Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ο John Elkann στο Vinovo

Μια 45λεπτη, ήρεμη αλλά αποφασιστική συνάντηση με την ομάδα, είχε σήμερα το πρωί στο Vinovo το αφεντικό της Fiat και εγγονός του Agnelli, John Elkann. Συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας J-C Blanc και τον αθλητικό διευθυντή Alessio Secco, o Elkann έμεινε στα αποδυτήρια με τους παίχτες και τον προπονητή και φέρεται να ξεκαθάρισε ότι αφού το πρωτάθλημα χάθηκε, ο αδιαπραγμάτευτος στόχος της ομάδας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι η διατήρηση της 2ης θέσης και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Και ξεκαθάρισε ότι η νίκη επί της Inter είναι θέμα τιμής για τη Juventus. Η συνάντηση ανακοινώθηκε στο επίσημο site της ομάδας χωρίς να αναφερθούν λεπτομέρειες των διαμειφθέντων: "ο μηχανικός θέλησε να συναντηθεί με την ομάδα σε μια αποφασιστική καμπή της σεζόν", αναφέρθηκε.

Blanc: "ο τεχνικός δεν αλλάζει"
Η ομάδα αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό για ό,τι έκανε


(Update) Μετά τη συνάντηση, ο διευθύνων σύμβουλος Jean Claude Blanc δήλωσε ότι ο προπονητής δεν θα αλλάξει, "τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν και ό,τι αποτελέσματα και αν έρθουν", βάζοντας φρένο στα δημοσιεύματα -και της εφημερίδας της Οικογένειας, "La Stampa"- που θέλουν τον Ranieri να αλλάζει αν η ομάδα δεν πιάσει τους στόχους της: 2η θέση, κατάκτηση Κυπέλλου. "Αυτό που είναι από τώρα σίγουρο είναι η παρουσία του Ranieri στον πάγκο της Juventus και την προσεχή χρονιά, έτσι όπως προβλέπει το τεχνικό μας σχέδιο. Η ομάδα αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό για ό,τι έκανε, μην ξεχνάμε ότι είναι 2η και ότι κέρδισε δυο φορές τη Real Madrid. Λάθη; Αυτά τα κάνουν όλοι αλλά το σημαντικό είναι να κινείσαι και εμείς δεν στεκόμαστε. Κοιτάμε μπροστά όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και ως σύλλλογος όπως δείχνει η partnership με την Ericsson", είπε ο Blanc στο πλαίσιο της παρουσίασης της Sony Ericsson ως νέου Official Partner -η συμφωνία θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο 2010 (το βίντεο εδώ).
Ο διευθύνων σύμβουλος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τις μεταγραφές: "θα μιλήσουμε τον Ιούνιο" είπε και εμφανίστηκε να μη θεωρεί τελειωμένο το πρωτάθλημα: "Σίγουρα ελπίζαμε μα ήμασταν πιο κοντά (στην Inter) στην απευθείας αναμέτρηση. Θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να μείνουμε με τα πόδια στη γη αλλά έχουμε την πρόθεση να παίξουμε ως το τέλος. Όχι μόνο το ματς με την Inter αλλά και τα 8 παιχνίδια που μας μένουν μεταξύ πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ιταλίας (με την ελπίδα να γίνουν 9 με τον τελικό). Έχουμε την πρόθεση να παλέψουμε ως το τελευταίο λεπτό του τελευταίου παιχνιδιού", είπε και τόνισε ότι είδε τους παίχτες αποφασισμένους να αποδείξουν ότι "οι δυσκολίες ξεπερνιούνται από την ομάδα ενωμένη".
Τέλος, ο Blanc τόνισε ότι αν ο Nedved, κρεμώντας τα παπούτσια του θελήσει να δουλέψει για τη Juventus, θα μπορεί να το κάνει.

Ο Amauri σε ρόλο μπαλαντέρ στην προπόνηση

Μετά την επίσκεψη, ακολούθησε η προπόνηση στην οποία μετείχε όλη η ομάδα, με εξαίρεση τους εγχειρισμένους Sissoko και Salihamidzic και τους Manninger και Ekdal οι οποίοι ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα. Μετά το ζέσταμα, η ομάδα χωρίστηκε στα δυο για ασκήσεις κατοχής της μπάλας με τον Amauri σε ρόλο μπαλαντέρ. Ακολούθησε παιχνίδι της μιας ομάδας με την Primavera ενώ η άλλη αφοσιώθηκε σε ασκήσεις τακτικής σε θέματα επιθετικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια, παίχτηκε ένα ματς 5Χ5, σε μικρό γήπεδο χωρίς τερματοφύλακες με τον Amauri πάλι σε ρόλο μπαλαντέρ.

Πηγές: Juventus.com, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: