Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Θετικές εντυπώσεις από το πρώτο φιλικό: Juventus-Cisco Roma 4-1 με Trezeguet, Zanetti, Amauri, Immobile

Τηρήσαν τα ...πειράγματά τους οι δυο παλιοί συμπαίκτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι ως τεχνικοί στο πρώτο φιλικό της σεζόν των bianconeri: Juventus-Cisco Roma 4-1.

Πρώτο γκολ της σεζόν, από τον αποφασισμένο να μείνει David Trezeguet σε άσιστ του Zebina από δεξιά -δείχνει όντως αναγεννημένος. Προσωρινή ισοφάριση για τα παιδιά του Incocciati από τον Franchini που νίκησε τον Manninger και γκολ των Zanetti, Amauri, Immobile. Ο τερματοφύλακας της Cisco Roma Ambrosi αρνήθηκε δυο φορές το γκολ στον Amauri και μια στον Poulsen ενω Del Piero, Trezeguet δεν κατάφεραν να τον νικήσουν. Πολλές καλές μπαλιές από τον Salihamidzic ενώ στο δεύτερο μέρος, οπότε άρχισαν οι αλλαγές, ο πρώτος που έφτασε κοντά στο γκολ ήταν ο Marrone, ένας μέσος που αξίζει να παρακολουθηθεί. Mέσα σε ένα λεπτό, πρώτα ο Zanetti στη γωνία (την ώρα που από το Τορίνο έφτασε η επισημοποίηση της απόκτησης του Felipe Melo) και μετά ο Amauri με ένα ακροβατικό γκολ, έκαναν το 3-1. Μια Juventus αποφασιστική.
Στο τέλος, ο Ciro Ferrara δοκίμασε όλη τη διαθέσιμη Primavera: Daud και Immobile στη θέση των Del Piero, Trezeguet και αμέσως μετά μέσα οι Molinaro (καταχειροκροτούμενος), Esposito, Alcibiade, Mirarchi και Serino αντικατέστησαν τους Amauri, Poulsen, Grygera, Salihamidzic και Ariaudo. Από την Primavera το 4-1: βαθιά μπαλιά του Marrone, κοντρόλ και κατεβασιά του Esposito από δεξιά που πέρασε τη μπάλα κατευθείαν για το κεφάλι του Immobile.

Ferrara: ικανοποιημένος, είδα ό,τι περίμενα,
πρέπει να δουλέψουμε την άμυνα και την κυκλοφορία

Την ευχή να κερδίσει το scudetto έκανε στον παλιό του συμπαίκτη από τα χρόνια της Napoli ο Incocciati, προπονητής της Cisco Roma

"Είδα πραγματικά ό,τι περίμενα και η Cisco έκανε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι, κατάφερε να μας βάλει γκολ και να δημιουργήσει φάσεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο την άμυνα" σημείωσε ο Ciro Ferrara στα μικρόφωνα του "Juventus Channel" που μετέδωσε το ματς. Ο τεχνικός της Juventus επισήμανε την κούραση από την προετοιμασία και ζήτησε μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας τονίζοντας πάντως ότι σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας έιναι δύσκολο να ζητήσεις από τους παίχτες τόσο τρέξιμο. Όσον αφορά την εμφάνιση του Del Piero ως μεσοεπιθετικού πίσω από τους επιθετικούς, ο Ferrara διευκρίνισε ότι ο capitano αγωνίστηκε έτσι κάνοντας του τη χάρη λόγω απουσίας του Diego "αλλά αυτός είναι ένας δεύτερος επιθετικός"... Σε γενικές γραμμές ο Ferrara δήλωσε "ικανοποιημένος", όπως και ότι οι παίχτες ήταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και σημείωσε ότι ενώ είχε προγραμματίσει να αγωνιστούν όλοι από 45', βλέποντας τη θέληση των παιδιών τους άφησε σχεδόν μια ωρίτσα.

Tiago: θα είναι μια καλή χρονιά

Θετικός ο Tiago στον ρόμβο που δοκιμάστηκε, αναγνώρισε ότι η μεσαία γραμμή με τρεις "αρμόζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά μου, αν και για να παίξεις έτσι χρειάζεται η βοήθεια όλων. Έχω εμπιστοσύνη για τη σεζόν που ξεκινά, τώρα κουράζομαι γιατί δεν έχω συνηθίσει να δουλεύω τόσο πολύ. Είμαι ικανοποιημένος για το ομαδικό πνεύμα που δημιουργείται, τον Ferrara τον νιώθουμε σαν έναν από μας".

Ικανοποιημένος και ο Amauri από το νέο
σύστημα, τους επιθετικούς και την επιστροφή Nedved


(Update, 16/7) Ικανοποιημένος από το νέο σύστημα παιχνδιού δήλωσε και ο Amauri: παρ' ότι αναγνώρισε ότι θα είναι πιο κοπιαστικό για τους επιθετικούς που θα πρεσάρουν συνέχεια, τόνισε ότι αυξάνονται οι ευκαιρίες τους για γκολ και σε αυτό το πλαίσιο εγκωμίασε τον Diego ("θα μας επιτρέψει να σκοράρουμε περισσότερο"). Ο Amauri χαρακτήρισε "σημαία" της ομάδας τον Del Piero, είπε ότι είναι ευτχύημα για τη Juventus να έχει έναν παίχτη σαν τον Trezeguet και εκδήλωσε και αυτός την ικανοποίησή του για την επιστροφή του Nedved: "εκτός από μεγάλος άσος είναι πραγματικός άντρας και οι πραγματικοί άντρες μπορούν να δώσουν πάντα το κάτι παραπάνω".

Πηγές: Juventus.com, JuventusCalcio999

Δεν υπάρχουν σχόλια: