Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Προκρίθηκαν πρώτοι οι azzurrini: 2-1 τη Λευκορωσία συν δυο δοκάρια και άπειρα σίγουρα γκολ που χάθηκαν... Τώρα η Γερμανία στον ημιτελικό

Η Italia Under 21 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009 της Σουηδίας και μάλιστα πρώτη στον Όμιλό της όπου αγωνιζόταν και οι γηπεδούχοι Σουηδοί οι οποίοι, νικώντας 3-1 τη Σερβία (ένα από τα φαβορί), πέρασαν δεύτεροι και θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία. Στον άλλο ημιτελικό, η μικρή Squadra Azzurra του Casiraghi θα αναμετρηθεί την Παρασκευή με τη Γερμανία. Δίκαιη η αποψινή νίκη που παρά λίγο να εξελιχθεί σε εφιάλτη λόγω των πάμπολλων χαμένων ευκαιριών των Ιταλών.Το ματς ξεκίνησε ισορροπημένα και στο 7' παρ' ολίγον οι azzurrini να ανοίξουν το σκορ με αυτογκόλ του Bordachov αλλά στο 12' διακινδύνεψαν το πέναλτυ... Στη συνέχεια, όμως, οι μικροί έκλεισαν τους Λευκορώσους και έφτασαν δυο φορές μέσα σε δυο λεπτά, στο 29' και στο 30', με τον Criscito και τον Bocchetti να βλέπουν τον Afanasiev να σώζει πάνω στη γραμμή... Καλές φάσεις και από τον Marchisio. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 42' για τον Criscito που είδε την κεφαλιά του να περνά δίπλα από το δοκάρι. Αλλά εκεί που η Ιταλία μέτραγε πόσα γκολ δεν είχε βάλει, με ένα μακρινό σουτ οι Λευκορώσοι άνοιξαν το σκορ στο 45'... Ευτυχώς, στις καθυστερήσεις ο ήρωας των Λευκορώσων Afanasiev έκανε πέναλτυ (η μπάλα στο χέρι του) και ο Acquafresca ισοφάρισε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Acquafresca να χάνει σίγουρο γκολ και τον Marchisio να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα που του στοιχίζει την παρουσία στο επόμενο ματς όπου, πάντως, η ομάδα του Casiraghi θα ξαναβρεί τον Balotelli που τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την κόκκινη που είδε στο ματς με τη Σουηδία. H Ιταλία συνέχισε να πιέζει: ο Λευκορώσος τερματοφύλακας απέκρουσε με γροθιές φάουλ του Giovinco στο 54' ενώ δυο λεπτά μετά ο Bocchetti πέτυχε το κάθετο δοκάρι με κεφαλιά... Στο 65' σειρά του Giovinco να χάσει εντυπωσιακή ευκαιρία: ο Λευκορώσος τερματοφύλακας πρόλαβε να του κλείσει το οπτικό πεδίο και να αποκρούσει... Μετά από τόσες ευκαιρίες, παρ' ολίγον ο "νόμος του ποδοσφαίρου" να μας ξαναχτυπήσει αλλά ο Consigli κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ, στο 73', τη βολίδα του Kovel... Και αμέσως μετά, ο Acquafresca έκανε το 2-1 από μπαλιά του Candreva! Οι azzurrini διαχειρίστηκαν καλά τα τελευταία λεπτά έκλεισαν τους διαδρόμους και πανηγύρισαν μια νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση με πρωτιά: 7 βαθμούς έναντι 6 των Σουηδών.

UNDER 21 ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-ITALIA
Τέρματα: 45' Kislyak - 45'+3' (πεν.), 75' Acquafresca
Κίτρινες κάρτες: Kislyak, Sivakov, Afanasiev, Komarovski (Λ) - Bocchetti, Marchisio (I)
Διαιτητής: Circhetta (Ελβετία). Επόπτες: De Bruyn (Βέλγιο), Ubias (Τσεχία)

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 1 Chesnovski, 2 Osipovich, 4 Shitov, 5 Bordachov, 18 Verkhovtsov, 7 Krivets, 15 Kislyak (82' 8 Volodko), 21 Sivakov, 9 Kovel, 11 Afanasiev (67' 17 Gigevich), 10 Komarovski (81' 20 Yuchenko). Αναπληρωματικοί: 12 Gomelko, 22 Kovalevskiy, 3 Martynovich, 6 Balanovich, 13 Sachivko, 14 Putilo, 16 Veretilo, 19 Yanushkevich.
Προπονητής: Kurnenin
ITALIA: 1 Consigli, 2 Motta, 3 Andreolli, 15 Bocchetti, 4 Criscito, 8 Marchisio, 21 Cigarini (85' 5 Morosini), 11 De Ceglie (14' 23 Dessena), Abate (62' 16 Candreva), 9 Acquafresca, 10 Giovinco. Αναπληρωματικοί: 12 Sirigu, 23 Seculin, 6 Marzoratti, 13 Ranocchia, 14 Pisano, 17 Poli, 18 Cerci, 19 Paloschi.
Προπονητής: Pierluigi Casiraghi

Τραυματισμός του De Ceglie

Και μια δυσάρεστη είδηση: ο De Ceglie χτύπησε στον αστράγαλο στην αρχή του παιχνιδιού και αντικαστάθηκε... Στο 79' δοκάρι του Giovinco που λίγο μετά έδωσε στον Candreva που σούταρε λίγο ψηλότερα από ό,τι έπρεπε!

Πρώτη η Αγγλία, δεύτερη η Γερμανία στον Όμιλο Β

Από τον άλλο Όμιλο προκρίθηκαν ήδη από χθες στα ημιτελικά η Αγγλία και η Γερμανία -η ισοπαλία τους, με 1-1, άφησε έξω την Ισπανία που νίκησε 2-0 τη Φινλανδία. Πρώτη προκρίθηκε η Αγγλία, με 7 βαθμούς, δεύτερη με 5 η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: