Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Juventus-Nancy 1-1: γκολ του Amauri, δοκάρι του Tiago, καλές εντυπώσεις

Άλλη μια θετική δοκιμή για μια Juventus κατά βάση αναπληρωματικών και Primavera επί της Nancy -η οποία ξεκινά τους αγώνες της στο γαλλικό πρωτάθλημα στις 8 Αυγούστου- στο ματς προς τιμήν την πόλης όπου γεννήθηκε ο Platini και των 100χρονων της ομάδας όπου ξεκίνησε, της ομώνυμης Joeuf. Φυσικά, πριν το εναρκτήριο λάκτισμα (συμβολικά, δικό του), στο γήπεδο εμφανίστηκε ο Michel "Le Roi" Platini: "μου αρέσει που παίζουν η Nancy με τη Juventus γιατί κατά κάποιο τρόπο συμβολίζουν τον ιταλικό και το γαλλικό λαό που πάντα συνυπήρχαν, δεδομένων των τόσων μεταναστών που έφτασαν εδώ, μεταξύ των οποίων και η οικογένειά μου" δήλωσε ο ιταλικής ρίζας (ο παππούς του ήταν piemontese) πρόεδρος της Uefa αναφερόμενος στην πρώτη και την τελευταία του ομάδα. Φυσικά, αποθεώθηκε!

(Update) Φάσεις και γκολ!

Το σκορ άνοιξε ο Amauri από μπαλιά του "Primavera" Ciro Immobile στο 8'. Η ισοφάριση ήρθε στο 45' όταν ο Ouaddou πρόλαβε τον Zebina στην περιοχή -ο Manninger πετάχτηκε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά αυτή δεν του έκανε τη χάρη και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα... Ξεχώρισε ο Tiago, που έβγαλε πολλές καλές μπαλιές και είχε και ένα δοκάρι στο 71' από σέντρα του Molinaro. Καλός και ο συνηθισμένος Salihamidzic που πρώτα δοκιμάστηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας και μετά, πριν δώσει τη θέση του στον νεαρό Daud, έπαιξε στα δεξιά της μεσαία γραμμής αντικαθιστώντας τον Poulsen που δεν τα πήγε καλά... Καλός και ο Zanetti. Θετικές εντυπώσεις άφησε και η συνεννόηση Amauri-Del Piero, και ο μικρός Immobile... Αν μάλιστα ο μικρός ήταν πιο έμπειρος το σκορ θα ήταν ευρύτερο από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι δυνάμεις ήταν περισσότερες. Αλλά και ο capitano έχασε ευκαιρίες, καθοριστικές στο τέλος του αγώνα, όπως και ο Amauri -ειδικά μια στο 50', πάλι από συνδυασμό Del Piero-Immobile... Καλός ο Manninger αλλά και ο Chimenti που κράτησε το σκορ όταν κατάφερε να σώσει την ομάδα από σίγουρο γκολ σε ενέργεια του Gunnarson.

JUVENTUS-NANCY 1-1
Τέρματα: 8' Amauri - 45' Ouaddou

JUVENTUS: Manninger (46' Chimenti), Zebina (46' Bamba), Grygera, Ariaudo, Salihamidzic (68' Daud), Tiago (66' Pirrotta), Zanetti (61' Marrone), Poulsen (59' Molinaro), Del Piero, Amauri, Immobile (68' Esposito).
Προπονητής: Ciro Ferrara
NANCY: Bracigliano (46' Gregorini), Chretien (54' Loti), Ouaddou (54' Andrè Luiz), Sami, Traore (46' Lemetre), Feret, Hadji (54' Camerling), Brison (46' Ca), Gavanon (54' Macaluso). Dia, Alo'o (50' Gunnarson).
Προπονητής: Pablo Correa

Ciro Ferrara: ικανοποιημένος

(Update) Ικανοποιημένος από τη βελτίωση της ομάδας δήλωψσε μετά το παιχνίδι ο Ciro Ferrara που σημείωσε ότι με την αλλαγή του τρόπου ανάπτυξης περίμενε κάποια προβλήματα αλλά δεν θα αλλάξει ιδέες. "Έχουμε ακόμα πράγματα να βελτιώσουμε όπως, για παράδειγμα, τις κινήσεις στην άμυνα. Σήμερα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ αλλά μπορούσαμε να δεχθούμε κι άλλα. Προς στιγμήν, πάντως, είμαι ικανοποιημένος".

Del Piero: βελτιωνόμαστε

Ο Del Piero ευχαρίστησε τον Platini για τα καλά του λόγια ("με τιμά, αυτός έγραψε την ιστορία της Juventus") και τόνισε ότι ο ρόλος που έπαιξε και σήμερα (ελλείψει Diego, Giovinco), πίσω από τους επιθετικούς, δεν είναι δικός του "αλλά προσαρμόζομαι χωρίς προβλήματα", συμπλήρωσε... Τόνισε ακόμα ότι η ομάδα έχει τα πόδια βαριά από την προετοιμασία αλλά βελτιώνεται. Όσον αφορά στο μέλλον του ως παράγοντα, αντίστοιχο του Platini, ο capitano προτίμησε να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά: "προς στιγμή δεν σκέφτομαι μια καριέρα παράγοντα σαν την δική του, μόλις ανανέωσα το συμβόλαιό μου"...

Την Τρίτη το άλλο φιλικό

Στο Pinzolo το επόμενο φιλικό, την Τρίτη με τη Vicenza και ο Ciro Ferrara έχει πει ότι ενδέχεται να δούμε επί το έργο κάποιον από τους διεθνείς ή τον Diego. Πάντως, για αύριο το πρωί έδωσε ρεπό σε όλους τους παίχτες, τόσο αυτούς της γαλλικής αποστολής όσο και εκείνους που έμειναν ποίσω στο Trentino και έκαναν διπλή προπόνηση.

Φωτογραφία: LaPresse από το Juventus.com, δηλώσεις: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: