε πως "τα οικογενειακά θέματα μένουν μέσα στην οικογένεια".
Τέλος, στην ερώτηση αν η Juventus ενδιαφέρεται για τον Mexes, όπως γράφτηκε τις προάλλες, ο Ranieri προτίμησε να παραστήσει τον ανήξερο: "μας ενδιαφέρει; Δεν το ήξερα" είπε και χαμογελώντας τον αποκάλεσε "πολύ μεγάλο παίχτη". "Που χρειάζεται για να βελτιώσει την άμυνα της Juventus;". "Εμείς έχουμε εξαιρετικούς αμυντικούς", έκοψε την κουβέντα...

Legro, Marchisio εκτός αποστολή της Juventus
De Ceglie, Camo, Zanetti από την επόμενη αγωνιστική

Δεν τα κατάφεραν τελικά οι Legrottaglie, Marchisio και έτσι η αποστολή της ομάδας, στην οποία επανεμφανίζεται και ο Knezevic, θα αποτελείται από τους: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Mellberg, 5 Zebina, 7 Salihamidzic, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 15 Knezevic, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 20 Giovinco, 21 Grygera, 28 Molinaro, 30 Tiago, 31 Nocchi, 32 Marchionni, 35 Esposito, 36 Castiglia.
Η Juventus ανακοίνωσε πως De Ceglie, Camoranesi και Zanetti συνεχίζουν να προπονούνται κανονικά και θα μπορούσαν να επανέλθουν μετά την παύση για τις Εθνικές, στην αγωνιστική της 5ης Απριλίου.

Δεν μειώθηκε η ποινή του De Rossi,

με 6 Primavera η αποδεκατισμένη Roma

Η έφεση της Roma που ζητούσε τη μείωση της ποινής δυο αγωνιστικών για τον De Rossi απορρίφθηκε και έτσι είναι οριστικό ότι ο διεθνής μέσω δεν θα αγωνιστεί εναντίον της Juventus. Ο Luciano Spalletti δεν θα έχει στην διάθεσή του ούτε τους τιμωρημένους Motta, Diamoutene και Pizarro αλλά ούτε τους Cicinho, Juan, Cassetti, Perrotta, Taddei, Totti και Aquilani και έτσι αναγκάστηκε να καλέσει 6 παίχτες της Primavera. Ωστόσο, απέκρουσε τις μοιρολατρικές εκτιμήσεις: "Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε; Η νίκη εξαρτάται από την καρδιά και εμείς έχουμε άντρες που αποδείξανε ότι έχουν καρδιά", είπε προσπαθώντας να κάνει μια ένεση ηθικού στους δικούς του και επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας του είναι η 4η θέση που οδηγεί, έστω μέσω προκριματικών, στο Champions League.

Πηγές: Juventus.com, La Stampa, Figc, as Roma.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: