Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ferrara: στην Ευρώπη πληρώνεις και το παραμικρό λάθος... Υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος

Εμφανώς απογοητευμένος από το τελικό 1-1 με την Bordeaux (εδώ) εμφανίστηκε μετά το ματς ο Ciro Ferrara, επισημαίνοντας τη διαφορά απόδοσης της ομάδας ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, κάτι που σημείωσαν και οι παίχτες χωρίς να κρυφτούν πίσω από το ότι το γκολ των Γιορνδίνων ήταν οφσάιντ... Όπως και ο Ferrara δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από την απουσία του Diego...

Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε μπαλιές,

στο δεύτερο ανεβήκαμε και σκοράραμε
Το γκολ τους μπορεί να ήταν οφσάιντ αλλά δεν αλλάζει τίποτα

"Κατ' αρχήν πρέπει να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, ταχύτατη στις αντεπιθέσεις, που κλεινόταν καλά. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε μερικές μπαλιές παραπάνω στη μεσαία γραμμή και κινδυνέψαμε ανώ στην επανάληψη είμαστε πιο επιθετικοί και παίξαμε πιο ψηλά και το γεγονός ότι ανεβάσαμε το κέντρο βάρους έφερε το γκολ αλλά τη στιγμή που ελέγχαμε το παιχνίδι δεχτήκαμε γκολ σε στημένη φάση που έμοιαζε ότι ήταν οφσάιντ, αλλά αυτό λίγα πράγματα αλλάζει", επισήμανε ο ναπολιτάνος τεχνικός που τόνισε ότι "η Juventus ήθελε να ξεκινήσει καλά αλλά σε αυτές τις διοργανώσεις πληρώνεις το παραμικρό λάθος. Υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αλλά λυπόυμαστε πολύ γιατί είχαμε τη δυνατότητα να κλείσουμε το ματς και στο τέλος σχεδόν τα καταφέραμε". Ο Ferrara αναγνώρισε πως "οι μέσοι της Juventus δυσκολεύτηκαν να πάρουν τον έλεγχο από τους γιρονδίνους που, όντας γρήγοροι και καλοί στο να κρατάνε τη μπάλα, μας δημιούργησαν προβλήματα. Στην επανάληψη είμαστε πιο επιθετικοί και είχαμε λιγότερα προβλήματα", είπε.

(Update 3) Ciro Ferrara: "Ο Buffon έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και μετά για λίγα εκατοστά ο Amauri και μετά το δοκάρι δεν πήραμε τη νίκη"... "Μέτρησε η απουσία του Diego:"Οι απόντες έχουν πάντα δίκαιο, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Εγώ, ειλικρινά, δεν σκέφτομαι κατ΄αυτόν τον τρόπο. Έχω στη διάθεσή μου μια ομάδα με βάθος, μια ομάδα με σημαντικούς παίχτες, επομένως σήμερα μας πήγε άσχημα, εντός εισαγωγικών, και δεν ισχύει ότι στο μέλλον δνε μπορεί να μας πάει καλά"...
Πλεονέκτημα να έχεις
τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Buffon ήταν και πάλι καθοριστικός, o Ferrara τόνισε ότι "αυτό δεν είναι είδηση. Σήμερα σε δυο τρεις ευκαιρίες έκανε σπουδαίες επεμβάσεις. Αλλά δεν απέδειξε μόνον σήμερα ποιος είναι. Είναι ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο και είναι ένα πλεονέκτημα να τον έχεις στην ομάδα", τόνισε.

Για Cannavaro, Tiago, F.Melo
θα γνωματεύσουν οι γιατροί

"Ελπίζουμε να τους έχουμε το συντομότερο δυνατόν"

Οσον αφορά στους τραυματισμούς των Cannavaro, Tiago αλλά και του F.Melo που βγήκε επίσης με ενοχλήσεις, ο Ferrara ευχήθηκε να τους έχει στην διάθεσή του "το συντομότερο δυνατόν" -το ιατρικό τιμ θα εκδώσει την γνωμάτευσή του "τις επόμενες ώρες", όπως ανακοίνωσε η Juventus.
Iaquinta: αβυσσαλέα η διαφορά Champions-Serie A,
εδώ έχεις ισχυρούς αντιπάλους που στη φέρνουν
εκεί που νιώθεις σίγουρος. Ας σκεφτούμε τα εππομενα ματς

Καταϊδρωμένος και τσαντισμένος εμφανίστηκε ο σκόρερ του γκολ Vicenzo Iaquinta που θα προτιμούσε να πανηγυρίσει το γκολ του "έχοντας πάρει τους τρεις βαθμούς". Ο Iaquinta δεν θέλησε να δεχθεί την παρατήρηση ότι ξεκίνησε όπως τερμάτισε πέρυσι, με γκολ στην Chelsea: "δεν μου αρέσει να παραλληλίζω αυτό το γκολ με εκείνο γιατί τότε αποκλειστήκαμε ενώ τώρα θελουμε να προικριθούμε πάσει θυσία".
Όσον αφορά στο ματς, είπε: "φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά από μια σκληρή αναμέτρηση, μετά θα δούμε με τη Bayern. H Bordeaux είναι μια καλή ομάδα και αυτό το ξέραμε: είναι οι πρωταθλητές Γαλλίας και φέρνουν θετικά αποτελέσματα εδώ και τόσο καιρό. Αλλά το Champions League έτσι είναι: μια διοργάνωση όπου παίζεις πάντα στο μάξιμουμ. Ας το πούμε καθαρά: ανάμεσα στο πρωτάθλημα και το Champions League η απόσταση είναι αβυσσαλέα. Εδώ έχεις παιχνίδια με ένταση και στα 90' και βρίσκεις αντιπάλους πολύ δυνατούς που στη φέρνουν με μια μπαλιά όταν νιώθεις σίγουρος. Ο παράγων γήπεδο με αυτή τη βροχή; Δεν μετράει, κανένα άλλοθι, ήταν βαρύ το γήπεδο και για την Bordeaux. Ας σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και το παιχνίδι του Σαββάτου στο πρωτάθλημα προσπαθώντας να ανακτήσουμε δυνάμεις".

Marchisio: χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε καλά
Τώρα ο Όμιλος, που είναι σκληρός, γίνεται ανηφορικός

Πικραμένος ο Marchisio για την ευκαιρία που είχε να κλείσει το ματς και την κλώτσησε στο δοκάρι: "ακόμα τραντάζεται, το σκέφτομαι συνέχεια. Δεν ήθελα να μιλήσω γι' αυτό το επεισόδιο γιατί η μπάλα όπως ήταν βρεγμένη αναπήδησε και εγώ έχασα ένα έυκολο γκολ", είπε με ειλικρίνεια ο δυνατός μέσος που τόνισε ότι "χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε αμέσως καλά. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πολύ δυνατή με καλούς παίχτες, ιδίως τον Gourcuff και εμείς, λίγο λόγω του γηπέδου, λίγο λόγω της κούρασης όσων έπαιζαν συνέχεια, δεν τα καταφέραμε κατά τον καλύτερο τρόπο παρ' ότι ξαναμπήκαμε στο ματς μετά από μια αρχή που δεν ήταν η ευτυχέστερη"... Ο Marchisio αναγνώρισε ότι η Bordeaux "είναι καλή ομάδα. Ο Όμιλος είναι σκληρός και τώρα πια ανηφορικός, Καλύτερα εκτός έδρας η Juve; Δεν λέω κάτι τέτοιο, τα ματς εντός έδρας με Chievo και Bordeaux δεν παίξαμε πολύ καλά. Είμαστε λίγο κουρασμένοι"...


(Update 2) "Δεν είχες αντιληφθεί το οφσάιντ στο γκολ του. Μαθαίνοντάς το μετά, αλάζει κάτι στην εκτίμησή σου για το παιχνιδι;" (είχε πει πως το αποτέλεσμα "τελικά, ήταν δίκαιο"): "ε, σταναχωριέσαι", απάντησε ο Buffon για να θυμίσει όμως και το φάουλ που σφυρίχτηκε στο σωρό (σ.σ. εννοεί με τη Lazio) και αμφισβητήθηκε. Όπως και να έχει, το κυνηγούσνα συνέχεια το γκολ, κατέληξε...

Buffon: δίκαιο αποτέλεσμα, τελικά
Στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε πιο "κακοί"

"Πώς νιώθω; Όπως όλα τα άλλα βράδυα. Έκανα δυο καλές επεμβάσεις, χαίρομαι που έκανα τη δουλειά μου αλλά δεν χρειάζεται να ενθουσιαστούμε γι' αυτό", είπε ο Buffon και εξήγησε ότι "υπάρχει η πίκρα για το γκολ που μας εμπόδισε να κερδίσουμε, γιατί μας έφτασαν ακριβώς την ώρα που είχαμε καταφέρει να βγούμε μπροστά σε ένα δύσκολο ματς όπου αυτοί δεν έκλεψαν τίποτα. Δεν υποτιμήσαμε την Bordeaux, είχαμε προετοιμαστεί καλά. Τη διαφορά την έκαναν αυτοί που αποδείχθηκαν πιο δυνατοί απ' όσο περιμέναμε. Το απόψινό ματς απέδειξε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ομάδες στις οποίες ξεσπάς. Η Bordeaux προερχόταν από 17 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, κέρδισε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο και έδειξε τη δύναμή της. Αντιμετωπίσαμε μια πραγματική ομάδα, τεχνικά έγκυρη και τακτικά άψογη", είπε ο Νο 1 αναγνωρίζοντας ότι "η ισοπαλία είναι, τελικά, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Το Champions League είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα, εδώ για να κερδίσεις θες προσωπικότητα και "κακία". Ο Cannavaro; Ελπίζω ο τραυματισμός του να μην είναι σοβαρός. Είναι θεμελιώδης για μας".

Grosso: δίκαιο αποτέλεσμα αφού δεν πετύχαμε το 2-0
Πρέπει να βελτιώσουμε τα πρώτα μας 45'
Θέλουμε την πρόκριση πάσει θυσία, με όλες μας τις δυνάμεις

Αυτοκριτικός εμφανίστηκε ο Fabio Grosso. Αφού σημείωσε ότι οι Γάλλοι, τους οποίους γνωριζει καλά από τη θητεία του στη Lyon, "έπαιξαν καλά" και σημείωσε πως "το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά το παίρνουμε αυτό το 1-1. Δεν κάναμε το ακλύτερο μας παιχνίδι: δεν καταφέραμε να τους πρεσάρουμε και είμαστε εκτός χρόνου. Άσχημο το πρώτο μέρος, στην επανάλψη αντιδράσαμε. Από τη στιγμή που χάσαμε το 2-0, τελικά το 1-1 είναι δίκαιο, πρέπει να το παραδεχτώ. Χρειάζονται καλύτερα πρώτα ημίχρονα, πάντως: βλέποντας τι έγινε με τη Lazio και τη Bordeaux πρέπει να ξυπνάμε νωρίτερα. Ήξερα ότι αν η Bordeaux αποκτούσε αυτοπεποίθηση θα μας δημιουργούσε προβλήματα: ανεβάζοντας το κέντρο βάρους τους δυσκολέψαμε, δεν σταθήκαμε ικανοί να αντέξουμε έτσι. Αυτοί, πάντως, εκτός έδρας είναι πολύ επικίνδυνοι: θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα στο Μπορντώ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς την πρόκριση την αναζητούμε με όλες μας τις δυνάμεις, την θέλουμε πάσει θυσία", κατέληξε.

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο

Μιας και ο Grosso αναφέρθηκε στη ρεβάνς στη Γαλλία, να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο αν το δει κανείς σε συνδυασό με τα ματς πρωταθλήματος: το παιχνίδι στη Γαλλία έρχεται μετά από ένα ματς με την Udinese και πριν από το ματς, εκτός έδρας με την Cagliari και αμέσως μετά έρχεται το παιχνίδι με την Inter και τρεις μέρες μετά το ματς με τη Bayern στο Τορίνο που μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας... Αναλυτικά:
6η (27/9/09) Juventus-Bologna (21/2/10)
21/9/09 CHAMPIONS LEAGUE Bayern M.-Juventus
7η (4/10/09) Palermo-Juventus (28/2/10)
8η (17/10/09) Juventus-Fiorentina (7/3/10)
21/10/09 CHAMPIONS LEAGUE Juventus-Maccabi Haifa
9η (25/10/09) Siena-Juventus (14/3/10)
10η (28/10/09) Juventus-Sampdoria (21/3/10)
11η (31/10/09) Juventus-Napoli (24/3/10)
3/11/09 CHAMPIONS LEAGUE Maccabi Haifa-Juventus
12η (7/11/09) Atalanta-Juventus (28/3/10)
13η (22/11/09) Juventus-Udinese (4/4/10)
25/11/09 CHAMPIONS LEAGUE Bordeaux-Juventus
14η (29/11/09) Cagliari-Juventus (11/4/10)
15η (5/12/09) Juventus-Inter (18/4/10)
8/12/09 CHAMPIONS LEAGUE Juventus-Bayern
Θα χρειαστεί προσοχή, πολύ προσπάθεια, τύχη, να μην έχουμε τραυματισμούς και τέρμα τα λάθη...

Cobolli Gigli: ικανοποιημένος που τα έδωσαν όλα
αλλά αν ο καλύτερος είανι ο Buffon, αυτό κάτι λέει...

(Update) Πικραμένος με το αποτέλεσμα αλλά όχι με την ομάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli που σημείωσε ότι "η Bordeaux είναι μια ομάδα εξαιρετικά ανταγωνιστική. Οι δικοί μας, τα έδωσαν όλα αλλά αν ο καλύτερος της Juventus είναι ο Buffon, αυτό κάτι σημαίνει. Κρίμα γιατί δεχθήκαμε ένα γκολ που μπορούσε να αποφευχθεί. Είμαι όμως ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν όλοι. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο ημίχρονα; Ο Ferrara εξήγησε καλά στους παίχτες πώς ήταν η Bordeaux. Έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα μας και πράγματι στο δεύτερο μέρος πήγαμε καλύτερα όχι μόνον όσον αφορά το παιχνίδι αλλά και όσον αφορά στις ευκαιρίες που κάναμε. Οι τραυματισμοί; Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αξιολογήσουμε προσεχτικά, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να αποδοθεί στην προετοιμασία", απάντησε σε μια ερώτηση για να συμπληρώσει: "Το ξέρω ότι είχαμε ανάλογα προβλήματα πέρυσι αλλά το είπα ως προληπτικός"...

Laurent Blanc: θα αγωνιστούμε ως το τέλος

(Update 4) Ικανποιημένος για την απόδοση της ομάδας του την οποία εμφανίζει πάντα ως αουτσάιντερ, εμφανίστηκε ο προπονητής των Γιορνδίνων: "είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παιδιών μου, δείξαμε μεγάλη προσωπικότητα απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Juventus. Αλλά, κυρίως, αποδείξαμε ότι δεν βρισκόμαστε στο Champions League κατά τύχη, αλλά επειδή το αξίζουμε καθαρά", είπε και διαμήνυσε: "ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε αλλά έχουμε την πρόθεση να αγωνιστούμε ως το τέλος".

Πηγές: Juventus.com, Tuttopsort, juventuscalcio.blogspot.com (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: