Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Sevilla-Juventus 1-2: Amauri-Iaquinta τα γκολ, δοκάρι του Marchisio και ένας μεγάλος Manninger κάτω απ' τα δοκάρια!

Με νίκη ξεκίνησε η Juventus το 4ο Peace Cup επικρατώντας με 2-1 επί της Sevilla μπροστά σε 10.000 θεατές και υπό συνθήκες μίνι καύσωνα. Τρίτο γκολ του Amauri σε 4 φιλικά -εκ των οποίων το ένα το έχασε αφού αποβλήθηκε- και πρώτο για τον Iaquinta στο πρώτο του φιλικό της σεζόν... 4ο γκολ για την άμυνα σε 4 ματς...
Με τον Manninger αντί του Buffon, τον Grygera αριστερά και τον Camoranesi πίσω από το επιθετικό δίδυμο Amauri και Del Piero (που έβγαινε αριστερά), ξεκίνησε το ματς ο Ferrara εν αναμονή του Diego που ενδέχεται να εμφανιστεί σε κάποιο κομμάτι του επόμενου ματς του Ομίλου, με τους Κορεάτες της Seongnam. Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε στο 4' από τον Tiago που επιχείρησε να σκοράρει με μακρινό σουτ: άουτ. Οι Ισπανοί, που έβγαιναν στην επίθεση με ένα παλιό γνώριμο από όταν αγωνιζόταν στην Primavera, τον Konko, προσπάθησαν να απαντήσουν με φάουλ του Renato: άουτ... Λάθος του διαιτητικού τρίο στο 18' στέρησε τη Juve από το προβάδισμα όταν σφυρίχτηκε οφσάιντ μια πολύ όμορφη ενέργεια κατά την οποία ο Camoranesi κινήθηκε άψογα και έβγαλε τον Amauri μόνο με τον τερματοφύλακα... Πρέσινγκ από τη Juve και σειρά του Marchisio, ένα πεντάλεπτο μετά, να βγάλει μπαλιά για τον Amauri μες στην περιοχή αλλά η άμυνα πρόλαβε τον Βραζιλιάνο σώζοντας... Φάουλ του Del Piero στο τείχος στο 23' μετά από μια επικίνδυνη αντεπίθεση της Σεβίλλης. Στο 26', όμως, η ανωτερότητα της Juventus απέδωσε καρπούς: ο Palop έσωσε προσωρινά τη Σεβίλλη βγάζοντας κόρνερ τη σέντρα του Camoranesi και στη συνέχεια, στην εκτέλεση του Del Piero ο Amauri με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους bianconeri! Άμεση αντεπίθεση των σιβιγιάνων αλλά ο Manninger πρόλαβε τον Konè. Ενάμιση λεπτό αργότερα, ο Tiago έβγαλε τον capitano που προσπάθησε με το αριστερό να διπλασιάσει τα γκολ αλλά το σουτ του αποκρούστηκε σε κόρνερ από αντίπαλο. Πρόβλημα στο γόνατο για τον Camoranesi που στο ημίωρο έδωσε τη θέση του στον Iaquinta που, παίζοντας πια σε ένα 4-3-3, στο 34' είδε το σουτ του να αποκρούεται από την άμυνα. Προσπάθεια αντεπίθεσης των Ισπανών στο 36' με τον Cannavaro να εισπράττει την κίτρινη κάρτα για φάουλ επί του Zokora που ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ από τα 30 μέτρα: κόρνερ με γροθιές από τον Manninger. Κίτρινη κάρτα για τον Zebina λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ενώ λίγο αργότερα ένα φάουλ του Del Piero προκάλεσε την αντίδραση του προπονητή της Sevilla. Μεγάλη ευκαιρία με τη λήξη του ημιχρόνου: κατεβασιά του Zebina, σωτήρια έξοδος του τερματοφύλακα της Σεβίλλης και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Zanetti που, από μακριά, δεν κατόρθωσε να στείλει την ομάδα στα αποδυτήρια με ένα 2-0 υπερ της... Φάουλ του Perotti στη συνέχεια, που πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι...
Ο Luis Fabiano, που είχε αρχίσει να ζεσταίνεται με το τέλος του πρώτου μέρους, μπήκε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Χωρίς αλλαγές ο Ciro Ferrara. Τρία λεπτά μετά οι Ισπανοί ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν καθώς ο Konè "καθάρισε" τον Cannavaro και με τον Manninger εξουδετερωμένο έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ... Σπουδαία επέμβαση του Manninger στο 53' σε σουτ του Navas. Αλλά στο 56' πάλι ευκαιρία για τη Juventus με ένα μακρινό σουτ του Marchisio: εξουδετερωμένος ο Palop αλλά η μπάλα έσκασε στο δοκάρι! Στο 67', μεγάλη κατεβασιά του Zebina από την περιοχή της Juventus, ένα δυο με τον Iaquinta που έκανε κοφτή ντρίμπλα στο όριο της περιοχής και εξαπέλυσε άπιαστο διαγώνιο σουτ: 2-0! Πέντε λεπτά μετά, μεγάλη απόκρουση του Manninger όταν ο Diego Capel, μετά από λάθος του Iaquinta, έβγαλε το Luis Fabiano αλλά ο Αυστριακός με ένα ακόμα ακροβατικό έσωσε την εστία μας από την κεφαλιά του Βραζιλιάνου. Σειρά του Konko να "βομβαρδίσει" τον Manninger στο 77' αλλά ο Αυστριακός είχε κατεβάσει τα ρολά... Στο 79' ευκαιρία του Del Piero με εκτέλεση φάουλ αλλά ένα λεπτό αργότερα ήταν η Sevilla που πανηγύρισε καθώς, μετά από κόρνερ ο Schillaci σηκώθηκε ανενόχλητος μες στην περιοχή -ο Ferrara θα έχει να πει πολλά στην άμυνα... Ευκαιρία του Konè να ισοφαρίσει αμέσως μετά αλλά ευτυχώς πέτυχε την εξωτερική πλευρά των δικτύων... Στο 85' ο Ciro Ferrara έβαλε τον Molinaro στη θέση του Del Piero. Ο διαιτητής έδωσε 5' καθυστερήσεις και όλοι βρίσκονται στην περιοχή της Juventus: πρώτα ένα δυνατό σουτ του Josè Carlos, μετά ένα του Renato αλλά ο Manninger αποφάσισε να δώσει τη νίκη στη Juventus: 2-1 με το σφύριγμα της λήξης!
O 38χρονος Σουηδός Stefan Johannesson διαιτητής είχε σφυρίξει άλλες τρεις φορές σε επίσημα ματς ιταλικών ομάδων με αποτέλεσμα μία νίκη (της Palermo εκτός έδρας στο Uefa) και δυο ισοπαλίες (της Fiorentina στην Ολλανδία με τον Ajax και της Under 17 στην Αγγλία στο Euro 2003). Τώρα, με τη νίκη της Juventus ισορρόπησε ο απολογισμός: 2 νίκες, 2 ισοπαλίες...

(Update 4) Φάσεις και γκολ

SEVILLA-JUVENTUS 1-2
Τέρματα: 80' Squillaci - 27' Amauri, 67' Iaquinta
Κίτρινες κάρτες: Romaric (S) - Cannavaro, Zebina, Marchisio, Zanetti (J)
Διαιτητής: Stefan Johannesson (Σουηδία)

SEVILLA: Palop, Konko, Escudè, Squillaci, F. Navarro (70' Adriano), Jesus Navas (79' Josè Carlos), Duscher (46' Luis Fabiano), Zokora (70' Romaric), Perotti (52' Diego Capel), Konè, Renato. Αναπληρωματικοί: Dragutinovic, Javi Varas, Alfaro, David Prieto, Acosta, Lolo.
Προπονητής: Manuel Jimenez
JUVENTUS: Manninger, Zebina, Cannavaro, Chiellini, Grygera, Marchisio (68' Salihamidzic), Zanetti, Tiago, Camoranesi (30' Iaquinta), Del Piero (85' Molinaro), Amauri. Αναπληρωματικοί: Buffon, Chimenti, Felipe Melo, Trezeguet, Giovinco, Sissoko, Ariaudo, Diego, Legrottaglie, Marrone.
Προπονητής: Ciro Ferrara

Ciro Ferrara: σημαντική νίκη για το ηθικό μας

(Update 3) Εμφανώς ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδας στο πρώτο σοβαρό διεθνές τεστ, εμφανίστηκε ο Ciro Ferrara: "είμαι ετχαριστημένος, νικήσαμε μια γερή ομάδα όπως η Σεβίλλη. Τα πήγαμε καλά κυρίως στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο είμαστε λίγο χαμηλοί με τους επιθετικούς απ' τα πλάγια και τον Amauri λίγο απομονωμένο. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε με την είσοδο του Iaquinta και βρήκαμε αμέσως το δεύτερο γκολ. Είναι μια σημαντική νίκη για το ηθικό μας. Αν σκεφτόμαστε ήδη τον ημιτελικό με τη Real; Απολύτως όχι, κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά και αντιμετωπίζουμε τους Κορεάτες. Για τώρα εκείνο που μετράει είναι να βελτιωνόμαστε".

Amauri: βελτιωνόμαστε

Μετά την τρέλα που του στοίχισε την αποβολή στο προηγούμενο φιλικό και τη δημόσια συγγνώμη του, ο Amauri επανήλθε στα γκολ εναντίον, μάλιστα, ισπανικής ομάδας -έχει ήδη μια πολύ καλή ανάμνηση από το γκολ κατά της Real, πιθανής αντιπάλου στα ημιτελικά, όπως του επισημάνανε: "μακάρι, είναι ενα ματς που μου έφερε τύχη αλλά πρώτα πρέπει να νικήσουμε τους Κορεάτες. Είμαι ικανοποιημένος που εξελέγην καλύτερος παίχτης στο γήπεδο αλλά κυρίως για το γκολ και τη νίκη. Βελτιωνόμαστε και πήγαμε καλά παίζοντας με τρεις επιθετικούς, παρ' ότι ήταν η πρώτη φορά που το δοκιμάσαμε. Πρέπει να τελειοποιήσουμε τους αυτοματισμούς μας".

Chiellini: νικήσαμε μια σημαντική ομάδα

Ανάλογα συμπεράσματα και για τον Chiellini που απόψε έπαιξε το δεύτερο 90λεπτο του: "νικήσαμε εναντίον μιας σημαντικής ομάδας, που μα ςέκανε να υποφέρουμε ως το τέλος. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας, παρ' ότι κερδίζαμε. Στην επανάληψη τα πήγαμε καλύτερα. Αυτή την περίοδο είναι λογικό να δοκιμάζουμε διάφορες λύσεις, όπως το 4-3-3 με το οποίο πειραματιστήκαμε σήμερα, και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες δυσκολίες".

Iaquinta: ήρθαμε να κερδίσουμε

(Update 4) Στη δυνατότητα η ομάδα να παίξει με διαφορετικούς τρόπους αναφέρθηκε και ο Iaquinta που έδειξε την πέινα όλων για νίκη: "αυτά τα ματς είναι σημαντικά τεστ. Μένει ακόμα ένας μήνας ως την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά τα πάμε καλά. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα παίξουμε, περιμένουμε τον Diego αλλά μπορούμε να αγωνιστούμε με διαφορετικές τακτικές και κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όπως συνέβη απόψε. Ήρθαμε να κερδίσουμε και αν βρούμε τη Real θα θέλουμε το ίδιο να κερδίσουμε".

Νίκη της Ligo De Quito

Στο εναρκτήριο ματς, για τον Όμιλο Β (της Real) η Ligo de Quito νίκησε 3-1 την Al-Ittihad. Οι άραβες θα συναντήσουν τη Real στις 26 στο "Bernabeu" όπου οι γηπεδούχοι θα υποδεχτούν στις 28 την ομάδα του Εκουαδόρ δυο ώρες αφότου η Juventus θα έχει αντιμετωπίσει τους Κορεάτες οι οποίοι θα έχουν παίξει, στις 26, με τη Sevilla. Μια ισοπαλία θα αρκεί στη Juve για να βρει στα ημιτελικά τη Real.
Στον Όμιλο C, Malaga (όπου θα αγωνιστεί ο Andrade), Aston Villa, Atlante και στον Όμιλο D, Lyon, Besiktas, Porto θα διεκδικήσουν θέση στον άλλο ημιτελικό.

Θετικά σχόλια από τα sites

(Update) Θετικά, θετικότατα, αντιμετωπίστηκε από τα αθλητικά sites η νίκη της Juventus επί της Σεβίλλης. H "Tuttosport" σημείωσε το γεγονός ότι επιτεύχθηκε παίζοντας με 3 επιθετικούς, η "Gazzetta dello Sport" σημείωσε πως "κλειδί" της επιτυχίας ήταν η μεσαία γραμμή και επισήμανε την πολύ καλή παρουσία του Marchisio όπως και το ότι ο Diego μπορεί να αποθεραπευτεί με την ησυχία του αφού μετά τον Del Piero δοκιμάστηκε και ο Camoranesi πίσω από τους επιθετικούς. Να επισημανθεί ακόμα ότι η ομάδα πήγε καλά στην αλλαγή τρόπου ανάπτυξης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τακτική που ο Ciro Ferrara επέμενε ότι έπρεπε να γίνει βίωμα στην ομάδα.
Την εμπειρία και αποτελεσματικότητα της Juventus επισημαίνει το site της ισπανικής "Marca" προβλέποντας ημιτελικό με τη Real. Αντίστοιχη εκτίμηση και από την "As".

Πηγές: Juventus.com/La Presse (φωτογραφία), Juventus.com (δηλώσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια: