Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ranieri: με την Atalanta θέλω να ξαναδώ τη Juventus που έπαιξε κατά της Milan!

"Θα ήθελα να ξαναδώ τη Juventus που έπαιξε κατά της Milan: επομένως, την καλύτερη Juventus, συγκεκριμένη, συμπαγή, με θέληση να πετύχει το αποτέλεσμα". Η Juve αύριο το απόγευμα θα αγωνιστεί χωρίς κοινό, μετά την απόρριψη της έφεσης για την τιμωρία που επιβλήθηκε εξ' αιτίας των ρατσιστικών ιαχών στο ματς με την Inter, αλλά ο Ranieri, που επισήμανε πόσο δύσκολο θα είναι να γίνει αγώνας χωρίς θεατές, θέλει να δει την ομάδα να παλεύει και να νικά.

Με πένθος προς τιμή της Susanna Agnelli

Η Juventus θα αγωνιστεί με το πένθος στο μπράτσο για να τιμήσει τη Susanna Agnelli που έσβησε χθες (αναλυτικά εδώ), και θα πρέπει να τιμήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την αδελφή του Gianni και Umberto Agnelli.

Όλα εξαρτώνται από μας


"Πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την τελευταία περίοδο και να επιβεβαιώσουμε ό,τι καλό κάναμε σε εννιά μήνες. Δυστυχώς, όταν πρώτα γίνονται ωραία πράγματα και λιγότερο όμορφα, η μνήμη είναι κοντή για να θυμάται κανείς το καλό που κάναμε", είπε ο Ranieri αναγνωρίζοντας ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα "θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα. Αυτό που μου την έδωσε περισσότερο είναι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ιταλίας γιατί την υπολόγιζα πολύ αυτή τη διοργάνωση", συμπλήρωσε τονίζοντας ότι έχει συνείδηση των πραγμάτων που πρέπει να διορθωθούν και, υποστηρίζοντας ότι μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, δεν λειτούργησε καλά το μυαλό της ομάδας, θύμισε ότι οι παίχτες είναι "επαγγελματίες αλλά όχι μηχανάκια"...
Ο Ranieri προειδοποίησε ότι η Atalanta δεν κυνηγά τίποτα και επομένως την Κυριακή "θα παίξουν για να διασκεδάσουν, ήρεμοι, θα αγωνιστούν όπως γνωρίζουν, συμπαγείς, επιθετικοί, έτοιμοι για αντεπιθέσεις, σε 30 μέτρα ακριβώς όπως θέλει ο προπονητής τους Del Neri. Επαναλαμβάνω, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξαναδώ τη συγκέντρωση που υπήρχε στο ματς με τη Milan", επανέλαβε ο Ranieri επισημαίνοντας ότι "μπορούν να συμβούν ακόμα όλα με Milan και Fiorentina, όλα είναι ανοιχτά προς το καλύτερο και το χειρότερο αλλά όλα εξαρτώνται από ό,τι κάνουμε εμείς".

Επιστρέφουν Nedved, Mellberg

Κατά της Atalanta ο Ranieri δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Chiellini και τον Marchisio που δεν συνήλθε ακόμα, αντίθετα επιστρέφουν ο Nedved και ο Mellberg μετά την ποινή μιας αγωνιστικής λόγω κίτρινων ενώ τέθηκαν στην διάθεσή του και ο De Ceglie με τον Grygera. Η αποστολή της Juventus: 1 Buffon, 4 Mellberg, 5 Zebina, 6 Zanetti, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Nedved, 12 Chimenti, 13 Manninger, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 20 Giovinco, 21 Grygera, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 32 Marchionni, 33 Legrottaglie, 41 Ariaudo.

Φυσικά και θέκω να προπονήσω τον Diego!

Ο Ranieri ρωτήθηκε και για τον Diego και με αυτή την ευκαιρία μίλησε και για το δικό του μέλλον (άλλωστε γι' αυτό του έγινε η ερώτηση): "αφού τον επέλεξα, αφού τον επιλέξαμε, θα θέλω και να τον προπονήσω την επόμενη σεζόν, λογικό είναι", διαμήνυσε ενώ στην ερώτηση αν μοιάζει περισσότερο στο Zidane ή τον Del Piero, απάντησε ξερά: "σε κανέναν από τους δυο, είναι ο Diego".

Πηγές: Juventus.com, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: