Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Juventus-Inter 1-1 χάρη στο Buffon, τον Tiago (πρώτα έσωσε στη γραμμή, μετά αποβλήθηκε...) και το Grygera που σκόραρε στο 90'!

Την ισοπαλία στο 90' και ενώ έπαιζε με δέκα παίχτες από το 75' κατάφερε να πάρει μια ψυχωμένη Juventus με πολλές ελλείψεις από μια ελαφρώς καλύτερη Inter η οποία, παίζοντας με αντεπιθέσεις προηγήθηκε και τελικά διατήρησε τη διαφορά στους 10 βαθμούς, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος... Με δεδομένη την ήττα της Genoa, το απόγευμα, στην έδρα της από τη Lazio, η Juventus θα περιμένει πλέον το παιχνίδι της Milan αύριο βράδυ με την Torino για να ξέρει αν θα έχει συγκάτοικο στη 2η θέση...

(Update) Οι φάσεις και τα γκολ...

Με Poulsen, Tiago, Marchionni στο κέντρο κατέβηκε αναγκαστικά η ομάδα εξαιτίας του τραυματισμού του Sissoko και της τιμωρίας των Camoranesi, Marchisio. Η Juve ξεκίνησε δυνατά και μόλις 40'' μετά τη σέντρα ο Del Piero έβγαλε την πρώτη μπαλιά στον Iaquinta που, όμως, δεν πρόλαβε. Στο 4', συνδυασμός Nedved, Del Piero, Marchionni με τον τελευταίο να κοντράρεται και η μπάλα να βγαίνει άουτ. Η πρώτη αντεπίθεση της Inter στο 8' με τον Ibrahimovic αλλά ο Chiellini έκοψε σε κόρνερ. Αλλά στο 10', ο Balotelli κατάφερε να ξεφύγει μέσα στην περιοχή, πλασέ και ο Buffon έπεσε και με το σώμα του επιβράδυνε την πορεία της μπάλας που βασανιστικά αργά κατεθυνόταν προς το άδειο τέρμα... Ευτυχώς ο Tiago πρόλαβε και με προβολή έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή! Η Juventus δεν πτοήθηκε, συνέχισε να έχει τον έλεγχο αλλά η Inter είχε αναθαρρήσει και στο 17' χρειάστηκε μια καλή επέμβαση του Chiellini για να διώξει κόρνερ προ του Balotelli που έβγαινε επικίνδυνα από μπαλιά του Figo... Στο 21', δυο φορές ο Del Piero προσπάθησε, ντριμπλάροντας όποιον βρήκε, αλλά οι σέντρες του κατέληξαν στα χέρια του Julio Cesar... Στο 24', σέντρα του Marchionni αλλά η κεφαλιά του capitano κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Juve στο 27' όταν ο Nedved έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Iaquinta ο οποίος κόπηκε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή... Στο 29' ο Muntari έκοψε με φάουλ τον Tiago την ώρα που έμπαινε στην περιοχή: εκτέλεση του Del Piero αλλά ο Grygera αιφνιδιάστηκε και από καλή θέση έστειλε τη μπάλα στις εξέδρες... Η ευκαιρία για τη Juve στο 31' όταν ο Marchionni βγήκε μόνος μπροστά στο Julio Cesar που πρόλαβε να κλείσει... Στο 36΄ο Buffon έκοψε τον Figo που έβγαινε μόνος... Στο 42', απευθείας φάουλ του Del Piero αποκρούστηκε από τον Julio Cesar με γροθιές... Το ημίχρονο έληξε με τη Juve στην επίθεση, πιο αποφασιστική και δυναμική.
Ίδια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με τη Juve να πιέζει αλλά στο 50' η Inter βρέθηκε μπροστά με τον Balotelli (τον οποίο είχε κόψει νωρίτερα δυο φορές ο Legrottaglie) που αφού απασχόλησε τη μισή άμυνα, πέρασε στον Ibrahimovic, γύρισε όλη η Juve και ο Stankovic εξαπέλυσε μακρινή βολίδα που μπλόκαρε ο Buffon. Όπως μπλόκαρε και στο 57' κεφαλιά του Ibrahimovic από φάουλ έξω από την περιοχή. Πάντως, η Juve κρατούσε τον έλεγχο και στο 58' ο Del Piero έστειλε απευθείας στα χέρια του Julio Cesar μακρινό φάουλ, λίγο πλάγια έξω από την περιοχή. Αντεπίθεση των nerazzurri στο 61' και ο Chivu έβγαλε σέντρα που ευτυχώς δεν πρόλαβε, παρά την προβολή του, ο Muntari... Στο 61', από πλεονεκτική θέση ο Chiellini δεν πρόλαβε να εκμεταλλευθεί τη μπαλιά του Marchionni... Μετά το κόρνερ, και ενώ οι παίχτες της Juventus ζητούσαν φάουλ για την επέμβαση του Chivu στον Chiellini έξω από την περιοχή των nerazzurri, η Inter βγήκε στην αντεπίθεση και με τρεις μπαλιές έβγαλε τον Balotelli μόνο και 0-1... Λίγο μετά, φάουλ του capitano στο τείχος... Στο 70' και μετά από ένα μικρό μούδιασμα, η Juve μπροστά, μπαλιά του Iaquinta στον Marchionni που μπήκε μόνος στην περιοχή και κόπηκε από τον Julio Cesar... Επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Muntari στο 71' αλλά πρόλαβε να κόψει ο Nedved... Στην επόμενη φάση, αντεπίθεση της Juventus αλλά πρόλαβε ο Julio Cesar. Στο 74' ο Ranieri πέρασε τον Trezeguet αντί του Marchionni στη θέση του οποίου πήγε ο Iaquinta. Στο 75', κόκκινη κάρτα για τον Tiago για σκληρό φάουλ στη σέντρα επί του Balotelli που φλέρταρε και αυτός με την κόκκινη οπότε ο Mourinho τον αντικατέστησε με τον Vieira... Στο 78', με το ένα χέρι, ο Buffon αποσόβησε το δεύτερο γκολ σε δυνατό σουτ του Stankovic... Στο 79' ο Ranieri έβγαλε τον Del Piero και πέρασε στο ματς τον Giovinco που απασχόλησε αμέσως τον Julio Cesar με φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ... Το "ατομικό μυρμήγκι" ζωντάνεψε την επίθεση... Στο 84' έφοδος του De Ceglie απέδωσε ένα κόρνερ που κατέληξε στα χέρια του Julio Cesar. Στο 88', πάλι ο Buffon γλύτωσε τη Juve επεμβαίνοντας εκπληκτικά σε σουτ του J.Cruz και στέλνοντας το κόρνερ. Μπαλιά του Poulsen στο 89' στον Iaquinta αλλά η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Julio Cesar... Στο 89' ο Legrottaglie κράτησε ελαφρώς τον Ibrahimovic αλλά ο Farina δεν έδειξε πέναλτυ... Στην αντεπίθεση, συνδυασμός Nedved, Giovinco, Chiellini απέδωσε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Giovinco και ο Grygera ισοφάρισε στο 90'! Πέντε λεπτά καθυστερήσεις και στο 93', σε μια αντεπίθεση της Inter ο Poulsen πρόλαβε να στείλει τη μπάλα κόρνερ... Το τελικό 1-1 αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού...
Πριν το ματς, μια μερίδα "φιλάθλων" της Juventus παρεμπόδισε το πούλμαν της Inter ρίχνοντας αυγά και μπουκαλια ενώ εκτόξευσε ρατσιστικά συνθήματα κατά του Balotelli και του Ibrahimovic...

JUVENTUS-INTER 1-1
Τέρματα: 90' Grygera - 64' Balotelli
Kόκκινη κάρτα: 75' Tiago
Κίτρινες κάρτες: Legrottaglie, Poulsen (J) - Figo, Balotelli (I)
Διαιτητής: Stefano Farina. Επόπτες: Stagnoli, Copelli. Τέταρτος διαιτητής: Stefanini.

JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 28 Molinaro (63' 29 De Ceglie), 32 Marchionni (74' 17 Trezeguet), 30 Tiago, 18 Poulsen, 11 Nedved, 10 Del Piero (20 Giovinco), 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 5 Zebina, 4 Mellberg, 15 Knezevic.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
INTER: 12 Julio Cesar, 4 Zanetti, 2 Cordoba, 25 Samuel, 26 Chivu, 7 Figo (87' 9 J.Cruz), 19 Cambiasso, 20 Muntari (78' 16 Burdisso), 5 Stankovic, 45 Balotelli (77' 14 Vieira), 8 Ibrahimovic. Αναπληρωματικοί: 1 Toldo, 39 Santon, 6 Maxwell, 23 Materazzi.
Προπονητής: Jose' Mourinho.

Ranieri: θέλουμε τη 2η θέση

(Update) Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει αν και έπαιζε με δέκα, δήλωσε ο Ranieri στον "Sky" όπου τόνισε ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε καλύτερα, δυσκόλεψε τους αντιπάλους αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ στο δεύτερο άφησε την Inter να την αιφνιδιάσει... Μιλώντας στη Rai, ο Ranieri δεν θέλησε να σταθεί στη διαιτησία και στο φάουλ που έγινε επί του Chiellini από τον Chivu στην αρχή της φάσης που στην εξέλιξή της οδήγησε στην αντεπίθεση του 1-0: "αν κοιτάξετε, ο διαιτητής δεν θα μπορούσε να το δει αν δεν του το υποδείκνυε ο επόπτης ή ο τέταρτος διαιτητής". Ο Ranieri ευχήθηκε η Juve να κάνει ένα σπουδαίο ματς εναντίον της Lazio την Τετάρτη στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου και στάθηκε στο γεγονός ότι η Juve ξαναχτίζεται και, όπως δήλωσε και ο Secco, υπάρχουν τα χρήματα για να ενισχυθεί για να "χτυπήσει" του χρόνου το πρωτάθλημα. "Τώρα πρέπει αν πάρουμε τον άσο που θα μας επιτρέψει να κάνουμε το αποφασιστικό άλμα", είπε ο Ranieri και όταν τον ρώτησαν αν αυτός θα είναι ο Diego προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του συλλόγου: "ο Diego, o Maradona, όποιος μας βοηθήσει", είπε γελώντας και τόνισε ότι η Juve θέλει να διατηρήσει τη 2η θέση...

Legrottaglie: θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε...

O Legrottaglie δήλωσε λίγο μετά το ματς ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά που είναι μεγάλη και βαριά και να βελτιώσει την περυσινή βαθμολογία... Τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να κρατήσιε ως το τέλος το χαρακτήρα που έδειξε σε αυτό το παιχνίδι και κατηγόρησε τον Balotelli για τη συμπεριφορά του: "με κλώτσησε δυο φορές εκτός φάσης. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος άσος και χωρίς αυτές τις συμπεριφορές".

Grygera: ένιωθα ότι θα σκόραρα!

Ικανοποιημένος για το γκολ του εμφανίστηκε ο Grygera: "σήμερα ένιωθα ότι μπορούσα να σκοράρω, το προσπάθησα και στο πρώτο ημίχρονο και δεν τα κατάφερα για λίγο. Προφανώς είμαι ικανοποιημένος γι' αυτό το γκολ που μας επέτρεψε να ισοφαρίσουμε αν και δεν αλλάζει τη βαθμολογία. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, στην επανάληψη τιμωρηθήκαμε στο πρώτο λάθος αλλά ήμασταν καλοί να μην τα παρατήσουμε ακόμα και με ένα παίχτη λιγότερο", τόνισε ο Τσέχος.

Iaquinta: ικανοποιημένοι από την ισοπαλία

Μετά από 4 συνεχόμενα γκολ, δυο στη Roma και από ένα σε Chievo και Genoa, ο Iaquinta δνε κατάφερε να σκοράρει κλεισμένος καλά από Samuel και Cordoba: "όλη τη βδομάδα στην προπόνηση δοκιμάσαμε πολύ αυτό το στυλ παιχνιδιού, τις κάθετες μπαλιές προς εμένα. Όπως και να έχει, είμαστε όλοι ικανοποιημένοι απ' αυτή την ισοπαλία, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε σ' αυτή την κατεύθυνση ως το τέλος της σεζόν, ξεκινώντας από το ματς κατά της Lazio την Τετάρτη".

Mourinho: "η Inter πιο δυνατή από τη Juve.
Υπήρχε ένα καθαρό πέναλτυ επί του Ibrahimovic"


Ικανοποιημένος για τη διαφορά των 10 βαθμών και για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, δήλωσε μετά το ματς ο Mourinho που αναγνώρισε ότι άφησε έξω τον Santon και έβαλε πίσω τον Zanetti και μπροστά τον Figo γιατί θεώρησε σημαντικό να αμυνθεί από τα πλάγια. "Η Inter ήταν πραγματικά πιο δυνατή από τη Juve", είπε και κατέληξε λέγοντας ότι "υπήρχε ένα καθαρό πέναλτυ επί του Ibrahimovic που θα απέδιδε το 2-0". Πάντως, στη συνέχεια αυτής της δήλωσης στη Rai, ο Mourinho αρνήθηκε να δει την επανάληψη της φάσης λέγοντας ότι "ο διαιτητής έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: