Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ferrara: οι επιτυχίες μας πρέπει να περάσουν μέσα και από άλλες νίκες, ξεκινώντας από αύριο

"Νικήσαμε δυο δύσκολες εξόδους, εναντίον της Roma και της Lazio, αλλά δεν φτάνει. Οι επιτυχίες μας πρέπει να περάσουν μέσα και από άλλες νίκες, κυρίως σε γήπεδα τόσο δύσκολα, ξεκινώντας θα έλεγα από αύριο": σαφής η επιθυμία του Ciro Ferrara όπως διατυπώθηκε ρητά στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς στη Γένοβα κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να αλλάξει σύστημα παιχνιδιού μιας και η Juventus πρέπει να είναι σε θέση να αλλάζει και κατά τη διάρκεια του ματς.


Δεν θα δώσουμε χώρο στη Genoa,
πολύ κυκλοφορία της μπάλας, κοντή ομάδα
Την Παρασκευή θα έχω Diego, Del Piero

"Αν είναι σημάδι αδυναμίας μπροστά στον αντίπαλο; Σεβασμού, μάλλον", απάντησε έξυπνα όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές τακτικής με αφορμή τον τρόπο που έπαιξε ο Mourinho την Barcelona και στη συνέχεια, αφού είπε ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο να δώσει χώρο στη Genoa, εξήγησε ότι η ομάδα του πρέπει να είναι πιο κοντή και να αποφεύγει την εύκολη λύση της μακρινής μπαλιάς που είναι βολική όταν δέχεται επίθεση. "Πρέπει να είμαστε καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας και στην κίνηση χωρίς αυτήν. Πιστεύω ότι η Juve έχει παίχτες γι' αυτού του τύπου το παιχνίδι ", είπε ο Ferrara που προανήγγειλε ότι την Παρασκευή θα πρέπει να έχει στην διάθεσή του τόσο τον Diego όσο και τον Del Piero.
Ο Ferrara τόνισε ότι η ομάδα του ξέρει καλά το παιχνίδι της Genoa, την οποία χαρακτήρισε δυνατή ομάδα όπου όλοι εναλλάσσονται στις διάφορες θέσεις, επισήμανε τη σημασία των ακραίων, την επιθετικότητά της, το γεγονός ότι παίζει πιεστικά και επιθετικά, ότι αλλάζει παίχτες αλλά δεν αλλάζει οργάνωση και στυλ παιχνιδιού. "Θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχορνα να τους δυσκολέψουμε", είπε.

Δεν κόβω τον Giovinco

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν απέκλεισε να βάλει και πάλι τον Camoranesi πίσω από τους επιθετικούς ("υπάρχουν πολλές δυνατότητες, έχουμε παίχτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν να καλύψουν περισσότερους ρόλους", είπε) και ταυτόχρονα εξήγησε ότι "αν δεν βάλω τον Giovinco θα είναι μια καθαρά τεχνική επιλογή και όχι κόψιμο. Δεν θα είχε νόημα να πω ότι τον κόβω, θα έκοβα μόνος μου τα πόδια μου. Με αυτούς τους παίχτες θα βγάλω όλη τη σεζόν και δεν κόβω απολύτως κανέναν", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η "τεχνική επιλογή" σχετίζεται με ό,τι βλέπει μες στη βδομάδα και με τη φυσιογνωμία του αντιπάλου.
Ενανέρχονται Felipe Melo, Salihamidzic

Μαζί με τους Del Piero και Diego, εκτός αποστολής βρίσκονται και οι τραυματίες Tiago, Cannavaro και Sissoko. Επανακάμπτουν ο Felipe Melo και ο Salihamidzic. Οι 21 παίχτες που κάλεσε ο Ferrara είναι: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 39 Marrone.
Απάντηση στον Gasperini: μπορεί να ενοχλεί ότι
κάθομαι στον πάγκο της Juve. Νιώθω κατάλληλος

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη συνέντευξη τύπου ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Gasperini ότι είναι "ήττα για όλη την κατηγορία να αναλαμβάνουν μεγάλες ομάδες προπονητές που δεν έχουν εμπειρία, που δεν έκαναν λάντζα". Μετρημένος αλλά και αιχνηρός ο Ciro Ferrara στην απάντησή του: "καταλαβαίνω ότι θέλησε να υπερασπιστεί μαι κατηγορία αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι ανήκω απολύτως και εγώ. Αντιλαμβανομαι ότι το γεγονός ότι κάθομαι στον πάγκο της Juventus στην πρώτη μου εμπειρία, μπορεί να ενοχλεί. Είναι σχεδόν φυσικό. Δεν λέω ότι είναι ζήλια αλλά... ονομάστε την όπως θέλετε", είπε για να προσθέσει, όταν του επισημάνθηκε ότι ήδη δέχεται συγχαρητήρια: "ελπίζω να μπορέσω να τα δεχτώ στο τέλος του πρωταθλήματος. Μου αρέσουν και πιστεύω ότι δυναμώνουν και τους παίχτες που τελικά κατεβαίνουν στο γήπεδο. Εγώ αναγνωρίζομαι στις αρετές τους και στη θέλησή τους να παίρνουν νίκες".
Επανέρχονται οι δημοσιογράφοι: "μετά την επιβεβαίωσή σας από τη Juventus νιώσατε καλός ή τυχερός;". "Ένιωσα προφανώς κατάλληλος", απάντησε με αυτοπεποίθηση.

Παραμένω tifoso της Napoli

Όταν ρωτήθηκε για το αποψινό ματς Inter-Napoli, ο Ferrara ήταν καθαρός: "παραμένω tifoso της Napoli. Όποιον αντίπαλο και αν έχει", πρόσθεσε για να δείξει ότι ο ίδιος δεν τάσσεται ευκαιριακά υπέρ κάποιου όπως είχε κάνει ο πρόεδρος της Inter, Moratti τασσόμενος υπέρ της Lazio...

Αν ο Buffon κάνει τέτοιες αποκρούσεις,
μπορεί να κάνει και μια ντρίμπλα παραπάνω...

Τέλος, ο Ferrara ρωτήθηκε αν ο Buffon είναι στα επίπεδα του Μουντιάλ: "Όχι, είναι παραπάνω", είπε και πρόσθεσε: "τον θυμάμαι σαν αντίπαλο και ως συμπαίκτη και πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται. Η καριέρα ενός μεγάλου πρωταθλητή δεν είναι φτιαγμένη από μια καλή χρονιά και μια λιγότερο καλή. Δεν ξέρω πόσα χρόνια παίζει ο Gigi αλλά έχει πάντα μια σταθερή απόδοση". "Μήπως το παρακάνει με τις ντρίμπλες στους αντιπάλους επιθετικούς;", ρωτήθηκε ο Ferrara και γελώντας απάντησε: "αν κάνει τέτοιες αποκρούσεις, έχει το δικαίωμα"...

Ενθουσιασμός και κοινό, τα όπλα του Gasperini

Στην δική του συνέντευξη τύπου ο Giampiero Gasperini, είπε ότι "ο ενθουσιασμός και το κοινό θα είναι το όπλο της Genoa" εναντίον μιας ομάδας που, όπως τόνισε, δυνάμωσε και άλλο: "το σερί επιτυχιών μιλά από μόνο του, είναι μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική που μπορεί να πάει καλά και την Ευρώπη. Θα πρέπει να είμαστε καλοί να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του αντιπάλου", συμπλήρωσε ζητώντας την καλύτερη Genoa για να κερδίσει τη Juventus... Παράλληλα αναφέρθηκε και στις κριτικές για την ήττα από την Chievo την προηγούμενη αγωνιστική λέγοντας ότι αυτές ήρθαν γιατί αυξήθηκαν οι προσδοκίες λόγω του καλού ξεκινήματος (είχε πετύχει τρεις νίκες). "Πάντως, γαι μας είναι πιο εύκολο να δώσουμε αξία στους νέους παρά να κερδίσουμε το scudetto", κατέληξε.

Πηγές: Juventus.com, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Tuttosport

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Malista oute o mourinho de tha lege oti einai htta ths kathgorias na uparxoun neoi proponhtes kai to leei auto ena paidi ths juventus!to xo ksanapei goustaro polu thn autopepoithisi kai thn magkia tou ferrara kai aurio elpizo kai oi paiktes mas na ton dikaiosoun!forza juve!
dimitris-thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Gasperini είναι αδικαιολόγητος (όσο και αν στη συνέχεια των φηλώσεών του είπε ότι εκτιμά τον Ferrara). Δεν μπορεί τόσα χρόνια να περηφανεύεται που έφτασε ως εκεί κάνοντας λάντζα στο Crotone και στη Serie B χωρίς τη βοήθεια της Juventus και επειδή η Juve δεν τον επέλεξε να λέει τέτοιες κοτσάνες: όταν του παρατήρησαν ότι και ο Guardiola δεν είχε εμπειρία απάντησε ότι... είχε προπονήσει την Primavera της Barcelona!

Τέλος πάντων, όλα αυτά μπορούν και πρέπει να δουλέψουν ως ένα επιπλέον κίνητρο για τους απίχτες μας οι οποίοι οφείλουν να του κλείσουν το στόμα και για τον Ciro!

Forza Juve!

ΥΓ Στον Gasperini απάντησε και ο πρόεδρος των Ιταλών προπονητών, ο γηραιός Renzo Ulivieri (που δεν είναι δα και φιλοjuventino): ο Leonardo και ο Ferrara μπορούν να κάθονται στον πάγκο της Juve και της Milan. Στην περίπτωση του Ciro, έπειτα, η εμπειρία του ως βοηθού του Lippi, πιστεύω ότι είναι ήδη ένα καλό τραμπολίνο για να κάνει το άλμα. Η επιλογή είναι των συλλόγων, το ρπόβλημα είναι δικό τους, όχι δικό μας. Αν αυτοί οι προπονητές καταφέρουν να κερδίσουν κάτι, τότε η επιλογή τους θα αποδειχθεί πετυχημένη, διαφορετικά..."...