Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ranieri: θέλουμε τους 3 βαθμούς

Τη νίκη περιέγραψε ο Ranieri ως αποκλειστικό στόχο της Juventus "για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε την Inter και για να κρατήσουμε μακριά όσες μας κυνηγούν. Είδα την ομάδα σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση, αν κατέβουμε στο γήπεδο με τη μέγιστη αποφασιστικότητα μπορούμε να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς", εξήγησε ο Ranieri στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι όπου τόνισε ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το γεγονός ότι την Τετάρτη παίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή

Την ώρα που ο Mourinho δήλωνε, στην δική του συνέντευξη τύπου, ότι θέλει τη νίκη αλλά έχει τη δυνατότητα να παίξει για δυο αποτελέσματα, ο Ranieri πρόβλεπε ότι η Inter που θα φτάσει στο Τορίνο θα είναι "η συνηθισμένη ομάδα, κυνική, τετραγωνισμένη, δυνατή. Χωρίς ένταση στο παιχνίδι και χωρίς μια άμυνα πολύ πιο προσεχτική απ' όσο με τη Genoa και την Chievo, θα είναι δυσκολότατο να κερδίσουμε. Έχουμε απουσίες στη μεσαία γραμμή, όπου συνήθως κερδίζονται τα παιχνίδια αλλά είμαι πεισμένος: θα κάνουμε το καθήκον μας οπουδήποτε. Με νοιάζει να δω μια Juventus που δεν θα κάνει τα λάθη που μας σταμάτησαν: να βάζει πέντε γκολ σε δυο παιχνίδια και να κερδίζεις μόνον ένα βαθμό γιατί δέχτηκε έξι, είναι δύσκολο να το δεχτείς. Ελπίζω οι δικοί μου να κατανόησαν τι να αποφύγουν για να μην επαναληφθεί η τρίτη επανάληψη. Το να μιλήσουμε για τη βαθμολογία τώρα, δεν έχει νόημα για μένα, δεν έχει νόημα να μιλάμε για προσέγγιση στην Inter ή της Milan και της Genoa. Εγώ σκέφτομαι μόνον ότι υπάρχουν διαθέσιμοι τρεις βαθμοί, ότι ο αγώνας θα είναι εντονότατος και εγώ θέλω αυτούς τους τρεις βαθμούς", είπε ο Ranieri τονίζοντας ότι η διαφορά των δυο ομάδων θα φανείς στο τέλος του πρωταθλήματος. Ήδη, πάντως, έκανε μια αποτίμηση λέγοντας ότι η Inter κατάφερε να πάρει βαθμούς ακόμα και στις κακές της στιγμές ενώ η Juve αν δεν ήταν στο 120%, όχι...

Ο Zanetti δεν τα κατάφερε, στην αποστολή ο Amauri

Ο Cristiano Zanetti δεν τα κατάφερε και έτσι προστίθεται στη λίστα των απόντων της μεσαίας γραμμής: Sissoko τραυματίας, Camoranesi, Marchisio, τιμωρημένοι... Στην αποστολή δεν περιλαμβάνεται ούτε ο Manninger ενώ επανεμφανίζεται ο Amauri για τον οποίο, όμως, ο Ranieri ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσει πρώτα με τους γιατρούς, αύριο, για να αποφασίσει αν θα τον έχει, προφανώς στον πάγκο. Η αποστολή της Juventus περιλαμβάνει τους: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Mellberg, 5 Zebina, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 15 Knezevic, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 20 Giovinco, 21 Grygera, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 32 Marchionni, 33 Legrottaglie, 42 Pinsoglio.

Ξέρω ότι μένω. Οι φήμες έρχονται απ' έξω
για να διαταράξουν τις ισορροπίες μας!

Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, ο Ranieri ρωτήθηκε και απάντησε και για την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του: "μου φαίνεται υπερβολικό να ζητείται κάθε φορά το κεφάλι μου. Χρειάστηκε να βγουν δημόσια ο Elkann, ο Cobolli, ο Blanc για να πουν ότι μένω στη Juventus. Ε λοιπόν, αυτές οι δηλώσεις δεν χρειάζονταν σε μένα που με όλους τους μιλάω καθημερινά: ήμουν και είμαι ήσυχος γι' αυτό το λόγο. Εγώ ξέρω τι κάνουμε για τη Juventus του χρόνου", είπε και αφού φιλοσόφησε ότι απ' όταν γεννιέσαι ξεκινάς να πεθαίνεις, διαμήνυσε ότι "οι φήμες που ακούγονται δεν προέρχονται από το εσωτερικό αλλά απ' εξω για να διαταράξουν τις ισορροπίες. Εγώ στη Juve ανάμεσα σε μένα και τη διοίκηση βλέπω συνοχή και κοινότητα στόχων"...

"Εγώ τον Buffon δεν θα τον έδινε ούτε για 100 εκατ."

Μίλησε, ακόμα για τον Buffon και όσα ακούγονται περί παραχώρησής του για κάποιο σημαντικό ποσό και σχολιάζοντας και τη δήλωση του Ibrahimovic ότι ο Julio Cesar είναι καλύτερος, τώρα, του Buffon τόνισε: "τον Gigi δεν τον αλλάζω με κανένα. Και σας λέω ότι εγώ για 100 εκατ. δεν τον πουλάω. Δεν ξέρω τι θα έκανε ο σύλλογος: εκείνα τα 100 εκατ. κατά βάθος δεν θα ήταν δικά μου αλλά νομίζω ότι έγινα κατανοητός", διαμήνυσε... Για τον Diego είπε ότι τον έβαλε δυο σπουδαία γκολ αλλά τώρα ο ίδιος σκέφτεται την Inter και δεν μπορεί να μιλά για μεταγραφές. Τέλος, ρωτήθηκε και εξέφρασε τη λύπη του για τον Adriano θυμίζοντας πως θέλησε να τον πάει στην Chelsea αλλά κατάφερε να πάρει από την Parma μόνο τον Mutu.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: