Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Sissoko: δεν φοβόμαστε κανέναν!

"Δεν φοβόμαστε κανέναν": ο Sissoko έδωσε το σύνθημα από το Pinzolo τονίζντας ότι, ειδικά μετά τις μεταγραφικές ενισχύσεις, θεωρεί τη Juventus πιο δυνατή από την Inter. "Αν κερδίσαν δυο scudetti είναι γιατί εμείς δεν τα πήγαμε καλά, δεν έχω πεισθεί ότι ήταν καλύτεροι από μας", είπε ενώ απάντησε με μετριοφροσύνη ότι δεν θεωρεί πως η "κοιλιά" της ομάδας οφείλεται στον τραυματισμό του παρ' ότι αναγνώρισε ότι νιώθω όμορφα με αυτή την εκτίμηση η οποία δείχνει πόσο τον εμπιστεύονται. Πάντως, για τη νέα σεζόν εκτίμησε ότι ο αγώνας δεν θα είναι μόνον με την Inter αφού και άλλοι, όπως είπε, ενισχύθηκαν: Milan, Napoli κατ' αρχήν, όπως εκτίμησε.

Με το F.Melo θα είναι πιο εύκολα, σπουδαίος ο Diego

Ο Sissoko δήλωσε ικανοποιημένος με τις μεταγραφές: "με το Felipe Melo θα είναι ακόμα πιο εύκολα" είπε ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή αγωνιστικού σχήματος είπε ότι τόσο στη Liverpool όσο και στη Valencia έπαιζε 4-4-2 αλλά δεν φοβάται, θα συνηθίσει το νέο σχήμα. Θετικότατος και για τον Diego: "είναι συνεσταλμένος, μιλάει λίγο. Ως παίχτη, όμως, είναι μεγάλος, σίγουρα πράγματα. Ελπίζω να μας δώσει το κάτι παραπάνω".

Φέτος κάνουμε κάτι παραπάνω
όσον αφορά στη φυσική κατάσταση


Στην ίδια συνέντευξη ο Momo Sissoko αναφέρθηκε και στο Ranieri και την προετοιμασία και αφού είπε ότι ο πρώην προπονητής "έκανε τη δουλειά που έπρεπε", αναφέρθηκε ιδιαίτερα θετικά στη δουλειά του Massimo Neri (άλλωστε έχει πολύ καλή απόδοση) αναγνωρίζοντας ότι "φέτος κάνουμε κάτι παραπάνω όσον αφορά στη φυσική κατάσταση και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά με το πέρασμα των μηνών". Αυτό και κάτι άλλο που, όπως είπε, έχει παραπάνω η Juventus από τις προηγούμενες ομάδες, τη Valencia και τη Liverpool: το "πνεύμα της ομάδας"...

Αν είσαι πραγματικός tifoso
πρέπει να τους υποστηρίζεις όλους

Με αφορμή τις ιαχές κατά του Zebina χθες από πολύ μικρή μερίδα ultras οι οποίοι τελικά αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους αλλά και τις προειδοποιήσεις κατά του Cannavaro, ο Sissoko έστειλε ένα σαφές μήνυμα: "αν είσαι πραγματικός φίλαθλος, πρέπει να υποστηρίξεις και τον Cannavaro, είναι ένας από μας. Οι tifosi πρέπει να τον υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο. Και το ίδιο πρέπει να κάνουν και με το Zebina: τι σημαίνουν τα σφυρίγματα; Αν είσαι ένας πραγματικός tifoso και δεν σου αρέσει ένας μεμονωμένος παίχτης, δεν είσαι της ομάδας μας: πρέπει να τους υποστηρίζεις όλους, όχι μόνον έναν. Δεν είναι ένα ίνδαλμα ή δυο που κάνουν την ομάδα. Και αυτό μετράει ακόμα περισσότερο σε μια ομάδα σαν τη Juventus όπου μετράει πάρα πολύ το ομαδικό πνεύμα".

Ο ρατσισμός στο γήπεδο δεν είναι αποδεκτός

Σε αυτό το πνεύμα ο διεθνής από το Μαλί ρωτήθηκε και για το ρατσισμό και όσα συνέβησαν κατά του Balotelli που οδήγησαν και στην τιμωρία του γηπέδου της Juventus. Και αφού είπε ότι προσωπικά εδώ και ενάμιση χρόνο στη Juventus δεν είχε τέτοια προβλήματα, είπε ότι "εν έτει 2009 αυτό το πράγμα δεν πρέπει να υπάρχει πια. Αυτού του είδους η αντίδραση δεν πρέπει να υπάρχει πια. Για μένα ο ρατσισμός στο γήπεδο δεν είναι αποδεκτός: τα παιδιά που έρχονται στο γήπεδο, όλοι οι άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο που παρακολουθούν, αν βλέπω αυτή την αντίδραση δεν θα ήθελα η κόρη μου να έρχεται στο γήπεδο".

Εγώ αποφάσισα να παίξω,
δεν φταίει κανείς για τον τραυματισμό μου


Τέλος, όσον αφορά στον τραυματισμό του και όσα είχαν ακουστεί τότε περί ευθυνών όσων τον έβαλαν να παίξει, ο Sissoko ξεκαθάρισε ότι πρωτοένιωσε μια ενόχληση, ένα κρακ, στο ματς με την Catania "αλλά ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Σταμάτησα μια βδομάδα και ένιωσα καλύτερα. Αλλά παίζοντας συνέχεια και κατεβαίνοντας στο γήπεδο εκείνα τα τελευταία 5 λεπτά εναντίον της Torino ένιωσα ένα νέο κρακ που με οδήγησε στην επέμβαση. Εγώ είχα αποφασίσει να αγωνιστώ, μαζί με το γιατρό. Δεν υπήρξε φταίξιμο κανενός άλλου. Αν δεν νιώθω καλά, δεν παίζω"...

Πηγές: Juventus.com, Gazzetta dello Sport, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: