Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Η επόμενη μέρα ξεκινά με τον Ranieri και τον προβληματισμό: μια δυο μεταγραφές ή ριζική ανανέωση με παραχωρήσεις επιφανών για να γεμίσει το ταμείο;

Μετά τον αποκλεισμό από την Chelsea ("τυχερή" τη βάφτισαν οι βρετανικές εφημερίδες αλλά το αποτέλεσμα παραμένει) ξεκίνησε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός για την επόμενη μέρα, χρονιά για την ακρίβεια που ξεκινά με ένα δεδομένο -20 εκατ. στα ταμεία- μια σαφή δήλωση προθέσεων -ο Ranieri μένει- και μερικές κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας: ποιος θα έρθει αλλά και ποιος θα φύγει... Χωρίς φυσικά να παραβλέπεται η προσπάθεια για την επίτευξη των άμεσων αγωνιστικών στόχων: πρωτάθλημα (στο οποίο στοχεύει πλέον με μεγαλύτερη ένταση και ο Mouriunho) και Κύπελλο Ιταλίας.

Η καλή πορεία στο Champions League
έφερε 20 εκατ. € στα ταμεία της Juventus

Ο αποκλεισμός στοίχισε τουλάχιστον 5 εκατ. αλλά η συνολική παρουσία της Juventus στο Champions League, από τα προκριματικά με την Artmedia μέχρι την Chelsea και υπό το φως των θετικών αποτελεσμάτων (4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα) και της πρωτιάς στον Όμιλο, ενίσχυσαν το σύλλογο με 20 εκατ. € ζεστό χρήμα -ποσό διόλου ευκαταφρόνητο που θα επανεπενδυθεί για την ενίσχυση της ομάδας.

"Ο Ranieri μένει. 100% σίγουρο", δηλώνει ο Blanc
εκφράζοντας τη βούληση της ιδιοκτησίας

Η ενίσχυση, στα όρια της αναγέννησης-επανίδρυσης της ομάδας δηλώνεται σε όλους τους τόνους ότι θα γίνει από τον Ranieri, που άλλωστε πήγε καλύτερα από τον Capello: "100% μένει με μας. Έχει ένα συμβόλαιο ως το 2010 και θα το σεβαστούμε", δήλωσε ο Blanc θέλοντας να σβήσει πριν καλά καλά ανάψουν τις συνήθεις φωνές αμφισβήτησης που ήδη βρήκαν σελίδες να δημοσιευθούν... Η δήλωση προθέσεων, που στο ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι δεν είναι πάντα συμβόλαιο όπως και τα συμβόλαια δεν τηρούνται πάντα, φέρεται να αντικατοπτρίζει τις διαθέσεις του βασικού μετόχου, των Elkann, διαδόχων του Agnelli.
"Εφόσον τα πάει καλά ως το τέλος της χρονιάς, ο σύλλογος δεν έχει κανένα λόγο να σκίσει το συμβόλαιο και να βρει καινούργιο τεχνικό", γράφει χαρακτηριστικά η "Stampa" σημειώνοντας ότι με τις απουσίες που είχε η Juventus και το γεγονός ότι έμεινε με δέκα, ο Ranieri κατάφερε το μάξιμουμ και άγγιξε το θαύμα. Η εφημερίδα της Οικογένειας μετέφερε με νόημα την κουβέντα των Blanc και Secco στα αποδυτήρια: "με την Chelsea αποκλειστήκατε με το κεφάλι ψηλά αλλά τώρα δεν πρέπει να αποσυντονιστείτε ώστε να τελειώσετε καλά τη χρονιά". Και ο Del Piero ανταποκρίθηκε καλώντας όλους "να μετασχηματίσουμε την απογοήτευση σε θυμό και να ριχτούμε στο κυνήγι του πρωταθλήματος"...

'Ενας-δυο μεγάλοι παίχτες ή ριζική ανανέωση;
Στην κορυφή των προτιμήσεων ο David Silva,
ενδιαφέρον για Hamsik και Cassano αλλά και
προβληματισμοί για τον παίχτη της Samp και τον Diego

Το κομβικό σημείο αφορά την ανανέωση μιας ομάδας που έχει αρκετούς σπουδαίους αλλά γερασμένους παίχτες. Ο πρώτος στόχος, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα (και , επομένως, όλες τις πηγές είναι ο David Silva ο οποίος αποτελεί σφοδρή επιθυμία του Ranieri. Η Valencia φέρεται να ζητά 30 εκατ. €, ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί να πέσει λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον ισπανικό σύλλογο. Εκτός και να μπει σοβαρά στην διαπραγμάτευση η Barcelona.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που βρίσκουν διέξοδο σε αντίστοιχα πολλά δημοσιεύματα... Έτσι, για τη διαδοχή του Nedved ξαναγίνεται λόγος για τον Hamsik της Napoli, που ο De Laurentis έχει πει ότι δεν τον πουλάει αλλά το θέμα είναι άλλο: η τιμή του φαίνεται ότι έχει εκτιναχθεί στα 35 εκατ. -ως τιμή εκκίνησης για να πέσει αλλά πόσο... Δεν μένει εκτός παρατήρησης ο Ribery που πάντως θεωρείται δύσκολος στόχος. Παράλληλα, για την ενίσχυση της ομάδας ακούγεται ο Deco, ο Diego με τους προβληματισμούς που δημιουργεί η θέση που παίζει και η αστάθειά του.
Ειδική κουβέντα γίνεται για τον Cassano τον οποίο "Tuttosport" και "Gazzetta dello Sport" παρουσιάζουν ως πρώτο στη λίστα -πα' ότι ο ίδιος φέρεται να μην έχει αποφασίσει αν θα πει το μεγάλο "ναι". Συν το γεγονός ότι η Sampdoria ζητά 10 εκ. συν τον Giovinco που δεν θέλει να φύγει. Ή τον Marchisio που θα ήταν χαζό να φύγει τώρα που έδειξε την αξία του... Πάντως, η οικογενειακή "La Stampa" επισημαίνει ότι υπάρχουν προβληματισμοί οι οποίοι αφορούν τη χαμηλή εκτελεστική του δεινότητα και τη θέση του Del Piero η οποία γίνεται κομβική για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί στο στήσιμο της μελλοντικής μεσοεπιθετικής και επιθετικής γραμμής...
Προβληματισμός υπάρχει και όσον αφορά τους Trezeguet, Iaquinta: αν κάποιος από τους δυο απομακρυνθεί, εξετάζεται η έλευση του Quagliarella. Ενώ υπό αμφισβήτηση φαίνεται να είναι και οι Poulsen, Tiago... Προβληματισμό δημιουργεί και ο Camoranesi (33 ετών και με πολλούς τραυματισμούς την τελευταία διετία) ενώ δεν είναι δεδομένο ότι ο επίσης εύθραυστος Marchionni είναι αρκετός στην Ευρώπη... Δεδομένο θεωρείται το γεγονός ότι η Juve δεν θα κρατήσει τον Knezevic ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τον Zebina.

Πώληση Buffon, Trezeguet και ενός μέσου
για να εξοικονομηθούν 100 εκατ. για αγορές;

Και έτσι φτάνουμε στο πιο "επαναστατικό" σενάριο που προβλέπει την πώληση του Buffon (ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής για το γκολ του μοιραίου 1-1) και του Trezeguet που μαζί με την παραχώρηση ενός εκ των Tiago, Poulsen θα μπορούσε να φέρει στο ταμείο έως και 100 εκατ. € για να προχωρήσει η ομάδα σε ριζική ανανέωση.

Γκρίνια Trezeguet για τον Ranieri
Διχασμένοι οι tifosi, προκρίνουν Ranieri

(Update) Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που ο Trezeguet επέλεξε να δώσει συνέχεια, με δηλώσεις στην "Equipe" στη δυσφορία του για την αντικατάστασή του παραπονούμενος ότι βγήκε ενώ χρειαζότα ένα γκολ ακόμα και άρα, λέει, έπρεπε να μπει και άλλος επιθετικός... "Κρίμα για μένα και την ομάδα. Ας δούμε του χρόνου"...
(Update 2) Να επισημανθεί ότι σε ηλεκτρονική ψηφοφορία στο site της "Tuttosport" με το ερώτημα, "ποιος έχει δίκαιο, ο Ranieri ή ο Trezeguet;", το 51,5% έδωσε δίκαιο στον Ranieri.

Το 61,25% προτιμά τον Giovinco απ' τον Cassano

Ενώ σε άλλη ψηφοφορία, στο JuWorld.Net, το μεγάλο portal των tifosi, με το ερώτημα ποιος είναι προτιμότερος διάδοχος του Del Piero, ο Giovinco ή ο Cassano, το 61,25 % απαντήσαμε: Giovinco!

Πηγές: La Stampa, Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport, Goal.com/it, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: