Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Buffon: για μας μετράει το Κύπελλο

Την αυτονόητη σημασία της ρεβάνς του 1-2 με τη Lazio, που δίνει τη δυνατότητα στη Juve να φτάσει στον τελικό και, κερδίζοντας, να παίξει για το Ιταλικό SuperCup με την Inter στις 8 Αυγούστου στο Πεκίνο -μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική για το σύλλογο- ανέδειξε ο Buffon επισημαίνοντας ότι "κάποτε αγωνιζόταν κανείς για να μην παίζει σε αυτή τη διοργάνωση αλλά τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία και μεγαλύτερη προσοχή στην προσπάθεια να κερδίσουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει και επειδή δεν θέλουμε να χαραμίσουμε τόσους μήνες δουλειάς για ένα στραβό εικοσαήμερο. Γι' αυτό και στο πρωτάθλημα θέλουμε να κλείσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση".
Στην ίδια συνέντευξη, ο Buffon αναφέρθηκε στο 1-1 με την Inter και τόνισε ότι όσο και αν δεν πηδάει από τη χαρά του, η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούσε να υπάρξει. "Στα δυο παιχνίδια με την Inter δείξαμε ότι δεν είμαστε κατώτεροι. Κρίμα, πλήρώσαμε μικρές αβλεψίες. Με μεγαλύτερη προσοχή, ιδίως στα τελευταία παιχνίδια, ίσως τώρα να κάναμε μια διαφορετική κουβέντα", είπε ο Νο 1 που επανέλαβε ότι ο Julio Cesar ήταν ο καλύτερος φέτος και χαρακτήρισε "γελοίες" τις επικρίσεις για τον ίδιο: "αν ο Julio Cesar είναι σε αυτά τα επίπεδα, αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν τα πάω καλά", τόνισε. Όσον αφορά την απόσταση ανάμεσα σε Inter και Juve, ο Buffon σημείωσε ότι "η ομάδα είναι σε θέση να παίξει με όλες σε ξερά παιχνίδια, όταν είμαστε στο 120%. Αλλά, σε μια ολόκληρη σεζόν μπορεί να τύχουν μερικές αρνητικές περίοδοι. Η Inter έχει περισσότερες επιλογές και οι δυνατότητές της της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεπεράσει και αυτές τις στιγμές".

Κανονικά όλοι στην προπόνηση

Υπό βροχή η σημερινή προπόνηση στο Vinovo ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης με τη Lazio για το Κύπελλο. Το χθεσινό παιχνίδι με την Inter ευτυχώς δεν άφησε πίσω του θύματα και έτσι, με εξαίρεση τους εγχειρισμένους Salihamidzic και Sissoko, όλη η ομάδα ήταν κανονικά στη διάθεση του Ranieri, τόσο ο Amauri που έχει επανέλθει όσο και οι Camoranesi και Marchisio που την Κυριακή θα επανέλθουν με τη Reggina.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: