Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Νέος team manager και υπεύθυνοι του Νεανικού Τομέα: σημαντικές επιστροφές in bianconero

Με την επιστροφή παιχτών και παραγόντων που έχουν διαπρέψει in bianconero σημαδεύεται η πρώτη αλλαγή στο διοικητικό τομέα και, κυρίως, στον τομέα των νέων που έμεινε "ορφανός" μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ferrara που πήρε μαζί του τους συνεργάτες του στους νέους, Rampulla, Maddaloni και Sormani. Σήμερα ανακοινώθηκε η ανάληψη του Νεανικού Τομέα από τον Renzo Castagnini, που θα παραμείνει και επικεφαλής των παρατηρητών, ενώ ρόλο οργανωτικού υπευθύνου ανέλαβε ο Gianluca Pessotto τη θέση του οποίου, ως team manager της πρώτης ομάδας, θα καλύψει ο Daniele Boaglio. Νέος τεχνικός συντονιστής του νεανικού τομέα, μια άλλη παλιά δόξα των bianconeri, ο Massimo Carrera. Ρόλο συντονιστή των παρατηρητών (και βοηθού του Castagnini) ανέλαβε ο Mauro Sandreani.

Team manager ο Boaglio: συνεργάτης του Lippi

Ο 42χρονος Daniele Boaglio, που ανέλαβε team manager, είχε δουλέψει στη Juventus από τον Μάρτιο του 1994 ως το Σεπτέμβριο του 1999, επί Lippi, ως team manager και διευθυντής επικοινωνίας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο την προβολή της εικόνας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ενώ από το 2006/07 συνεργάζεται ως παρατηρητής με τη Juventus.

Ο Castagnini υπεύθυνος του Τμήματος Νέων:

"αν έχεις ποιότητα σπίτι σου, γιατί να την ψάχνεις έξω;"

Την φιλοσοφία της ακόμα μεγαλύτερης ώσμωσης με την πρώτη ομάδα καλείται να υπηρετήσει από τη θέση του υπεύθυνου του τομέα των νέων ο Renzo Castagnini: "αυτή για μένα είναι μια σημαντική ανταμοιβή", δήλωσε για να τονίσει: "πιστεύω πολύ στην πρότζεκτ του Νεανικού Τομέα που πρέπει να αποτελέσει ένα μοναδικό μπλοκ με την πρώτη ομάδα. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο αλλά το παράδειγμα τόσων νέων, όπως οι Giovinco, Marchisio, De Ceglie και Ariaudo, που ενσωματώθηκαν στην ομάδα, πρέπει να είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά. Και επειδή στην τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας υπάρχει ο Ferrara που έχοντας χρηματίσει υπεύθυνος του Τομέα τόσα χρόνια γνωρίζει καλά τη δυναμικότητά τους. Το μότο μας είναι: αν έχεις ποιότητα σπίτι σου, γιατί να την ψάχνεις έξω;"...

Οργανωτικός υπεύθυνος των Νέων, ο Pessotto:

"Είμαι τυχερός. Το μέλλον μας είναι νέοι"

Οργανωτικός υπεύθυνος του Τμήματος Νέων ανέλαβε ο Gianluca Pessotto που δήλωσε "πραγματικά τυχερός γιατί πραγματοποιώ όλα μου τα όνειρα. Όταν ήμουν παίχτης, αν με ρωτάγανε τι θα ήθελα να κάνω "όταν θα μεγάλωνα" θα έλεγα, πρώτα team manager και μετά θα δουλέψω για το νεανικό τομέα. Τα έκανα και τα δυο τη σωστή στιγμή: η πρώτη υπευθυνότητα ήταν σημαντική για να καταφέρω να αφήσω προοδευτικά το γήπεδο , τώρα είμαι έτοιμος να αφοσιωθώ στους νέους που είναι το μέλλον μας".

Συντονιστής των παρατηρητών ο Sandreani


Συντονιστής των παρατηρητών ανέλαβε ο 55χρονος Mauro Sandreani που συνεργάζεται με τη Juventus από το 2004 ως παρατηρητής. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Roma, Lanerossi Vicenza, Genoa, Rimini και Modena ενώ εργάστηκε για ένα διάστημα ως προπονητής σε Padova, Torino, Ravenna, Empoli, Tenerife και Treviso.

Μια μεγάλη επιστροφή: νέος
τεχνικός
συντονιστής, ο Massimo CarreraΆλλη μια επιστροφή ενός παίχτη που έπαιξε επί Lippi (και, νωρίτερα, επί Trapattoni): ο 49χρονος Massimo Carrera, που αγωνίστηκε στη Juventus από το 1991 ως το 1996, επανακάμπτει ως τεχνικός συντονιστής του νεανικού τομέα. "Είναι μια υπευθυνότητα που βρίσκεται στα μισά του δρόμου ανάμεσα στο γήπεδο και το γραφείο", σχολίασε ο Carrera στο "Juventus Channel" όπου δήλωσε: "είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα περιπέτεια που θα αντιμετωπίσω δουλεύοντας με τόσους παλιούς συμπαίκτες μου. Μοιάζει να επιστρέφουμε στις παλιές εποχές, τότε ήμασταν νέοι, τώρα γεράσαμε λίγο αλλά η θέληση και ο ενθουσιασμός είναι πάντα ίδιοι και αυτό νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά". Ο Massimo Carrera, που αγωνιζόταν μέχρι... πέρυσι (στην ιστορική Pro Vercelli), τόνισε ιδιαίτερα ότι "η επιλογή του συλλόγου να εμπιστευτεί τους πρώην παίχτες της θεωρώ ότι είναι σωστή. Εμείς που παίξαμε τόσο γνωρίζουμε το σύλλογο, τη νοοτροπία, το στυλ και θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα χέρι στα παιδιά να μεγαλώσουν και να καταλάβουν τι είναι η Juve. Όσον αφορά στη νέα μου υπευθυνότητα, νιώθω ότι έχω τόσα πολλά να διδάξω τόσο από τεχνική και τακτική άποψη όσο και από την ανθρώπινη πλευρά".
Bentornati ragazzi!

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: