Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ferrara: πρέπει ν΄αντιδράσουμε. Επικίνδυνο να μην υπολογίσουμε την Cagliari

Στην αποστολή ο Amauri αλλά "θα παίξει μόνον αν είναι έτοιμος". Ετοιμάζεται και ο Immobile με τον Del Piero

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μας είναι ότι εσάς δεν σας νοιάζει τίποτε για την Cagliari", απάντησε στους δημοσιογράφους που τον ρωτάγανε για Bordeuax και Inter, ο Ciro Ferrara εξηγώντας τι θα έβλεπαν οι παίχτες του ξεφυλλίζοντας τις εφημερίδες και ποιά προσέγγιση πρέπει να αποφύγουν: "αυτός είναι ο κίνδυνος και είναι θέμα ευφυϊας των παιχτών να καταλάβουν ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι διαφορετικός από εκείνους των εφημερίδων. Δεν σκέφτομαι πάντως ότι οι παίχτες μου δεν είναι συγκεντρωμένοι: θα είναι λάθος να σκέφτονται άλλα ματς", πρόσθεσε.

Δεν θέλω να επηρεαστώ από την ηλικία
ή την έλλειψη εμπειρίας του Ciro Immobile

Για τον Ferrara, που θα έχει τον Amauri στην αποστολή χωρίς να είναι εντελώς έτοιμος και προπονημένος, "η Cagliari είναι μια καλά οργανωμένη και γρήγορη ομάδα, έχει παίχτες που μπορούν να σε χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και ξέρουν να επιτίθενται καλά, έχει αρετές που έδειξε στο Μιλάνο. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, με μια από τις ομάδες που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση στο πρωτάθλημα που, μην έχοντας τις εμβόλιμες υποχρεώσεις, προετοιμάζεται καλά για να απελευθερώσει όλη την την ενέργεια την Κυριακή".
Σε αυτό το πλαίσιο, ο προπονητής εξήγησε ότι ο Amauri θα κατέβει στον αγώνα "αν είναι στη σωστή κατάσταση για να το κάνει" διαφορετικά θα έχει τη δυνατότητα να βάλει από το πρώτο λεπτό το νεαρό Ciro Immobile ή, όπως του επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι επικαλούμενοι τα σχήματα που δοκίμασε στην προπόνηση της Παρασκευής, τον Del Piero ως μοναδικό προωθημένο: "για τον Alessandro θα ήταν κάτι νέο αλλά χθες, στην προπόνηση, δοκιμάστηκαν απλώς κάποια πράγματα λόγω της απουσίας του Amauri, αλλά κανείς δεν είπε ότι αυτή είναι η λύση. Ο Immobile δοκίμασε ήδη την εμπειρία του ματς. Αυτή τη φορά θα ήταν διαφορετικό αλλά δεν θέλω να επηρεαστώ από την ηλικία (σ.σ. γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1990) ή την έλλειψη εμπειρίας", κατέληξε ο Ferrara.
Χωρίς τον Grosso

Μακριά από το γήπεδο γιορτάζει τελικά τα γενέθλιά του ο Fabio Grosso που δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή η οποία αποτελείται από τους: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 23 Ariaudo, 28 Diego, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie, 40 Immobile. Εκτός αποστολής, βεβαίως, οι Salihamidzic, Iaquinta και Trezeguet.
Κανένα θέμα με τον Diego

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης αναλώθηκε στην κατάσταση της ομάδας. Ο Ferrara έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Diego: "ήρθε σε μένα να ξεκαθαρίσει τη θέση μου πριν καν κάνει τη δήλωση σε σας και έχοντας μιλήσει μαζί του είμαι ήρεμος και ικανοποιημένος που θέλησε να εξηγηθεί. Καθώς είναι λίγο καιρό στο πρωτάθλημά μας και επιπλέον με το πρόβλημα της γλώσσας, οι δηλώσεις του μπορεί να παρερμηνυεθούν", είπε ο Ferrara αποδεχόμενος τις δημόσιες διευκρινίσεις του Βραζιλιάνου (εδώ). Και πρόσθεσε: "ξέρω την άποψή του γιατί μου την είπε απευθείας και ακόμα και αν σκεφτόταν ό,τι αναφέραν οι εφημερίδες, θα του απαντούσα απευθείας και όχι μέσω των media"...

Iκανοποιημένος από τις δηλώσεις υπεράσπισης
των τριών Βραζιλιάνων και της ομάδας απ' το Buffon
Η ήττα απ' τη Bordeaux ενοχλεί, πρέπει ν' αντιδράσουμε

Στη συνέχεια ο Ferrara εξέφρασς την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις με τις οποίες ο Buffon υπερασπίστησε την ομάδα και ειδικά τους τρεις Βραζιλιάνους από τη μηντιακή επίθεση που δέχτηκαν (εδώ): "οι δηλώσεις του Gigi με ευχαρίστησαν πολύ. Ήταν σωστό που υπερασπίστηκε τους τρεις συμπαίκτες του και την ομάδα. Θεωρώ ότι η κατάσταση και η ήττα δεν μπορούν να χρεωθούν σε τρεις παίχτες. Όπως είπα, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, σε μια ομάδα έτσι πρέπει να είναι. Η υπεράσπιση της ομάδας είναι ιερή, γι' αυτό με ικανοποίησαν οι δηλώσεις του: είναι στις δύσκολες στιγμές που πρέπει να είναι ικανός κανείς να αντιδράσει και είναι σε αυτές τις στιγμές που φαίνονται οι πραγματικοί άντρες".
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ferrara αναφέρθηκε στη γενικότερη πορεία της ομάδας, τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η Juventus, που θύμισε ότι χτίζεται, πηγαίνει άσχημα με την έννοια ότι είναι ψηλά στο πρωτάθλημα, έχιε ακόμα στα χέρια της την πρόκριση στην Ευρώπη και θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν πάντα, παρ΄ότι τόνισε ότι "το ιδανικό θα ήταν να δείχνουμε μια συνέχεια στην απόδοση μας". "Θα πρέπει αν είμαστε ικανοί να διαχειριζόμαστε τις καλύτερες και τις λιγότερο καλές στιγμές και να μην επηρεαζόμαστε", είπε τονίζοντας ότι "προφανώς η ήττα απ' τη Bordeaux ενοχλεί, αλλά θα πρέπει να αντιδράσουμε".

Είμαι εναντίον κάθε είδους ρατσισμού, διάκρισης
και προσβολής, εναντίον οποιουδήποτε. Η Juve έκανε το παν

Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα ρατσιστικά και μη συνθήματα κατά Balotelli (αναλυτικά εδώ), θέμα στο οποίο επανήλθε ο Mourinho επισημαίνοντας πως αν απέσυρε εκείνος την ομάδα θα έχανε 3-0 στα χαρτιά, ο Ferrara επανέλαβε σταθερά τη θέση του: "απάντησα ήδη μετά το ματς με την Udinese, τη θέση μου την ξέρετε: είμαι εναντίον κάθε είδους ρατσισμού, διάκρισης και προσβολής, εναντίον οποιουδήποτε. Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του Moratti και του Zanetti. Η Juventus δεν είναι όμηρος κανενός, έκανε τα πάντα για να σταματήσει τα συνθήματα και το αποδεικνύει και η ετυμηγορία του αθλητικού δικαστή (εδώ). Επαναλαμβάνω, είμαι κατά κάθε μορφής προσβολής: όταν έφτασα εδώ στο Τορίνο και άκουσα τα συνθήματα κατά των ναπολετάνων, αναρωτήθηκα: "μα, τα βάλανε με μένα;". Δεν ξέρω ποιός μπορεί να είναι ο σωστός δρόμος, ο αγώνας είναι μακρύς και σκληρός γιατί εμείς οι Ιατλοί έχουμε μια αθλητική κουλτούρα εντελώς λανθασμένη: όταν βλέπω ένα παιδάκι, με το γινιό του, να σε μουντζώνει ενώ μπαίνεις στο γήπεδο, τότε δεν καταλαβαίνω... Αν έβλεπα το γιο μου να κάνει κάτι τέτοιο, θα του έριχνα αμέσως ένα σκαμπίλι".

Πηγή: Juventus.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To matsakion einai para pra polu duskolo eidika sthn katastash pou eimaste!vevaia an paiksoun oi paiktes sumfona me tis ikanothtes tous kai oxi san misthoforoi tha to paroume kai eukola malista!ti na po as kanei kai o pradelli kanena thauma kai vlepoume....
dimitris thess