Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ciro Ferrara: δεν φοβόμαστε καμία Real!

"Με εκείνα τα λεφτά φτιάχνουμε το γήπεδό μας" ήταν μια από τις αντιδράσεις στα γραφεία της Juventus όταν ακούστηκε η τιμή του Cristiano Ronaldo -μια αντίδραση που δείχνει ότι οι bianconeri δεν φοβούνται την φουσκωμένη Real, την οποία πιθανόν να συναντήσει σε φιλικό στις 31 Ιουλίου, αλλά ίσως το ντόμινο που προκαλεί οικονομικά: τα λεφτά που γεμίζουν τα ταμεία της Manchester United βάζουν τον sir Alex Ferguson τον πειρασμό να σκεφτεί πώς θα αντικαταστήσει τον Van der Saar: με τον Buffon! Η ιδέα ήδη αποκρούστηκε αφού η Juventus έχει τονίσει ότι δεν πουλά το Νο 1 (και εκείνος έχει διακηρύξει ότι μένει) αν και, όπως σημειώνει η "Tuttosport", όλο και κάποιος στη διοίκηση μπορεί να έμπαινε σε πειρασμό για κάτι παραπάνω από 30 εκατ.

"Ο φόβος ποτέ δεν ηταν ούτε θα είναι
μέρος του ποδοσφαιρικού μας πιστεύω"

Πέραν των μεταγραφικών σεναρίων, πάντως, ο Ciro Ferrara φρόντισε να διαμηνύσει, σε φιλάθλους αλλά και παίχτες, ότι η Juventus δεν φοβάται ούτε αυτή τη Real: "Σεβόμαστε οποιονδήποτε αντίπαλο αλλά ο φόβος δεν αποτελεί επ ουδενί μέρος του ποδοσφαιρικού μας πιστεύω. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι", διακήρυξε ο Ciro Ferrara.
Και δεν είναι λόγια του αέρα. O Ciro Ferrara είχε αντιμετωπίσει το 2003 εκείνη τη σούπερ Real των Zidane, Ronaldo (του κανονικού), Figo (στις καλές του μέρες), Roberto Carlos, Makelele, είχε βιώσει την ήττα με 2-1 στη Μαδρίτη και, παρ' ότι δεν αγωνίστηκε, έζησε πολύ καλά την ανατροπή στο Τορίνο, εκείνο το περήφανο 3-1 [1] με το οποίο η Juventus πέταξε έξω τους galacticos και έφτασε στο τελικό του Μάντσεστερ, αυτόν που έχασε ο Nedved λόγω της κίτρινης κάρτας που αντίκρισε στα τελευταία λεπτά του ματς με τη Real και έτσι η Juventus έφτασε στα πέναλτυ και εκεί έχασε από τη Milan το Champions League...

Το μάθημα που είχε δώσει η Juventus το 2003 στους galacticos της σούπερ Real

[1] Εκείνη την 14η Μαϊου 2003 η Juventus του Lippi προηγήθηκε με τον Trezeguet στο 12', έκανε το 2-0 με τον Del Piero στο 42' και το 3-0 με το Nedved στο 73'. Ο Zidane έβαλε το γκολ της τιμής στο 89' ενώ ο Buffon απέκρουσε, στο 67' (στο 2-0), το πέναλτυ του Figo που είχε κερδίσει ο Ronaldo. Η Juventus αγωνίστηκε με τους Buffon, Thuram, Tudor, Montero, Birindelli (60' Pessotto), Zambrotta, Tacchinardi, Davids (89' Conte), Nedved, Trezeguet (77' Camoranesi), Del Piero. H Real Madrid αγωνίστηκε με τους: Casillas, Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos, Flavio Conceicao (52' Ronaldo), Cambiasso (77' McManaman), Figo, Guti, Zidane, Raul. Στο πρώτο ματς, της Μαδρίτης στις 6 Μαϊου, εκεί όπου το σκορ για τους galacticos είχε ανοίξει ο Ronaldo στο 23', είχε ισοφαρίσει στο 45' ο Trezeguet και είχε γράψει το 2-1 ο Roberto Carlos, η Juventus αγωνίστηκε με τους: Buffon, Birindelli, Thuram, Ciro Ferrara, Iuliano, Zambrotta, Tudor, Conte, Nedved, Del Piero, Trezeguet. Η Real κατέβηκε με τους: Casillas, Salgado, Fernando Hierro, Helguera, Roberto Carlos, Figo, Claude Makelele, Guti, Zidane, Fernando Morientes, Ronaldo.

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: