Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Το ρεκόρ του Boniperti ετοιμάζεται να σπάσει ο Totti -με την ευχή του...

Μια μεγάλη στιγμή έφτασε: το ρεκόρ του Giampiero Boniperti, 178 γκολ στη Serie A, ετοιμάζεται να ισοφαρίσει ο Francesco Totti -θα το είχε κάνει ήδη ο Del Piero αλλά τα 20 γκολ της Serie B δεν μετράνε...- και ο θρυλικός Boniperti του έστειλε ευχές με ανοιχτή επιστολή:
"Αγαπητέ Francesco, ετοιμάζεσαι να με πιάσει στη λίστα των σκόρερ της Serie A και δεδομένου ότι έχεις μέλλον μπροστά σου θα προχωρήσεις και θα με αφήσεις πίσω σου" [1], έγραψε από τις στήλες της "Gazzetta dello Sport" o Boniperti. Και συνέχισε: "οι ευχές μου είναι ειλικρινείς γιατί είσαι σοβαρό παιδί και σπουδαίος παίχτης που αγαπή τη Roma, την ομάδα όπου γεννήθηκες και όπου έπαιξες πάντα. Η ιστορία σου μοιάζει λίγο με τη δική μου στη Juventus: μια καριέρα με τόσα γκολ φορώντας πάντα την ίδια φανέλα. Ωστόσο, λίγη ζήλια την έχω σκεπτόμενος τι είδους μπάλα χρησιμοποιείς εσύ και τι μπάλα είχαμε στην εποχή μας: ήταν μια καταστροφή, όταν έβρεχε γύγιζε σαν τούβλο και η κεφαλιά ήταν σαν να χτύπαγες στο τσιμέντο. Αφήστε να το πω: με τις σημερινές μπάλες δεν θα είχα σταματήσει στα 178 γκολ και εσύ θα κουραζόσουν περισσότερο για να με πιάσεις. Με αγάπη"...
Οι ευχές του Boniperti, που έφτασαν μια μέρα πριν το Roma-Torino και για την υλοποίησή του προϋποθέτουν ο Totti να σκοράρει κατά των granata, ικανοποίησαν ιδιαίτερα των capitano της Roma.

[1] Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών παραμένει ο Silvio Piola με 274 γκολ ενώ έπονται ο Gunnard Nordahl (225), ο Giuseppe Meazza και ο Altafini (216), ο Roberto Baggio (205), ο Kurt Hamrin (190), ο Signori (188) και ο Batistuta (184). Αμέσως μετά, έρχεται ο Boniperti.

Πηγή: Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: